Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zlatý Slavík anebo Mattoni už není (act 115 g. a c.)

... " Kde je Mattoni, tam to žije !!! " ještě dnes mi zní v uších tento pověstný reklamní slogán v němž jakoby zázrakem či počítačovými triky zničeho nic zmizely všechny láhve s Matonniho minerální vodou, aby dotyčný pikolík či servírka pronesl pověstnou větu, že mattoni už není a všichni se jako mávnutím kouzelného proutku vypatráceli kdo ví kam. Každopádně věřím tomu, že letos stejně jako vloni i jindy kdykoli předtím tomu tak nebude, když mattoni ho orel či orlice zaštíťuje či zastřešuje svým generálním sponzorstvím hudební soutěž Zlatý Slavík 2011. Tolika umělci očekávaný svátek, kde by lidmi mělo být vyhodnoceno jejích celoroční úsilí, snaha, píle a také to, kdo se v tomto roce jak prezentoval.

Upřímně musím říct, zatímco jsem si tedy otevřel  tu malou zelenou 0,33 l láhvičku s nápisem  Mattoni, že pravidla této soutěže či princip jsem  dosud nepochopil zcela přesně a pokud ano, tak  potom jsem nepochopil hodnocení lidí.  Samozřejmě ne každý rok, ale přesto mne  napadá, zda-li si náš božský Karel Gott za  honorář v reklamě na čaj nekoupí další střevíce by  zdobily jeho již tak obsáhly botník. U Báry  Basikové se to dá pochopit, protože je o ní  známo, že to má jako hobby a že boty jsou spíše  její sběratelskou vášni, stejně jako Karel, jenž se  dal na ornitologii a specializuje se ryze jen na jistý  druh ptactva zpěvného tedy slavíky.

To zase bude slávy a nominací. Šest kandidátů v  každé soutěži a jen tři odejdou s pláčem a dalši  tři s oceněním. To zase bude srdečností anebo  tiché závisti a zklamání či jen pouhého přemáhání  se.

To zase bude 30 % hvězdného nebe sedět v sále  a těch zbývajících 70 % u televizních obrazovek a  všichni budou zvědavě hltat a odečítat slova z úst  moderátora a s dojetím poslouchat devět  proslovů a poděkování či minihovorů s hvězdami,  stejně jako sem tam se to poštěstí i mně. devět  anebo tři, to se ještě přesně neví, neboť on ten  Kalouskův ani ne tak meč jako spíše sekera  v  podobě různých vládních reforem či jak to  nazval Zdeněk Škromach co by zástupce opozice  spíše deforem na příští rok každého straší, tak je  opět čekat předběžná úsporná opatření a to zase  bude.

Ono už teď ten, kdo jak se říká má ten dár a umí  číst mezi řádky a nedělá mu to problém a učí se číst mezi stranami si dokáže zdravě domyslet to, co zas bude.

Kdo to vyhraje? Bude to letos ten, kdo opravdu ještě letos má dobrý tedy hlas zpěvného ptáka či pěnice? Nebo to bude ten, kdo letos vytáhl s nějakým nejhranějším hitem? Nebo to bude ten, kdo prostě byl slyšet nejvíce i když už nic nenahrál anebo se o tom tolik neví? Kdo to jen bude?

A nebude to náhodou stejné jako co čtyři roky parlamentní volby?

Pravda je, že kolikrát do hvězd nevidí ani ten sebelepší astrológ, aby dokázal co nejpřesněji vytvořit jistou konstalaci, ale jistě vše nakonec zase dopadne příznivě, jelikož v podstatě se všichni sejdou po delší době či sletí jako perseidy na místě rautu aby si poblahopřáli, mimojiné popovídali co a jak a co nového a tím uzavřeli svou roční letošní sezónu a začali se připravovat na nadcházející rok, ve kterém jsou všichni zvědaví na to, co nám a komu zvláště přinese či odnese. Případně si prodlouží v budce na informacích permanentní vstupné, tzv. předplatné.

Samozřejmě nemá smysl někoho vystavovat více a někoho méně. Spíše bych rád apeloval na lidi, přece

jen jsou to oni tentokrát, kdo bude navrhovat jistá ocenění o kterých se samozřejmě také bude vědět již o něco dříve jak dopadne, protože si myslím, že by to vskutku vypadalo o něco málo jinak ve skutečnosti, ale kdo ví, ono televizní technika letí tak rychle ve vývinu, že se už ani kolikrát nelze ničemu divit a tak bych přeci jen chtěl upozornit na to, aby se lidé poněkud více zaobírali touto volbou a nenechali se unést tím, že zrovna někdo je nejvíce hraný v rádiu či jiných mediích, protože na základě jisté smlouvy by mohlo dojít zcela kjlidně k nějakým soudním přím či jinými lidem obvykle skrytými věcmi, jako je třeba Ivetka Bartošová  pod dekou svého auta když má deprese a její expřítel už dávno ví, že je psychicky na dně i když spolu jsou vlastně čtrnáct dní až tři týdny, jak o tom stále hovoří Ivetina exchůva podle Blesku zatímco samotná Iveta na facebooku tyto věci vyvrací.

Těžko říci jaká má táto soutěž vlastně kritéria a zda-li jsou rozhodující hlasy z mobilů v podobě prémiumSMS či zda toho mají co mluvit i odeslané korenspondenčí hlasy z různých časopisů anebo i tzv. hlasování přes internet, ke kterému také za jistých okolností je sem tam přihlédnuto. jediné co vím, že pokud se tam hraje o nějaké ceny, tak vítězí především ten, kdo tipuje přes mobil. Tedy vlastně přesně to nevím zda právě u Zlatého Slavíka, ale u MISS ČR to tak je.

Bude to opět a po snad  třicáté už či více Karel  Gott s Lucií Bílou, jenž  nakonec zazpívají opět  závěrečný duet Zlatého  Slavíka 2011 se Zlatou  Slavicí 2011 za doprovodu  zlaté hudební skupiny  2011 jistě ve své  profesionalitě natolik  dobré, že není třeba  jakýchkoliv nácviků či to  bude někdo jiný s někým  jiným?

Bude více kouzlit televizní  divák anebo televizní  režisér, stříhač a  kameraman ve virtuálním  studiu?

Bude opět fungovat za  jisté neúčasti jistých  celebrit tzv. telemost  anebo nám postačí jen  Lucčín známý Most přes minulost? Případně jen Karlův most?

Nevím, snažím se sice vyždímat co se dá, ale prostě mattoni už není a tak po vzoru reklamy se vytrácím i Já....Karel XIII. - Král Český Poslední ...než se zase vrátím z východočeska po asi dvou třech dnech tuším... lepši nekritizovat a věci některé přesto všechno ponechat tak, aby i ostatní hvězdy mohli jednou Lucii Bílé a Karlu Gottovi sborově zazpívat společně co by nové hudební uskupení Colectinni di Praga...

... in other words ....

...do not take my dream
You know, my dream of sleepless nights,
do not take my dream and come back to me the feeling
I'm not lonely
You get lost in all ....
To lie, I lie to you, my friend.
I know my destiny, I regret ...
when the truth is worse than a lie
so I just want to believe dreams
when you enter the last bridge
over the past " ...

Autor: Martin Vontor | neděle 9.10.2011 17:59 | karma článku: 6,24 | přečteno: 918x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...