Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Deník Krále (139.)

Pořád je to stejné dění, trochu jsem se zaobíral úpravou KNIHY KNIH, protože v té rychlosti od toho času, co lidí stam očima pluje jako hejna ryb, jistě pozornému oku neuniklo spousta chyb a tak pomalu, protože zas mám na to čas se tedy snažím ty chyby opravit, ale jde to pomalu a postupně. Každopádně od věci není to, jak se časy a věci stejně jako život sám o sobě mění. Trochu podrážděn jsem byl tím cestováním a jsem rád, že mám po práci, však nechci ať se kouzlo lásky a věcí těch vytrácí. Však poněkud v duchu toho měsíce, jak spojení jsme silou, zabývat se budu spíše v tom duchu pevnou vírou a sem tam tu pestrou škálu nesmírnou vysvětlím, když plujeme tou lodí, dejme tomu vesmírnou.

Protože dnešní den je spíše jako takový pod číslem 1 tedy ČAS ZAČÍT, i když je večer či spíše noc, ale jak kde, protože přes internet a světový facebook je to celkem spíše relativní pojem vzhledem k jistým časovým pásmům, ale Král stejně jako Prezident Země jde s dobou a trendem. Vlastně je to jejích nejen morální, ale prostě součástí této funkce a také povinností stejně jako třeba i Předsedy nejvyššího orgánu ve věcech zákonů Předsedy Ústavního Soudu ČR se sídle v Brně, protože oni potřebují mít přehled především o tom, co se děje v zemi jako takové a získat si doplňující všeobecný  přehled bez rozdílů věcí či oficiálností funkcí, protože ve skutečností je něco co je jejích společnou náplní práce a co je ve skutečnosti zavazuje.

KRÁL má tu výhodu, že nepodléhá žádným zákonům, protože On je vlastně ten, který v případě, kdy země se promění v Království Jeho a má zájem jej spravovat, tak velí, respektive dává příkazy, nařízení, kteréžto vlastně ve skutečnosti nabývají platností pouhým vyslovením bez toho aniž by se použilo nějakých dlouhosáhlých projednávání a papírů a pochybných věcí kolem toho jež veškeré to dění potom pouze zdržují. Je to také i proto, že funkce prezidenta co by oficiální hlavy státu tuto možnost nemá, protože zákony tomu tak neumožňují a navíc jeho pravomoci jsou respektive degradované hierarchistickým schodem pod ním, tedy Poslaneckou sněmovnou.

Nevím proč tomu tak je a kdo tyto zákony a na jakém základě takto stvořil a zda-li to bylo ze strachu z diktatur a věci podobných, které země a lid v ní prožíval v minulosti.

Má to jistou nevýhodu v tom, že třeba člověk by vnitřně rád změnil a napravil jisté chyby, ale už nemůže, protože právě tyto chyby vyhovují jiným a tak se ve spoustě věcech stane jistým přihlížitelem a tak tady máme dva světy takové.

Lidé, kteří nějak nechtějí či nejsou v tom obraze pravého dění ani nemají to tušení o věcech či si jejich dopad neuvědomují, ale král ví, že nic není náhodou ba ani to, když Prinsessa pokud dva dny zpátky poslouchala přes internet Radio Čas třeba jen ještě ze zvědavosti, stejně tak jako když třeba pojednou se zajímá o věci týkající se města OSTRAVA - které by se dalo nazvat takovým HLAVNÍM CENTREM VEŠKERÉHO DĚNÍ či STŘEDEM POZORNOSTI spíše jen, tak v tom zcela možném přenosu kdy si člověk či bytost jako taková pospojuje jisté časové sledy, kdy prostě celý večer nic, nic, nic, a potom se objeví článek a v zápětí jakoby nějakou magickou vlnou v nočních hodinách se královským médeim pronese zpráva o tom, že  7. prosince lze pomyslně obědvat s PREZIDENTEM ČR Václavem Klausem, který je hostem právě tohoto rádia a dá se s ním komunikovat přes e-mail uvedený v tomto reklamním či spíše informačním spotu pojednou tak vloženém z čehož prostě lze usoudit, že i PREZIDENT ČR kolikrát nezahálí a pracuje někdy do pozdě v noci a třeba jen v duchu doufá zda to ta další strany, protilehlá a oponující Jeho funkci z druhé strany, tedy Král zaslechl anebo zda to prostě klasicky vypnul a šel spát, protože ono všechno je poněkud unavující.

Nelze o tom pochybovat, protože ono když si uvědomí člověk, že prostě na světlo vyplul jistý problém, jenž na bázi politické a státní může působit velký problém a kolikráte mu to možná samotnému dá námahu urovnat, protože on je ten jenž může svými slovy něco ovlivnit, tak jako se to donese i k Předsedovi Ústavního Soudu v Brně, jenž má dohled nad hlavními zákony či zákony vůbec jak ve věcech trestních tak především ústavních a má kolem sebe lidi další a i on má jisté povinnosti či možnosti.

A Prinsessa i když tomu momentálně moc nerozumět dokud Král jí to osobně nenapsat, aby ona si to mohla přeložit, posoudit a hlavně vědět, protože i Ona poněkud citově zainteresovaná a už jen tím, že když se někdo stane součástí života druhého, tak mít své představy, třeba jen o normálním životě a podobně, protože ono vždycky životy jsou o představách a domluvě a také přenosu informací a vzájemného respektu a důvěry, protože Prinsessa třeba mít i takové jiné představy, ale být věci, které se prostě změnit momentálně nepodaří a jediné co člověku zbyde je sen a opět víra.

Proto raději tyto věci dávám jako podřadnější těm osobním, pořád lepší, než být smten a zklamán.

Jenomže protože ono se v posledním psaní obejvily znění trestních zákonů a ne ledajakých, tak se musí počítat, že to čtou či budou číst i ti jichž se to týká. Přečtou, popřemýšlí, pohovoří, pokyvou hlavou, shodnou se, ale také se vlastně dozví o věcech osobních o lásce a životě jiných a tak prostě se tady i prinsessa automaticky stává osobou veřejnou či jen veřejně známou i když třeba momentálně jen přes internet, ale je to stejně jako být skoro duchem na živém koncertu skupiny NAZARETH dnes při oslavě narozenin Radia ČAS, které se konají vždy jednou za rok a tak se třeba může kupříkladu stát, že zrovna jak jde čas a ona třeba poslat zprávu, tak ji nezahrat a ona se zlobit a divit se, protože vědět, zjistit přes internet, že král být nyní déle doma a tak si zase moci předat krátký vzkaz, ale prostě tak to být, prostě smůla, ale na straně druhé ten pocit, kdy si člověk může doma užít to, kde jindy by tomu věnoval velkou dálku a peníze, to zase vynahradí. Koneckonců není nad to si třeba jindy takový obyčejný sobotní večer zpestřit něčím jiným, co zase dlouho být nemusí a v duchu si říct, že jsem byla v Ostravě na live koncertu a pořádně jsem se vyřádila při rocku i když třeba doma v pokoji, ale pohyb je časti nejen zdraví ale také pěkné postavy a vůbec i radosti.

Ono když už jsme tak nějak u té důležitosti, tak ani není pro mne tak důležité to, co si kdo přečte na idnes.cz ale spše to, co to vytvoří, když se to předá na facebook, kde je Prinsessa.

Tedy ČAS ZAČÍT - Buďte nezávislí. Dělejte, co chcete. Běžte za věcmi. Jděte na nová místa.

Poznávejte nové lidi. Vyzkoušejte nové myšlenky. Začněte novou práci ( což neznamená to, že hned musíte měnit zaměstnavatele, ale i v práci stabilní začít něco nového či se chytnou věcí dalších) Buďte aktivní. Báječné pro první schůzku. Dnes najdete lidi důležité pro váš život. Buďte dnes vůdčí. Věřte sobě a své intuici. Buďte originální a tvůrčí. Mějte ambice. Poznejte svoji sílu. Buďte odvážní. Hněv, zatvrzelost, netrpělivost či jakákoliv obava mohou vést k narušení vaších schopnosti. Hledejte nové.

" OTEVÍRÁM ŽIVOT NOVÉ DVEŘE ! "

VĚŘÍM, ŽE MNE DNES NEKONEČNÁ MOUDROST MÉHO NITRA OPVEDE A UKÁŽE MI SMĚR DO NOVÝCH OBLASTÍ ŽIVOTA. KDYŽ VYKROČÍM, CÍTÍM SE BEZPEČNÝ A CHRÁNĚNÝ, VĚŘÍM TOMU, ŽE TUDY VEDE CESTA MÉHO ŽIVOTA. ŘIVOT MI DÁVÁ SÍLU NA KAŽDÉM KROKU PO TÉTO CESTĚ. JSEM SYTÝ/Á, ODĚNÝ/Á A JE MI POSKYTOVÁNO PŘÍSTŘEŠÍ A JSEM MILOVÁN/A ZPŮSOBEM, KTERÝ MNE HLUBOCE NAPLŇUJE. PŘIJÍMÁM VŠE NOVÉ S OTEVŘENOU NÁRUČÍ, VÍM, ŽE SE S TÍM BRZY SPŘÁTELÍM. VÍM, ŽE VŠICHNI MÍ PŘÁTELÉ A MILOVÁNÍ BYLI KDYSI NEZNÁMÍ A VÍTÁM DO SVÉHO ŽIVOTA NOVÉ LIDI. DNES JE MŮJ SLAVNÝ DEN.

Je to prostě víra či část věcí, jež mne přivedla tam kde jsem momentálně. Láska nezištná je předat to dál a je jasné, že když je něco tak, tak člověk je tvor rychle reagující, pokud se jedná o sílu pozitivního myšlení, ale ono i zde je prostě záladem toho jak se kdo dlouho věcem věnuje ačkoli co se věcí nových týče, může se jednat jen o malé, kdysi třeba přehlednutelné detaily.

A tak i Já vlastně zase začínám tím, že třeba jsem chtěl a rád bych časem to spíše ze stručnil a psal třeba takovým způsobem, něco jako krátké informační zprávy jako:

POLITIKA ( protože ta obvykle ženy moc nezajímá, obzvláště není nic pro mladé dívky, ale i tak je součástí života a člověka se dotýká. - Země Česká či Království je pokud nedošlo ke složení či vzdání se mandátů bývalých členů ČSSD poslanců Jiřího Paroubka a Jiřího Šlégra již 57. den v protizákonném složení šesti politických stran ačkoli zákony státu či republiky hovoří o pěti. Média ani internetové servery o tom nějak nepíši, že by k tomu došlo, tak proč věřit tomu, že by to mohlo či bylo jinak.

DOPRAVA cestování po železnici je poněkud problématické, nevím zda je to osobní smůla přijte do pardubic na základě technické poruchy modernizovaných vzů o 45 minut později a od Olomouce spíše jako sardinka v konzervě na stojato a cestou zpět do Ostravy pro zpoždění opět z technických důvodů modernizované železnice, kdy si ČESKÉ DRÁHY  pronajaly postarší rakouské vagóny ačkoli se píše v jiných médiích specializovaných že zakoupily, jenomže ono jisté značení na vozech jehož si může povšimnout i neznalý občan, že před jistým očislovánímještě je takzvaný značkový kód v častém viditelném tvaru CZ-ČD - kde první osznační je značka země které ono vozidlo náleží a ta druhá je značka dopravce, který je používá, přičemž na oněch  tedy jakoby zakoupených vozidlech je A-ČD, což jistě případný čtenář, jenž se třeba pohybuje v silniční dopravě správně spojí s označením Rakouska vzhledem k tomu, že tyto dva faktory se na základě mezinárodních úmluv slučují. Tedy to zpoždění opět 45 minut, v Přerově dalších 40 minut čekání na přípoj, kdy jindy je časová prodleva pouze 5 minut z důvodu toho že jízdní řád je pomalu okleštěn stejně jako prezidentské pravomoci a návrat domů o dvě a půl hodiny později. Kupodivu oproti cizině České dráhy ani v případě tohto zpoždění nenabízejí jisté odškodné v podobě občerstvení, protože mají oproti jiným zemím, kde je vlastně v rámci jistého zachování komfortu již při desetiminutovém zpoždění nabízena káva či sušnaka zadarmo jako omluva, tak v zemi České je to až po šedesáti minutách, kdy obvykle zákazník či klient již dávno vysoupil, tedy pokud nepokračuje dále.

KULTURA - Vlastně dalo by se říci, že jsme se zůčastnili někteří vystupení skupiny NAZARETH při megakoncertu Radia ČAS a tento koncert jistě dokázal rozpumpovat krev ve spoustě lidech.

Sport - Za zmínku snad jen stojí los losování mistrovství evropy ve Fotbale kde fotbalisty země České vyslyšel fotbalový bůh, jak jej často komentátor Pavel Čapek nazývá a přisoudil nám Rusko, Polsko a Řecko. Ačkoli podle některých jsme dostali skupinu nejlehčí, nejsem si zrovna dvakrát jistý, že pro nás je tou nejlehčí.

POČASÍ- Dnes bylo větrno a déšť, sníh zatím ne, v Ostravě o mnoho chladněji než v Pardubicích, teplota asi 0-3 stupně Celsia.

Takže to asi jen tak jak se možná časem bude ubírat tvar těchto věcí, ale kdo ví.

A tak zatím co jiní čekají a i kolikrát se mi zdá, že i oni samí lidé v rádiu za ten čas kolikrát když už to dlouho tvrá, tak poněkud volí skladby týkající se věcí spojených s příběhem a KNIHU KNIH nechám pro dnes tak, protože ještě teď jsem plný dojmů pocitů z koncertu.

Ale co se zdraví týče, tak nedávno éterem proběhla zprává, že čím dál více lidí je postiženo CUKROVKOU, která má jisté i jiné druhy a kolikrát je způsobena podle holistické vědy stresovým původem a charakterem, ale také může často být příčinou i TOUHA PO TOM, CO BY BÝVALO BYLO, KDYBY. což si říkám, že se to vždycky vystupňuje až po volebních odbdobích či zase před nimi. POTŘEBA OVLÁDAT DRUHÉ. či  NESMÍRNÝ SMUTEK z něčeho anebo také ZATVRZELOST či NEPRUŽNOST. obvykle si říkám že Právě tento OKAMŽIK JE PLNÝ RADOSTI. RÁD SI OSLADÍM NĚČÍM ŽIVOT a je fakt, že kolikrát v tom internetovém spojení se někdy stačí podívat  jako by okem mžiknout a pojednou se všechno změní a to co bylo druhý den již stejné není

a tím končím pro dnes opět tu svou půlnoční beránčí...tak dobrou noc.

Autor: Martin Vontor | neděle 4.12.2011 0:16 | karma článku: 5,62 | přečteno: 351x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...