Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O penězích a Karlu IV.(145.)

Milá Pipi... dnes dívám se do nitra. protože i tento den, který je spíše ve znamení snad dejme tomu již 63. dne české protiústavně poskládané poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, pokud poslanci Jiří paroubek a Jiří Šlégr a možná ještě další a další, kdo ví, protože ono ve snaze přebrat na svou stranu co nejvíce lidí, může tím časem udělat doslova převrat v celé sněmovně, ale z Ostravy, co by KING-CITY se to sledovat celé nedá, naštěstí vím, že Prezident či Svatý Václav to má v Praze ze svého pohledu pěkně pod pantoflem a pod drobnohledem. Dívám se do NITRA také i proto, že dnešní den je spíše pod vlivem čísla SEDM a říká: Buďte sami alespoň část dne. Buďte tiší. Přemýšlejte. Naslouchejte své vnitřní duši. Odhoďte svět podnikání. Jestli se dnes budete zabývat penězy, přijdete o ně. Zůstanete-li v klidu, tak k vám věci přijdou samy. Věnujte se studiu něčeho duchovního nebo vědeckého. budete-li si číst v Písmu, vyberte si šestou kapitolu z matoušová evangelia. věnujte se svým rostlinám. Podnikněte dlouhou projížďku anebo procházku do přírody. Číslo 7 vždy něco odhaluje. Meditujte. Buďte otevření.

" HLEDÍM DO NITRA A  DOSTÁVÁM ODPOVĚDI  !"

Plody jsou malé, ale  mám víru ve Vesmír,  který mi přinese  ohromnou úrodu. Tiše a  pomalu sestupuji tedy do  svého nitra, abych byl ve  spojení se svou vnitřní  moudrosti. S láskou  hledím na přírodu a její  krásu, jsem  znovuobnoven a  osvěžen. věřím, že  ŽIVOT se o mne postará.  Vím, že cokoli budu  potřebovat, bude mi  dáno. Síla, která je  zdrojem mého dechu se  postará stejně  samozřejmě a jednoduše  o vše ostatní.

Myslím si, že prezident  ten včerejší datum vystihl dobře, tedy ten český prezident, protože i já věřím, že za jistý čas se tímto vesmírným děním poněkud zabýval a trochu jej to ovlivnilo, protože ono vždy, když je něco pozitivního co člověku dodává energii a povznáší jej na osobním duchu a nad věci pomáhá a ovlivňuje, protože potom si řekne, že na tom něco je a pak si organizuje věci po svém a za ten čas, protože každý nějak trávíme ten čas i soukromně ačkoli někteří poslanci jsou natolik již z té tak těžké práce unaveni, že již samou únavou často padají hlavou na stůl jako vojáci po boji či jako koně, když běží Velkou pardubickou steeple chase a překonávají pověstný Taxisův příkop, který má již na základě jitých podnětů od ochánců zvířat a podobných sdružení zmírněné parametry. něco jako když jouree sníží z důvodu vyšších a rizikovějších povětrnostních podmínek nájezd o jedno okno při ski jumping. něco jako když se sníží možná i rating z nějakých bezpečnostních důvodů z důvodu opatření proti jiným rizikům a podobně. Jen nějak takové to sdružení pro ochranu lidí mi zde u nás zatím schází, ale možná že je to či měl by to být soud, protože pokud se má člověk, když vnímá nějaké to bezpráví či nějakou nespravedlnost či něco co odporuje zákonům, tak hledá jisté dovolání či vyslyšení.

Obvykle, když znáš svou zem a nemáš čas trávit nekonečnou proceduru jistých úřadů pracujícím tvrdě na nekonečně dlouhém systému, tak potom si hledáš ten stupeň nejvyšší. U nás v zemi to jsou jisté instituce.

Pravda, ony si třeba řeknou: Proč tím ale otravuje či obtěžuje nás? Když prvně by měl oslovit...

Proč, no proč... no protože ten otrava si myslí, že některé věci je třeba vyřešit hned, protože on i prezident si dokáže některé věci vyřešit hned a po svém asi jako každý.

Prostě někdy se podaří udělat dobré věci a pak je třeba hlídat, aby to opravdu dobře bylo a hlavně probíhalo a aby to nikdo nebojkotoval, protože ono kolikrát než se naší zákonotvůrci kolikrát shodnou na nějaké důležité věci tak uplynou zase tři až čtyři roky, tedy pokud nejde o poslanecké platy a příspěvky. To se totiž docela klidně svolá i mimořádné zasedání a my tady máme mimořádné zasedání pořád, protože pořád se cítíme v nějaé mimořádné události a řešíme nějaké ty mimořádné věci.

Možná že jednou z těchto mimořádností, která nás naštěstí pro lidi odlišuje od politiků a poslanců je to, že prostě se nemusíme hádat a odročovat něco na druhé třetí či čtvrté čtení anebo stání. Ono možná to je proto, že jisté ženy raději spíše sedí při práci a že je také nějaké to stání či prostoje nebaví anebo to pokládají spíše jako ztrátou času a tím i peněz a je to jedno, jestli je to zrovna známá neznámá od soudu, policie , banky či kdo ví z jakého jiného sektoru případně z různých koutů a druhů národa zpravodajského.

Prostě také i když spíše tím méně slavným královským způsobem také spravujeme část země a doplňujeme zrovna ten čas, kdy prezident třeba zrovná plní jiné významnějšéí věci, které jako správný chlap, třeba vyřeší jednou ranou, ale někdy to přijde jako když někdo si dojedná jistý velký bochník chleba a je rád, hřeje jej to na duši ale vzápětí již mezi tím se najde spousta dalších ptáčků a hlodavců hladových a čekajících na jisté drobečky a Já věřím tomu, že ve skutečnosti jak se prezident jeví, by jim kolikrát nedaroval ani drobek, jenže to už asi on i při své pravomoci moc už neovlivní, protože je to jen jako s tím chlebem, prostě ten bochník předá dále, a než se to kolikráte dostane tam a v takovém stavu jak je domluveno a podepsáno, tak to dopadá tak, jako když Já jsem tenkráte ještě žil ten svůj poslední dejme tomu rodinný život a holka vyhrála nějakou soutěž z časopisu a jako cenu balíček čajů a nějaké reklamní předměty a když to přišlo, tak si z pošty donesla jen prázdnou roztrhanou obálku přelepenou lepící páskou s nějakými omalovankámi.

Paní u přepážky sice říkala, že lze podat zase na jiném místě nějakou reklamaci, ale ono přeci jen balíček čajů za někaých cca 40 Kč přeci jen není třeba notebook za nějakých 7000 či kolo, ale jedná se o ten princip, ten je totiž kolikrát stejný.

Ono to bylo dávno, ale prostě vždycky jde o ten čas a také o to, že jedna věc je nějaká podepsáná smlouva a tou druhou její dodržení, protože potom jsou jisté sankce za nedodžení a v podstatě je takto postavený svět a systém, takže se všeho týká všechno a v podstatě ti neříkám nic nového, protože vždycky je to i u malých, že když dělajíněco co by z pohledu jiných neměli, tak se jim prvně domluví a když ani to nepomůže tak dostanou na zadek a pak buď dají pokoj anebo je ještě větší kravál čili luk a ostuda, protože to není tak, jak to chtějí oni, ale jak to chce zase někdo jiný.

Ono i u nás v zemi, protože ono vím, že tě také zajímají jisté konkrétní a pragmatické věci, abys věděla a měla přehled jak to u nás chodí a co se zrovna děje, protože není IN ten, kdo nechce jít s dobou a také abys věděla i jiné jisté věci.

Prostě třeba u nás jednou budeš mít pocit, že jsi sama anebo nebudeš věděk komu co říct a zrovna se ti nebude chtít něco povídat do Finska, protože stejně budeš vědět, že ve Finsku zase nebudou vědět anebo chápat všechno to co jim ty budeš chtít říct, protože to nebudou znát a ty zrovna nebudeš mít čas anebo tě nebude bavit něco moc dlouho vysvětlovat, protože máš svou vrozenou finskou uzavřenou a mlčenlivou povahu.

Tak u Nás Bůh ... tedy kdysi poslanecDavid Rathmomentálně tuším středočeský hejtman anebo jakou

funkci vykonává, to je jedno. Ale kdysi on psal také knihu či nějakou svou zpověď, ventilaci svých pocitů a názorů a tam on napsal, že Václav Klaus , náš momentální zástupce funkce prezidenta čili hlavy ve státě, se chová jako Bůh. Vlastně si myslím, že když kolikrát politikové a poslanci neví co kolikráte hovoří, protože často hovoří jenom tak, a kolikrát také mylně a mlživě, tak v této věci se nespletl a nelhal, možná proto i, že Václav Klaus se tak nějak jako ten Bůh na vše kouká ze své pozice již nějaký čas jako z obláčku či ze své výše a hlídá to nebe, sleduje, kontroluje, ten ráj a těch třináct blahořečených svatých křesel a má i svého pobočníka a tím je momentální premiér či předseda vlády Petr Nečas , který sem tam za ním občas také za ten čas chodí pro radu.

A jestli tak nebylo a někdo si myslí, že je to jinak, tak vždycky se říká, že to: CO PSÁNO JEST, TAK DÁNO JEST.

Pak je druhá strana, protože všechny věci mají jak svůj líc, tak i rub a tou druhou je právě ĎÁBEL anebo jak se u vás říká Sattanaa anebo Sattanissa anebo tak nějak a tím je Karel XIII. - Král Český Poslední a to proto, že i on samotný kdysi velký Král český a císař něměcký Karel IV. ač byl tedy podle katolíků a křesťanů či spíše zastánců církevních věcí katolík tak nevím. vím jen, že sice v Boha věřil, a hodně s Bohem komunikoval, prý se chodil právě sám schovávat někam do jisté kaple někam, kde chtěl být sám. Tudíž buďto si také nenechal do a svých záležitostí od nikoho radit a řídil se svým vnuknutím či jak meditoval a přemýšlel anebo se chodil radit s nějakou ženou, ale kdo ví, to už nikdo úploně nezjistí, protože tam byl sám a pokud někomu neřekl pravdu a nebyl upřímný, protože i on byl ženatý a kdo ví co by to ve společnosti tenkrát znamenalo...Já jen že u nás se prostě zpívá tak...

Tedy spíše vím to, že samotný císař na nikoho nedal a tenkrát království České bylo velice bohaté a nejvýznamnější po celé Evropě možná stejně jako Finské než spadlo pod nadvládu švédů, tedy než padlo do očí závistivým jiným po moci lačným rodům, ale spíše patřil mezi pohany, jen asi královská instituce prostě jak bylo tehdejším trendem ohledně irangurací si také vynucovala jisté ceremonie, které člověk musel udělat i proti své vůli či svému vyznání a tak od té doby se možná traduje že i on byl tedy katolíkem a křesťanem a že asi byl tedy posledním lucemburkem tedy co se rodu mužského a krve královské týče potom přes ty všchny různé sňatky a mocenské zmatky a války to už bylo kdo ví jak, však ono i Švédové u nás třicet let o něco bojovali. tenkrát to byly války o zemi a zase jen z nějakého důvodu či pro něco a dnes?...dnes jsou také pořád nějaké boje, hlavně o peníze.

Kdysi, asi před třemi léty jsem měl telefón. Tedy dejme tomu, že telefón, protože jsem byl sám a nechtěl jsem být sám a tak si člověk zkouší najít k sobě někoho, kdo by tak nějak odpovídal jeho ideálům či se k němu tak nějak hodil jen pro klidný a spokojený život a lásku. Tak jsem vyzkoušel ty různé seznamovací servery a podobně a také i možnosti, které nabízí život jako takový samotný. Ale věc vznikla spontánně, protože stejně jako na facebooku, tak i na jiných serverech si člověk dá svůj nějaký profil a vystaví sebe na prohlížení jako do nějakého muzea figurin.

Když člověk něco chce a hledá, tak prvně musí říct co chce, co požaduje. mít své požadavky, je to něco stejného jako když jdeš do obchodu a chceš určité věci koupit, protože je potřebuješ pro něco, protože když si chceš třeba na vánoce upéct krocana, protože se to od nějaké tradice dělá anebo rybu, tak je logické, že když zrovna se ti nenabízí nějaký supermarket, kde si všechno člověk vybere sám, takk tomu musí použít nějaké slova, protože asi sotva si krocana pořídíš, když ti někdo dá sáček gumových medvídků a věcí zcela jiných, takže asi takový princip.

Mně už od jisté doby přestalo bavit hledat ženy, protože jsem již nechtěl nějaký ten svět plný hádek a rozepří a různých věcí, ze kterých je člověk nakonec nešťastný anebo zoufalý a tak jsem si stejně tak jako když si někdo hledá takovou ženu, která...anebo takového muže, který...jak kolikrát slyšíš když si přeješ aby Radio Čas dávalo písničky z lásky a pak je člověk naštvaný, že zrovna když chce to, tak je tam seznamka přes právě Radio Čas , která ale také udělá někdy některé lidi štastné, protože jinak by tam lidé nepsali a neděkovali mu a podobně a tak jsem si řekl, že chci prostě vílu. Protože víly jsou hodné a jemné a něžné a laskavé a hlavně protože ten život pohádkový je jiný a že chci štěstí, zatímco jiní chtějí peníze, protože v tom vidí své štěstí anebo jen štěstí a tak jsem si tam dal požadavek, že hledám vílu, které bych dal cokoliv za její stín nad mou přikrývkou, její smích nad mým trápením a možná cokoliv za její hloupé - Nepřeháněj.

Potom se začly dít takové ty obyčejné věci a já měl tedy krom nějakého seznámení i telefón a tak jsme se bavili a padly tam nějaké slova, ale ta dotyčná chtěla ŠTĚSTÍ a od té doby se to tak nějak veze a došlo to až k Tobě.

Za tu dlouhou cestu jsem přišel na to, že peníze štěstím asi nejsou i když zřejmě trochu mezi jeho součástíi patří, ale prvotním základem je mít pevné zdraví, protože ono pokud tě má bavit život a pokud se má člověk z věcí těšit a ty věc jej těšit mají, tak musí být především zdravý, protože ono i mnozí lidé říkají, že když nejsou zdraví, tak je ani ty peníze moc netěší a nebaví, protože mají starosti sami se sebou

A tak jsme se začali spíše zabývat zdravím, pro začátek zatímco jiní se zabývají nemocemi.

Za ten asi se mi do cesty přihodilo i mnoho náhodných setkání, ale vždycky když se něco takového stalo, tak vždycky se nademnou ozval z nějké te hůry jistý a zřetelný hlas, který mi říkal proč zrovna to bylo a k čemu to je. Chvíli mi sice trvalo, protože ono v těch myšlenkách a spojení se světy duchů jsou někdy poněkud chaotické a než se v tom jeden vyzná, tak si to prvně přisuzuje svým schopnostem, přirovnává to k telepatiím různých druhů a podobně či i k tomu, že slyší hlasy či vnímá myšlenky, touhy a přání mnohá lidí a i s tím musí nějak bojovat.

Potom jsou i jiné věci, které spoustě věcem  odporují, protože se zase říká, že V jednoduchosti  je krása, což si říkám, že to co je příliš složité, tak  asi moc krásné není a když to není krásné, tak se  na to člověk buďto dívá nerad anebo se na to  nedívá vůbec.

Lidé rozlišují krásy vnější a krásy vnitřní. Jednou z  věcí vedoucí k uzdravení je VÍRA....VÍRA V NĚCO či v  to ČEMU ČLOVĚK VĚŘÍ, JAK DLOUHO A JAK  VEHEMENTNĚ.

Každý chce být nějak dobrý a dokonaly ale co je to  dokonalost či zcelistvění člověka jako takového,  když každá bytost má spoustu svých neviditelných  plášťů jež chrání jeho ducha a potom i tu fyzickou  nádobu, kdyžvšichni jsme jen ve skutečnosti  nějaká pouhá energie, která se názorově liší či  odlišuje kolikráte i neznámo či nevědomě proč.

Každá země má nějaké své zákony, které se po  tisíciletí odněkud někam přenášely,  přizpůsobovaly, přebíraly aby světu určily nějaký  řád, který zase nějak omezuje ducha lidí na jedne  straně an straně druhé jim dává něco, prostě jsme  tak nějak zvykli žít už i když kolikrát proti něčemu  protestujeme a i pohanství má nějaké zažité a  vzniklé řády, ruituály či zvyky podle nichž se řídí,  prostě svou víru v něco.

Podle mého se všechny zákony v rámci nějakého  neustálého vylepšování a modernizování či  zdokonalování světa odvíjejí od normálního  desatera, které jednou někomu pravil či řekl Bůh či  hlas z hůry a pak se to přenášelo z generace na  generaci a tak to beru jako zákony prvotní a  především ty hlavní,které by se měly dodržovat, protože zákony jsou od toho aby se spíše dodržovaly než obcházely a to i proto, že od těchto základních zákonů se pak odvíjely i ty ostatní, možná proto, aby se zase k nim vrátily přesnětak jako všechno co se točí dokola jen proto že...

je to něco jak tys psala kdysi hodně dávno něco o tom, vlastně ani nevím jak to bylo už s těmi rohy, jenže ono snahou lidstva je asi nějaké sjednocení se v něco. Nevím, ale asi možná proto, aby byl klid. jenže jak mít klid a sjednotit 750 miliard neustále se přibývajících a ubývajících lidí, když sposuta z nich ví tam někde uvnitř sebe a hlásá to, že vlastně svět je přelidněný v poměru na věci určené pro jeho životní potřeby ačkoli příroda, pokud není zničená člověkem vždycky něco plodí aby člověk jako každý jiný normální živočich se mohl nasytit a ukojit žízeň a dýchat čistý vzduch, protože to je zřejmě základ života. Jo a potom se pářit a pokračovat v tom, aby jeho generace či druh nezanikla, což je normální. Ale co v případě, když se prostě zničeho nic objeví a zjeví na té samé zemi druh jiný? A teď...tedy u nás se říká, že když už si ani čert neví rady s něčím či kam nemůže, tak tam strčí ženu aneboo řekne tak teď ženo raď...protože každý se pokud se nepletu snaží svět a život si zlepšit a pokud je toto posláním člověka, tak nevím proč se někdo snaží tyto věci stále zhoršovat.

Z jakého důvodu vlastně? Když každý nejraději by se měl slastně A MOC TOHO NEMUSEL, JEN TO CO JE POTŘEBA.

Asi posláním člověka je být něčím co jej zajímá či čím chce být a potom jsou takoví, kteří když si neví rady či pomoci, tak vyhledávají pomoc u druhých.

Obvykle lidé svou energii věnuji něčemu jinému než sobě.

Peníze a zdraví. Víš Pipi, žijeme každý v nějaké zemi a jsme nějak zvyklí, nějak naučení či podřízení tomu, co nám místní domorodci natloukli do hlavy. někde to je tak a jinde to je jinak i když nevím proč když jde něco tam tak a jde to dobře, proč to nejde tady anebo v jiné zemi taky. jestli je to tou zemi, když hlína je obvykle stejná jen sem tam se mění klimatické a povětrnostní podmínky, ale tráva podle mně roste stejně všude a když jahody jsou stejné jak v NORSKU, ŠVÉDSKU, FINSKU asi taky KDYŽ JE TO JEDEN PÁS a v česku také mají stejnou barvu, velikost i chuť tak si říkám, že zemi to asi nebude. Možná to může být tím, že u vás jsou sobi a u nás ne, protože u nás zase být srnci a jeleni a přitom je to stejná zvěř jen poněkud jinak zařízená ale stejně se živí stejně. ryby asi také stejné, pravda vy tam máte moře, tak sem tam nějakou tu sardinku či tuňáky si ulovíte sami a my je musíme přivézt pokud je chceme a máme na ně chuť protože chceme okusit něco nového, protože

nemáme moře, ale ryby taky máme a tuňáka moc nepotřebuji Já, protože je slaný, má hodně soli a radši si dám tresku, ale prý hodně soli škodí a leze na mozek taky podle vědců. nevím co českého byste možná vy mohli přivážet, možná jen pivo anebo víno, ale máte tam své obchody anebo slivovici, protože u nás je slivovice odjakživa lék, než do toho začla EU se svými hloupými neznalostmi strkat své prsty ale také nikomu nezakazuji zrovna belgické pralinky i když v podstatě jsou hodně sladké a mají při nadměrném požívání sladkostí jistý vliv na obezitu člověka a vím, že ženy moc po některých tlustých mužích netouží. Nevím.

A tak pořád přemýšlím nad tím, proč třeba i měny mají jiný kurz a třeba proč Polsko za dvacet let od revoluce nemá EURO, ale povedlo se jim zvednout měnu a ještě nedávno 1 Kč byla za už ani nevím kolik hodně polských zlotých, tak teď jeden polský zlotý je 5 korun českých. Proč v Polsku to jde a tady ne za ten čas?

Víš zajímá mne to, protože jsem si myslel taky jako spousta lidí, že za všechno můžou o komunisté a celý jejích režim a že když se chceme přiblížit Evropě a jejich poměrům, protože i Já když jsem jel na sever, tak jsem si potřeboval vyměnit peníze a dát skoro 4 x tolik za norskou měnu, skoro 3x toli za švédskou a skoro kdybych jel k vám, tak asi 6x tolik za finskou marku, teď musím dát 26x tolik za euro, které možná padne, což je vcelku jedno, ale prostě pořád mi to nevysvětluje to, proč se koruna za dlouhých více než dvacet let nezvedla na kurzu vůči světu, když kolikrát všechno je tak jednoduché a jndy tak složité pojednou a když máme toliko oceňovaných studovaných odborníků a už jsem se také o tom bavil na jedné facebookové s politikou a politickými věcmi a možnostmi jistými související skupině STOP SOUKROMÝM EXEKUTORŮM V ČESKÉ REPUBLICE , a když se pořád lidé snaží vymyslet nějaký jiný projekt či pořád přicházet s něčím novým co je vlastně staré a podobně, proč třeba nepřijdou s tím?

Prostě si říkám, že někdy mi to přijde, jakobychom z nějakého důvodu šli sice oblečení někam, ale pořád s holým zadkem, když člověk a stát a země pořád žije na nějaký úvěr a podobně...

No a tím končím dnes, protože musím za chváíli jít do zimy a jet do Pardubisessa do prácessa workovat tomorrow. tak zatím Pipi, nevím sice jaká je taková všobecná situace u vás v tom spíše mrazivém světě, tzatímco u nás je momentálně národem nastolena GENERÁLNÍ STÁVKA začíná 18.listopadu 2011 až do odvolání

Autor: Martin Vontor | pátek 9.12.2011 17:22 | karma článku: 6,44 | přečteno: 612x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...