Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dnešní vnímání OVM a věcí jiných(140.)

Tělo si vyžádalo své a tak jsem se probudil dnes až někdy před obědem. Jdu si uvařit kávu a hle? Třičtvrtě na jedenáct anebo na dvanáct. nevím, nedokázal jsem to v tu chvíli ještě rozlišit, ale půl dne bylo v háji, tím jsem si byl jist. Kafe, cigareta a pomalu oběd jíst. Prostě nedělní den. Zapínám počítač pro nějaké to zpestření času a nějakou tu komunikaci se světem příležitostně, ale spíše věnuji se poslechu hudby u rozhlasu a pak také sledování televize. Protože v tu chvíli po nepravidelné pravidelné hygiéně a všech těch rituálů začínají Otázky Václava Moravce a pak je pohádka a tu já rád, na pohádky se docela rád koukám, protože každá pohádka je pravdivá, jak bylo v poněkud moderně udělané pohádce O tom jak se dělá počasí anebo tak nějak, což vím, že to bylo jistě v souvislosti s jistým děním jimž před časem oplývala KNIHA KNIH a každá skutečnost pohádkou spíše není anebo kolikrát není pravdivá. Takže vlastně společně s pořadem Otázky Václava Moravce a pohádkou na přání, protože alespoň někde mají lidé své referendum mám společně s vařenými brambory, vajíčkem a špenátem pohádkuvou dvouhodinovou siestu, koneckonců i můj či vlastně dnešní den a ty vibrace jsou či nyní spíše již byly nakloněny číslu 11/2 tedy...

" JDĚTE ZA SVOU HVĚZDOU! " 11/2 je Mistrovské číslo. Obchodního ducha nechte být. Dnešní vibrace jsou nejvýše naladěny a velice duchovní. Vaše intuice je velmi silná. Nic neprosazujte násilím. Buďte tiší. Zachovávejte pokoj. nechte den plynout a unášet se časem. Nečtěte. Ponořte se do svého nitra. Nepřete se, nevyhrajete. Rozhodně to není vaše chyba. Buďte světlem světa pro svět. Dnes můžete být úžasně inspirováni, nebo můžete inspirovat druhé.

" JDU ZA HVĚZDOU SVÉHO NITRA!"

JSEM PŘÍMO NAPOJEN NA NEJVYŠŠÍ ZDROJ, OD KTERÉHO DOSTÁVÁM MOUDROST A VĚDĚNÍ. VŠECHNY ODPOVĚDI, KTERÉ HLEDÁM, JSOU PŘICHYSTÁNY V MÉM NITRU. NA KAŽDOU OTÁZKU MI DÁVÁ JASNOU ODPOVĚĎ MÁ VLASTNÍ INSPIRACE. INSPIRUJI DRUHÉ. JSEM ZÁŘIVÝM PŘÍKLADEM LÁSKY A SVĚTLA. DNES TIŠE SEDÍM A POKOJNĚ JISKŘÍM A ZÁŘÍM.

Tak přemýšlím nad tím a poslouchám co je nového v ten 58. den naší české možná, pokud tedy poslanci Jiří Paroubek a Jiří Šlégr se nevzdali svých mandátů a složení Poslanecké sněmovny je stále šestistranové oproti zákonem daných pěti či zda náhodou Prezident republiky, který má ve středu mít rozhovor a poctit naše město a kraj a vlastně celou Moravu svou přátelskou návštěvou zcela náhodou nepodepsal a neschválil omylem jistou novelu o šesti poslaneckých stranách sedících nadále v Poslanecké sněmovně a zároveň v minimálně stopadesáti výkonných výborech zhruba či náhodou jeho razantní a odmítavý postoj či využití jeho práva VETA nebylo s okamžitou platností a neskutečnou rychlostí přehlasováno, protože v této zemi o takové věci není nouze, koneckonců každá Země se pyšní nějakým tím svým originálním národním bohatstvím.

Prostě politika je pořád o jednom a tom samém, jen pouhé přesvědčování jisté skupiny lidí, že jejích jimi od jiných převzatý program a jimi protlačovaný je ten nejlepší a nic více, protože každá strana preferuje svůj vlastní program a než se dohodnou na tom, co je pro společnost nejlepší, tak všichni kolem umřou hlady a stanou se nemajetnými, protože tam, v tom místě kde se zastavil čas a dění kolem nikoho nic nezajímá až si říkám, zda to spíše není jen taková obora či jistá rezervace, chráněná ani ne tak státem, protože oni představují stát a tak se chrání a brání proti všemu tomu normálnímu životnímu dění.

Vlastně i pražský sám primátor Bohuslav Svoboda poněkud rozporuplně oproti minulému dění v Praze se vrací se svou partou k jistým věcem, které vlastně měly být hned po volbách v roce 2010 tuším. Nevím to už přesně a ačkoliv něco přeci jen uchovávám v paměti z minulosti, tak některé věci vypouštím, jen tehda to bylo tak, že VOLBY DO MĚSTSKÝCH ZESTUPITELSTEV V PRAZE, KTERÁ JE ČI SPÍŠE JISTOU DOBU BYLA TÍM HLAVNÍM CENTREM DĚNÍ OD KTERÉHO SE ODVÍJÍ PODSTATNÉ VĚCI, VYHRÁLA POLITICKÁ ORGANIZACE TOP 09, lidé si to tak přáli a potom na základě povolebních smluv a dohod s výmluvoou toho, že takto prostě jsou zákony vedení nad městem, tedy hlavním městem zeme převzaly spolky ODS a ČSSD, ale aby se neřeklo, tak tam nechali nějaké dvě symbolické místa a přitom Drahá princezno je to to samé, jako kdyby se jel ročník F-1 a první místo by vyhrál Kimi Räikkonen, druhý skončil španěl Alonso , třetí James Button, čtvrtý třeba polák Kubica a zlatou medaili a titul mistra by dostal druhý se třetím čímž tedy Kimi by jel zbytečně pro nic za nic.

Jediné co je na volbách a politicích pozitivního je to, že před dalšími volbami se každý pro další úspěch snaží napravit svou reputaci, ale věci to nevrátí ba spíše naopak, si myslím.  Ve skutečnosti podle mého šlo o to, že do té doby právě týmy ODS a ČSSD tvořily takový pověstný kartel a hrály si všechno na ruku, ale byla to prvá vlna očisty či vnesení trochu té poctivosti a čestnosti.

Není to jen mým názorem, protože i při těch věčných cestách vlakem se setkávám s názory lidí, že prostě kdo vyhraje má právo ten čas vládnout. Oni to tak museli udělat, protože více lidi by přišlo o své doposud skryté nekalé obchody a takové ty věci s tím vším spojené.

Když jsem tedy poslouchal ty Otázky Václava Moravce , protože konečně mi přišly takové věcné a poněkud oživené tím věčným jen politickým se ukazování se a řešily se tam problémy více ze života jiných resortů tak mi neuniklo, že některé věci jsem opravdu nevěděl, že třeba Ministrem vnitra pro mne již překvapivě není Radek John , ale pán Kubice co by nestraník, pokud jsem si dobře všiml, takže nějaké pohyby se tam přeci jen dějí. Ono totiž si říkám stejně jako jiní, že takové místa by především měli zastávat lidé od toho oboru a ne někdo, kdo tomu nerozumí či nevidí do věcí zcela úplně. I když jsem si myslel, že původní novinář za to, jak kdysi tak vehementně točil pořady má na tom třeba zájem, ale bohužel hned po volbách se ukázalo, jak to doopravdy funguje a kdo vlastně tahá za provázky české politiky.

Ale tím se nehodlám nyní zabývat, protože to jsou věci, které nějak možná nepřímo ovlivňuji anebo neovlivňuji, koneckonců postavení Krále je poněkud podle instrukcí jiné, protože

II.1. Hlava státu -

Úřad hlavy státu zastupuje stát navenek i uvnitř země, představuje kontinuitu státu a zároveň stát zpřítomňuje a v osobě hlavy státu i ztělesňuje. Je to funkce sjednocující, stabilizující, udržující a reprezentativní a její poslání je nadčasové.

Z tohoto důvodu nemůže být autorita hlavy státu odvozena od rychle se střídající a dočasné politické moci, jako je tomu u prezidenta. Výše uvedené požadavky podle nás nejlépe zajišťuje instituce dědičného panovníka.

Panovník jako nejvyšší státní nezávislá a nadstranická instituce pomáhá stabilizovat a udržovat politický systém země - parlamentní demokracii.

Panovník se svými značně omezenými pravomocemi stojí mimo denní politiku. Zatímco politické strany a jejich parlamentní klání občany v názorech rozděluje, osoba panovníka je v nejvyšším bodě opět sjednocuje.

Panovník není do své funkce vybírán volbami a úřad panovníka se tak nemůže stát předmětem ne vždy čistých mezistranických bojů a politických třenic s celostátně destruktivním dopadem, který může umenšit vážnost státu a jeho představitele doma i v zahraničí.

Panovník, na rozdíl od prezidenta pravidelně voleného parlamentem, nemusí cítit závazek vůči straně, která ho do funkce prosadila a jeho úřad výrazně omezuje možnost manipulace hlavy státu vlivnými politickými stranami.

Panovník je profesionál, který se ke svému úkolu připravuje od dětství.

Panovník je živým znakem jednoty celé země a všech jejích občanů bez rozdílu.

Panovník je ztělesněním státu, státní suverenity a nezávislosti a dodává i malým státům potřebné vážnosti a důstojnosti. Důstojnost a vážnost instituce panovníka pozvedá důstojnost a vážnost národa.

Panovník uděluje milost. Instituce Krále je zároveň jakýsi všelidský kulturní archetyp, kterým společnost přesahuje sama sebe, který ji pomáhá vést na její cestě vedoucí z minulosti do budoucnosti.

Král říká: Země, území své či Království svého.

A ono i Království je rozdíl oproti Monarchii, protože Monarchie taková jako celek se skládá z více Království a v Česku zatím INSTITUCE KRÁLOVA či KRÁLOVSKÁ není oficiálně ustanovena tak, aby zcela formálně a legálně fungovala tak, jak fungovati má a proto Král je sám.

Čeští zastánci monarchie, momentálně spíše svou důvěru vložili do zástupce rakouského rodu, který vlastně není součástí země české a nesouvisí nikterak z vlasti a je mi vcelku jedno co si o tom myslí.

Král je sám., což také souvisí i s tím JÍT ZA SVOU HVĚZDOU, protože on dávno ví, nabyl to vědomí, že je tou hvězdou, potom také jsou i jiné hvězdya pak je jistá hvězda lásky za kterou on jde anebo nejde, ale prostě to tak přišlo, stalo se a tak on to tak bere, že je to ta správná cesta a že Ona je tou jeho hvězdou a On ví proč to tak je.

A tak jsou teď takové dva světy jeden ten politický, druhý královský.

Dva světy - dvě pravdy či dvě odlišné věci pohledu a úhlů vnímaní.

Král moc dobře ví, že je za ten čas vnímán jak Ústavou stanovenou Hlavou státu tedy Prezidentem ČR, funkcí jíž prostě zastupuje momentálně pán Václav Klaus. Kdo tu funkci bude zastávat potom, to se ještě neví.

Vlastně to souvisí s tím vším, protože ono vzít to normálně, tak Král si jde zcela normální dostupnou cestou za svým cílem a právem jenž mu prostě náleží od věků ačkoli navzdory momentálním podmínkám to není jednoduché, přesto si dnes spočítal, že teoreticky pokud tedy volba na Hlavu státu by padla na rok 2013, což je ještě času dost, tak by vlastně docílil toho co má být i na základě normální tímto sytémem dostupné cesty. Jenomže také nemusí, protože koneckonců Koruna Krále nedělá, protože Králem se člověk rodí. tak jako Ty se rodíš jako princezna či možná Královna ta pravá islandská i když  při svém vstupu v tomto životě Tvůj padák z nebe to vzal trochu stranou, ale duše je duše a kdyby tak nebylo, tak by se tak nestalo s tím dechem, ale kdo ví, také zase až tak úplně vše nevím, ale nedomnívám se jenom.

Vlastně když tedy mají platit slova jak v písních, tak i ty které se píši, tak vlastně muž by měl své slovo vyřčené dodržet aby byl mužem na tom správném či pravém místě a tehdy jsem psal práve nynějšímu Prezidentu tou stejnou cetou informace o tom, že pokud tak se má stát, tak chci převzít po jeho vládě zemi v co nejlepším možném pořádku, protože jeho jméno i funkce a vůbec celý jeho život a jeho životní cesta dospěla k tomu místu kde je a v proroctví o Zemi České bylo, že věci se budou dít za vlády posledního z Václavu a jelikož Svatý Václav je patronem země České a byl to český Král, tak i on co by prezident je nyní patronem a svým způsobem má vládu nad touto zemí, ačkoli táto funkce je neustále degenerována a co on, chudák s tím může dělat, možná že nic a možná se jen jednoho dne pořádně nasrat, protože věřím tomu, že i on toho kolem musí hodně snášet a má toho plné boty anebo krk, ale jeho ani ne tak pověst ale právě či spíše důstojnost a povinnost funkce mu kolikrát velí toto držet v sobě.

Navíc ta cesta lásky, která vlastně od té doby vznikla a na jejichž základech, pravidlech a zíkonech se vše vlastně vytvořilo říká, že věci se mají nechat dojít v klidu tam kde mají být a nic se nemá dělat na sílu či násilím, tak jako že jsou za tu dobu jisté snahy poškodit Prezidentovo jméno žalobou a nařčením z velezrady či usilovat o jeho demisi.

Nevím proč, pořád k tomu nevidím důvod a i přes ty skandály či věci prostě z toho úzkeho výběru či politického sortimentu si stejně nedokáži představit nikoho reprezentativnějšího, jenž by měl reprezentovat svou zemi.

Ono totiž i tady tyto regule jsou jen sesbírány v naději slupiny lidí kteří o toto usilovali, ale postavení panovníka a Krále má prostě daleko větší váhu a význam a navíc i ty skutečné možnosti má daleko větší než je uvedeno, protože je to Král, prostě něco jako náčelník v indiánském kmeni.

Koneckonců stejně jako kdysi mezi indiány tak i mezi Krály prostě slovo platí ať je jednou dané a Král hlavně nesmí zapomenout na své slovo, protože to musí platit a musí být dodrženo.

Král především je jistým světlem či naději pro poddaný lid, který prostě tu naději musí mít častěji a častěji v této době.

Politik jaksi nikdy nebude mužem svého slova, protože je spousta věcí co chce a díky tomu, jak je to celé postaveno, tak to nedodrží, čímž prostě ztrácí na cti a důstojnosti v očích veřejnosti a veřejného mínění, které vlastně je prioritou jak pro krále, prezidenta, tak i předsedy nejvyššího správního zastupitelství či ústavního soudu, protože pořád by mělo být především prvotní prioritou reprezentace a jméno země.

Tudíž ale nastal problém, který vlastně z pohledu českého občana ke světu nemá ani takovou váhu, protože tady je lid na to zvyklý a to je něco prostě jako když ty si jen trochu zacákáš nové střevíce blátem a neumyješ si je, protože stejně víš, že druhý den se půjde ještě větším anebo lépe řečeno, že na starý sníh stejně napadne nový a ten to přikryje, každopádně z pohledu světa je ten význam možná stejný, protože i ten pohled za ten čas může být takový, že svět už co se Česka týče nic nového nemůže překvapit anebo prostě stále pokud politická situace má vliv na věci které tím světem vládnou, tak ono už jen to, že složení poslanecké sněmovny není v souladu s vnitřními podmínkami a svět nezajímá, že prostě si tam někdo něco umanul a rozhodl se tak i tak, tak to může vlastně jen mít negativní dopad co se důvěry a důvěryhodnosti či dobrého jména země týče.

Každopádně Země za to nemůže, protože Země je jen vytýčené územi ohrqaničené nějakými hraničními kameny a nemůže moc do toho mluvit lidskou řečí, takže vždy za to může nějaký občan.

A tak svým způsobem jsem prostě řekl, až skončí jeho prezidentské funkční období, což stejně ve všech směrech prostě se shoduje a spojuje s rokem 2013.

Každopádně každý den se nějaké věci vyvíjejí respektive ty věci vždy vyvíjí někdo nějakou činností a někdy se i ty špatné vyvíjejí nějakou nečinností a jeden člověk prostě nikdy nemůže být na všech místech najednou, ale prostě hledá jisté věci, dvakrát se splete a potřetí to třeba trefí rovnou do černého anebo udělá možný průstřel něčím. tak jako jsem se spletl i v jistých paragrafech na facebooku, ale snad mi to znalci odpustí ten malý přehmat či překlep související  s tou definici mezi Vlastizradou a Velezradou.

Ono totiž už jen to, že poslanec slíbí že bude konat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí mně osobně s tím že nově levicová strana chce tak jak uvedl polský dením gazeta wyborcza prferovat především zájmy menšin jako jsou rómové, vietnamci a jinak orientování lidé podle mého není konání v zájmu všeho lidu a už vůbec ne podle svého nejlepšího svědomí a vědomí, ale spíše zištnosti a pupku.

Vlastně ani všem těm vymýšleným a složitě nasmýšleným věcem příliš nerozumím, proč také, když prostě jen mi stačí se na to dívat tím pohledem a vědět o čem to je a navíc normálně s tím stejně nehneš.

Jdu spát, tak ti přeji dobrou noc a i vám ostatním a tady ještě jen tak pro informaci, trochu o věcech dalších jež souvisí s tím v co a čemu momentálně věřím Já

Čl. 24

Poslanec nebo senátor se může svého mandátu vzdát prohlášením učiněným osobně na schůzi komory, jejímž je členem. Brání-li mu v tom závažné okolnosti, učiní tak způsobem stanoveným zákonem.

Čl. 25

Mandát poslance nebo senátora zaniká
a) odepřením slibu nebo složením slibu s výhradou,
b) uplynutím volebního období,
c) vzdáním se mandátu,
d) ztrátou volitelnosti,
e) u poslanců rozpuštěním Poslanecké sněmovny,
f) vznikem neslučitelnosti funkcí podle čl. 22.

 

Autor: Martin Vontor | pondělí 5.12.2011 2:22 | karma článku: 5,15 | přečteno: 586x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...