Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson One (122.)

Vracející se po dvou nočních směnách ve východních Čechách, kdy jsem se mimo ten čas strávený normální běžnou práci opět dozvěděl pár věcí ze života, které se obvykle vesměs dějí dá se říct skoro všude a také které se vlastně staly inspirací pro tento článek, dá-li se to tak nazvat. Inspirací se mi stala chvaletická elektrárna, která mění majitele a očekávají se tam buďto jisté personální obměny či redukce popřípadě pozastavení provozu na jistý, blíže neurčený čas vše v souladu se slibovaným přístupem českých politiků o snižování nezaměstnanosti. Pravda, politika je poněkud za těch dvacet let již skomírající a ve skutečnosti nikoho nezajímající obor, který ovšem radikálně zasahuje do oblasti životů a lidé toto stále nějak trpí a nebo spíše tím trpí a raději svou tvář odvraceji aby se nemuseli více rozčilovat,. přesto zatím je to stále důležitá součást tzv. momentality stejně jako peníze, které myslím mají větší moc než politik sám, protože dokáži ovládat i jeho samotného.

Středeční cestou vlakem do Pardubic užívající si  prázdného kupé ke mně v České Třebové  přisedli čtyří mladíci, jedoucí z nějakého školení a  povídající si o věcech jak je vnímají nynější  teenagers a pravda, pritoritně byly vystaveny  hodnoty alkoholu a zbohatnutí či jen touze po  něm.

Kdo by netoužil být bohatý, nemarnit časem  zbytečnou prací, když ví, že může pomoci jinak a  využít svůj čas jinými a jinak placenými způsoby,  koneckonců možností kolem je dosti, když na  této planetě máme výběr ze všech možností,  jako pobývající zde hosti. Navíc příkladu k  rychlému naplnění této touhy je kolem nás  hodně, pokud si vezmeme příklad z jistých  naších vzorů, idolů či model a tak mne napadlo  vytáhnout pár zásadných pevných opěrných  bodů či prvků důležitých pro začínající  podnikatele ať již z ciziny či u nás pro úspěšné a  především stabilní a nenapadnutelné podnikání.

Základem všeho je mít nápad, který vede k  zisku, potom k tomu příslušný kolektiv a  samozřejmě jistý kapitál, který nutno vložit do  rozjíždějícího se stroje posilující tržní a  prosperitní ekonomiku této země, ve které to  paradoxně nahrává více zahraničním investorům  než domácím občanům.

Pokud nedisponujeme základením příslušným  kapitálem, pro nakoupení a zajištění praktických  věcí nutných k podnikavému účelu, lze oslovit  jistou skupinu přátel či známých, kteří nám na  základě svého přesvědčení buďto pomůžeou a  přidají se anebo odmítnou a nechají nás tak,  přesto vše budou pozorovat poněkud z povzdálí.

Pokud dojde k variantě "Bé" můžeme ještě využít k tomuto účelu jisté vstřícné bankovní služby, které při dnešní konkurenci jsou natolik benevolentní, že není problém k dostatečnému kapitálu dojít rychlou cestou.

Přesto již z čistě vložené pozitivní energie se cítíme poněkud negativně vázání což nás stresuje a tak se nemůžeme již naplno věnovat našemu projektu, jelikož buďto jsme si jistí že nám to vyjde anebo žijeme strachy co kdyby něco nevyšlo či co bude dále vzhledem k jistým změnám a zásahům z poněkud jiné sféry ačkoli podnikatelskému duchu je přáno.

V prvé řadě je třeba si přesně a poctivě prostudovat veškeré související normy a zákony, abychom mohli předejít spoustě nákladných komplikací a problémům jenž by nás mohly stát nejen spoustu zbytečných výdajů a starostí, ale především hodně času a čas jak víme jsou peníze.

Tedy pokud máme čas a nemáme peníze přemýšlíme, pokud máme peníze a nemáme čas, tak obvykle konáme. Za peníze se dá koupit cokoli, dokonce i čas a to nemyslím zrovna hodinky někde v hodinářství či

v supermarketech. Myslím tím chvíle.

Obchod jak se říká musí kvést a proto je nejlépe se věnovat právě nejvynosnějšímu odvětví na základě ceny a při té příležitost v rámci vlastních úsporných opatření ušetřit i na vlastních nákladech.

Aby člověk si byl jistý potřebuje mít kolem sebe především důvěryhodné přátelé, kteří případné problémy dokáži rychle a bravůrně vyřešit.

Důežitou věcí také je, především vědět co chtít a když už se to ví, tak se toho svého cíle držet, nepustit a za ním si jít.

V dnešním svobodném světě se pomoci internetu dá vyhledat kdokoli a oslovit čímkoliv, protože základem úspěšného a rychlého podnikání je mít především dobré vztahy a potom širokou klientelu, která má zájem o náš produkt a která s radostí a úsměvem nám přinese tolik očekávaný cíl, který nás těší a hřeje na duši, ačkoli na dnešním dravém trhu nesmí člověk zapomínat především na to, že se musí umět pohybovat jako ryba ve vodě, čímž bych tento podnikatelský úvodník vzhledem k jeho čtennosti a nerozsáhlosti tak, aby ladil oku pro dnes ukončil na základě toho, že po dvou nočních a s ubyvajícím sluncem přeci jen té energie a chuti není ještě tolik.

Tak prozatím pozdravem dnešní oslavenec... Karel XIII. - Král Český Poslední jinak také Matti Vuori, Mathiesz,

Autor: Martin Vontor | pátek 4.11.2011 22:39 | karma článku: 5,20 | přečteno: 853x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...