Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

E-mail pro pána Prezidenta ČR (142.)

Ještě dva dny na naše slavné či čím dál místy slavnější a známější ostravské či spíše moravské královské Radio Čas navštíví osoba s funkci nejvyšší. Jistě velká pocta pro ostraváky ačkoli nevím zda pro všechny, protože ono státníci to už mají tak, že mají své sympatizanty a  také antisympatizanty, jenomže když je třeba něco řešit, tak city a emoce stranou jak se říká, obzvláště jde-li i politické věci a věřím tomu, že i on jistě těch drsných a nemilosrdných politických bojů už má zažitých tolik, že o tom prostě ví své. Protože tam to často jde na milost-nemilost a to především proto, že základem všeho jsou peníze a místo a ještě jedna věc, která je důležitá a se kterou se běžný občan často setkává při sledování zasedání poslanecké sněmovny. prostě co nejvíce namísto toho, aby se něco rychle vyřešilo, tak co nejvíce potupit oponenta či svého protivníka a v podstatě zcela beztrestně docílit slovního knock-outu. někdy mi to přijde jako wrestling, tam se také hýbou velké peníze ačkoli ten výsledek a průběh je obyvkle poněkud jiného rázu. Pravda, jsme přece kultivovaní lidé, namítl by člen poslanecké sněmovny. každopádně už jen reklama či spot o této události s tím, že lze poobědvat s panem Prezidentem symbolicky a položit mu e-mailem či vlastně ani nevím jakým způsobem otázku na kterou prý odpoví, stačí jen svůj dotaz napsat na prezident@casradio.cz a mělo by to být hotovo.

Napadlo mne tedy se  pozeptat pana  Prezidenta, co by činitele  ústavního na jednu  docela podle mého  názoru věcnou otázku a  tak jsem mu odesla na  zmíněnou adresu tento  e-mail, který bych zde  možná ani nezveřejňoval  nebýt toho, že se mi  třikrát vrátil co by  nedoručený pomoci  postmaster@casradio.cz.

Tedy protože ani nemám  tu jistotu, když se hraje  na jistotu jak to vlastně  funguje a jestli to funguje  či nějaká schránka  nakonec nebude  spuštěna onu  jmenovanou středu či kdo  ví, nemám tušení. Spíše  věřím tomu, že je zcela  možné, že onen e-mail i přesto již mohl docela klidně dorazit tam kde má, tedy na místo tomu přesně určené či jen do nejbližšího případně blízkého okolí.

Ale abys Rakas Prinsessa věděla, co král dělá, protože česky moc neumíš a nerozumíš té naši řeči jako já jsem s tou vaší na tom podobně ačkoli se učíš a možná ti to jde lépe než mně, ale prostě jsem mu napsal:

Otázka pro pana prezidenta 4.12. 2011, 21:42 - včera v 21:42

Vážený pane prezidente České Republiky,

předem bych Vám chtěl popřát hezký den a poděkovat za vaši návštěvu a rád bych využil této příležitosti k jisté otázce, která mne napadla a jistě by možná mohla poskytnout i jistá řešení jistých otázek do budoucna. Vzhledem k tomu, že funkce prezidenta je dočasná, protože se jedná o nějaké časové a etapové údobí, protože se jedná o osobu a funkci individuální a především nestranickou,zda by takové stejné údobí nemohl mít i poslanecký mandát, tedy dočasný co se týče jednotlivých lidí - poslanců působících ve vrcholové politice. Zda by nebylo možné někdy třeba určit, že pokud politika bude doménou , že i oni by měli dvě až tři třeba čtyřleté působení v politice a tím by mohli skončit,ohledně individuálních osob snažících se udržet si zákonem daných a ustanovených věcí za každou cenu ačkoli pravdou je, že někteří lidé se dají co se funkcí týče odstranit od válu pomoci způsobu hlasování už při volbách , ale jde o to, aby se zamezilo i dalším i když zcela zbytečným pokusům.

děkuji za odpověď, s pozdravem

Martin Vontor, Ostrava

Vlastně ani nemám jistotu, že by mi on osobně na toto odpověděl vzhledem k různým možným jiným ceremoniím kolem všeho, ale jedinou jistotu mám, že si to přečte a bude to vědět, jestli odpoví či neodpoví, to už je prostě jeho čistou osobní věcí a záležitostí. Třeba, aby se pořád dokolečka nehrálo...

Ono totiž proč by měl, když ani Ministr kultůry Besser zřejmě neodpovídá tak, jak by normálně měl.

Přesto pravda, ono problém velký, který se týká většiny lidí je to, že i když o tom různé statistiky nehovoří, tak většina voličů po výsledcích se cítí naštvaně a ukřivděně, protože zase tam jsou pořád jedni a ti samí i když si to nepřáli, ale v celkovém počtu to tak nějak vyšlo a co s tím, že?

Když hned po volbách veškeré doposud vyřčené sliby jdou stranou a zase jedna a ta samá písnička a věci stejné k ještě větší zlosti občanů pravidelně dotujících čtyřleté wrestlingové ústní show.

Možná to bude vypadat hloupě, ale prostě líná pusa je holé neštěstí a nezeptáš se, tak nevíš a to i přesto, že prostě by mi mohl podotknout, že výsledky voleb je nutno respektovat, což všichni respektujeme, protože víme že na čtyří roky po nepovedené bitvě máme zase útrum či že je to passé.

Přesto prostě se dají dělat věci i mezi tím i jiné než jen zbytečně demonstrovat, když každý má nejen svou hlavu, ale i především vlastní důvod, proč ty věci jsou tak jak jsou, nehledě k tomu, že ono dát nějakou žádost o řešení, což je spíše odborová strategie, kde se to stejně opět také kryje ruka ruku, protože za ty sezení v těch výborech jsou další peníze, takže ono souhlasím jak s  tedy levicí či spíše tou sociální stranou, tak i s tou pravicí, tedy spíše tou racionální stranou a i když ty věci jak se tvrdí by měli řešit, tak ono ustavit další výbor je možná další uplatnění vzhledem k možným propouštěním, takže kdo ví co je za tím.

A také vím, že ono při dalších volbách navzdory snaze jiných politiků pokračovat ve svém tažení a snaze

dále, se dá i čekat a prostě v dalších volbách je tvrdě knock-outovat  přesně podle toho, jak to odnesli překvapivě jisté tehdejší politické špičky až k samotnému prezidentovu udivení.

Vlastně se vždycky dá nějak předpokládat za ty roky, kdo asi možná je teoretickým vítězem těch dalších, protože vždycky je to tak, že za to údobí se občanům znemílbí to, tak volí zase tu druhou stanu a pak naopak, a tak se to střídá, což by ani nebylo tak ještě špatné jako to, že prostě celou dobu nikdo nedělá nic jiného, než haní a špiní ve většině případech tu práci druhých, pokud má smysl tak jí jen prostě už ze zásady, že to byla jiná strana zruší a začne jinak, což je jako kdybychom když budeme spolu v jedné místnosti a bavit se o tom, že prostě se mi líbí ten pokoj v modrém, tak bude modrý a půjdu dopráce a až se vrátím, tak protože tobě se zase líbí třeba žlutý nebo růžový, tak v době návratu bude v růžovém anebo žlutém a až ty odejdeš tak zase bude v mnodrém, apotom ve žlutém a tak pořád dokola...jen ty barvy...ty barvy..jsou rok od roku dražší a nákladnější...prostě tak nějak mi to přijde Rakas prinsessa.

I když chápu, ty máš jistě jiný přístup a vše vymaluje firma nějaká jednou tak a podruhe jinak potřetí zase tak a po čtvrté jinak...a firmy také nejsou zrovna dvakrát levné.

Prostě tak je to nějak i v té politice a lidé pořád že se nic neděje zatímco ty zase že konečně se v tom Česku děje něco zajímavého a že je to docela i sranda a lidi zase že by se prostě měl stát nějaký zázrak, že to che nějakou změnu a podobně, nějak to politické nebe nedostupné či neprostupné trochu mezitím pouklízet, protože ono také dělat předvánoční úklid jednou za čtyři roky, to by se potom jeden zase nadřel a tak...

A tím dnes končím a jsu spát, nějak mne bolí i řekl bych možná i hlava Tvá...tak dobrou noc tam a krásné sny.

S pozdravem...Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | úterý 6.12.2011 0:00 | karma článku: 5,55 | přečteno: 558x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Vysoký věk má smysl jen ve zdraví. V cizině jsem začala od nuly, říká fitness manažerka

6. července 2024  14:42

Seriál Po letech strávených ve světe fitness a sportu zakotvila Petra Tyrpeklová na pozici generální...

České turisty v Chorvatsku odvál na matračce vítr na moře, zasahovali záchranáři

6. července 2024  14:18

Na neukázněnost českých turistů si stěžují záchranáři v Chorvatsku. Ti zasahovali v pátek u skupiny...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...