Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Návštěva pana Prezidenta v Ostravě (143.)

Drahá Pipi...Dnes tedy přišel opět očekávaný významný den spojený s návštěvou pana Prezidenta ČR do Ostravy, což bylo evidentní jak a co všechno kolem toho udělalo Radio Čas . Vlastně z jistých příběhů a pohádek se stává opět jen přenos informací vzhledem k tomu, že prostě jsi Finka a český nerozumíš a od té doby, co jsem Ti napsal o tom co a jak, tak se jistě Tvůj zájem poněkud ubral tímto směrem k dění zde v Česku, konkrétně v Ostravě a posloucháš někdy přes internet právě ono rádio, některé věci si dokážeš přeložit, posloucháš písničky, kterým třeba nerozumíš, ale také i ty, kterým rozumíš, když hrají nějaké ty v angličtině. Potom také je ve věci i to dění cíticí se vzájemně na těle a pomoci toho dechu jenž je mezi náma a pak ty věci, kdy se dá i na těch dejme tomu 3500 km od sebe poznat se jací jsme, pokud nějsi třeba někde za oceánem, což by také nebyl problém, jen těch kilometrů od sebe by bylo více a také proto, že jsi také poslala SMS či zprávu na ostravské Radio Čas a někdy čekáš odpověď a stačí Ti hlavně pro pocit to, že se to týká Tebe, ale každým dnem , protože jsou v tom zainteresované Tvé pocity a nejenom Tvé, tak každým dnem ten zájem nějak stoupá, protože také sem tam něco řekneš svému okolí a tak různě a hlavně proto, že věříš především tomu anebo doufáš, že prostě Ti ty některé věci řeknu či sdělím i touhletou formou, abys mohla jen vědět. Normálně bych Ti to vlastně mohl napsat i do zprávy a přes google.cz přeložit do finštiny či i tady bych to mohl napsat finsky případně rovnou do tamtoho blogu modrého, ale ono prostě horší je to v tom, že v tom dění za ten jistý dlouhý čas, kdy rozjela se taková hra ŽIVOTA a LÁSKY bez zástěrky a masky jsou v tom dění zainteresování mnozí lidé. Navíc přeci jen, pokud by ses rozhodla někdy přijet, protože tedy jak říkáš, že máš své představy, tak také musíš vědět do čeho a kam jdeš a co se zrovna děje.

Momentálně se děje u  nás soutěž O ZLATOU  MŘÍŽ, ani nevím kdo Jí  vymyslel anebo jestli tak  nějak vznikla sama od  sebe či kdo ji komu  připravil, ale také se o  tom již psalo v tisku, tedy  byla anketa kdo si jí  zaslouží a protože ono u  nás se říká tak, že KDO  JINÉMU JÁMU KOPE,  TAK SÁM DO NÍ PADÁ a  tak v tento asi 61. den  našeho protiústavního  složení Poslanecké  sněmovny Parlamentu  ČR, schválně píši asi,  protože při včerejším  zjištění jsem přišel na to,  že poslanec Jiří  Paroubek po jistém  odvolání z řad řádně  zvolené parlamentní  strany byl do té doby, než  si tedy založil či spíše se  stal registrovaným členem LEV 21 - Národní Socialisté- levice 21.století ( NS- LEV 21) byl chvíli nestraníkem, což tedy asi možná volebním zákonům neodporuje, protože těch stran je stále pět, ale tím se pak jich stalo šest a tudíž jedna, pokud opět nesložil mandát či se nestal nestraníkem, protože to nevím, vzhledem k tomu, že spíše se zajímám o jiné dění a navíc přeci jen prezidentova návštěva ostravska mi přijde poněkud zajímavější a aktuálnější a navíc přínosnější pro věci další, než to co se děje v politice či spíše mezi poslanci, ale jak sis všimla sem tam se dá, když se to tak vezme, zasáhnout i přes den, pokud to k něčemu vede.

Ještě dříve však než Ti řeknu více o tom, co vlastně náš prezident prezentoval v podstatě všem obyvatelům či momentálním posluchačům rádia, kteří o to měli zájem, tak Ti spíše řeknu jistou věc, která se prezidenta týká a o které ty nevíš a možná by ani nemusel vědět on co se chystá, pokud se to k němu nedonese i když tam, v Praze jisté věci se také roznesou docela rychle, ale Já mezitím se také koukám na televizi a ty na českou ne a stejně bys tomu ani nerozuměla a navíc ono ani tak není důležité to, co kolikráte říkají politici, jako spíše jiní lidé kolem toho.

Tedy vlastně vláda u nás či poslanecká sněmovna usiluje o to, aby opět omezila jisté prezidentské pravomoci, tou jednou je to, aby prezidennt nebyl jediný, kdo by jmenoval ředitele bank s čímž tedy jak samotný prezident uvedl v rozhovoru i jemu to nějak nepřijde správné, proč on jediný by měl. Budiž.

Druhou věcí, tedy spíše dalece ožehavou je to, že vlastně poslanci chtějí, aby funkce prezidenta jako taková nesla trestně-právní odpovědnost, což vlastně reportérka okomentovala slovy s nimiž zcela souhlasím a jistě nejenom Já, že z pohledu světa, je to potupa a degradace takovéto významné funkce.

Nevím, osobně jsem si říkal: Proč? Co tím náhle kdo sleduje?

Prezident jako takový vlastně s tím nemůže nic udělat, buďto to může podepsat, že s tím souhlasí. Nebo

to může vetovat, čímž vlastně tohle vrátí zpátky, protože svým vetem může vyjádřit svůj nesouhlas, ale prezidentské veto lze přehlasovat, takže pokud by tlak jistých poslaneckých klubů byl zcela enormní a zájem funkci prezidenta tímto  způsobem před světem zdiskreditovat, v podstatě tímto by se stalo to, že všichni v tomto státě by nesli trestní a právní odpovědnost jenom poslanci samotní ne.

Věřím tomu, že je to spíše ze strany levice, o čemž i poslanec Bohuslav Sobotka v tom záběru tak říkal: "My chceme ... " pravda, kolikráte jsou ty reportáže ostříhané jen v jisté šoty, ale ono vlastně tak jak to dnes v rádiu říkal samotný prezident o jednom ze svých ani nevím zda projektů či návrhu před  nějakým časem, tak vše když se chce, tak se dá dohledat. Koneckonců on sám a lidé kolem něj či případně i soudy to právo mají, takže se využít dá kdykoliv a čehokoliv a může se to dít každý den i v rámci jistého vyšetřování, ale jak to skutečně probíhá a jaké jsou možnosti, to ví lidé určení přímo na oněch místech, co mohou, co nemohou, co by také chtěli či mohli, protože chtějí, ale nemohou, protože jim v tom něco či někdo brání, ale zase ví jak to případně obejít, aby se dostali přesně k tomu co chtějí a potřebují přesně tak, jako kolikrát v životě.

V podstatě tady nepíšu ani ti nesděluji nic světoborného, protože to jsou věci v celku staré a spousta lidí ma s tímto jistě nemalé zkušenosti či blbé by bylo a hloupé domnívat se, že za celé jejích životy se s tím nikdy nijak nesetkali.

Ale abys byla v obraze, protože u nás jde od jisté doby a ta je delší o něco, než zrovna to, že se tady jen pro to, aby se zabránilo případné ztrátě paměti, protože někteří pamětníci již mohou trpět za ten čas věčného požívání léků, protože jak ses posledně jistě dočetla o tom, že antikoncepční pilulky mají časem neblahý vliv na lidskou paměť, lidský mozek a jeho buňky a to i po vysazení.

Nevím jaké ty zrovna máš zkušenosti s léky jako takovými, protože pohled světa je jistě jiný než pohled čecha, ale můj názor je takový, že jakákoliv tabletka je ve většině případech postavená na bázi stejné a že prostě likviduje mozkové buňky čímž snižuje jeho kapacitu stejně jako alkohol či jiné omamné látky, pokud se požívají ve větším množství či hodně dlouho.

Což si myslím, pokud je veškeré štěstí a věci kolem o uvědomění si jistých věcí, tak zrovna Tvůj věk je asi ten nejsprávnější, ale asi stejně jako celý ten čas, protože když za ten čas někdo ví či přijde na to, že Já již delší dobu věřím a jsem přesvědčen, že se mně dějí jen správné věci a potom je to tak všeobecně, protože časem stejně na to přijde každý bez rozdílů věku, že prostě něco na tom je, protože v něm zůstane nějaký ten pocit, pak další a další, protože si řekne třeba sám pro sebe, že to pravda je i když každý má dejme tomu svou pravdu.

Jenže tady se jedná o to, co je možná ani ne tak pravda, protože ta je každý den různá a jiná, ale prostě co je momentální realita věcí a jak se kdo na věci dokáže dívat reálně či realisticky, stejně jako i samotný prezident Václav Klaus kdysi řekl a nevím zda je to z jeho hlavy či nikoli, protože člověk se tím věkem zdokonaluje zcela přirozeně sám o sobě, že vlastně a dneska to tak řekl, když se bavil o věci ohledně eurozóny, že celá Evropa je na nějaké cestě a že někde prostě omylem zatočila na jisté další nějaké křižovatce na cestu, ktrá ji zavedla prvně .. a teď to řeknu obrazně ja, spíše na pole a pak do lesa i když prezident to svými slovy nazval cestou či slepou uličkou ze které se dá jen couvat, protože se jedná o tunel, kde již na konci světlo není, ale ono je vždycky nějaké, pokud se člověk kouká jak on to říkal, že každý řidič se má především koukat před sebe na přední sklo a ne pořád koukat do zpětných zrcátek i když ono i sem tam je třeba se otočit a kouknout se, koneckonců i on se tam dnes ve své vlastní podstatě koukl, když vzpomenul svůj nějaký dávný neprošlý návrh.

Nevím jestli je zrovna nejlepší, protože o něm ví jen on a ti, jenž jej v jeho asi řekl bych nejlepších energetických létech s nim schvalovali a ti jenž jej zavrhli, ale pokud je o tom přesvědčený stále a to tedy bez jakékoliv vlastnosti o tom, že jen jeho věc je nejlepší, ale tak nějak spíše pocitově než egoisticky, tak na tom asi něco bude anebo by být mohlo. To ovšem nikdo neví a zřejmě asi ani nezjistí, protože to skončilo někde v útrobách v prachu na dně dalších a dalších návrhů.

Nevím jak se na to kouká někdo jiný, ale včera jsi i ty na facebooku možná viděla jisté videa a spoty z televize i když jsi tomu nerozuměla, ale byl to sestřih politických diskuzí ať již humorných, zesměšňujících čijinak udělaných, tak i z toho se dalo leccos vyčíst, ale faktem je, že za jeho ministrování financí a premierování  jsme na tom nebyli tak blbě jako dnes a když se stal prezidentem? Tak už s tím nemohl moc dělat právě pro to, jak celá ta věc kolem těch zákonů je a ono také, kdysi nebyla ještě taková krize celoevropská.

Tedy prezident Václav Klaus , který posledně tedy ostře zkritizoval podle světa ŘECKO, dnes řekl, že to nění pouze chyba Řecka, také změnil svůj názor a fakt je, že ne, protože je jasné, že všechny státy porušily jisté kritéria, pokud tedy jak to přednesla paní Radičova na Slovensku, že prostě byla porušená pravidla a když se poruší pravdila hry, tak to vede prostě už ke konci hry, stejně jako i to, že prostě se i u nás porušily pravidla ohledně volebních zákonů.

Normální člověk si řekne: Proč mám dodržovat zákony Já, když se nedodržují v podstatě jinde? ale zase aby nějaký systém fungoval, tak musí být nějaké mentinely o které se člověk opírá a buď se hřiště rozšiřuje anebo zužuje anebo je stejné. Každopádně politik či spíše poslanec má pořád nějakou tendenci něco rozšiřovat a to tak, až to je neúnosné.

Nevím, osobně a to ne, že bych tak byl vychován, ale prostě pořád si říkám i morálně vnitřně mi něco říká, že zákon by se měl ctít. Jo někdy život člověka dostane do situace, kdy hledá jakékoliv možné východisko, aby prostě nedopadl hůře, ale sám musí vědět kde je hranice a na jak moc tenkém ledě rybníka či jezera se dá bruslit, jakou má hmotnost a zda ten led pod nim někdy nepraskne. Je to stejné, jako když prezident dnes říkal, že Evropa doplatila na kolektivizaci protože unie je jako košile jednoho čísla  akaždý má krk jiný aže když je košile s límcem 41, tak někomu to je akorát na míru, jiného to škrtí a dalšímu je to volné a spíše v tom plave.

Prostě prezident je ekonom tělem i duší a osobně si myslím, že za těch deset let necelých prezidentování má spíše slzy smutku kolikrát v očích kam to všechno spěje a co se děje i když to kolikrát okomentuje  či se k tomu vyjádří jinak, poněkud politicky.

Ale osobně si myslím, že poslední dobou k nám na ostravsko jezdi docela rád, protože i on si jistě párkrát přečet jistévěci ohledně zdraví či uzdravujících a jsou jistě věci, které mu přímo osobně dělají radost či radostný pohled do budoucna a když už se tedy nedá dívat na ty věci někde jinde, tak se sem tam zajede uklidnit a nabažit svého ekonomického prosperitního ducha někde jinde, to je zcela normální.

A tak pochválil ostravsko, které za těch 22 let opravdu udělalo dost práce a už to není tak, že když si zde ráno vezmeš bílé šaty, tak v poledne si je musíš vyměnit, protože vypadají jako kdybys v nich měnila brzdové destičky pod autem či výfuk a i řeka Ostravice již má, pokud tedy není zakalená jako při silných deštích, zcela jinou barvu a ne takovou jako když si koupíš vova-colu anebo pepsi anebo jak jí čepuješ z automatu do třeba kelímku a ono, protože Ostrava byla vždycky jen centrem těžkého strojírenského průmyslu i chemického a uhelného, prostě drsný kraj, tak se drží myslím si i já finančně stále dobře.

Pravda, třeba si přečteš nějaké informace o dotacích z EU a myslíš si o tom své, ale ono tady jdou peníze účelově, ono ostravsko totiž vždycky tak nějak patřilo k takovým nejpoctivějším městům a krajům, protože tady nikdy na blbosti normální lidineměli čas i když pravda, vždycky se někde někdo najde, ale ta tendence a i ta dynamika, která prezidenta osobně těší, jak podotkl, prostě tady jde cítit, pořád je tady ten duch, že když o něco jde, tak lidi zaberou a jedou do té doby až je dílo hotovo, obyvkle nikdy žádná polovičatá práce, tedy krom materiálů, protože ono když jde dneska o peníze, tak se každý nějak snaží ušetřit, někdo si něco přihrát pro sebe, ale od toho je officer a jeho gubernum, a pak ještě vyšší institut aby na to jak se říká hodil oko a případně po svých vláknech rozeslal případné vlny, tak je to sporné, buď člověk chce více za jistý obnos a tak kupuje levnější věci a materiál od číńanů o kterém se ví stejně, že obvykle nemá dlouhou trvanlivost a žádnou kvalitu což se prodraží časem a člověka to dostává vlastně do situace, že nemá klid a nemůže tuto věc brát jako hotovou, ale že vlastně do ní investuje dvakrát a s penězy je to tak, že se často shánějí a ono i když, jak jsi před časem sis přečetla, že zde je jistá organizace mladších, vlastně odobně smýšlejících lidí či studentů, které prezident navštívil v Opavě, že si hlídají, aby tedy ty dotace šly tam kde mají a nebylo jich zneužito, o čemž vlastně také svědčily jisté materiály, které ostravu z českých a moravských měst vystavily na místo první v republice a tudíž snad i proto, toto prezident skloubil se svou návštěvou.

Každopdáně řekl jednu podstatnou větu při odpovědích na některé dotazy čtenářů, kteří momentálně mají strach z propouštění či odstavení jedne hutní pece Aceloru Mittal, což vlastně na jedne straně přidá 600.ti lidem starosti o práci, na stranně druhé to možná či spíše trochu uleví ovzduší, takže je to vždy něco dobré a něco...ale lidé si jistě časem nějakou tu obživu najdou, každopádně pronesl jednu důležitou větu a tou je: HLAVNĚ NEŽÍT NA DLUH, tedy si aninepůjčovat a lepší je obejít se bez toho, než být zavázán i když ono každý musí vědět sám co si smí a může či chce dovolit. Stejně jako jen tak mezi řeči pronesl a to nevím již v jaké souvislosti, že se dá kdykoli něco zrušit tak jako pojednou i nynější řadový poslanec Jiří Paroubek přišel s trumfem tím, co najednou by šlo. Což si sice myslím, že je krásné a lákavé, ale vzhleem k tomu, že někteří lidé často své košile svých zvyků příliš často nesvlékají, mi to přijde jako košile bez knoflíků, ono takjé i ty jisté na faktech sestavené tabulky, které jsem tady před časem dával, které zase udělal či si dal s tím práci někdo jiný, protože i prezident sám říkal že od studentů jde cítit něco jiného, třeba stejně jako kdysi před léty, když Gustav snídal ještě tablety, jak se o tom také u nás zpívá v některé jiné písni, kterou zde třeba někdy také dám.

Každopádně s nim souhlasím ačkoli ono i když se naše názory shodnou, tak insolvenční řízení, člověka naučí uvažovat jinak, protože člověk žije na nějakém soudně určeném minimu a zbytek si splácí a za ten čas Já to vidím od spoda oOn to vidí se shora a to je druhá jistá vrstva hry nejnížšího s nejvyšším či jen prostě protože i On kolikrát také nemůže být všude a u všeho, navíc teď má starosti s návštěvou ruské delegace, a také i s tím, že Rusko se uvolilo zapůjčit do jara nějaké předměty z můzea v krmelu a z carských sbírek v praze, takže zase to některé lidi přiláká.

No a tak zatím, co můj osobní dluh u bank se zmenšuje, ten státní se zvyšuje , což jistě není prosperitní a te´d jde o to, jak z toho ven a jestli se vůbec dá z toho ven anebo jen prostě rezignovat a nechat věci tak a čekat co udělá Rusko, či USA, protože už je to kaput.

No a další věci související je pořád ta naděje o té legendě o blanických rytířích a také o těch slovech že jen někteří muži nakonec z toho vzejdou možná ne jako hrdinové, ale jako ucelení čili tedy se všemi svými nějakými rolemi či životy.

To zase proto, že ty máš ráda jistě také takové pohádky a legendy a navíc jsem se dozvěděl, že na vánoce je vaší tradici sledovat Kačera Donalda anebo Strýčka Skrblíka, jak se tomu u nás říká... prostě Dysneyovky.

Každá země má prostě své.

Také nad vším kolikrát právě má hlavní roli i ÚSTAVNÍ SOUD sídlící v BRNĚ  či VRCHNÍ ZASTUPITELSTVÍ či NEJVYŠŠÍ PROKURÁTURA V PRAZE,.

Nevím sice kdo jakou roli nakonec má tu hlavní či kdo je vyšší, ale jde tedy SVATÉHO PROKOPA SE SVOU HOLÍ, či jak je to popsáno, protože ono i soudce má ve svém inventáři jisté kladívko, či měl by mít a také i proto, že ono když se píše o věcech zákonných a jistých ústavních, tak ono tamtamy zde duní stále jako za straých indiánů, se říká, tedy že prostě hned někd zvoní telefón a informace se přenášejí, takže byl bych asi naivní, kdybych si nemyslel, že tyto věci se dostaly až tam, stejně jako i prezident má svůj notebook na němž nějak pracuje či komunikuje a jak říkal, když dnes využil třidu 2. vlaku REGIOJET, že raději dává přednost vlaku, prootže se v něm dá pracovat lépe než v autě, protože i on patří mezi ty, kteří zaháleče spíše nemají moc v oblibě a spíše více pracuje.

Tak to jen tak co je momentálně ve věci u nás.

No vlastně jsem jen závěrem chtěl říct, že pokud by funkce prezidenta měla tedy mít trestně-právní odpovědnost, tak buď to sníží jméno země ve světovém pohledu anebo v případě , což se ale asi nestane, kdyby i řadoví poslanci si tuto věc vzali na triko, možná, že ze světového pohledu by to mohl být odvážný čin a svět by to přivítal, kdo ví, protože by oparvdu dostal dojem, že s tím bojem proti korupci to myslí vážně, ale spíše ne než ano, prootže věřím tomu stejně tak jako prezident mezi řeči pronesl, že když si někdo přeje aby nebyl senát, tak senát by musel zrušit sám sebe což zcela realisticky potvrdil tím, že to neudělá, protože zatím je to pořád tak, že ještě tam se vždycky bere a dívá se prvně na druhého ane u sebe, ale o tom je zatím asi celé takové to dění. No a tak to pro dnes tak vše v tom dnu, kdy ve vzduchu je cítit nějaká pozitivní změna či překvapení....a tak dobrou noc přeje nebem zvaný Karel XIII. - Král Český Poslední protože pokud Prinsessa Suomalainen to vnímala po svém aristokratickém vnímání, tak Jí jistě neuniklo také to, když se někdo ptal prezidenta na věci vládce tak to skonstatoval tím, že on je prostě prezident a funkcionář a ne nějaký cár či král anebo kdo ví co, protože ony ty věci královského původu mají někdy zcela jiného ducha a pořád jsou cesty dvě, jedna ta klasická a ta druhá...ta je ta královská, však ale věřím tomu, že i jeho jméno mu nebylo udělaeno jen tak náhodou jako i některých dalších a že zcela jistě měli i nějaké jiné souvislosti s životy předchozími, tedy co se těch věcí duchovních či s duchem člověka spojených týče. Tak to jen tak zatím abys věděla  Drahá Pipi.

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 8.12.2011 0:19 | karma článku: 5,99 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...