Martin Vontor

... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...

Martin Vontor

Už se to blíží...

Na chvíli se vracím do časů těch, o nichž jsem psal dříve, než jsem se začal věnovat PRYnCYPall.cz, než mi České Dráhy akciová společnost od 10. 6. 2012 trochu zkrátila režim dne o 4 hodiny a mně trochu trvala doba aklimatizace. Do časů, kdy Poslanecká Sněmovna Parlamentu ČR sel, svým vlastním rozhodnutím či svou nerozhodností dostala i k nevoli pana prezidenta a jiných, politicky zainteresovaných činitelů a stranických činitelů mimo Zákonnost České republiky co by právního a ústavního státu. ne, ty dny momentálně nepočítám, což mi až tak nevadí, protože ono, když se bude chtít, tak se to dá během dne opět dát do pořádku. Nějak jsem polevil, přiznávám, jelikož do konce vypršení prezidentského mandátu ještě zbývá nějaký ten čas a tak ani nevěnuji přílišnou pozornost jistým možným naivním kandidaturám a usilovnému vytváření statistik, které stejně dopadnou zcela jinak nakonec. Tedy jestli vůbec nějak dopadnou. Přesto mi potom všem přijde, že mám jeden rest, jenž nosím na duši a o kterém jsem přesvědčen, že v rámci zachycení nějakého dění se sluší o něm napsat.

12.7.2012 v 1:02 | Karma: 6,58 | Přečteno: 792x | Diskuse| Média

Martin Vontor

27-04-2012 - Na koncertě...

Od politiky odskočím opět na chvíli k těm jiným věcem, kterým jsem se začal věnovat. tedy ostravskému hudebnímu dění. a ten den v klubu Barrák v ostravě se konal koncert kapel AHARD a především SALAMANDRY. Takže to zase bude spíše o mých osobních prožitcích, které potom ovlivňují jistý život v reálu a postřehu jak je zvykem.

24.5.2012 v 0:08 | Karma: 5,09 | Přečteno: 532x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

24-04-2012 Prezident na ostravsku aneb když se něco musí

Možná, že časově to nebude ladit. Nevím již přesně na den, kdy Prezident ČR opět navštívil tradičně ostravsko, jenž se poslední dobou stalo častým místem návštěv momentálního Prezidenta ČR Václava Klause. Tentokrát to byly návštěvy v Bruntále, frýdecko-místeckého Sviadnova s tradiční autogramiádou v knihkupectví Librex v Ostravě. Možná i spojeno s uctěním památky k výročí osvobození Ostravska rudoarmějci v nedalekem památníku v Hrabyni. Spíše to vypadá na termín až ke konci dubna. Nicméně celá ta vyvíjející se politická situace v České republice mne nutí vyjádřit se všeobecně k tomu již nyní, abych nemusel na ní myslet a mohl ji konečně vypustit z hlavy.

19.5.2012 v 10:52 | Karma: 6,07 | Přečteno: 658x | Diskuse| Média

Martin Vontor

23-04-2012 - Návštěva Ostravské zoologické zahrady

Řekněme, že ten den ostravskou zoologickou zahradou prošla královská návštěve. ve skutečnosti se jedná sice o zacela běžný den, kdy zcela normálně oděný člověk přistoupí k okénku a zakoupí si lístek za 100,- Kč. nevím zda existují v ostravské ZOO permanentky či nějaké ty volné vstupy VIP tak, jak je to v té pražské. To, že to v Praze mají vím od Majdy. Pokud to mají, tak je logické že zprvu takové věci skončí u starosty, hejtmana a jiných lidí, kteří si s tím mohou vytapetovat klidně WC anebo koupelnu aniž by se o život, renomé a další věci zasloužili třeba přímo.

16.5.2012 v 19:47 | Karma: 5,90 | Přečteno: 636x | Diskuse| Média

Martin Vontor

22-04-1012 - K insolvenci a o ostravské ZOO

Opět mi to nedá, abych se nezabýval tou neutěšenou situací kolem exekucí či spíše té příčiny vedoucí až k tomu, z čeho lidé mají strach.Nemá smysl kolem toho nikterak polemizovat, přemýšlet a kombinovat. Nezažiješ? Nevíš.Vlastně mne ta, pro někoho zcela neutěšená situace, do níž jsem se dostal a jistě ne sám, tedy nechat na sebe uvalit osobní bankrot či dát se do insolventního řízení nevadí.Kupodivu mi to hodně pomohlo, hlavně mi to dalo klid.

12.5.2012 v 10:29 | Karma: 5,59 | Přečteno: 598x | Diskuse| Média

Martin Vontor

21-04-2012 - Trampská PORTA a Slezskoostravský hrad

Opět trochu zpoždění v tom, co si člověk naplánuje, ale díky jiným věcem to časově nevychází tak, jak tomu bylo třeba před léty. Každopádně to nemění nic na věcech a skutečnostech a tom vědomí, že ty věci tak jsou i když, řekněme, neděje se relativně nic. Také do toho každý den přijdou i věci nové. Třeba i to, že včera, tedy 8.5.2012 oznámil své narozeniny Norský Král Harald V. a tak, jak se na Krále Králi sluší, hodí se poslat gratulaci. Možná formální cestou by to trvalo několik dní a navíc, naše pečeť je přetavená na republikovou a bohužel k mé královské lítosti jí má v rukou Prezident ČR, tedy ten poslední legislativní a právomocný či ještě uznávaný i když sám říkal, že už se docela těší na to, až si dá pivo co by zase normální občan, při své návštěvě jedné pražské restaurace, tuším U Rusa, jak o tom psali nedávno v bulvárním deníku BLESK. A pečeť Slezské země a Knížectví? No kdo ví, kde za ty roky od dob vlád jak Švédů, tak i Císařských, jak jsem zjistil právě onen den o kterým se zmiňuji dnes, skončila, protože lidi jak vidí zlato, tak jsou nemocní.

9.5.2012 v 10:18 | Karma: 5,34 | Přečteno: 416x | Diskuse| Média

Martin Vontor

20-04-2012- Narozeniny

Je den mých narozenin. Jaké budou asi, jak je strávím? Kupodivu a vlastně v dnešní době už ani není výjimkou, že spíše u počítače a facebooku. Koneckonců nejsem a nebudu jediný. V podstatě lze letošní narozeniny zhodnotit pozitivně oproti loňskému roku. Přes stovku přání, to se jen tak nevidí hned. Krásný pocit vědět, kolik lidí na člověka myslí.

3.5.2012 v 10:02 | Karma: 6,49 | Přečteno: 665x | Diskuse| Média

Martin Vontor

19-04-2012 - Flóra Olomouc 2012

Již delší dobu mou hlavou běží opět změna těch všech rubrik. Zřejmě do podoby pro druhé normální. Koneckonců je to podobné jako když momentální Prezident ČR Václav Klaus napíše své postřehy z cest ve formě zápisků, které se pak prezentují na serveru seznam.cz . Nejedná se o nějaké inspirování se někým či napoadobování, neboť Já si již píši své postřehy ze života již po od roku 2008 na jiném blogu a pravdou je, že od té doby se některými větami mohli inspirovat jiní. Koneckonců i Jiří Paroubek se od jisté doby dal na psaní a jiní o něm tvrdí, jako by jej snad osvítil sám Bůh, což ovšem ve skutečnosti není zase až tak od věcí i když ono o pravé osvícení se u tohoto člověka nejedná. Každopádně i my si žijeme jakkoli den za dnem i když jsme Král a také prostě nesedíme věčně doma na zadku a někdy sem tam cestujeme i jinak, nejen z domova do práce a zpět a navštěvujeme či se zúčastňujeme různých příležitostí. Ať již co by, řekněme redaktor pro stránky pryncypall.cz či zcela normální občan, jak nás protím obvykle považuje veřejnost široká anebo tedy i jako Král či onen Monarcha jenž jaksi má v této zemi vé poslání a pro mnohé je od roku 2009 novinkou na trhu a jaksi za ten čas drží ten kredit země. Proč o tom nehovořit, když jsem si vědom toho, že spousta lidí ať již známých či neznámých nás sleduje či čeká na naše vyjádření či pohled na jisté věci dějící se v této zemi. Obzvláště, když tedy celá táto věc týkající se zákonů došla svého vrcholu.

27.4.2012 v 17:51 | Karma: 6,23 | Přečteno: 900x | Diskuse| Olomouc

Martin Vontor

Vliv politiky na chod státu - Royal Newsletter č. 191

Zatím sice, kromě toho, že cestujeme v čase a čas se mění i tehdy, když zavřu oči své a dál do tmy zadívám se, ve spojení s jinými energiemi, také pořád cestuji z domů do práce a z práce zpět domů, pořád jednu cestu vlakem a sem tam při té cestě tedy, již tak stereotypní se setkávám s lidmi. Asi jako každý, leč někteří z pohledu mého mi přijdou něčím zajímaví a jiní zcela nezáživní. Někdy také časem podaří se potkat se s těmi lidmi znovu, podruhé, potřetí a trochu se vložit i do hovoru, pokud se jedná opravdu o téma, jenž jaksi zdá se mi důležité, něco opravdu říkající, podstatné. Prostě hodnotné a související především s tou energií, kterou možná ani tak nepreferuji, ale stála se prostě tou nezbytnou a nesdílnou součástí už ani ne tak žití, jako spíše bytí.

5.4.2012 v 11:05 | Karma: 4,76 | Přečteno: 466x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Královský občasník č.190

Samozřejmě, jak čas letí, mění se věci, lidé mění názory na věci a nelze všemu a všem vyhovět či jen uspokojit každého potřeby. Je to život a je jedno jdi-li na tom tak či jednou nohou na cestě do oblak. Někdo si řekne hlouposti, jiný si něco z toho vezme, ale pořád je to cesta, jenž sice vážení z jistých důvodů, vesměs obvyklých nabrala jisté zpoždění. Také toho času jaksi, není nazbyt v praxi a tak spíše z Královského Deníku se stane Týdeník. Zkoušel jsem upravit sice i název rubriky a tak trochu pro přehlednost a jednoduchost, pro ty některé, kteří vydrží, to zjednodušit, leč i jedno blbé písmenko , které zde je nějak limitováno mne vrátilo tam, že i když Royal News Daily jsou vlastně Královské denní noviny, určené převážně z toho důvodu, že jednou v Zemi České dle proroctví Královny ze Sáby bude k 54. Králům za dob vlády posledního z Václavu hovořit či promlouvat mladý Král, tak za dobu třech let je jasné, že když se něco týká věcí královských, tak to jistým královským rodinám neujde a třeba je to zajímá či se jim to časem donese. Koneckonců tam jsou ty věci vnímány jinak, zcela jiným duchem, než na který jsou lidé zvyklí, nehledě k tomu, že královského rázu vždy, pokud tomu nevole lidu nechtěla jinak zůstaly oproti jiným věčné i když v dnešní době se to třeba zdát nemusí.

31.3.2012 v 22:54 | Karma: 4,33 | Přečteno: 513x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Krade se všude

Krade se všude a pokud se lidé nezmění, tak se asi krást a okrádat bude stále. Co je vlastně k tomu vede? Pocit, vlastní nedostatečnosti pramenící ze své vlastní neschopnosti či závist mít něco, co má ten druhý, případně i jistá nepřejícnost? To zlo skryté v člověku, které jej nutí dělat něco pro to, aby ten druhý pozbyl toho, čeho pracně dosáhl? Ano, pracně, protože jsou i takové skupiny, které raději volí pohodlnější cestu a za jakýchkoliv různých možností dosáhnout pocitu bohatsví či majetnosti i navzdory tomu, že stejně za celou tu svou honitbu si na závěr své životní cesty sebou materálního nevezmou vůbec nic?

24.3.2012 v 15:54 | Karma: 7,53 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Něco o královských protokolech a politice (189.)

Dlouho již jsem se nevěnoval tomuto dění, jistě očekáváného i když ne každým, což je v celku pochopitelné. jenže i Král musí ujistit lidi i v této, řekněme moderní době, kteří věří a také rozvíjejí své vlastní aktivity snad v tom stále stejném duchu i když věci královské je nutno vnímat poněkud jiným způsobem, což každý asi nemusí pochopit, jenže král je králem vždy, stejně tak jako princezny a vůbec, osoby spojené s rodem královským po krvi, protože to cítí a vnímají a nemusí kolikrát kolem jiných věci dlouho povídat či debatovat, třeba jako politici, jenž jaksi z toho hlavního státního hlediska i v ten, řekněme osudný 70. den své nelegislativy jistě nechtějí příjmout jako věc vážnou.

17.3.2012 v 23:26 | Karma: 5,16 | Přečteno: 597x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Když spravednosti není radno (188.)

Toto letí. Než by se jeden nadál, tak už tady máme tuším-li správně 43. den od kdy oficiálně lze rozpustit všechny poslanecké kluby hrající první ligu. Teplota se nám vrací pomalu nad nulu, venku to taje, takže člověka to baví více zase o něco a dostává větší chuť do práce, jen ještě přečkat až odtají ty napadané sněhy, protože se v těch břečkách nedá či nechce moc chodit. jde to ztuha, asi tak stejně jako některým poslancům vzdát se na základě morálnosti a cti svých mandátů. Což se nedivím, že jim to nejde. Ono když se ví předem co bude následovat, stejně jako v džungli, kdy oddělenému kusu ze stáda nezbývá nic jiného než se rozhodnout a pokusit se o poslední útěk před hladovými mrchožrouty. Prostě jako tenkrát na západě. okecat se dá všechno, to je pravda, ale holé skutečnosti těžko člověk unikne. To si může hovořit co chce a stejně je mu to prd platné, protože osudu svému stejně nikdo nikdy neuteče i když s těmi věcmi vyššími, tedy osudovými je to poněkud ošemetné.

19.2.2012 v 23:43 | Karma: 5,00 | Přečteno: 466x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Klubová scéna aneb koho vlastně zajímá?(187.)

Klubová scéna je poněkud jiné odvětví než svět nabitých sálů a velkolepých akcí, taková, řekněme normální, více komornější a spíše přirozenější. Tedy co hudby a hudebních těles se týče, protože klubová scéna politická je poněkud jiná odruda, kterou bych s hudbou a uměním vůbec raději nespojoval. Však ono co se týče těch politických kampaní, tak jakékoliv spojení hudebníka ať již zpěváka, zpěvačky či skupiny i když pro peníze vždycyk mělo podstatnou dohru v tom, že si interpreti proti sobě poštvali nějakou skupinu svých vlastních fanoušků. Hudba je prostě něco jiného, je to umění, kultura a součást národního dědictví. Tedy toho, jaké národnosti onen hudebník je. A právě ona hudba či řekněme svobodné vyjádření bylo právě onou politikou v dobách minulých potlačováno.

13.2.2012 v 15:35 | Karma: 4,98 | Přečteno: 454x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Něco o zákonech a jejích výkladu (186.)

Běžná realita života. Jak ji vlastně definovat, když co se týče životů, tak každý má svou životní realitu vlastní? Individuální. Nelze tedy nikdy plně hodnotit něco podle nějakých společenských měřítek, protože ať nás jiní nutí chápat během života různé podstaty a definice různých věcí a smyslů po svém, tedy po jejich, tak náš život mezi tím nás učí chápat věci jinak. Naopak a častokrát právě navzdory jiným či právě těm, jenž nás učili něco pochopit či přijmout, naučit se, přizpůsobit se a někdo se s tím smíří,a jiný s tím bojuje.

12.2.2012 v 16:23 | Karma: 5,86 | Přečteno: 473x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Cestou ze Spořitelny(185.)

Jenže sotva jsem těm finančním vydřiduchům na přepážku mrštil nějakých 220 voltů, to abyhc jim dodal energii a vrátil jsem se domů, tak hned v poštovní schránce se na mne smály jejích oznámení o tom, že je třeba zplatit ihned. " To vaše IHNED je opravdu nádherné, ale kde na to má spousta lidí vzít IHED, to vás nenapadá? To není jak vy, co víte v tom případě kam sáhnout kdykoli se vám zamane a pak se jen divíte, když se na něco přijde. Také IHNED anebo když po vás se chce něco IHNED. Jasně, na to vás užije, ale abyste vysvětlili to, proč jeden měsíc jsou poplatky do stovky, druhý přes sto pade, to už vám moc pusy nejdou. Zkuste se obrátit na bezhotovostni přepážku, tam vám případně upraví systém. jasně za dalších třicet podle nových obchodních podmíne. Jděte si s tím víte co, vytřít podlahu třeba." notuji si v duchu, protože i když je to takový, řekněme boj s větrnými mlýy, což by ani nebyl takový problém, kdyby prostě jaksi s těmi nahoře necloumaly prachy v praxi a tak to jen podporují. Nic víc a nic míň, protože řekněme jen, že jejích výplatní výpisy mají jen samé příjmy a případné odtahyjsou pro ně příjmy na jiných místech a to je celá věc co štve nejenom mně, ale řekněme celou většinu lidí v zemi. přece si nějaká debilní organizace a ješta tak pofiderní nebude na nás stavět chaloupku na kuřích nožkách? no to bychom se na to podívali. Ale jak?

10.2.2012 v 15:14 | Karma: 5,36 | Přečteno: 856x | Diskuse| Média

Martin Vontor

8.2.2012 dejte či alespoň poznačte si do kalendáře, prosím.(184.)

Včerejšek, 8.2.2012 - pro Nás velice, ale vskutku velice význačný den. Významný či památny den, hoden do kalendáře. Skončila doživotnost poslanecké imunity. Sláva vítězům a čest odvážným poraženým. Přece jen ještě nevíme všechny ty věci kolem, protože nově vzniklou věc je těžké hodnotiti brzy po ránu, ale on to je opravdu význačný den už i proto, že se nesl v duchu čísla 8 a to je co se dat týče význačné číslo, protože spousta významných dní a dat mají s číslem 8 hodně společného. Ať se jedná o rok vzniku samostatné Republiky Československo, Vítězný Únor či Okupaci Sovětského Svazu a události jiných, které se nakonec dají, když se člověk zamyslí a přehodnotí říct, že sposuta významných věcí mělo především co dělat s osmičkou, která buďto stojí či leží. Symbol Nekonečnosti stejně jako Nula - symbol kruhu.

9.2.2012 v 13:40 | Karma: 6,23 | Přečteno: 910x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Když vládne SMOG(183.)

Vracím se ráno do Ostravy mezi nočními směnami. Tahle byla místy docela šílený blázinec při – 17-ti stupních Celsia. Jednomu se to jistě nezdá, když je zavřený vesele v teple své vyhřáté kanceláře, ale ono takový Indikátor plochých kol na železnici někdy dokáže v těchto mrazech docela dobře zavařit. Nehledě k tomu, že si myslím, že velké mrazy tomu ještě více přispívá. Jeden vlak z druhým, sice deset minut práce, prohlídky, kontroly, pak pět minut čekání na další a chůze tam a zpátky a hned je hodina pryč, když je to čtyřikrát. A vesměs jen k těm samým vozům jako běžně, protože pánové nahoře v Praze mají z jistých finančních důvodů k tomu všemu prostě jednoznačný neřešitelný postoj, již nějakou pěknou řádku desítek let. Prostě nezájem jako všude.Dalo by se to přirovnat i k seriálu COBRA 11.

8.2.2012 v 20:05 | Karma: 5,46 | Přečteno: 489x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Od kouřové clony nad Ostravou až po dým a mlhu v Praze(182.)

Kouřová clona, která mne zasáhla po výstupu z vlaku dnes v Ostravě mne zcela inspirovala opět po delší době k napsání nějaké hudební balady či textu, ještě nevím. Každopádně vím, že v Ostravě je smog. Jde to cítit na každém rohu a chvíli mi trvá, než se opět aklimatizuji na ostravský vzduch. Možná jiným to konečně vysvětlí jistou řekněme z jejích pohledů omámenost, protože ono po krátké chvíli nadýchat se různých zplodin jistě poznamená jednání člověka a pokud ne zrovna toto, tak zase na straně druhé jistá, řekněme okysličovací kůra, každopádně na mozek to má stejný vliv. Vždyť vlastně mozkové buňky jsou živeny právě kyslíkem, což mně vlastně zcela vysvětluje někdy jistou neinteligenci naší politické scény. Ono být neustále dlouhodobě v uzavřených prostorách bez čerstvého vzduchu má za následky únavu a jiné ty tzv. skleníkové efekty či spíše defekty. Tudíž vlastně se nelze ani divit, že věci kolikrát jsou tak, jak jsou.

5.2.2012 v 0:22 | Karma: 5,27 | Přečteno: 716x | Diskuse| Ostatní

Martin Vontor

Otazníky únorové aneb co je vlastně ona známá Aurora? (180.)

„Tak už přišla i k nám.“ Povídá moje matka chvíli poté, co jsem se probudil a klasicky si uvařil šálek životabudiče v podobě černého kafe. „ Co? Myslíš ruskou zimu?“ ptám se a dodávám ještě “ Kolik tam je?“ když kouká z okna do ulice na venkovní teploměr „-15.“ „ Vzpomněl sis?“ ptá se mne na oplátku. „ Myslíš na taťku?“ ptám se jí. „ No, dneska to jsou čtyři roky, proč si myslíš, že ta svíčka tady hoří.“ „ Vzpomněl jsem si už v noci, když jsem šel spát někdy kolem půl druhé ranní. Jo, četl jsem včera někde na internetu, že sibiřská zima se rodí někde na Urale, ale je ji třeba. Jak dlouho asi bude trvat?“ „ Asi týden, říkali.“ ,odpověděla matka a dál jsme se jistou chvíli u kávy a cigarety ve společnosti radia ČAS věnovali tomu, co kdo říkal a kolikrát říkal a kolikrát toho jen hloupě napovídal a stejně to nebylo tak ať již to bylo míněno o zprávách o počasí či jiných věcech. Jindy bych se tím tak nezaobíral důsledně či bych na takové věci zřetel, ale když vlastně jistý čas je nějaká víra součásti procesu uzdravovaní a především někdy je to jen jediná jistota na které se dá buďto stavět anebo...

1.2.2012 v 12:54 | Karma: 5,62 | Přečteno: 634x | Diskuse| Ostatní

Martin Vontor

Nemoc prezidentská - nemoc mocných či mocnářů 3.(179).

I v ten, pro nás některé 24. den jistého zjištění věcí a nesourodosti v působení Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a ústavními a jinými zákony ačkoli politické dění běží nezávisle po ten čas dále a s i veškeré jak výhody, tak i finanční hodnocení jako by prostě už to bylo jedno, prostě to nějak doklepem než to ten Vašek rozsekne, hlavně když ještě teče z posledního, prostě musíme to vydržet do poslední chvíle a minuty. Musíme držet pospolu a další jisté typické hlášky ve vyhrocených zápasech, kdy jak se říká jde prostě o všechno.

31.1.2012 v 0:28 | Karma: 6,01 | Přečteno: 594x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Nemoc prezidentská - nemoc mocných či mocnářů 2.(178).

Člověk by měl vycházet vždy ze sebe a z toho, co mu kdo do vínku dá či co je mu předurčeno, což obvykle někteří vědí méně a pak tápou a jiní více, jenže vždy je to o tom, si přečíst něco, co nás ovlivňuje a obvykle to jsou čísla a data narození a vůbec všechny ty věci spojené s numerologií jen do chvíle, než to člověk vezme jako součást sebe sama. Měl jsem štěstí v tom, že se mi do rukou dostala kniha od Olgy Krumlovské ČESKÉ HOROSKOPY, také jistá součást toho celého systému uzdravovacích procesů, kdy se člověk či bytost také zabývá především sama sebou, ale v poněkud jiném duchu. Potom si stačí přečíst o někom něco a kdo chce a zná, tak více jen pochopí a zase mu to trochu změní pohled jak na věci, tak i na lidi. Rozhodně nehodlám uhnout ze své cesty ačkoli ve skutečnosti bych z klidným lhostejným úmyslem toho kdykoli mohl nechat a přestat se starat o cokoli, protože na rozdíl od mnoha těch od nichž schytám jistou posměšnou kritiku, jenž je vrozenou mentalitou národa českého o čemž právě hovořili v oné debatě na mikrofóru českého rozhlasu právě jistí řekněme bývalí emigranti ve znění toho, když padla česká opona jak se ubohé češstvo k jejich vstřícnosti postavilo a zachovalo. Jenže jak a co mám dělat či člověk má dělat, když se jednou octne za prahem smrti a řekněme jen, že ví více nežli mnozí jiní předtím a chce se s nimi o to podělit. Jen podělit.

30.1.2012 v 13:33 | Karma: 5,72 | Přečteno: 747x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Nemoc prezidentská - nemoc mocných či mocnářů 1.(177).

Jak jsem, no řekněme slíbil či předepsal, že v jednom z příštích článků se budu věnovat tzv. NEMOC PREZIDENTSKÉ, kterou snad někdo nazval jen dle toho, že se týkala lidí spojených s funkcemi nejen prezidenta, ale i jiných, řekněme lidí na mocnějších či významnějších postech. Spíše bych to nazval raději NEMOCI MOCNÝCH či MOCNÁŘŮ, ale ať si to každý přebere a poopraví podle svého vlastního přesvědčení do budoucna.

29.1.2012 v 22:08 | Karma: 9,81 | Přečteno: 1256x | Diskuse| Ostatní

Martin Vontor

Vina, vina, Drábkovina a také i vina jiná(176.)

Vracím se domů po dvou nočních směnách v Pardubicích opět. Tentokrát však nevyužívám spojení osobní dopravy a přepravy ČD a.s. co by mateřské společnosti, ale beru za vděk její dceřinou společnosti, tedy mým řekněme živitelem, stopem jednoho z Nexu. Tedy Nákladního expresního vlaku s přímou trasou do Pardubic. Co bych si to nedovolil, říkám si, nechce se mi zbytečně marnit čas nějakým dvouhodinovým čekáním na spojení do Ostravy, případně brát znouzecnost v podobě nějakého rychlíku, jenž dnes staví v kdejakých Kotěhůlkách a na okolo přes Přerov se dokodrcat domů. Koneckonců vše se dá, když si vedení může dovolit ty své manýry v podobě projížďky Emmersona Fitipaldiho v kabině strojvedoucího SC PENDOLINNO navzdory interním předpisům v minulosti či natáčení, no řekněme lechtivých scén v jeho útrobách s čímž jistě taktéž o předpisech není zmínka a když, tak věci dějící se jsou potom ošetřené dalšími body a znaky, jenž by měly následovat ale vzhledem k času a pracovním obsazení jak jsem v minulosti v svých článcích před zmínil poněkud v dávnu či předvolebním billboardem ČSSD pokrýt veškeré povinné nápisy umožňující legální jízdu vlaku po kolejích, tak co by nějaký řadový zaměstnanec ČD CARGO nemohl využít tyto vlastní benefity také. Co by ne, vždyť jsme přece Král, jeho Jasnost, jenž má plné právo v rámci svých zájmů prošetřit a prozkoumat různá místa o něž zrovna míní zájem či i v zájmech příštích tak, aniž by mu v tom bylo jakkoli, čímkoliv a kýmkoliv bráněno, tak se vezu elektrickou lokomotivou s reklamním trhákem COKOLIV, KAMKOLIV, KDYKOLIV a my jsme přece Jeho COKOLIV a přejeme si jet KDYKOLIV a potřebujeme zrovna KAMKOLIV a tak snad se nám tímto podaří udělat to, aby tento slogan nebyl jen pouhý planý reklamní žvást firmy a ona se mohla opřít o pevná slova. Stejně tak, jako že jsme po tři roky firmou natolik profláklí od Prahy až kdoví kde, protože My nejsme žádné ANONYMOUS a jiné věci, které jsou nyní aktuálním tématem ve světě blogerském či vyjadřovacím se, prostě názorovém.Také i my zde se zabýváme věcmi především aktuálními, sice v poněkud jiném duchu, ale přesto si myslíme, že daleko více důležitějšími a světobornějšími než ostatní. Koneckonců za ten čas naše slovo již získalo hodně na váze a mohli bychom i říci, že ve světě něco znamená. Jinak by ani ctěné firemní managerstvo nedalo zničeho nic reklamu na Radio ČAS, kdyby nás nebylo a nevědlo by opět díky nám, že toto Radio je v jistých chvílích sledováno nejenom půlmiliónem lidí, ale také že i přes internet ve všech kkončinách světa počínaje USA, IRSKEM, NĚMECKEM AUSTRÁLII a později i jinde ve Velké Británii, Nizozemí díky jistým odcestovalým čechům, ale také i sem tak ve Finsku, Norsku a možná i Švédsku a třeba i v rusku či Ukrajině a kdo ví kde ještě. Vždyť přes internet je to možné všude. A také protože jistě moc dobře ví, že jistými chvílemi je posloucháno a vníáno i kanceláři či Úřadem samotného Prezidenta ČR o čemž svědčí i jistá jeho zvýšená přízeň za poslední rok, ale také i orgány policejními, soudními od okresních soudů různě rozložených na území Sleska a Moravy až po ten nejvyšší brněnský, protože i tam jistí muži mají své manželky a sem tam jim nechají zahrát pozdrav z práce do práce či pošlou vzkaz popřípadě i kolegyně si jen tak mezi sebou, jako prostě kdejaké zcela obyčejné ženské sem tam potřebuji něco projednat i mimoslužebního a tak všelijak ať nám z toho zase nevznikne nějaký sáhodlouhý znechucující článek ačkoliv nikdy to není článek kdo ví jak obyčejný. I v tento pro nás některé 23. den jistého mezivládí či řekněme poněkud odlišného vnímání na základě zjištěných rozporů.

29.1.2012 v 10:10 | Karma: 7,34 | Přečteno: 732x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Poslanecké mandátství královským pohledem (175.)

I proto, že lze zde maximálně napsat pouze dvě vyjádření denně v rozmezí ob jednu hodinu, jinak tento administrační serverový systém jiné možnosti neumožňuje, využívám toto kdopsání jednoho dodatku ohledně celé řekněme zapeklité situace kolem politické scény. Nutno podotknout, že Královská cesta jaksi ctí zákony a tudíž se distancuje od veškerých rebelských útoků ačkoli sama je považována za jistý rebelantský či protestantní klub využívající veškerých možností v rámci práva, se zříká veškerých hackerských věcí přestožena základě jistých nzávislé na sobě vázaných individualit vzhledem k různým neznámým známostem během života obzvláště u generace mladší a poněkud IT více vzdělanější než my, protože my jsme jaksi v tomto stylu spíše barokní, ne-li rovnou gotická skupina, poněkud zastaralá, ale přesto pracující taktéž na některých, řekněme významnějších programových zásadách jistých předešlých klubů v rámci jistého pomalého postupu a vývoje.

27.1.2012 v 14:47 | Karma: 5,53 | Přečteno: 543x | Diskuse| Média