Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

(Ne)přímá volba budoucího Prezidenta (147.)

Milá Pipi... budu pokračovat tím, co jsem předtím nestihl. Docela se bavím nad jistými vcelku nejapnými komentáři některých lidí ačkoli nevím kdo to je, zatím ještě neměli tu čest ani odvahu se zcela normálně představit či dát se ve známost tak, jak se podle mého soudu na normálního člověka sluší a patří či od normálního člověka čeká. Nevadí mi to, protože ono tady ve skutečnosti ač je to pro někoho prostoduché či tedy nenaplňující, ale ten jenž si náplň nenajde, nedokáže to, tak je to pouze a jen jeho problém.

Mně osobně to nějak  nedecimuje, neboť vím co  je ve věci a proč věci jsou  vedeny a psány tak, jak  psány jsou, protože ono  čas nelze vzít zpět a tím  časem vím, mám to  vědomí, že za mnou jsou  či po mých anebo v mých  stopách jistí lidé o kterých  vím, viděl jsem je a měl  jsem s nimi řeč, takže a  jisté věci se zase  pospojovaly a také i  proto, že za ten čas i oni  mají kolem sebe lidi a  prostě věci se dějí a lidé  kolikrát někteří vůbec  nemají tušení co se  dooprady děje či jaký je  děj. Někdy vím jen to, že  někdo je za takového  oboru či odvětví, někdy  vím že dotyčný se  jmenuje tak či onak a za  ten čas pravidelného i  když nyní ani ne tak pravidelného sledování Radia ČAS, kde sem tam jde slyšet i jistou přímou zprávu či vzkaz ať již v podobě jinotajů či normálně mířenou ke mně, tak i ode mne stejně jako když napíši sem tam a nevím zda to spoloucháš pravidelně či co se děje v Zemi Tvé tisíců jezer, jak se u nás o ní říká, ale jde to vyvodit od toho co prostě vnímáme a prožíváme.

Každopádně důležité je opět stále neuhnout od jistých základů od začátku o kterých moc nemáš tušení, ale vím i to, že jsi hlka chytrá a že se rychle a dobře učíš či si něco pamatuješ a také je to i tím, že prostě chceš, protože chtít je základ toho, že i některé věci jdou potom snadněji třeba tak, jako že se chceš pomalu anboučiš se česky a snažíš se pochopit a poznat jistou mentalitu a vůbec charakter povahy české. Navíc věřím tomu, že máš dobrou paměť a že některé slova, které sis poslechla a vnímala s Tvým krásným vnímavým a chápavým kýváním hlavy ti prostě každým dnem dají něco více, třeba jak jsi pozorovala na facebooku právě ten přenos Otázek Václava Moravce, třeba jen proto, abys viděla na co jsem se díval v televizi a co tys vidět nemohla.

V podstatě jsem se již k tomu nedostal, ale na facebooku jsem vystihnul či vypíchl snad pár důležitých momentů, které jsi snad možná pochopila. ono není zase těžké si jisté věci, když je člověk na výsost inteligentní domyslet či dovtípit anebo si udělat obrázek.

Každopádně ještě dopovím to, jak se tam hovořilo o Evropské unii zda Česko má jít jiným proudem jak namítal předseda levicově orientované, tedy sociální strany Bohuslav Sobotka či zda má se spojit s tzv. tvrdým jádrem, což je Německo a Francie. nevím sice co si myslíš ty a co bys o tom tak řekla, každopádně i zde je především důležité zůstat vždy nějak ve spojení s naším tvrdým jádrem, tedy takovým tím pevným uskupením, které má snad jisté věci den za dnem v malíčku a hlavně pod kontrolou.

Jednou z dalších věcí byla i debata na téma příští volby prezidenta v této zemi, snad někdy ti kolem toho řeknu více, ale opět jsem tak trochu ani ne, nechtěl jsem zesměšnit někoho anebo něco, ale prostě jen upozornit na jisté věci oněch dnes důležitých pánů.

Možná jméno Karel  Schwarzenberg je  poněkud známé a má  jméno, knížete jako  člověka si i přes jeho  kolikráte již  nesrozumitelnou mluvu,  která se dá zohlednit s  věkem vážím. Líbí se mi  to, že se nestydí i před  kamerou sám sobě  zasmát a bere to s  takovým svým osobitým  humorem a  aristokratickým  nadhledem sobě vlastním,  i když on spíše v pohledu  lidí často působí jisté  rozpory a to i tím, že  vlastně TOP 09  potřebovala se dostat  jako nová strana  seskládaná z těch starých  známých tváří z jiných stran opět do vlády a tak vesměs právě využila jeho jména, protože je to osobnost a také jednim ze žhavých kandidátů na post příštího prezidenta.

Každopádně si myslím, když se na věci podívám přesně tak jak jsou, tak i když je navrhován stranou, kterou zastupuje jako doposud kdejaký prezident snad s výjimkou Tomaše Garique Masaryka, což přesně nevím v tento...ne, dnes to nebudu počítat, přijel jsem z práce a poněkud jsem se nedostal k ničemu.

Mamka mi sice říkala, že ukazovali Kalouska v televizi a že je hodně strhaný a ani se do očí přímo či do kamery nedokáže podívat a že si chce zase někde půjčit nějakých 236 miliard i když prezident sám říkal, že se nemá žít na dluh, což lidé kritizovali. nevím, někdy v zájmu země a vlasti je třeba jednat hned a když si Slovensko dokázalo ustavit dluhový strop a dát do ústavy, proč by to nemohlo i Česko a věřím, že i když náš ministr financí tohle nechápe, tak prezident to jistě pochopí, protože prezident je ekonom a uvažuje za ten život spíše ekonomicky, kdežto ministr financí je vystudovaný chemik a tak zkouší pořád nějaké experimenty a pokusy na lidech a národu a zřejmě si nechce anebo nedokáže pořád připustit, jako spousta dalších lidí kolem něj a pod nim, že jsmeco by země dávno už ani ne v dluhové či úvěrové pasti, protože vlastně nesplácíme ani půjčky, ale už je úroky, což se každoročně odráží na národu a pro mne za mně ať si o tom myslí kdo chce co chce, ale ten kdo tím neprošel, tak to asi a nepochopí, protože pořád odněkud sát nelze a jednou si člověk musí umět říct si dost.

Prezident otevřeně si dovolil drsnou a tvrdou kritiku a poněkud nepřímo jak bylo v televizi vidět se setkal odrazem s jistou větší kritikou, jenže má pravdu, tak jako i Karel Schwarzenberg v tom, že Česko je jako vždycky všude ve všem poslední, v tom dobrém tedy. A tak nevím proč to tak dělají a kdo to dělá, protože nechce se mi věřit tomu, že tyto věci jdou samy jen tak od sebe a že se pánové a dámy nedokáži normálně domluvit a každý si egoisticky hájí nějakou svou, možná ani ne vizi, když i samotný premiér Nečas, co by momentální vlastně dejme tomu politický tahoun vlády si dovolil říct,: My momentálně nevíme, nejsme si jistí a tak nemůžeme...  z čehož lze opět jen vyvodit to, že vše je postaveno jen na pouhých domněnkách, což před časem i ministr financí tak řekl.

Myslím si totiž, že funkci prezidenta vzhledem k reprezentaci země by měl zastupovat člověk poněkud jiný, který se neplete ve slovech, jménech a také jeho hlas by měl být poněkud zřetelný a pan kníže Schwarzenberg bohužel už těmito prioritami poněkud nedisponuje.

Tedy kromě toho, že opět i když hlava států má být vybrána nejlépe z nestranických důvodů, tudíž nedosazená politickými činitely a také osoba tak nějak nejlépe bezúhonná, aby se nevystavila ve špatné světle, protože řeči někdy dělají divy.

Dalšími kandidáty byli tuším dvě nějaké osoby z ODS, které nějak ani neznám ale vím jen, že jsou opět jen dosazeny politickou stranou.

Pán Fischer co by nestraník, nevím sice co si o tom lidé myslí, ale co by člověk za jehož premiérování utrpěla republika největší propad, který nedokáže ukočírovat v době prozatimní vlády jisté věci, nevím zda by mohl být dobrým jménem pro česko na dejme tomu dobu dalších deseti let, pokud věci nebudou jinak i když vláda a sněmovna pořád usiluje spíše o degradaci prezidenstkého postu a zaobaluje to slovy o demokracii.

Nevím ono tento stát přeci jen jistě s demokracii nemá takovou dlouholetou zkušenost jako třeba Finsko, ale tady se traduje pořád něco v tom duchu, že v demokracii se může všechno a že jsme svobodní a hlavně sobě rovní, tak nechápu, potom to, proč tedy když normální občan i firma můůže být trestně a právně zodpovědna za věci, když může po jistých  věcech být trestně a právně zodpovědna i funkce prezidenta republiky, proč nemůže být takto zdemokratizovaná i skupina poslanců, proč se nechtěji přizpůsobit většině? Nechápu.

Největší sranda a jedno z mnoha a mnoha tajemstvích mých slov tkví a spočívá právě v tom, že když včas na něco narazím, tak se stane kupříkladu tohle.

Napíšu, či zkritizuji politickou scénu, třeba v tom, že prostě jak jsem výše uvedl, narážím na to, proč poslanci nemohou být trestně a právně postižitelni jako většina národa vlastně celý až na pár výjimek.

Na základě této kritiky se stane buď to, že nakonec i prezidentská funkce nakonec zůstane trestně a právně nepostižitelná, protože jednodušší je honem tuto věc přepracovat a zohlednit opět osobní zájmy menšiny před zájmy všeho lidu, protože kdyby byla anketa zda-li si lidé přeji, což vlastně i anketa je takovým pomyslným referendem, zda by i poslanci měli mít tyto váhody trestní a právní postižitelnosti, tak věřím že většina lidí by jim to ze srdce přála a vyjadřila se, že ano.

Každopádně také se může stát, že se nakonec tak stane, ale už to bude na zákaldě toho, aby někdo před národem nevypadal blbě.

Já si další věci nechám na jindy, protože tebe stejně zajímá spíše to, kdy ti nechám zahrát písničku anebo Ti pošlu zprávu ať zahrají pro někdy Pipi a jindy Jenitu nebo Dženitu, to záleží jak to moderátor řekne, protože v rámnci nějakého poameričtění se každý vyslovuje J jako DŽEJ, ale když se koukneš na hokej, tak ještě nikdy jsem za celý život neslyšel, aby komentátor řekl že od modré střílí zrovna DŽERVENPEE anebo tak nějak, ale ono i některé  indiánské kmeny z tichomoří říkají Jumala a namísto Džumala.

Tak zatím jen toliko slov...a jít spát tak Dobrou noc a kauniita unia.

Autor: Martin Vontor | úterý 13.12.2011 0:37 | karma článku: 6,20 | přečteno: 433x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:08

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...