Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Seven (128.)

... Možná že se budu v něčem opakovat, ale kdo se v životě neopakuje anebo pořád něco neopakuje či co se v životě neopakuje, ale snad právě proto, že jsem dlouho hledal tu tzv. psavou náladu a také i proto, žei přes internet a nejen přes něj se člověk baví s dalšíma a dalšíma lidma či je sledován jinýma očima i když mnohým se to nezdá a nemusí to být jen těmi, kteří jsou zrovna na facebooku mezi přátely či jakoby přátely, ale ono to souvisí tak nějak se vším tím nastálým a uplynulým třídenním děním a vnímáním věcí a některé ldi či bytosti je prostě tím časem buďto jen trochu usměrnit, pro jisté cíle společné i konkrétní či jen něco dovysvětlit anebo zasvětit do jistých tajů zatím nevědomých, protože ono přeci juen žijeme ve světě, kdy nám kdokoli může kdykoli říct: Ale víte, ona neznalost zákonů neomlouvá. což je pravda, ale potom jde o to které, že to zákony mají navrch, protože ani Já nemohu znát všechny měnící se a upravující se zákony, které se mění jako ponožky přes týden podle toho jakouže zrovna máme náladu si vzít jestli tamty anebo ony či protože žena neměla čas a nám se nechtělo zrovna pouštět pračku, protože calgon je prevít, tak si ještě na pár dní vytáhneme ty špinavé z koše, což sice pořádkumilovným osobám jak něžnéhotak i poněkud trochu drsnějšího pohlaví možná příliš vonět nebude a na druhé straně není mou ani povinností ba ani prací se v tom nimrat čímž si říkám, že ti dotyční již z toho kolikrát musí být na palici. Je to koneckonců vcelku logické, protože ještě večer před usnutím to je tak a po probuzení po bitvě u Tehrmobylu anebo Thermophylu je to jinak na základě momentální finanční potřeby. navíc při tom vědomí, že od jistého data je člověk či jedinec tím jediným jenž ví, že může a a také tím, který ví jak se řídí jiné věci a že má za sebou i další, kteří také chtějí vědět co a jak ať již se to projeví či dopadne jakkoli, protože to jsou pořád samé zprávy ať komentáře či přes Radio Čas ať již určené a směrované přímo či nepřímo mně, tak třeba směrované někomu jinému v souvislosti s mou osobou což je do jisté chvíle normální než to někomu začne vrtat palicí, tedy hlavou, protože nejčastější otázka kterou má vždy dotyčný zvědavec často na duši je to, o co vlastně tady jde? O co by, o to, o co od začátku, prostě o štěstí a věci s tím za ten čas spojené a štěstí? To chce každý si myslím. Tedy je to tak obyvkle alespoň na chvíli kousek štěstí mít, než něčí vílí hlas se ozve...Ale Já bych jej chtěla mít pořád....potom opět nezbývá nic jiného, než začít štěstí stavět na pevných základech, aby stálo pevně na jednom místě a neběhalo nám po Evropě jako chaloupka na kuřích nožkách.

Jenže důležitý je čas, protože od něj se odvíjejí všechny věci, když je to spojeno s vesmírem jako takovým a jeho vibracemi a to obyvkle prvně nechápe žádný ani nový ba ani náhodný čtenář či spíše příjemce této nějaké vedoucí pošty někam ačkoli se mu pojednou může zdát jako by se kolem něj začal toči svět či jiné věci a teď on nevěděl co a jak z počátku.

Prostě letošní rok a jeho vibrace především potom docela důležité pro jeho vliv se podle vesmírného výpočtu odvíjí od čísla 4 což vlastně je tzv. VESMÍRNÝ ROK - PRAKTICKÝ , KTERÝ V SOBĚ NESE PRÁVĚ TO, ŽE NYNÍ NASTAL ČAS VRÁTIT SE K PRÁCI. DŘÍVE ZASAZENÁ SEMENA JIŽ PRORÁŽEJÍ HLÍNU SVÝMI VÝHONKY A JE ČAS ODSTRANIT NEPOTŘEBNÝ PLEVEL. BUĎTE TVŮRČÍ A VYROVNANÍ. BUDUJTE SVÉ ZÁKLADY. BUĎTE ČINORODÍ A ŘIĎTE SE PODLE SVÉHO PLÁNU. PROVEĎTE INVENTURU. USPOŘÁDEJTE SI ŽIVOT A VĚNUJTE POZORNOST DETAILŮM. JE TŘEBA SEBEKÁZNĚ A DISCIPLÍNY A VYHNOUT SE LENOSTI. DĚLEJTE VŠE S RADOSTI A DOSTANETE VEŠKEROU ENERGII, KTEROU POTŘEBUJETE. DOBŘE SE STAREJTE O SVÉ ZDRAVÍ. BUDUJETE PRO BUDOUCNOST, BUĎTE TEDY KONSTRUKTIVNÍ. V TOMTO ROCE ŘEŠTE PROBLÉMY, ČÍM VÍCE SNAHY VYNALOŽÍTE, TÍM VĚTŠÍ ÚŽITEK POTOM SKLIDÍTE. VŠE SE OBRATÍ K DOBRÉMU.

" VŠE PROMĚŇUJI VE SVOU PŘÍLEŽITOST. "

Tohleto jsou prostě základní nejvyšší vibrace,  které nás ovlivňují pro tento rok ať již nevědomě,  tak vědomě. Čím dříve vědomě, tím lépe ačkoli  pravda v době dharmy zase nejde aby všem  se  stále vedlo nějak dobře směrem nahoru, protože  to nic nemá společného s miskama váh a  rovnováhou.

A tak se prostě někomu v tu chvíli doma jen tak u  počítače může zdát, jakoby pojednou měl před  sebou skoro celý svět či dění a leželo mu to jakoby  na dlani, jen chvíli třeba neví s kým má tu čest a  proč se to děje, ale ono se to děje nějak správně  pro něco. Pravda, prvně si člověk řekne po starých  zažitých zvycích zda-li tomu má věřit či ne, protože  člověk za to mé dlouholeté životní pátrání a  zkoušení je víceméně nařízený na to, aby spíše  nevěřil a podezříval či odmítal a potom se nelze  divit, že některé věci jdou pomalu anebo vůbec a  pak, proč jeden druhému věří či nevěří anebo více  začíná či přestává., ale ono je to třeba jako zcela  obyčejná situace, která může kdykoli nastat při  změně pneumatik z letních na zimní, když mne či  jiná auta zastaví policejní dopravní hlídka a bude  mne chtít pokutovat za to, že ještě mám letní  gumy a oni je budou mít také, což zcela klidně  může s tím trendem jaký tady je nastat, protože  jinak by se asi nesvolilo ke kompromisu o tom, že  tuším alespoň nějaké dvě pneumatiky musí být  zimní. Zřejmě jednodušší řešení, než dotovat  policejní sektor, aby i oni šli příkladem a mohli  zcela pevně nárokovat bez toho, aby jen  upřednostňovali svou autoritu funkce s papíry a  člověk si mohl v klidu říct: Tak se neposer blbečku, když máš na to papír Já ti tu pokutu zaplatím ať si můžeš alespoň zajet do servisu a přezout si ty dvě zbývající pneumatiky. Dávám sbohem těm prachům prokletým a snad mi to exekutor jednou odpustí.

 Tedy pokud nám tu pokutu dá, protože dle opavských odborů již stejně jako asi nějakých deset let u dopravy železniční se nedostává ani tužkovné a o nějakém fasování nemluvě ačkoli by zaměstnavatel měl svého pracovníka plně vybavit pro výkon jeho povolání a plnění povinnosti a tak se může stát, že možná se na kapotu naších lesklých aut bude jako doklad vyrývat korunou do láku číslo 500 - 2500 s evidenčním číslem policisty jenž nás pokutoval, to pro případ, abychom cestou kupříkladu z Ostravy do prahy nebyli pokutování několikrát, protože i u Dopravního podniku se za jednu cestu platí jedna pokuta i s jízdenkou, což samozřejmě kromě těch, kteřým jaksi prokazatelně ukradli doklady a někdo je zneužíval na základě chyby soudkyně jenž již zemřela a musí zaplatit nějakou dlužnou neoprávněnou částku protože se na tom shodli jak předsedové dvou pražských městských soudů i předseda advokátní komory i exekuční komory, že se jedná o v podstatě vymyšlenou částku na základě toho, že bylo dokázáno , že dotyčný je v tom nevinně a byly zneužity jeho doklady, tak jediný Dopravní podnik hlavního města Praha plně dodržuje a řídí se posledním usnesením pražského soudu jak zcela rezolutně řekla v televizi jeho snad tisková mluvčí, že přesto prostě nejede vlak a tak si říkám, jestli ta ženská má vážně nějaký rozum anebo pokladničku místo hlavy, když striktně odmítá jakoukoliv dohodu.

Potom jsem řízený i Já asi jako každý, kdo si svůj nějaký vliv nad sebou možných situací tohoto roku a dalších dní může vypočíst a tak nějakl zajet do toho devítidenního a měsíčního cyklu podle KNIHY KNIH, protože tam se to odvíjí od toho kdo se kdy narodil a podobně, tedy kromě toho, že je to jak součásti víry vložené v jistý čas a od toho času se odvíjející, načež tento ještě zbytek mého roku se odehrává v tom dění vlivu vesmírných vibrací a pod číslem 1 což jsou ZAČÁTKY - KDE SE MI ŘÍKÁ, ŽE TOTO JE ROK PRO NOVÉ ZAČÁTKY, PRO NOVÉ STARTY, PRO NOVÉ MYŠLENKY A PRO VŠE NOVÉ. JE ČAS SÁZET, SÍT SEMENA. SEMENA ZASAZENÁ TENTO ROK TOTIŽ BUDOU OVLIVŃOVAT DALŠÍCH OSM LET. PAMATUJTE, SEMENA NEVZKLÍČÍ PŘES NOC. NEJPRVE MUSÍ VYKLÍČIT A ZAPUSTIT KOŘENY.PĚSTUJTE ROSTLINU SVÝCH PŘÁNÍ V TOMTO DEVÍTILETÉM CYKLU A ZAČNĚTE NA TOM PRACOVAT JIŽ NYNÍ. BUĎTE SAMI SEBOU A POSTUPUJTE S ROZHODNOSTÍ. OVLÁDEJTE SE. VŠÍMEJTE SI VÍCE SEBE NEŽ SPOLEČENSTVÍ A SDRUŽENÍ. V TOMTO ČASOVÉM ÚSEKU MÁ VELIKÝ VLIV NEZÁVISLOST A OSOBNÍ RŮST. ZAČNĚTE S PRACÍ NA SVÉM POLI. VYTRVEJTE A UCHOVÁVEJTE VĚCI V POHYBU. V TOMTO ROCE JSTE PRŮKOPNÍKY A DOBÝVÁTE NOVOU ZEMI.

" DOBÝVÁM NOVOU ZEMI A POUŠTÍM SE DO NOVÝCH ČINŮ."

Takže asi nějak tak i když ono již nějaké to individuální spolčenství jedoucí v nějakém tom společném

individálním na sobě nezávislém duchu v rámci duchovna se řídí tak nějak vším.

Pravda ono se může zdát, že se dobývá nějaká zem na severu, ale ono se klidně může dobývat pomalu i to co dobyto ještě není vzhledem k tomu, že i jisté demostrace studentů v Londýně myslím rozvíří další vlnu a ani se nedivím, nás co do školy nechodíme a nevodíme tam děti se to sice až tak netýká, ale co kdyby jednou. prostě také mi vadí a nesvádím to na trend doby, protože kdyby se dotyčným nechtělo, tak to tak není, že ti jenž učení byli zadarmo kde ani jejich rodiče nemuseli do škol investovat nyní diktují podmínky co a jak a za kolik hlavně, takovým se to mele nejlépe. Tedy nastolí si nějaký propočet a ty človíčku si to nějak zaplť co na tom, že zrovna v dalším čtvrtletí se ti zavře továrna, protože máme docela velký zájem se podílet na investici, kterou nám náš dlouholetý finanční a především spolehlivý partner KEY INVESTMENT se strýčkem VICKEM po dlouholetých úspěšných obchodech opět doporučil a ty přijdeš o práci.

Protože my teď v naši královské stáji nemáme čas na tebe človíčku jelikož zde právě se srocuje tlupa bojovníku na poslední bitvu u Thermopylu, takže je nám velice líto, vzhledem ke klesající prosperitě naší ekonomiky, že vše musí jít na vrub dalších rgulací a žádný smog zde necítíme a nic takového u nás není i když ty máš mlhu před sebou i zasebou že i Policie ČR si musela od svých dětí vypůjčit noční vidění, které jim pořídila na základě jedne z posledních dostupných kreditek ještě v loni k vánocům.

" Tati, mami... a proč mi to teď bereš?"

" To víš, časy se mění, také chci mít jednou v roce Ježíška."

Tedy to jen tak na odlehčenou, protože ze zcela lidského hlediska po těch prvotních vlnách zlosti a slovech. co si to dovoluje stejně vyjdou najevo slova nebo jen pocity, že to pravda je, protože přijde uvědomění a když ne hned, tak den za dnem se jistě dostaví i dále.

Existuji sice skupiny, které hlasují a zasazují se pro to, že nechceme žít v policejním státě, protože to obvykle nechtějí jen ti, jenž mají nějaké nelibé zkušenosti s předchozím režimem a nějak se toho ještě v sobě nedokázali zbavit či prostě za své činy spácháne na druhých nedokázali vzít zodpovědnost  plně na sebe a jen se stále potřebuji nějak krýt.

Krom toho, že ono stačí zde napsat jednu jedinou větu a ta začne vrtat zase někomu jinému hlavou a třeba by chtěl vědět více či se jen ujistit anebo zjistit, aby ve svém rozhodování a další práci mohl buďto pokračovat dále na základě toho, že se jedná o důvěryhodný zdroj anebo někomu třeba za ten čas stačí jen mrknout, zhodnitit, zanalyzovat a dál si řídit svůj svět.

To je jako s Facebookem a člověk ve válce musí předvídat a předpokládat veškeré věci, jako třeba, že v rámci toho, jak internet bývá nebezpečný pro společnost a ostatní, tak je třeba nasadit nějaké tajné agenty pro odhalení jistých nekalých věcí i když nevím, jestli by raději nebylo lepší, kdyby oni dotyční tam byli veřejně a jiní by tak trochu věděli, že to nemají dělat, ale to je sporné, protože věci jsou a jdou tak i tak jenže vždycky je to o tom, že když nezkusíš, tak nevíš.

Potom je spousta skupin a srdružení stále vznikajících na základě ať již úspěchů, neúspěchů, chtění, nechtění a podobně, ale někdy si na základě těch veškerých různých začátků říkám, jestli nakonec stejně není lepší se stále držet svého pevného a rozestavěného v tom kruhu nekonečného bytí.

Protože svým způsobem kolikrát o věcech, kde by mohl panovat na základě jistých ustanovení větší počet svědkeckých výpovědí na základě pravdivých událostí s kutečností si myslím, že vzhledem ke všeobecnému mínění většiny kolikrát již není co dodat.

Prostě král je král a ten se dívá na vše svým okem či pohledem anebo vlastně ne pohledem, ale pohledem toho i tam tohoa podobně, protože nějak to možná časem tak asi bude psát i když si také mezitím hájí své práva mimo jiné věci v rámci svých vlastních možností a je mu jedno co kdy a jak, protože dávno ví, že čas pracuje pro něj tak, jako on pracuje pro další, protože jinak by ty věci nebyly a neděly se tak jak se dějí když se dějí poněkud trochu jinak, než by se zdálo být zvykem dříve.

Ono jde o to, že každý má své sny či přání anebo touhy, které by jej dělaly šťastnějším a třeba je ve svém reálném životě nemůže použít, protože dělá zrovna to co dělá i když by raději dělal něco jiného, ale pojednou má pocit, že by mohl, no, ono kolikrát koneckonců jak ty životy jdou, co by si sem tam nezpestřil nějak ten svůj fádní život kolem či někomu nepomohl anebo jen neudělal radost tím, že prostě je právě to co je.

Obvykle se bavím spíše o tom, že mladí kolikrát mají větší ambicióznost a každý si hraje na nějaké ty víly či skřítky anebo anděly jen proto, že za ten čas chce být jenom zdravější nic více a nic méně a jenom to pochopil i když to zrovna dnes nedává smysl či hlava nebere,ale jak se říká...

...tak zatím s pozdravem Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | úterý 15.11.2011 19:51 | karma článku: 5,13 | přečteno: 746x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...