Martin Vontor

... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Six (127.)

Milé čtenářky těchto zcela holých a nezáživných vět, co bych rád, pravda, píši a dělám pořád stejnou věc již nějakých necelých pár let co začli jsme s tou podivně zvláštní hrou o štěstí s krásnou tváři jak se o ní zpívá, takže se budu bavit o štěstí o čem juiném také a s věcmi, které s tím souvisí v rámci léčby či sebeuzdravení na které jste vzhledem ke svým skrze náročným povoláním neměly čas a veškerou svou energii životní jste doposud věnovaly jen neustálému stěžování na to, že se zvyšují poplatky u zdravotníka a kde vy a vaši muži na to mají brát dennodenně pokud máte jedno, dvě tři už asi jen ve výjmečných případech děti. Pravda, základem štěstí, které i když se zpívá..až Tvé oči v řece lásky modrou barvu budou mít, tak dle starých pověstí promění se ve štěstí atd. atd. protože nomrální člově tak nějak chodící s dobou ví, že někdy i jedno je dneska až až a přesto si říkám, že by nebylo od věci, aby se z homo sapiens stal druh na vyhynutí.

11.11.2011 v 13:09 | Karma: 4,49 | Přečteno: 679x | Diskuse| Ostatní

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Five (126.)

... a tak víš, zde v této zemi již nějaký čas stále něco podnikáme, protože se zde otevřel trh s podnikáním a právě proto, že všichni jsme a jsou součástí jistého Vesmírného podniku již vlastně od počátku psaní či spíše dění toho starého příběhu či KNIHY KNIH, tak ono aby nedošlo k přetržení těch nití neviditlených do kterých se kde kdo ani neví někdy jak chytí, ale stejně časem ať je to ten neb ten, stejně bude polapen, protože u nás se říkat od pradávna, že NA KAŽDÝ PTÁČEK BÝT VELMI OSTRÝ HÁČEK a tady lidi často rádi také chytají ryby, tedy loví, když si prohlédneš přes své možnosti, tak jak to děláš se shora tady tuto jeho zemi, tedy mou a naší, i když nyní zdá se býti spíše v kaši, tak ono za ten čas tady vstupovat lidi a někteří zase vystupovat tak jako když jedeš vlakem někam daleko kde mnoho mnoho dní a mnoho mnoho stanic být a někteří prostě jednou až na konečnou, třeba proto, že ví proč tam jedou a třeba proto, že je jen baví jet vlakem a jsou přesvědčení, že až se lokomotiva otočí a přejede na druhou stranu, tak zase pojedou zpět, ale zatím nikde nebýt konec a tak u nás jet ti lidi třeba do práce a kontrolovat jisté pasažery, jiní jen tak na výlet třeba někam kde je rybník či jezero anebo řeka, aby si chytli nějakou tu rybku a měli zase vánoce, protože rok od roku zde více a více hladovět anebo odříkat si, tak jak to křesťanský řád káže a Bohu Slunce a hojnosti se to nezamlouvat, protože se to nějak příčit zase s jeho vírou a vůbec bytím a souvisením. Bohu to ovšem nevadí, protože oni už mu dali tolik věcí a také toliik k němu mluvili, že také o něm říkají, že Život je hořký Bohu dík, což Boha těší, že mu děkují, ale on si stejně myslet svoje a říkat si, že může být i sladší, ale zase tady mnoho včel a oni rády sedat na sladké a vosy na med a tak různě tady být. No ale každý člověk prostě když tak sedět u vody aloivt a lovit, tak někdy má štěstí, že chytne malou rybku a někdy se poštěstí chytit i velkou a to jsou panečku potom hody. každopádně i ten křesťaský řád v jistých základech říkat, že je třeba Bohu obětovat a proto tady být Bůh, ale obětovat se někde jinde, kde si hrát jako Bůh a On věřit, že nikdo nemá rád, když se někdo jej snaží napodobit či atrapovat jej anebo někoho Jeho jménem nazývat, to je jako kdybych třeba řekl Officer, že je Zloděj, tak věřit, že ji to naštvat i když tak daleko od pravdy zase nebýt, ale to netýkat se nyní officer přímo, ale tak kolem dokola a všude možně.

10.11.2011 v 14:41 | Karma: 4,34 | Přečteno: 607x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Four (125.)

Trochu mne mrzí ten čas, prostě znáš to, časem si řekne člověk vždycky, že už to není to, co bývalo, protože stále někde pendluji mezi Ostravou a Pardubicemi jak pitomec. Možná si říkáš, že kdybych třeba měl notebook a internet s bezdrátovým připojením, že by se vlastně olikrát dal využít lépe ten čas promarněný tím cestováním ve vlaku a tak podobně, jenže je to tak jak to je, i když se to zdá být vše tak najedou urychlené až zdánlivě chvílemi podivné, prazvláštní, ale vraťme se k tomu úspěšnému podnikání v Zemi České, než se dostaneme k tomu, abych doorpavdy mohl říci,v Zemi Mé a pokud budeme spolu, tak i Tvé, koneckonců proč ne? Stejně pokud se to má naplnit, ta legenda, tak stejně před nějakým časem Ti též patřila, jako Mně, pokud se máme v duhcovnu vrátit do svých minulých životů, ale nechme nostalgií chvíli spát, protože i když v kontaktu třeba nejsem, tak také prostě nějak žiji, nemarním čas a snažím se přijít na ty věci co se mi tak dějí v průběhu těch vyšších spojení a svlastně stejně souvisejících se vším a vedoucích k pouze jednomu cílí. Protože ono jednou se již rozjela ta spirála času, tedy má aje jasné a všichni se to učíme na školách, tedy pokud zase nějaký idiot nezmění osnovy podle svých geniálních představ, že když je spirála, tak je to jako dopravní kužel na cestách, takže si každý jistě dokáže představit ten tvar a pro zpestření své fantazie dovtípit i věci další ať je to přát anebo pád a tak různě. Já jen kdyby prostě se stalo někdy nějaké překvapení v tom stavu nezapomnění a třeba by ses opravdu rozhodla se jen podívat na to, jak se to tu za těch xy tisíc let změnilo a možná budeš potřebovat někoho, kdo by ti to tady vysvětlil a řekl ti ty věci tak, jak jsou, protože ono je hodně lidí a každý si to kolikrát tak nějak přibarví, když už jsi prostě jednou přijela se podívat jak vypadá stověžatá Prahassa, ale to jsi ještě neměla tušení, že tady je nějaký Král ale protože máš ráda pohádky, tak je tady dost vyprávěčů pohádek, to bys nevěřila a docela rád, protože jedna paní povídala, která Veronika se jmenovala, abych také někdy řekl, co bych vlastně rád za ten čas a to je právě to těžký, co bych rád.

9.11.2011 v 13:03 | Karma: 4,49 | Přečteno: 909x | Diskuse| Ostrava

Martin Vontor

Přednáška o dopravních pravidlech přímo na ulici (act. 114 g. a c.)

... Vždycky se stane nějaká náhoda anebo... ne, nechci a nerad tomu říkám nehoda, protože se to snažím spíše nepřivolávat, ale prostě situace, která zase předchází jiným situacím a pak vyvolá další situace a ovlivní potom alší situace a okamžiky přesně tak, jak to asi bylo dnes. Jak začít ale, mám-li psát čistě, přesně, přímě, pravdivě a upřímně, tak si nejspíš vezmu nějaký ten překládač napíšu to cizí řeči, což sice nebude mít zde velkou čtenost i když oni lidé často bývají vynálezaví a jistě přijdou na jakékoliv různé možnosti jak se dozvědět právě a přesně to co potřebují. Nejlépe si myslím, že by bylo to zde napsat čínskými znaky anebo hebrejskými, tím bych ovšem docílil akorát toho, že by se to nedozvěděl vůbec nikdo, protože on i ten slavný google. translator dokáže být v jistých věcech docela záludný a nezná vše asi tak, jak by přesně měl, což ale zase trochu zdravě oživuje lidskou důvtipnost. Vyznat se z citů a pocitů či toho ke komu a kde prostě nyní prožíváma kde si myslím, že je to vzájemné óóó díky ne, raději to nechám mezi náma jen ať si ostatní namáhají ty své chytré a inteligentní mozečky ačkoli vždy, když přijde takové nějaké prazvláštní a podovní spojení či propojení na základě lásky, která prostě je o tom kdo kdy a jak na koho v ten daný okamžik myslí, slušelo by se opět jako vždy onu osobu o tom přímo informovat, třeba jen z ohledu aby věděla a nebyla překvapená a tak podobně, prostě pořád stejné věci jako již po dva roky. Jenomže jsem v Česku či spíše na Moravě, ona někde daleko a jako v pohádce za devatero a možná více řekami za sedmero a možná více lesy a Já se nacházím někde ve městě v Ostravě, v bludišti šedých cihlových domů a tak lepší to bude sepsat vše chny ty mé dnešní prožitky tak nějak tím mým sobě vlastním způsobem, který naštěstí nechápe nikdy nikdo jiný jen těch pár dotyčných, což mne uklidňuje.

8.10.2011 v 17:47 | Karma: 5,36 | Přečteno: 859x | Diskuse| Média

Martin Vontor

"Černá svině !!!...Černá svině!!!" aneb Jak to pískáš,vole?

Poprvé na hokeji.Já,fanda rodných Vítkovic.Tedy ne úplně poprvé,ale poprvé na zcela jiném zápase. HC EATON PARDUBICE - HC OCELÁŘI TŘINEC.Ještě jsem nikdy neseděl tak blízko ledové plochy.Pojednou vidím,jak je hokej opravdu rychlý. Kdysi jsem také patřil k tomu typu fanouška svého klubu,který v každém rozhodnutí,proti mému klubu viděl křivdu,ale dnes se na to dění koukám poněkud jinak.

23.1.2011 v 15:20 | Karma: 10,28 | Přečteno: 1890x | Diskuse| Sport

Martin Vontor

Fatamorgana (0021)

Nemusím ani jezdit moc daleko,abych v tomto dá se říct letním žáru si připadal jako v Africe.Pracuji na venku třináct hodin a kolikrát mám v ústech jako na Sahaře. "Máš se napít!" řekl by mi jistě nejeden rozumný hlas. "Pil jsem před chvíli." odpověděl bych mu,ale to by jeden snad musel strčit hlavu do řeky Odry a vypít jí,kdyby to šlo.kdyby mohl mít jistotu,že je pitná a čistá.někdo Odru,jiný Labe,další Vltavu a kdo ví,kolik řek u nás celkem je.Odra kalná jako burčák a Labe?Jednou když jsme s kamarády byli v roce 1992 tuším na Portě v Ústí nad Labem a spali jsme na jednom blízkém návrší a koukali dolů na obtékající Labe,nemohli jsme se vymadívat na to duhové barevné spektrum jež se odráželo z hladiny.Myslím si,že by se z toho dala tenkrát dělat rovnou Coca-Cola anebo Kofola a pokud ne z vody řeky Labe,tak z Ostravice určitě.Ta dokonce by mohla nahradit černé kvasnicové pivo.Pěny bylo dostatek.Lidské dílo a lidé,ti opravdu dokážou zázraky.

3.8.2010 v 7:52 | Karma: 4,65 | Přečteno: 769x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

ČSSD - oranžový expres aneb vlak jistoty a naděje

Minulou sobotu jsem šel jako každý normální člověk do práce, protože na dráze panují takové zákony, že vzhledem k provozním podmínkám je třeba pracovat i přes víkend. Hold je to služba lidu, protože chtějí si užívat volného víkendu a občas, mají -li ještě na to, tak si někde vyrazit. Pracuji jako vozmistr u firmy ČD CARGO, tudíž odděleného resortu ČESKÝCH DRÁH, určený pouze pro nákladní přepravu, tudíž mne vlastně ta osobní už ani tak nezajímá. Avšak jak každý jistě ví, když někdo něco dělá dlouho, tak mu neuniknou i jiné malé detaily. Momentálně pracuji ve Studénce a k mé pracovní náplni patří zajíždět rovněž do stanice Štramberk, kde provádím jisté pracovní výkony na vlacích nákladní dopravy a přepravy. Nic zvláštního, prostě normální pracovní sobota v zaběhlém harmonogramu, tedy až na jednu malou výjimku. Vzhledem k předvolebním akcím, byl ten den, tedy 5.9.2009 vypraven do Štramberku zvláštní osobní vlak, nazývejme jej ORANŽOVÝ EXPRES, byť se skládal jen z jednoho motorového vozu a jednoho přívěsného, který v zájmu přilákat voliče, jelikož vlastně se ve Štramberku pořádal mítink ČSSD, byl ZADARMO. No kdo by v dnešní době nevyužil této výhody, sláva ČSSD za to, že se takhle stará o lidi z nižších sociálních vrstev, kteří se také, jelikož často díky podporám, nemají kde podívat, tudíž kdo asi tyto služby nejlépe mohl využít. Samozřejmě že naše často, tak diskriminovaná menšina, i když občas mi přijde, jestli jich v poslední době není u nás více než těch gadžo, jak se říká. Konečně nějaká snaha říkám si, škoda jen, že takovéto akce se dějí jen před volbami, které se stejně nakonec neuskuteční, tudíž další průtok státních peněz někam do neznáma, vzhledem k tomu, že naší politici často řeší v nedělních debatách na ČT 1 a 24, TV Nova v Otázkách Václava Moravce, často tak diskutovanou nepřehlednost ve financování ČESKÝCH DRÁH - STÁLE STÁTNÍHO PODNIKU, který vlastně vznikl pouze proto, aby se celý sektor Českých dráh rozprodal do rukou soukromých firem a jím zůstaly jenom koleje, za které by inkasovali od jistých soukromých přepravců a dopravců pouze paušální peníze. Do rukou "soukromých" osob. Jenomže kdo si takový podnik může dovolit koupit? No zase jenom ten, který to prodal, jelikož spousta lidí nemá prostředky a ani vědomosti, aby šéfovalo takové firmě. Nic neobvyklého, prostě normální běžná věc v dnešní době. Tedy až na jeden malý detail. Až mne trochu i zamrzelo, že jsem tou dobou neměl u sebe fotoaparát, který by celou tuto situaci zachytil.

8.10.2009 v 14:29 | Karma: 11,71 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Ostatní

Martin Vontor

27092009.Bouračka někde mezi Šilheřovicemi a Píšti někdy kolem pole

... nakonec drahá Kátěnko se mi povedlo dostat se na to tebou jmenované místo.Nezlob se prosím,ale musel jsem,neboť uznej,koho by bavilo do nekonečna žít jen v představách.Sama si jistě také představuješ kdo je ten Tvůj vysněný manžel,kterému voláš do éteru a voláš jej občas k sobě a občas jej odháníš,prostě pokaždé tak,jak si usmyslíš a posíláš mu svá sdělení...Jemu...a vlastně mně.

28.9.2009 v 10:40 | Karma: 5,74 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní