Martin Vontor

... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...

Martin Vontor

(Ne)přímá volba budoucího Prezidenta (147.)

Milá Pipi... budu pokračovat tím, co jsem předtím nestihl. Docela se bavím nad jistými vcelku nejapnými komentáři některých lidí ačkoli nevím kdo to je, zatím ještě neměli tu čest ani odvahu se zcela normálně představit či dát se ve známost tak, jak se podle mého soudu na normálního člověka sluší a patří či od normálního člověka čeká. Nevadí mi to, protože ono tady ve skutečnosti ač je to pro někoho prostoduché či tedy nenaplňující, ale ten jenž si náplň nenajde, nedokáže to, tak je to pouze a jen jeho problém.

13.12.2011 v 0:37 | Karma: 6,20 | Přečteno: 433x | Diskuse| Média

Martin Vontor

OVM,dýchací nemoci, čas a Koruna česká(146.)

65. naší české tak pojednou protiústavně a protizákonně složené poslanecké sněmovny Parlamentu ČR je poněkud sváteční. Tedy alespoň na Ostravě mi to připadá. Kromě toho drahá Pipi - princezno finská či jen jednou z těch typických severských aristokratiček či členkou bývalé severské aristokraticky laděné šlechty, protože te jsou věci, které si člověk sám od sebe na základě duše své bez ohledu na to jaké má rodiče přenáší z životů minulých a to jen na tom základě, že prostě DUŠE ČLOVĚKA SI VYBÍRÁ MÍSTO A ČAS SVÉ RODIČE, SKRZE NĚŽ PŘÍJDE NA SVĚT, TAK TO BÝT A TAK TO FUNGOVAT. Protože to není a je to poněkud, nevím jak to přesně nazvat, ale snižuje to nějak narození či cestu z vesmíru na tento svět. Koneckonců je o tom hodně knih, které vycházejí zase na základě nějaké knihy v rámci jisté dokonalizace různých věcí a oborů ať již technického a racionálního zaměření či toho duchovního případně astralního. Nebudu tedy dnes zacházet až přílíš do hodně dávných věcí, kteréžto prostě už víme jak jsou.

11.12.2011 v 15:26 | Karma: 5,75 | Přečteno: 794x | Diskuse| Média

Martin Vontor

O penězích a Karlu IV.(145.)

Milá Pipi... dnes dívám se do nitra. protože i tento den, který je spíše ve znamení snad dejme tomu již 63. dne české protiústavně poskládané poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, pokud poslanci Jiří paroubek a Jiří Šlégr a možná ještě další a další, kdo ví, protože ono ve snaze přebrat na svou stranu co nejvíce lidí, může tím časem udělat doslova převrat v celé sněmovně, ale z Ostravy, co by KING-CITY se to sledovat celé nedá, naštěstí vím, že Prezident či Svatý Václav to má v Praze ze svého pohledu pěkně pod pantoflem a pod drobnohledem. Dívám se do NITRA také i proto, že dnešní den je spíše pod vlivem čísla SEDM a říká: Buďte sami alespoň část dne. Buďte tiší. Přemýšlejte. Naslouchejte své vnitřní duši. Odhoďte svět podnikání. Jestli se dnes budete zabývat penězy, přijdete o ně. Zůstanete-li v klidu, tak k vám věci přijdou samy. Věnujte se studiu něčeho duchovního nebo vědeckého. budete-li si číst v Písmu, vyberte si šestou kapitolu z matoušová evangelia. věnujte se svým rostlinám. Podnikněte dlouhou projížďku anebo procházku do přírody. Číslo 7 vždy něco odhaluje. Meditujte. Buďte otevření.

9.12.2011 v 17:22 | Karma: 6,44 | Přečteno: 612x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Ještě něco ohledně Prezidenta(144.)

... Milá Pipi... probouzím se dnes kolem deváté hodiny ranní, protože ono to psaní a dalších lidí informování zabere čas i když člověk má doma také spoustu činností a ještě sem tam musí jít do zaměstnání. když se to tak vezme, tak vlastně pracuješ či vyvíjíš nějakou pracovní činnost skoro pořád. Ono je v podstatě jedno co děláš a jak se na to díváš, protože tím životem zjistíš že všechno a se vším je pořád nějaká práce. něco víš, něco Ti řekne Tvá matka, něco otec, něco chceš Ty, potom něco musíš, protože to chce někdo jiný a pořád stejné věci, které se třeba změní, protože zase ty budeš chtít někdy mít dítě a tak se ty role vymění a zase dítě něco bude chtít, bude muset, protože to budeš chtít ty a pořád tak dokola. Samozřejmě, že je čistě Tvou osobní věcí, protože ač se tak nějak pohybově a tím cítěním a tím vzájemným prožíváním jistých věcí i mimo virtualitu známe a dáme se nějak vydedukovat, jak to vnímáš a co jsi do té doby posbírala za životní postoje, protože to hodnotit nemohu, k tomu mi již chybí oči a pohled, tedy vidět věci , zjistit jak jsou a co a jak, stejně jako ty asi a nejenom TY. A tak když člověk něco chce vědět či zjistit anebo jen si ukojit svůj nějaký zájem, tak si hledá všechny dostupné možností, které mu dovoluje jeho svět a všechny možné možnosti. Ono přes internet se dá o člověku zjistit spoustu věcí, takže vlastně ani nemá smysl nějak lhát či zastírat a předstírat, protože se stejně na všechno někdy nějak přijde a to je vlastně tak nějak i se vším kolem, navíc ono když jsem Ti psal, že se budu s Tebou bavit buď jako Král s Královnou anebo Bůh s Bohyní či jen jako Muž se Ženou anebo Kluk s Holkou a protože sama jsi poznala že jsou věci vyššího rázu než bylo doposud zvykem, tak tomu prostě dle mého názoru a mohl bych i říct, že je to fakt, přikládáš poněkud vyšší důležitější váhu, protože to tak prostě je a je to PRAVDA.

8.12.2011 v 18:36 | Karma: 5,35 | Přečteno: 422x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Návštěva pana Prezidenta v Ostravě (143.)

Drahá Pipi...Dnes tedy přišel opět očekávaný významný den spojený s návštěvou pana Prezidenta ČR do Ostravy, což bylo evidentní jak a co všechno kolem toho udělalo Radio Čas . Vlastně z jistých příběhů a pohádek se stává opět jen přenos informací vzhledem k tomu, že prostě jsi Finka a český nerozumíš a od té doby, co jsem Ti napsal o tom co a jak, tak se jistě Tvůj zájem poněkud ubral tímto směrem k dění zde v Česku, konkrétně v Ostravě a posloucháš někdy přes internet právě ono rádio, některé věci si dokážeš přeložit, posloucháš písničky, kterým třeba nerozumíš, ale také i ty, kterým rozumíš, když hrají nějaké ty v angličtině. Potom také je ve věci i to dění cíticí se vzájemně na těle a pomoci toho dechu jenž je mezi náma a pak ty věci, kdy se dá i na těch dejme tomu 3500 km od sebe poznat se jací jsme, pokud nějsi třeba někde za oceánem, což by také nebyl problém, jen těch kilometrů od sebe by bylo více a také proto, že jsi také poslala SMS či zprávu na ostravské Radio Čas a někdy čekáš odpověď a stačí Ti hlavně pro pocit to, že se to týká Tebe, ale každým dnem , protože jsou v tom zainteresované Tvé pocity a nejenom Tvé, tak každým dnem ten zájem nějak stoupá, protože také sem tam něco řekneš svému okolí a tak různě a hlavně proto, že věříš především tomu anebo doufáš, že prostě Ti ty některé věci řeknu či sdělím i touhletou formou, abys mohla jen vědět. Normálně bych Ti to vlastně mohl napsat i do zprávy a přes google.cz přeložit do finštiny či i tady bych to mohl napsat finsky případně rovnou do tamtoho blogu modrého, ale ono prostě horší je to v tom, že v tom dění za ten jistý dlouhý čas, kdy rozjela se taková hra ŽIVOTA a LÁSKY bez zástěrky a masky jsou v tom dění zainteresování mnozí lidé. Navíc přeci jen, pokud by ses rozhodla někdy přijet, protože tedy jak říkáš, že máš své představy, tak také musíš vědět do čeho a kam jdeš a co se zrovna děje.

8.12.2011 v 0:19 | Karma: 5,99 | Přečteno: 582x | Diskuse| Média

Martin Vontor

E-mail pro pána Prezidenta ČR (142.)

Ještě dva dny na naše slavné či čím dál místy slavnější a známější ostravské či spíše moravské královské Radio Čas navštíví osoba s funkci nejvyšší. Jistě velká pocta pro ostraváky ačkoli nevím zda pro všechny, protože ono státníci to už mají tak, že mají své sympatizanty a také antisympatizanty, jenomže když je třeba něco řešit, tak city a emoce stranou jak se říká, obzvláště jde-li i politické věci a věřím tomu, že i on jistě těch drsných a nemilosrdných politických bojů už má zažitých tolik, že o tom prostě ví své. Protože tam to často jde na milost-nemilost a to především proto, že základem všeho jsou peníze a místo a ještě jedna věc, která je důležitá a se kterou se běžný občan často setkává při sledování zasedání poslanecké sněmovny. prostě co nejvíce namísto toho, aby se něco rychle vyřešilo, tak co nejvíce potupit oponenta či svého protivníka a v podstatě zcela beztrestně docílit slovního knock-outu. někdy mi to přijde jako wrestling, tam se také hýbou velké peníze ačkoli ten výsledek a průběh je obyvkle poněkud jiného rázu. Pravda, jsme přece kultivovaní lidé, namítl by člen poslanecké sněmovny. každopádně už jen reklama či spot o této události s tím, že lze poobědvat s panem Prezidentem symbolicky a položit mu e-mailem či vlastně ani nevím jakým způsobem otázku na kterou prý odpoví, stačí jen svůj dotaz napsat na prezident@casradio.cz a mělo by to být hotovo.

6.12.2011 v 0:00 | Karma: 5,55 | Přečteno: 558x | Diskuse| Média

Martin Vontor

O Vlastizradě,Velezradě,národní hrdosti s princeznou Finskou (141.)

"Hezký den pondělní přeji milí případní čtenáři či virtuální posluchači či televizní diváci, prostě mí drazí spoluobčané či poddaní...svobodní a šťastní obyvatelé Království z Nemanic. " pojednou mi ta věta připadá stejně jako tehdy, když exprezident Klement Gottwald vystoupil na balkón někde nějakého domu na Václavském či Staroměstském náměstí v Praze a oznámil vítězství socialismu a komunismu nad buržoazii v dobách, kdy jsme všichni lítali vesměs či většiná z nás jako nukleární spermie někde ve vesmíru a čekali až na nás přijde řada, abychom se mohli objevit na nějakém určitém místě planety Země, stejně jako po xy létech vystoupil na tom samém místě další exprezident Václav Havel a oznámil vítězství demokracie a svobody nad komunismem, totalitou a socialismem, tak i dnes vystupují Já ačkoli balkón nemám a jsem v Ostravě-Porubě v útrobách jednoho bytu RPG v přízemí bez balkónu v postupném vítězství PRAVDY a LÁSKY nad pýchou, snobstvím, věčných lží a finanční nenávisti.

5.12.2011 v 16:02 | Karma: 6,23 | Přečteno: 892x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Dnešní vnímání OVM a věcí jiných(140.)

Tělo si vyžádalo své a tak jsem se probudil dnes až někdy před obědem. Jdu si uvařit kávu a hle? Třičtvrtě na jedenáct anebo na dvanáct. nevím, nedokázal jsem to v tu chvíli ještě rozlišit, ale půl dne bylo v háji, tím jsem si byl jist. Kafe, cigareta a pomalu oběd jíst. Prostě nedělní den. Zapínám počítač pro nějaké to zpestření času a nějakou tu komunikaci se světem příležitostně, ale spíše věnuji se poslechu hudby u rozhlasu a pak také sledování televize. Protože v tu chvíli po nepravidelné pravidelné hygiéně a všech těch rituálů začínají Otázky Václava Moravce a pak je pohádka a tu já rád, na pohádky se docela rád koukám, protože každá pohádka je pravdivá, jak bylo v poněkud moderně udělané pohádce O tom jak se dělá počasí anebo tak nějak, což vím, že to bylo jistě v souvislosti s jistým děním jimž před časem oplývala KNIHA KNIH a každá skutečnost pohádkou spíše není anebo kolikrát není pravdivá. Takže vlastně společně s pořadem Otázky Václava Moravce a pohádkou na přání, protože alespoň někde mají lidé své referendum mám společně s vařenými brambory, vajíčkem a špenátem pohádkuvou dvouhodinovou siestu, koneckonců i můj či vlastně dnešní den a ty vibrace jsou či nyní spíše již byly nakloněny číslu 11/2 tedy...

5.12.2011 v 2:22 | Karma: 5,15 | Přečteno: 586x | Diskuse| Politika

Martin Vontor

Deník Krále (139.)

Pořád je to stejné dění, trochu jsem se zaobíral úpravou KNIHY KNIH, protože v té rychlosti od toho času, co lidí stam očima pluje jako hejna ryb, jistě pozornému oku neuniklo spousta chyb a tak pomalu, protože zas mám na to čas se tedy snažím ty chyby opravit, ale jde to pomalu a postupně. Každopádně od věci není to, jak se časy a věci stejně jako život sám o sobě mění. Trochu podrážděn jsem byl tím cestováním a jsem rád, že mám po práci, však nechci ať se kouzlo lásky a věcí těch vytrácí. Však poněkud v duchu toho měsíce, jak spojení jsme silou, zabývat se budu spíše v tom duchu pevnou vírou a sem tam tu pestrou škálu nesmírnou vysvětlím, když plujeme tou lodí, dejme tomu vesmírnou.

4.12.2011 v 0:16 | Karma: 5,62 | Přečteno: 351x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Seminář o Ježíškovi(138.)

Začal nám prosinec. Vlastně je to první zimní měsíc i když ta pravá zima podle kalendáře začíná až tři dny před Štědrým dnem, přesto si jistě někteří lidé a obyvatelé Království, byť momentálně spíše pomyslného, jelikož pořád je to takový spíše duchovní souboj dvou světů. Prvního, který je a máme dennodenně na očích a pak toho druhého, který si tak nějak vnitřně představujeme či v něj doufáme, věříme, že se změní. Po večerech před usnutím či jindy, když jsme chvíli sami a nikdo a nic nás neruší než přijde rozednění. někdy, když cítíme takovou tu chvilku okouzlení.

1.12.2011 v 23:08 | Karma: 4,14 | Přečteno: 463x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Pravda, láska, štěstí...co je to?(137.)

Rakas prinsessa... od teď opět měním styl, protože každá změna vždycky něco přinese, někde něco pozitivního, jinde něco negativního, to záleží. Vím co je ve věci i když mi zde kolikrát jiní mně neznámí a skrytí píši či reagují poněkud utajeně jako kdysi za totalitního režimu pod hrozbou odhalení tajných agentů STB, kterými se to zde, pro tebe v tomto zapadáku či vesnici uprostřed Evropy tenkrát hemžilo hodně. Bylo jich zde jako vši anebo blech v kožichu a Já věřím, že i když je již dvacet anebo přes dvacet let po pádu někým zvané železné opony jistého divadla, že některé zastaralé metódy a návyky přetrvávají dodnes. Pro mne momentálně je nejdůležitější to, abys Ty věděla co je ve věci a ty věci se prostě vyskytují pořád nové a nové někdy dobré pro mou zem ve ktreré žijí a někdy ne, to zálaží jak co kdo a proč udělá či řekne a také i to, že tě prostě zajímá pojednou to co tě doposud nezajímalo a vím či jsem si vědom ý plně toho, že nejenom Tebe, ale také ty, kterým na Tobě nějak záleží, protože to bereš velice vážně jelikož ono to ani jinak brát vlastně nejde a nebaví mne dokola zde omílat a do nekonečna opakovat jisté rozdíly mezi tím, kdo co cítí a vnímá daleko vyšším smyslem a kdo to nepozná, protože to nepoznal.

29.11.2011 v 0:30 | Karma: 5,36 | Přečteno: 428x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Konečně mediální aneb rozhovor s rádiem Čas (136.)

Nedělní ráno. Vstávám poněkud později dnes. Jako klasické ráno si vařím kafe, pustím si Radio Čas a ještě rozjímám. " Poslouchám opět rozhovor s paní Jarmilou, která je vlastně na celý rok docela v pohodě, protože se stala výherkyni hry ROK ŽIVOTA ZADARMO. Měla prostě štěstí, protože vlastně nikdy nic ještě nevyhrála jak říkala. Vlastně je to jen o pokračování miliontého dílu JEDNA BABKA POVÍDALA. Moderátorka Lucie vyzývá posluchače ať využijí jejich horké linky a zavolají na číslo 12800 o písničku na přání.

27.11.2011 v 19:16 | Karma: 5,03 | Přečteno: 488x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Politická situace v Česku dva měsíce mimo zákon(135.)

Rakas prinsessa, normálně bych ti napsal psaní tak, jak se psát má, ale tady to nejde, protože od jisté chvíle se rozeběhl jistý děj, který prostě se vnímá jinak a také ne každý. Pravda, lidé si mezitím něco řeknou mezi sebou a za tři a něco roků by bylo spíše naivní si myslet, že tomu tak není. Trochu se prostě změnilo jen dění. Protože za ten čas jak šly dny a týdny byly, za mnou kráčí různé víly, ne necítí to každý, jen vnímá kolem sebe poněkud jiné věci a cítí to ten kým proudí či kolem něj jiné síly. To je totiž daleko důležitější pro mne než cokoli jiného kolem, tedy takové to normálno pro některé a tak mne dávno ani některé věci neuráží, jen se tak podívám a myslím si: Ach jo, člověče, kdybys jen tak věděl, tak bys i věřil.

27.11.2011 v 0:32 | Karma: 5,59 | Přečteno: 596x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Eleven (132.)

...Trochu jsem se tím minulým příspěvkem zaobíral poněkud nastíněním politické situace v České Republice, ani ne jak to vnímám Já, ale jak by to mělo být hned a na základě dodržování veškerých pravidel bez ohledu na to, že za jistý čas přijde vesměs po mé obvykle práci vždycky další sled různých situací ať již ve spojitosti s naší měnou a jejím vzestupem či pádem vůči dolaru a podobně. Mnozí si mohou myslet, že to jeden může dělat schválně. Vlastně může proč ne, ale příčina je toho, že kdyby nebylo toho co je psáno, protože ono na základě politické jistoty či nejistoty se odvíjí další věci a byznys je v tomto ohledu neúprosný, stejně jako tehda, kdyby prostě policajti dodrželi předpisy jak mají nemuselo by bý takových komplikaci a byli by na koni oni, protože pravou příčinu má člověk vždy hledat prvně u sebe a potom se může vztekat na druhé, toť neúprosný zákon Vesmíru pro změnu. Vlastně je to jako situace mezi Ruskem a USA.

21.11.2011 v 23:32 | Karma: 5,86 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Eight (129.)

... Poněkud poklidný tento den sváteční trávím klasickým typickým způsobem. V podstatě již nic nového dalo by se říci pod Slunce, které konečně po pár dnech vyplnilo přání mnoha lidí v Severomoravské krajině a prorazilo svými paprsky smogovou inverzní poklici ponad naším městem, tedy nejen ocelovým srdcem republiky, ale také tím srdcem Evropy a v podstatě i středem, protože jinak by asi ani Jaromír Nohavica jen tak nedal do písně o Ní ten výraz - Zpečetěný osude, ale to jsou již jiné věci, poněkud vyššího charakteru. Vlastně se tím tak zabývám, protože vždycky mne to vede zpět do Ostravy, když je nějaký začátek a i když je zcela jednoduché sbalit kufry, zvednout zadek a ty další věci, tak stejně vždycky končím tady ať se to týká domova či jiných věcí a navíc, když chce člověk obvykle začít s něčím novým, tak stejně musí opět od začátku a také vlastně když vše pokračuje od jistých věcí, tak nemá smysl rušit ty staré vyslané energetické vlny a s tím pak další odvíjející se situace a věci, které se za ten celý čas vyvinuly na různých místech za ten tříletý čas jako i to, že prostě lidé někteří málokdy mění své zvyky a člověk sem tam také potřebuje vědět či zachytit tu pomylsnou zpětnou vazbu třeba jen proto, aby věděl. navíc ono stejně ti co žijí nějaký čas ve stejném městě tak se zanjí i když je to trochu rozdíl být ve vesnici s 350-ti obyvateli či ve městě s 350 000 lidmi zhruba plus přilehlé okolí sahájící neznámo kam, třeba od moře Středozemního až někde k Pobaltí či od Floridy a a dál až po třeba Sydney, protože jiné město v nedaleké Austrálii mne zrovna nenapadá a tak jen budu pokračovat dál tím svým stylem, který v sobě zahrnuje každodenní dění za přispění informací či zpráv, jenž vysílá či přenáší Radio Čas, které si ten kdo je doma naladí a třeba jej poslouchá od samého rána či si jej zapne v kanceláři když je zrovna v práci anebo docela možně i někde na nádraží či jinde s notebookem a internetovým bezdrátovým připojením, shodí na lištu a do toho si krátí čas třeba komunikaci s někým dalším či prohlížením anebo komunikaci na facebooku, tak důležitého a módního trendu, který dnešní mládež bere stejně samozřejmě, jako když ví, že do auta patří benzín či do školy se nosí sešity a učebnice i když někde již tyto věci nahradily právě notebooky, protože je to myslím i praktičtější než utrácet pořád za dopsaný sešit a podobně a i Král Český jde tím trendem. Vlastně jde o to, že jistí lidé či bytosti za ten čas jsou tímto vedení, třeba ne slovy ale něčím a čímkoliv a čekají anebo nečekají, jen se nějak dali na tu víru vzniklou ve spojení se starým příběhem a KNIHOU KNIH a další se zase chytají, protože je tento životní proud dravé řeky vtáhne ani neví jak. Tedy kromě toho, že ono opravdu i při tom spojení na blízku či na dálku, když se člověk do toho emotivně zainteresuje, tak jen pitomý malý pohyb na internetu tedy klinutí či aktivita dokáže odstranit pocit jistých obav v člověku byť na úkor jisté kontroly anebo si člověk sám sobě může říct, no je tady a tak už mi není smutno i když si v duchu třeba zanadává anebo tak nějak. Já vím, pro ty jež nějak nejsou poněkud citlivěji vnímavější to je opět nějaké plácání nesmylných věcí o vyšších smyslech. Ale vrátím se k těm věcem těch vibrací vesmírných, které mají vliv na člověka a pak na ty věci již rozjeté a nezastavitelné.

18.11.2011 v 0:15 | Karma: 5,04 | Přečteno: 490x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Seven (128.)

... Možná že se budu v něčem opakovat, ale kdo se v životě neopakuje anebo pořád něco neopakuje či co se v životě neopakuje, ale snad právě proto, že jsem dlouho hledal tu tzv. psavou náladu a také i proto, žei přes internet a nejen přes něj se člověk baví s dalšíma a dalšíma lidma či je sledován jinýma očima i když mnohým se to nezdá a nemusí to být jen těmi, kteří jsou zrovna na facebooku mezi přátely či jakoby přátely, ale ono to souvisí tak nějak se vším tím nastálým a uplynulým třídenním děním a vnímáním věcí a některé ldi či bytosti je prostě tím časem buďto jen trochu usměrnit, pro jisté cíle společné i konkrétní či jen něco dovysvětlit anebo zasvětit do jistých tajů zatím nevědomých, protože ono přeci juen žijeme ve světě, kdy nám kdokoli může kdykoli říct: Ale víte, ona neznalost zákonů neomlouvá. což je pravda, ale potom jde o to které, že to zákony mají navrch, protože ani Já nemohu znát všechny měnící se a upravující se zákony, které se mění jako ponožky přes týden podle toho jakouže zrovna máme náladu si vzít jestli tamty anebo ony či protože žena neměla čas a nám se nechtělo zrovna pouštět pračku, protože calgon je prevít, tak si ještě na pár dní vytáhneme ty špinavé z koše, což sice pořádkumilovným osobám jak něžnéhotak i poněkud trochu drsnějšího pohlaví možná příliš vonět nebude a na druhé straně není mou ani povinností ba ani prací se v tom nimrat čímž si říkám, že ti dotyční již z toho kolikrát musí být na palici. Je to koneckonců vcelku logické, protože ještě večer před usnutím to je tak a po probuzení po bitvě u Tehrmobylu anebo Thermophylu je to jinak na základě momentální finanční potřeby. navíc při tom vědomí, že od jistého data je člověk či jedinec tím jediným jenž ví, že může a a také tím, který ví jak se řídí jiné věci a že má za sebou i další, kteří také chtějí vědět co a jak ať již se to projeví či dopadne jakkoli, protože to jsou pořád samé zprávy ať komentáře či přes Radio Čas ať již určené a směrované přímo či nepřímo mně, tak třeba směrované někomu jinému v souvislosti s mou osobou což je do jisté chvíle normální než to někomu začne vrtat palicí, tedy hlavou, protože nejčastější otázka kterou má vždy dotyčný zvědavec často na duši je to, o co vlastně tady jde? O co by, o to, o co od začátku, prostě o štěstí a věci s tím za ten čas spojené a štěstí? To chce každý si myslím. Tedy je to tak obyvkle alespoň na chvíli kousek štěstí mít, než něčí vílí hlas se ozve...Ale Já bych jej chtěla mít pořád....potom opět nezbývá nic jiného, než začít štěstí stavět na pevných základech, aby stálo pevně na jednom místě a neběhalo nám po Evropě jako chaloupka na kuřích nožkách.

15.11.2011 v 19:51 | Karma: 5,13 | Přečteno: 746x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Three (124.)

Tedy v další lekci o úspěšném podnikání pro cizince v případě příchodu je důležité si především uvědomit ten pravý čas, tedy ten správný moment kdy být ve správný čas se správným nápadem a na správném místě, což je v dnešní době, ve které jsou veškeré ty doposud brané místa a posty již pevně obsazené anebo je kolem nich takový šrumec čili mela, pranice, že to člověka odradí spíše a tak mu nezbývá, než to vše tiše chvíli sledovat zpovzdálí a říkat si:

6.11.2011 v 19:14 | Karma: 5,15 | Přečteno: 500x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Two (123.)

... Pro úspěšné podníkání v Zemi České je především nutné prostudovat tedy podmínky a možnosti jaké jsou nabídnuté a především se prvně systematicky zorientovat na oné neznámé půdě na které se hodláme pohybovat a vybrat si odvětví, které by nám zaručilo úspěch a také otázkou úspěšného business je především výběr sortimentu se kterým chceme přijít na trh v tom dnes již tak bohatém světě na věci a nejlépe s nějakou novinkou jenž zaujme, což je dnes velmi těžké a probrat si veškeré jeho výhody a nevýhody a také praxi či životní skutečnosti, tedy realitu.

5.11.2011 v 14:46 | Karma: 5,86 | Přečteno: 615x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson One (122.)

Vracející se po dvou nočních směnách ve východních Čechách, kdy jsem se mimo ten čas strávený normální běžnou práci opět dozvěděl pár věcí ze života, které se obvykle vesměs dějí dá se říct skoro všude a také které se vlastně staly inspirací pro tento článek, dá-li se to tak nazvat. Inspirací se mi stala chvaletická elektrárna, která mění majitele a očekávají se tam buďto jisté personální obměny či redukce popřípadě pozastavení provozu na jistý, blíže neurčený čas vše v souladu se slibovaným přístupem českých politiků o snižování nezaměstnanosti. Pravda, politika je poněkud za těch dvacet let již skomírající a ve skutečnosti nikoho nezajímající obor, který ovšem radikálně zasahuje do oblasti životů a lidé toto stále nějak trpí a nebo spíše tím trpí a raději svou tvář odvraceji aby se nemuseli více rozčilovat,. přesto zatím je to stále důležitá součást tzv. momentality stejně jako peníze, které myslím mají větší moc než politik sám, protože dokáži ovládat i jeho samotného.

4.11.2011 v 22:39 | Karma: 5,20 | Přečteno: 853x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Match EU :Cze aneb Z kasy do kapsy

... A tak využiji ještě tohoto neomezeného blogu, kdy tzv. blogér smí přispět maximálně dvakrát za den pouze přispět kouska sebe, protože se nedá přesně definovat zda vyjádřit svůj osobitý postoj či názor k dané věci, případně poslat svá slova tam kde to jest třeba a podělit se o své zážitky a prožitky s ostatními, které on, tedy ten dotyčný autor nějak někdy a něčím ať je to cokoliv oslovil a kterého velice mrzí, že jeho čtenost klesá na základě toho, že se uchýlil k jisté primitivitě či spíše jednoduchosti, což vlastně jistě imponuje ženám,které prý dávají přednost věcem jednoduchým a proto tak rády vyhledávají muže pro svou či kvůli své oblibě a oblíbenosti. Každopádně jej ale těší na tom to, že zcela případně, pokud dojde na zájem jisté dejme tomu nestranně pohlížející osoby z jiné krajiny, která má také svůj názor na jisté věci zcela neovlivněný domácím děním tedy svůj nestranný postoj a dokáže vlastně někdy časem v jeden den vše objektivně zhodnotit bez toho, aby byla jinak ovlivněná a uvítá, že je to pro ní jednodušší k přeložení v jistých případech, tak tím jenom lépe. Tím chtěl autor říci či vysvětlit i to, že vlastně na základě cesty dobra či všeobecného dobra jde vše tak jak má jít tím správným směrem, protože ono to vlastně z jistých důležitých osob jednou ranou vyřeší tolik negativ, které by jindy za jiných okolností řešily snad sto let, kdyby jim život přál anebo nikdy, jaký to má dopad táto hra mezi Zemí a Nebem, Láskou a Životem, která prostě nabrala na základě citu a pocitu a především toho dechu poněkud mezinárodní rozměr. Ale i to je jen a jen dobře, protože ono Češi kolikráte říkají, že by to chtělo, aby i na ty jenž si často hrají na Bohy a cítí se ve svých korytech neohroženě konečně jednou udeřilo.

31.10.2011 v 17:29 | Karma: 4,53 | Přečteno: 656x | Diskuse| Média

Martin Vontor

ZOO a Ostrava v Boji za vymýceni chudoby (act. 117 g. ad c.)

... Konečně opět trochu klidu. Venku to sice silně fouká, ale je krásný podzimní den. Rozhodl jsem se jej využít k návštěvě naší zoologické zahrady toho našeho KING - city, tedy dříve Dark - city, ale od té doby co v něm zavedli to odsířování a od uhlování, tedy než se dostaví vítr ze severu a z polské úhlené pánve nám to tu nasolí tak, že i technické služby ušetří v zimě za sůl, již není tedy tak temné jak bývalo. Hlavně se podívat na sluňátko Rashmi jak se má a tak vůbec , co je nového, přeci jen co jsem v něm byl naposledy tak je to pět a možná, že i více let, kdo si to má vše pamatovat, když se ty časy tak rychle mění a někdy to co včera bylo tak, prostě tak už není, kdy jsem ještě v tom svém minulém dejme tomu rodinném životě vzal tehdy své, dejme tomu jakoby nevlastní dcery či chovanky. Tedy kdy Mishell Scrucca a Renča Luptáková se svezly tím večerním vláčkem, kdy jsme se jeli podívat spíše na noční život.

19.10.2011 v 0:10 | Karma: 5,84 | Přečteno: 464x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Můj milý výrone kotníku (act 116. g. ad c.)

... Štěstí? ... Co je to vlastně to štěstí? Není to třeba jen nakonec v životě ten pitomý pocit padnout na hubu a nerozbít si jí? Dobít se a vlastně zůstat bez šrámů? Zvláštní, když se někomu děje pořád anebo často za sebou něco nedobrého, tak druzí lidé často o něm za jeho vlastními zády říkají, že se mu daří i když s trochu opačným podtextem. Anebo prohodí o něm: No, ten dopad. Také jsem včera dopad. Dopad jsem a mohu hovořit i o štěstí. Každopádně už jsem se dlouho neocitl na zemi, tváři v tvář ostrému kameni, na kolenou a s poněkud bolestivým pocitem v kotníku. Ono pravda lépe je dělat piruety někde na jevišti než v kolejišti a pokud baletka při tom točení se kolem své osy nezavadí svým piškotem o ne zcela zatlučený hřebík v prknech jenž znamenají svět, tak také může hovořit o štěstí, že svou kreaci dovedla do úspěšnoho konce. V kolejišti je to přeci jen o něco horší, tam je každý pražec jiná ves, jiná velikost a člověk aby si připadal kolikráte jako minimálně tříhlavý drak a měl oči v jednu chvíli snad skoro všude, aby se mohl koukat kam šlape a v tu samou chvíli, jestli kolem něj neprojíždí zrovna nějaký ten vlak, který by mu mohl podat nějakou tu pomocnou kliku, nebo páku či jiné železné stéblo, jenž by jej odneslo či odhodilo o pár metrů dál anebo vzalo sebou.

12.10.2011 v 16:22 | Karma: 4,25 | Přečteno: 474x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Zlatý Slavík anebo Mattoni už není (act 115 g. a c.)

... " Kde je Mattoni, tam to žije !!! " ještě dnes mi zní v uších tento pověstný reklamní slogán v němž jakoby zázrakem či počítačovými triky zničeho nic zmizely všechny láhve s Matonniho minerální vodou, aby dotyčný pikolík či servírka pronesl pověstnou větu, že mattoni už není a všichni se jako mávnutím kouzelného proutku vypatráceli kdo ví kam. Každopádně věřím tomu, že letos stejně jako vloni i jindy kdykoli předtím tomu tak nebude, když mattoni ho orel či orlice zaštíťuje či zastřešuje svým generálním sponzorstvím hudební soutěž Zlatý Slavík 2011. Tolika umělci očekávaný svátek, kde by lidmi mělo být vyhodnoceno jejích celoroční úsilí, snaha, píle a také to, kdo se v tomto roce jak prezentoval.

9.10.2011 v 17:59 | Karma: 6,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Média

Martin Vontor

O změně času a Skandinávii a národní hrdosti (act 113. g. ad c.)

... Nadešel ten spousty lidmi nechtěný podzimní, sychravý deštivý čas. nemá smysl zabývat se věcmi, které prozatím nedávají někomu smysl, tedy ten vyšší, šestý či sedmý ne-li ještě vyšší. I když rozdílný je čas každého z nás. Venku prší, dříve je tma. Lidé jak jsem předtím zjistil, jen jsem o tom tady ještě se nezmiňoval také stejně jako Já, proč se pořád co půl roku musí čas posouvat hodinu tam a hodinu zpátky jako u blbečku na dvorečku, když každému to dělá problém se nějak aklimatizovat do času. Bavil jsem se o tom tenkrát s těmi dvěma ženama, když jsem jel tím vlakem do pardubic. prý z důvodu toho, že jak to tuším zavedl Abraham Lincoln nebo Fitzgerald Kennedy se ušetří na energii. jenže ono možná se ušetřilo kdysi, dneska o tom vesměs pochybuji, když stejně většině lidí, pokud si nezvednou zálohy za elektrický proud, spíše přijde obvykle nedoplatek než přeplatek, protože ceny, od kterých se vlastně odvíjí celý další děj a život jsou nasazené hodně vysoko a každým rokem se pořád zvyšuji a nevím proč. Z jakého důvodu?

7.10.2011 v 20:13 | Karma: 6,86 | Přečteno: 626x | Diskuse| Média

Martin Vontor

O chystané legalizaci marihuany( act 112. g. ad c. )

... Docela mne ráno zasáhla zpráva o tom, že naše nejvýkonnější mozky v podobě lékařů a úředníků pracuji na státem schválenou či jen spíše politiky sedícími v parlamentu požehnanou po tolika létech Legalizaci Marihuány a zařazení na seznam léčiv. Hurááááááááááá, křikli by zastánci a bojovníci i bojovnice za tento problém, konečně nám spadne kámen ze srdcí a nemusíme se bát. Hurááá, by snad zakřičel i Král, jenž o toto také vlastně v rámci léčby bojoval či se nějak zasadil i když spousta odpůrcu se najde, kterým tohleto spíše bude trnem v oku, ale ono to je vždycky, že nejvíce se odmítá ze strachu věc o které se moc toho neví a také je kolem toho plno odporu a podobných negativních věcí projevující se pak jinak na lidském těle. jenomže ono má dle mého jako každá věc vždy svůj rub a líc, který bych dnes tak trochu nastínil, ono koneckonců je to stejné jako se sexem jak jsem posledně sledoval Hyde park a nešlo se k tomu vyjádřit hned, protože poněkud jsem notnou dobu nemohl najít žádné slova, jenž by se daly zcela normálně, slušně a šlechetně použít. I když po ostravsky bych to myslím zvládl...

6.10.2011 v 22:40 | Karma: 10,09 | Přečteno: 1039x | Diskuse| Média