Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

OVM,dýchací nemoci, čas a Koruna česká(146.)

65. naší české tak pojednou protiústavně a protizákonně složené poslanecké sněmovny Parlamentu ČR je poněkud sváteční. Tedy alespoň na Ostravě mi to připadá. Kromě toho drahá Pipi - princezno finská či jen jednou z těch typických severských aristokratiček či členkou bývalé severské aristokraticky laděné šlechty, protože te jsou věci, které si člověk sám od sebe na základě duše své bez ohledu na to jaké má rodiče přenáší z životů minulých a to jen na tom základě, že prostě DUŠE ČLOVĚKA SI VYBÍRÁ MÍSTO A ČAS SVÉ RODIČE, SKRZE NĚŽ PŘÍJDE NA SVĚT, TAK TO BÝT A TAK TO FUNGOVAT.  Protože to není a je to poněkud, nevím jak to přesně nazvat, ale snižuje to nějak narození či cestu z vesmíru na tento svět. Koneckonců je o tom hodně knih, které vycházejí zase na základě nějaké knihy v rámci jisté dokonalizace různých věcí a oborů ať již technického a racionálního zaměření či toho duchovního případně astralního. Nebudu tedy dnes zacházet až přílíš do hodně dávných věcí, kteréžto prostě už víme jak jsou.

Vlastně jde o to, že se tak nějak plavíme na jedné všeobecné vlně v jistém duchu i když těch věcí kolem je spousta a momentálně všechny zcela přesně neodpovídají tomu řádu tak, jak by asi měly, ale i tak se mezitím něco děje stejného.

Tedy je neděle a protože i Karel XIII. - Král Český Poslední stejně jako i Václav Klaus momentální zástupce funkce Prezidenta ČR či republiky, země, stejně jako u vás to byl Mariehamn a pak kdo ví, nějak jsem to nestudoval, ale to zase víš ty, prostě mají zájem o to, aby se dozvěděli co se děje tak momentálně v té či dotyčné zemi a také si udělali přehled o věcech kolem jako evropských a pak také o tom, co bude či má být a co kdo zase vymyslel či z které hlavy to vyšlo a podchytil se jistý časový úsek. Protože v těch záhadných a tajemných či kouzelných věcech, které cítíš a kterýma i ty procházíš, prostě to přítomno je vlastně JSOUCNO - spojení všech časových věcí od kterých se odvíjí další dění a vznikají další vlny.

A tak jsou věci, které nás buď na duchu spojují či myšlenkově anebo časově.

Prostě je neděle a u nás  v ČESKU opět je polední  hodinovka na hlavní  televizní stanici ČT  1 Otázky Václava  Moravce, pro státníky a  politický angažované lidi  prostě zajímavý pořad a  také i pro ty, kteří mají  zájem vědět co se děje.  Musím říct, že od dávných  dob se hodně zlepšil k  lepšímu a probírají se i  jiné věci ačkoliv kolikráte  tam byli pořád jen jedni a  ti samí a člověk až měl  nechuť si takto kazit jindy  krásné poklidné nedělní  odpoledne.

Vlastně chci jen nazančit  v jistém duchu, že tento čas věřím tomu, že i s prezidentem trávíme společně, společnou činností i když každý na jiném místě a se spoustou dalších jiných nezávisle na sobě taktéž. A možná i dalších přibývajících,m které zase na základě jiných věcí či lásky prostě najednou začlo bavit i jisté dění v republice. protože ono když se tak nějak pospojují i názory takk se člověku dostane jisté větší dávky emocí , které budí smích či i zlost a podobně.

Jako názorný příklad Ti Pipi uvedu jen takové malé a někdy docela přehlednutelné detaily, které kolikráte uniknou i jindy tak pozorným policistům. Policistům kolikrát ano, ale ženám třeba méně, protože ony když chtějí tak dokáži být policistou tělem i duší a to i bez absolvování nějaké tříleté školní procedůry až by jeden zkonstatoval: No holka, prostě je to v Tobě jako v koze. No a jistý čas prostě jsou lidé, kteří prostě i touto vlnou jdou, koneckonců osobně i samotný pán moderátor Václav Moravec a jeho televizní štáb si kolikráte možná i na vzdory jiným cenzurovaným procedůram dovolí udělat i něco drzejšího anebo někdo jiný, protože každý pořad se nějak připravuje a z jistých záběrů lze vyvodit, že i tento pořad jde v duchu s dobou, tedy s časem a věcmi aktuálními i když třeba momentálně nepřímo. Už jen proto, že Bůh anebo Ďábel se skrývá v detailech a protože prsty u nohou podle jiné vědy představují z vesmírného hlediska detaily života a to že Život je někdy ráj a někdy peklo, tak prostě bylo upozorněno ina to, že dotyčný poslanec Jiří Paroubek tedy co by zastánce šesté politické strany oproti pěti i se svým kolegou byl přesazen poněkud stranou, tedy asi aby nebyl příliš na očích, což ale neuniklo pozornému oku kameramana čili božskému oku číslo 8 asi osm, takže vzhledem k tomu, že kdyby se vzdal mandátu jako čestný správný muž byly by mu zřejmě odebrány i jisté dosavadní výhody jistých dozorčích rad a podobně. Protože by opustil ten pověstný vykřičený dům se vším všudy asi jako v každém jiném zaměstnání, když člověk běžného typu dostane výpověď či se sám rozhodne něco opustit, což se nestalo a asi ještě nestane, takže prostě z mého pohledu je to opět a jen asi 65. den protiústavně či protizákonně sestaveného složení vládní půdy, protože ono se řekne sice vláda, ale každé světlo má i svůj stín, tedy každý ministr má svého stínového a jak víme dávno, tak pod svícnem právě často bývá ta největší tma, tedy alespoň tak se to u nás říká.

Každopádně mezitím se lidé zajímají i o další věci, protože každý je svým způsobem nějakým vojákem i když ženy ač některé mají chuť bojovat a cítí v sobě jistou část bojovnice, tak u nás obvykle moc s vojnou nemají společného. Ale opět to souvisí i stím vším co si člověk do života dal, co během něj udělal a podobně a čemu se zapřísahal. Na vojně hlavní bylo: SLOUŽÍM VLASTI a Král slouží jak vlasti své, tak i lidu a země je pořád v nějaké te válce jestli vnitrostarnických bojů či ekonomických bojů, názorových bojů a

jiných.

Každopádně každý si sem tak dá s nějakou věcí i takzvanou pověstnou práci mravenčí a tak ono někdy stačí dát se směrem či jen dát ten podnět, že tam a tak by to bylo nejlepší a nebo proč jsme tenkrát...a podobně.

prostě věřím tomu, že stejně jako i prezident , co by ekonom tělem i duší a věřím tomu, že cílem každého ekonoma, pokud se zbaví svých osobních ekonomických věcí a vlastností a vezme to tak nějak pohledem všeobecným, tak jeho zájem, tedy ten dobrý je prostě prosperita a když to klape a pěkně sype a tak věřím tomu, že i dnes spíše prezidenta poněkud rozčílilo to, že vláda nejedná na základech názorů exportéru a nějak ty místa profitovanější opouští ono i ministr zahraničních věcí z TOP 09 Karel Schwarzenberg to nastínil.

Myslím že základem dobrého života je nemít problémy, protože to je cílem každého asi ať již v duchu osobním tak i společenském. a tak se docela může stát, že i prezident se rozčílí, protože jim něco pohne a zavolá premiéru a zeptá se ho proč to tak je a proč to není hned a ten mu odpoví, že až po dalším summit EU atak dále a tak dále, protože mezitím přijde bojkot a narážky opozice a pořád je to tak, že když se podíváš na ČESKOU REPUBLIKU tak se shora, tak je tao taková malá loďka anebo rybička, která plavé nosem k Německu, ale ono pokud je to loď plující někam, tak hodně záleží na veslařích a jednou jsou u vesel leváci a podruhé praváci a tak čtyři roky se pádluje do leva a když ty jsi ze Země Tisíce jezer, tak jistě nějaké ty zkušenosti s loděmi máš a tak víš, že když se dlouho pádluje jednou stranou, tak se loďka začne otáčet a točit se v malém kruhu na jednom místě a tak se čtyři roky točíme doleva až se druhým z toho motá hlava, po čtyřech létech unavení veslaři předají povětsné pádlo na pravo a točíme se další roky v tom samém kruhu ale jen na opačnou stranu, to jen aby se na chvíli nám přestala točit hlava a potom se točila z jiných věcí. je to to samé jako když Prinsessa Suomalainen tansissi a točí se pořád jedním směrem a když se zastavíš tak hlava se stejně ještě nějakou setrvačnosti točí tím směrem.

Protože i Karel XIII. - Král Český Poslední se po celý život jak jsi četla předtím připravuje celoživotně na svůj doživotní úřad, tak sem tam musí v zájmnu země, který je prioritní a národa dívat a kráčet kupředu. věřími tomu, že i prezident se kolikrát když se mu tyto zprávy donesou zamyslí a cítí v tom dynamiku která je vyvoláná jen touhou a tím prosperitním a pozitivním a jde to poznat, ale věřím tomu, že i on sám zná, že za ten čas čím větší snahu vyvíjíš a dáváš v zájmu něčeho dobrého a víš, žiješ dávno tím vědomím, že věci jsou Tebou či tedy mnou ovlivněny, tak více tě štve když se něco bojkotuje anebo nechává tak.

Ono někdy zde také dám pro ilustraci jisté obrázky, které pocházejí z nějakého serveru, někdy jsou trefné a někdy holt člověk nenajde pro ilustraci ani normální věci, ale snad se některé věci vezmou jak vezmou, já ty obrázky nedělám a také někdy nemám čas toto dílo zachovat ve stejném stylu.

A tak ten čas jde tak...Král něco napíše, zveřejní, prezident či někdo od soudu prohlédne, i v podprezidentí, prezident pokyve hlavou, a dál a dál a někde si řeknou tak tohle je dobrý nápad to dáme do programu na příští zasedání. Pořád stejné věci. Každý se chová podle toho co mu jeho charakter dovolí.

 

U nás se říká, že PENÍZE KAZÍ CHARAKTER ČLOVĚKA a tak ten náš božský svět i když ví, že peníze jsou přeci jen součástí života potřebné také v rámci jiné solidarity pomáhá některé vyléčit ze špatných charakterů. A Král mít také i svůj operační tým pod vedením malého maršála, což je prostě za ten čas a na základě intuice asi nějaká moje příbuzná i když zcela nepřímá, ale kdo ví, dokud si o tom zase nepopovídáme, tak to budou jen pouzhé dohady a domněnky.

A ona si tak chodí s takovou tou pomyslnou maršálskou hůlkou a někdy řekne svém, u týmu, tedy pokud ty věci stále fungují podle stejných podmínek, protože češi  sami od sebe si jezdit a nazákladě nečestně získaných peněz pracovat pro vyšší státní zájem a ona si někdy řekne smutně, protože také na ní dolehla bída a teď jen smutně touží podívat se někam za pořádnou louži a řekne si někdy v neděli: no tam by ale byla krásná dovolená, budu si muset zjistit jaké jsou ceny z cestovních kanceláří a zaúkoluje svůj kruh kolem sebe, protože ono za ten čas Pipi věřím tomu, že i holky už jak ty dny jdou mají spíše kruhy pod očima anebo kolem očía ono kolem holek se vždycky všechno točí.

Král totiž stále za ten čas slyšet, že když někde napíše nějakou špatnou věc, tak se zase někde oszve: no to je neuvěřitlené co se v tom Česku zase děje...anebo No to je strašné...a někdy také no to je zázrak a pdobně, protože ona Sibylla kdysi říkala, že do České země vstoupí mladý Král a za jeho vlády se budou dít věci neuvěřitelné.

A když to říkala Sibylla a spousta lidí říká že pravdu měla nakonec, tak tomu více a více lidí i běžného národa věří.

A tak i sestřenka, i když ono když to začlo láskou tak s láskou to je tak, že holky když ví, že jejich muž srdce se ototčí někam jinam, tak chvíli jsou naštvané a nenávidí a mají zlost a odpor, ale zase jsou jiné chladné hlavy, které již ví jak se věci mají a tak s těmi věcmi dobrými je to tak nějak podivné, ale na tom onom světě jsou jiné zákony které mají přednost a kdo ví jak to bude všechno, člověk dneska musí brát věci tak jak jsou a přijdou a jít tak ruku v ruce hlavně s dobou.

Konkrétní věci jsou, že třeba v televizi bylo i dneska právě o Finském druhu podnikání, ale to je věc, která tak nějak vychází od narození, výchovy a mentality po generace do jiných vkládané a i sestřenka stejně jako prinsessa suomalainen studovat a zajímat se o jiné věci, nové a tak co se kde dít.

U nás za ten čas také jisté princezny, ale tady v tom našem království to být tak, že prostě když být mír, tak každý dělat rádce a dvořany a když být válka ,tak se převléct do jiných uniforem a Král o tom vědět, protože mu stačit zavřít oči a vidí jistý průvod a pochod mažoretek pod taktovkou malého generála ono je to stejné v podstatě jako když politici převrací kabáty a jít z jiné strany do jiné a dělat ze sebe přeběhlíky, ale tady to mít jiný význam, tady se jen ze společenského oděvu převléct do vojenského i v neděli, protože tak jak se říká, že ČERT NIKDY NESPÍ, tak i nepřítel nikdy nespí. NO ALE PROTOŽE JE NEDĚLE TAK:

...Pojednou se vydal ke dveřím. Ještě se obrátil, jako by se chtěl svěřit se svými pochybnostmi. Pak ale jen kývl hlavou na pozdrav a úsečně řekl: „Nashledanou zítra, maršále. Napíšeme spolu novou stránku do učebnic historie!"

A tak i maršál, protože každý člověkmá ve své povaze jistou postavu dominantní si potřebuje tuto vlastnost v dobrém duchu ukojit, tak udílet úkoly, protože i Ona patři mezi ty co moc lidem nevěří, a když ví, že slova nevěřit a jakákoliv nedůvěra jsou v podstatě důsledkem či symbolikou strachu, tak ze své opatrnosti se řídí heslem, protože zase každý člověk má mít i své zásady: DŮVĚŘUJ, ale PROVĚŘUJ a protože i ona je velmi nesmělá, tak má své pobočníky, stejně tak jako se včera dozvěděla, že jistí lidé byli odporoučení právě k Paroubkovým lidem a když jsou nějací lidé něčí, tak mu asi patří a pracuji pro dotyčnou osobu, tak i ona mít své lidi pod sebou a požádá své pobočníky aby v rámci důvěry ji prověřily ty a ony věci a záležitosti bez ohledu na to, jestli zrovna si vláda ustanovila a sněmovna odsouhlasila věci tak jak si je odsouhlasila bez nějakých oponentních názorů, protože i ona pracuje na tom, že chce mít lepší oči a stále dobře vidět a když se říká u nás, že SPRAVEDLNOST BÝVÁ SLEPÁ a v rámci neustálého

zvyšování zdravotních poplatků protože její vlastní sobectví by tím utrpělo citelnou ránu, protože sobeství takové to zdravé je také součástí aristokraticky smýšlejícího jedince a to by nepřenesla přes srdce. navíc i ona je osoba velmi bystrá  a tak si řekne, podívá se svým znaleckým okem a řekne: No, tak tady není co řešit. Navíc mi psala anebo alespoň za ten čas se mi přes Radio Čas ,že by Král neměl také zapomínat na rodinu a tak když se blíží ty vánoce, tak je třeba také přinést každému nějaké ty dárky, které mu dělají a vytvářejí takovou tu přirozenou a zdravou radost. Pravda, v dnešní poněkud na naše poměry drahé době a v rámci utahování opasků a šetření je třeba si najít jiný způsob obdarovávání a tak někdy třeba, protože také jsme jako malé děti a pro procvičení paměti, si dáváme jenom slova a sem tam nějakou tu fotografii co kdo dělá a o co se zajímá a jiné obrázky, protože poslední dobou se se sestřenkou tou mou nevlastní moc nebavíme a nevím proč. Možná že má moc práce, protože je takový C. a K. Polní Maršálek což je vlastně u nás takový jeden starý, hodně starý úsměvný film s nejznámějším českým hercem Vlastou Burianem, který také napovídá o tom, co kdy bylo kdysi dobré a co zase třeba ne a který právě dnes budou dávat v televizi. navím toho herce mám hodně rád a tak se budu koukat. No ono koneckonců dneska prostě to tak je, že jeden potřebuje mít kolem sebe a na některé věci nějaké ty správné lidi na správných místech a oni zase  své správné lidi na správných místech a když se to vezme tak kolem dokola...pokud jde o cíl v dácle, ale ty má každý za ten rok všelijaké. Někdy si oni sice zanadávat, co zase jeden vymyslí, na druhé straně podnikatelé vždycky chtějí co nejvíce stihnout do vánoc aby meli svátky plné klidu, míru a vzájemné pohody anebo si zaké pomalu rekapitulovat co kdo udělal za celý letošní rok a neudělal a také si dát nějaké to předsevzetí do rpoku nového v naději jestli do toho konce se nám jej povedlo dodržet a na nový rok si tradičně poslechnout projev PREZIDENTA REPUBLIKY S TÍM, že co nám rok 2012 přinese nového anebo co čert vzal  či spral by to čert a podobně v tom našem pohádkovém duchu.

Co se zdraví týče, tak vím, že cítíš někdy jak se špatně dýchá, něco jako záducha ale když se spolamí dech a pomalu v tom bezpečí a klidu se to rozdýchá, tak to jde i bez léků. Protože vše se odvíjí a celý život od nádechu a výdechu a o práci s dechem a také vlastně v rámci léčby je za tím vším co se dechu týče strach se života anebo tak nějak. No teď  to tu vypisovat nebudu protože jdu sledovat televizi.

Když tedy obvykle astma dětské a různé brinchitidy jsou spíše příčinou strachem ze života a toto dítě je v bezpečí je obklopeno láskou a péči takovou jakou potřebuje právě teď Vyhlašuji klid a harmoniiv sobě i vůkol sebe, všechno je v pořádku.

 

Autor: Martin Vontor | neděle 11.12.2011 15:26 | karma článku: 5,75 | přečteno: 794x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...