Martin Vontor

... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...

Martin Vontor

Autority ve státě a dějství další (174.)

Autorita ve státě či jistém území je velice důležitá, protože tohle je to, co lidé buďto uznávají anebo neuznávají i době, kdy prostě je důležité se nejenom zamýšlet nad věcmi a děním všeobecným, ale brát také v potaz věci se vyvíjející, protože i toto je otázkou přesvědčení lidu a ten je bohužel poněkud názorově rozdílný i tím, že více lidí mnoho různých názorů i v tento snad 21. první den něčeho, jak by to kdysi mi někdo řekl v telefonu či napsal..mi vážného. Pořád se dějí věci vážné jen tak čistě mezi námi drahá sestřenko z nějakého kolena a dnes jen tak čistě třeba mezi Marsem a Venuší i když lidem se to říkat nesluší to může být třeba 21. den jistého mezivládí.

27.1.2012 v 13:34 | Karma: 4,34 | Přečteno: 523x | Diskuse| Ostatní

Martin Vontor

Stát se rozhodl šetřit včera (173.)

Ačkoli někdo to může zdát jako styl vyprávění, jiný pro změnu jako zásadní věci či vyjádření k jistým věcem, jen nejsou pouhým glosováním, tak i tak je to královský věstník. „Stát bude šetřit.“ Zazněla z lampáče či spíše rozhlasové stanice IMPULS do světa kratičká vypuštěná SMS z Ministerstva Financi. Netuším již měla dopad po všech domácnostech poslouchající právě onu rozhlasovou stanici, ale pro mne to bylo jako kdybych dostal kladivem do hlavy či nožem pod žebra. Pro některé čtenáře věkového rozmezí 5 – 25 let nutno poznamenat, že onen „ lampáč“ i když já tomu pořád říkal jen – TLAMPÁČ, je vlastně jen reproduktor drátového vysílání připevněn na stožár osvětlení pouličního, používající se ještě v některých menších městech kde jsou místní obyvatelé informování rovnou z úst místního magistrátu místním pracovníkem. Pamětníkům a vyznavačům dnes tak aktuálního retrostylu netřeba jistě ono zařízení, podobné tomu, jež každý zná i ze svých školních let v podobě školního rozhlasu připomínat. Nutno ovšem podotknout, že toto zařízení ve své vývojové době zcela nahradilo ono královské bubnování po náměstích trvajících tak zhruba deset minut než se z okolních chalup shromáždili všichni obyvatelé, kteří se tak na místo na návsi u lípy začali od těch dob shromažďovat pod lampou.

26.1.2012 v 21:42 | Karma: 5,69 | Přečteno: 703x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Reakce na brifink ČSSD o exekucích a následné diskuzi (172.)

CARPE DIEM aneb UŽÍVEJ DNE či ŽIJ JEN TÍMTO DNEM anebo tak nějak se toto naše krédo v poslední dá přeložit či vyložit a tak to děláme. Také i my máme své relace a události tak jako v běžných televizních stanicích se vysílá CO TÝDEN DAL, tak my zase máme CO NÁM DEN PŘINESL I NĚKDO JINÝ. Každopádně se zabýváme taktéž problématikou spíše ryze nejdůležitější, životní a nehodláme to změnit ani v tento 15. den jistého INTERREGNA čili MEZIVLÁDÍ.

24.1.2012 v 15:41 | Karma: 7,10 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Malá předpotopní rekapitulace (171.)

Dění na facebook.com ač se zdá někomu jen jistou virtualitou, což je spíše poněkud ještě zastaralou domněnkou jiných, protože ve spojení se mnou je to jiný a věřím tomu, že už i u některých, protože vždycky se někde odehrává nějaké to dění. Naštěstí nejsme vláda a vládní orgány státní abychom něco zastírali a utajovali do nekonečna, protože ono když to začalo vlastně vše na základě lásky, která je jak součástí jistého štěstí i zdraví či uzdravování všeobecného a potom i dalších věcí spojených jak s časem, tak i s dalšími touhami, chtěním a přáním jiných, když prostě dejme tomu, každému v životě se stanou okamžiky, které tedy dejme tomu jak jeho, tak i jisté věci mění.

23.1.2012 v 23:24 | Karma: 5,19 | Přečteno: 621x | Diskuse| Média

Martin Vontor

O ratingu ČR a o tom, když se exekutor zmýlí (170.)

Začnu poněkud z jiného konce. Prostě jako vždy, nehodlám měnit svůj styl, jenž mi vydobyl nejen mé postavení a vědomí ale i věci jiné, všelijaké. Co je to vlastně úspěch? Otázka která mne moc již netrápí, protože úspěchy vnímám různě, stejně tak i neúspěchy či jen takové ty věci do kterých člověk vloží svou energii pro něco a pak vše jde ne pro nic za nic do řiti jak se říká, ale právě pro něco či kvůli něčemu. Úspěch je totiž zdánlivou a asi jen přechodnou součástí nějakého štěstí či poštěstění na chvíli. Prostě kdysi jsem měl telefon, tak tři roky zpět, v němž proběhlo pár vět a řekněme tenkrát jedna víla na základě internetu mne oslovila a chtěla jen štěstí a od té doby máme kolem plno štěstí.

22.1.2012 v 23:18 | Karma: 6,10 | Přečteno: 690x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Krok za Crocoem aneb o etnických menšinách a jejích problému(169.)

" Psavec, pane, Vy jistě budete nějaký psavec... ?" ... " Ani ne, podotkli bychom, jenom se z něj stáváme stejně tak, jako ze sekretářky se stává psavec či z některé pracovnice nějakého premiérského týmu se stává psavkyně, když čtrnáct hodin perně pracuje na nějakých materiálech ohledně Aliance NATO pro pana premiéra, aby on se opět blýskl v nějakém tom světle, protože buď dejme tomu na to nemá čas, podobně jakož i My na vše nemáme čas a také nemůžeme být vlastím zadkem najednou na všech oněch místech anebo jen proto, že on sám osobně si to není schopen připravit a napsat sám a tak snad i proto byla ona to pojednou vytažená paní Nagyová z premiérského týmu vytažená do prAnice všedních mediálních dnů či respektive jen její výplatní pásky a tím i v podstatě konečně poprvé v historii Česka na světlo i způsob poslaneckých platů na veřejnost, aby i ona si konečně pojednou mohla vytvořit obrázek o věcech. Zda to bude ku prospěchu nějakých věcí, to ještě nevíme, ale podotkněme pouze, že jako všechno jistě k něčemu ano a k něčemu ne.

22.1.2012 v 9:17 | Karma: 7,18 | Přečteno: 553x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Krok za Crocoem aneb o etnických menšinách a jejích problému(168.)

Včera zcela znavený vracejíce se domů z čech východních zpět do rodné obce či krajského města Ostravy se mi již nechtělo pokračovat v dalším dějství, jen jsem něco prezentoval na facebook. Člověk má se pravidelně vzdělávat a rozšiřovat obzory své, by mysl jeho zakrněná nezůstala a to i v ten den, dejme tomu včera 12. a dnes spíše 13. toho řekněme dvojvládí, protože spíše věřím tomu, že tu hlavní moc mají v rukou již jen muži dva, ne-li tři, protože vždy mohou rozhodnout i radikálním způsobem o osudu, běhu a směru země České stejně jako třeba dnes, tak i jakýkoliv den, protože na základě čistě zákonného postupu a prostupu i za pomoci a přispění jiných lidí, bojujících o udržení mocnářství svého a zachování stále největší a nejrozšířenější poslanecké imunity a tzv. mandátství doživotních či především beztrestnosti, což jaksi s jistou vírou ve spravedlnost nejde ruku v ruce i proto, že většina občanstva českého, o národu se nebavím, protože národ souvisí spíše s národností čili etnikem a to není jaksi věcí občanského průkazu, ale spíše tzv. vrozenými geny převzatých z předků a také otázkou cítění. Tedy Národní hrdost- jako taková, kterou i Ministr školství se snaží nějak zakompenzovat do nových osnov, k čemuž mu jistě poslouží opět nesmírné dotace z EU na praktikování jeho projektu o kterém si myslím, že stejně spousta lidí si spíše řekne co je to za blbost, není náhoda, když ten či onen si myslí či je přesvědčen na základě svého nějakého cítění, že možná spadá pod jinou etniku a hladá nějaké své ustálení, protože po ty časy různých kmenových migrací tady jistě zbyly i nějaké jiné etnické skupiny a menšiny spíše roztroušené po celém ohraničeném území zbídačeného nejen Česka či spíše Čech, ale také Moravy a především Slezska, které je tedy bývalou zemí svatou a kvůli kterému se vedlo spousta válek a které je tak nějak přeťato v půl a od roku 1918 součástí státu dvou. Stát totiž není Země, stát je jen jistý územní celek spravující jisté oblasti stejně tak, jako monarchie či i bývalá Svaz sovětských socialistických republik.

19.1.2012 v 12:33 | Karma: 6,45 | Přečteno: 772x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Taková zimní, sněhová (167.)

To je sněhu najednou. Chumelí a chumelí, někteří přitom stále dělají jako byse nechumelilo i když sněží a čas... čas, ten dál si klidně běží. Holky v zimě doma pod peřinkou, s mobilkem či u notebooku vesele si leží, sem tam na zahřtí uvaří si kakao, čaj anebo kávu, pro radost někdy pošlou po rádiu zprávu i když to neslylyším kolikrát možná a tak už ani nevím. Koneckonců pořád nějaká práce tam azpátky, ale ten snih byl už asi třeba. každopádně takový zřejmě zdá se mi ten hlavní situační stav věcí v ten 11. den toho buďto mezivládí či dvojvládí, jak se to u nás vezme, když celá věc je ve ve stavu zvažování spíše a tak bývalý básník si tu jen tak plká, píše.

17.1.2012 v 19:32 | Karma: 5,39 | Přečteno: 445x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Titanic 2012 aneb historie se nejen opakuje, také inovuje (166.)

HISTORIE SE OPAKUJE !!! - Tuto větu asi v životě nejenže slyšel, ale také kolikrát vyřknul nejeden z nás. Ono proč to neopakovat i dnes, když přesně před sto léty došlo k jedné veliké tragédii, která se ale vzepsala do dějin světa. Havárie Titanicu, té nerozitné lodi, jak byla propagována před necelými sto léty bez dvou měsíců. Před sto léty TITANIC a dnes COSTA CONCORDIA, nehoda vskutku stejná, také náraz na skálu nezaznamenanou na lodních možských mapách dle kapitána. U Titanicu by se to vzhledem k době dalo připustit, ale dnes, když díky technice je zmapováno skoro vše?

15.1.2012 v 23:11 | Karma: 6,73 | Přečteno: 1105x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Problématika soukromých exekutorů (165.)

Nevím jak kdo vnímá jistou situaci. Někdo to bere stále tak, že se nic neděje a vše stáe běží v tom nejlepším pořádku. Jiný to vnímá tak, že někde sedí a čeká, zda dle starých zvyků opět některé věci vyšumí a vytratí se do ztracena jak obvykle to bývá zvykem a je to zřejmě jedinou věcí, na kterou si lidé tak stěžuji mimomediálně všeobecně. prostě jsme nějak zvyklí se zabývat problémy a jejích řešení. Každý den se názorová mínění mění a to jak v děníí ekonomickém, tak i v politickém či na půdě jednotlivých domácností, domácíči tedy vnitrostátnía mezinárodní. Potom se obvykle čeká, zda ze svého názoru jedinec ustoupí či nikoli. Někdo je ústupný a jiný si jde neústupně a tvrdošijně či tvrdohlavě egoisticky za svým bez ohledů na to, co se kolem změní. Pro mne či snad i pro jistou nezávisle organizovyný tým lidí, osob, bytostí pracující na různých místech je to tak, že ve své podstatě máme 5. den jistého nejenom INTERREGNA čili MEZIVLÁDÍ ale také jisté politické nejistoty a nestability. Bodejť by také ne, když vlastně hlavní věci jsou jen v rukou a záleží na rozhodnutí a dohodnutí jistých hlav, když tedy se narazilo na jistý problém vlády či jejího složení ať již koaličního či opozičního ačkoli život a čas jde stále dál.

11.1.2012 v 14:08 | Karma: 6,22 | Přečteno: 879x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Interregnum - den 3. (164.)

Jsou věc takové a jsou věci makové. dle mého vše se odvíjí od člověka ať tak či onak. Řekněme že v tento den o kterém tedy kromě toho, že je tím dalším a prvním úředním v týdnu či pracovním se dějí věci jak dobré tak dejme tomu i zdánlivě nesprávné či komplikující další průběh událostí o kterých je ale nutné se zmínit a držet se jich. Pravdou také je, že spoustu různých nových věcí se stále někde tvoří, provádí a pak někde nějak dopadají. každopádně takové ty nejdůležitější a podstatné je třeba především podchytit anebo alespoň o nich vědět.

9.1.2012 v 22:39 | Karma: 5,00 | Přečteno: 468x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Interregnum den 1. (162.)

Je sobota 7.1.2012, tedy 91. den kdy byla zjištěna a oznámena veřejně táto událost o tom, že složení Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR neodpovídá či neodpovídala platným regulím, bez ohledu na pozdější pozměňovací návrhy a novely v zákonech, především ústavních na základě dostupných prostředků moderní techniky co nejrychlejší.

7.1.2012 v 11:24 | Karma: 4,16 | Přečteno: 439x | Diskuse| Politika

Martin Vontor

Zážitky z cest aneb neběhejte mi tu po trati, potrati(161.)

Král- co by bytost nejenom nadčasová a doživotní, také institut nadřazený a nadzákonný i z hlediska fyzického má pravda, poněkud své povýšené hledí a nelze namítnout i to že má své vllastní nejen měřítka, asi tak, jako i třeba Prezident ČR, jehož měřítka jsou často kritická. Také i své zásady a instrukce, dle nichž se taktéž odvíjí jisté dění v zemi, jenž samozřejmě nemusí zrovna lahodit oku každého, což je samozřejmě součástí doby stejně tak, jako i strany ryze politicky zaměřené mají své programové zásady, dle nichž se řídí a z nichž vychází, tedy kromě toho, že obvykle vychází ze stran druhých, aby si za jakékoliv možností uchovaly svou moceskou stabilitu i momo to, že jistě zcela nepopíraje intelignetnímu tvoru v docela krátkém čase dojde, že v podstatě se jedná i ryze o okamžitý převrat na záíkladě jistých rozhodnutí.

3.1.2012 v 18:54 | Karma: 5,01 | Přečteno: 473x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Vyjádření k projevu Prezidenta ČR p.Václava Klause a ohlasům (160.)

Vrátím se ještě k některým, řekněme důležitým věcem, jenž jsou součástí celého toho jak dění, tak i vývoje a vývinu událostí jiných vzniklých především v době nedávné, tedy s odstupem třech let, přesto si myslím, že výrazně ovlivňující jak dění obyčejných domácností či individuálních osobních životů, tak i smýšlení a dění všeobecné, tedy společenské i světové a to různorodě a nezávislé na sobě i vzhledem k jistým ohlasům na základě věcí daných mezi něž každoročně patří i projev oficiální hlavy státu Prezidenta Republiky, Státu, Země, Království, prostě jistého ohraničeného území co by oslovení, upozornění i jisté nasměrování občanů země z jeho pohledu, rovněž poněkud svrchovaného, protože ono i funkce představitelé má časem vliv na povahu a charakter vývojů tzv. osobností, jelikož to je věc spíše související s dějinami a dobou,tudíž věcmi neměnnými a pevnějšími než cokoli menšího i když životy, postoje a názory se mohou různit, což je koneckonců zcela běžná a normální věc i na poli státníckém.

3.1.2012 v 14:53 | Karma: 5,32 | Přečteno: 792x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Nový rok a můj blikající počítač (159.)

Tak jsme zase o rok starší. Jistě by klaicky dle starých zvyků podotkl nejedn z mnoha lidí, či občanů. Snad proto, že to tak již patří k těm starým rezavým košilím, tedy pokud člověk nechytne jak se říká druhou mízu anebo třetí, čtvrtou, což tentokrát ovšem byc nerad spojoval s tím typickým ženským podezřením, že se zase někomu opět pověstně zapalují lýtka. To jen proto, že prostě jistý klid se ve svátek sluší dodržovat a respektovat. Jenže pravdou je, že co čert nechce, tak kupodivu se to někde může pojednou vyvinout naopak a člověk si může i doma užívat pověstnou ohňostrojovou palbu a cítit se jako ve válce pod salvou e-mailů, SMS a jiných komunikačních pecek, což spíše vzbudí vztek, za cž se rozhdoně omluvit nemíním už jen proto, že Král se neomlouvá. Pouze nad tím může vyjádřit svou upřímnou lítost a pochopení v rámci jisté tolerance a mrzí jej to, každopádně každá taková věc někam vede a člověka opět může posunout a zocelit. oneckonců jsou jisté překážky v životě, které nás nutí pořád něco překonávat ať již je to v kruzích nižších či vyšších. Každopádně vím, kde tyto slova směruji a kde patří a to i potom, že pokud je ve věci jak se říká tzv. státní zájem, tak opět to pochopí jen rozený politik a diplomat. Vzhledem k tomu, že každý má nějaké své tradice, tak i Já se tradičně vyjádřím k novoročnímu projevu Prezidenta ČR pana Václava Klause i prot, že vím, že se nějak vnímáme na tu dálku a snad i ze zcela jeho vlastních osobních důvodů si myslím, že i On je zvědavý na jisté ohodnocení, což ovšem opět jsou věci tzv. kolikrát nevystihnutelné a to i proto, že Náš pohled je poněkud z jiného úhlu a pevně věřím, že jakákoliv kritika se cení, protože pokud se na ní člověk dívá tak, že vlastně je to jen odraz věcí ve kterých je třeba se zdokonalit, tak to vede jen ku prospěchu osobnímu a také i proto, že jistou kritiku mohu lidově řečeno schytat i Já a to z jeho pohledu oprávněnou. Však věřím stále, že vše je jen otázkou komunikace a porozumění, protože koneckonců je vše o informacích a ty, pokud jsou dostupné v jakékoliv formě, tak je jen otázkou zájmu.

1.1.2012 v 22:15 | Karma: 4,57 | Přečteno: 660x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Šťastný Nový Rok 2012 (158.)

Sluší se závěrem starého roku pogratulovat a popřát a ocenit celoroční práci za úsilí vykonané a to jak v zájmu osobního, tak i celospolečeského či konkrétně celostátního ať již v tom duchu politickém či Královském a poblahopřát klasickým způsobem Hodně Štěstí, spokojeností, úspěchů a bohatství do roku Nového. Především však pevné zdraví, protože bez zdraví pevného nic nelze dělat na plno už proto, že člověk se soustředí více na své bolesti a není schopen svou energii patřičně věnovat jiným věcem. Také dále udělit jisté instrukce do roku následujícího do kterého vkročíme každý s nějakou vizí či výhledem na základě toho co nám dejme tomu přinesl rok předchozí či co jsme si sami nadrobili, jak se říká lidově.

31.12.2011 v 23:15 | Karma: 4,70 | Přečteno: 730x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Tak prý to podepsali... (157.)

Jedněm se jeden nezavděčí, ale co na tom. Pořád stejní kritikové. Nic pozitivního, tedy zdálo by se v tento 82. den snad ještě podivného poslaneckého složení v nesouladu s Ústavou ČR v podstatě, snad proto, že je to, či měl by to být zákon nad zákony a zákony jako jistě všichni vědí nutno dodržovati měly by se , ne měniti a když, tak jen minimálně a spíše ku prospěchu společnosti a ne nyní tak diskriminované a utlačované poslanecké menšiny. Rozhodně v nesouladu se Zákony o Volbách, tedy poku by se nic nezměnilo, protože na jisté pověstné okružní jízdy po jednotlivých Ministerstvech ve stylu: ŠKATULE, ŠKATULE HEJBEJTE SE, TADY JSI TO ZMRVIL, TAM JE TO JEŠTĚ V POŘÁDKU, TAK UKAŽ CO UMÍŠ. PŘECI JEN KAŽDÝ MÁ JEŠTĚ JEDNU, DVĚ, TŘI A V KRITICKÝCH PŘÍPADECH I ČTYŘI ŠANCE. , jsme si dávno zvykli. Koneckonců již od doby kdy ani nikoho nezajímalo, proč v jedno volební období byla nejnižší účast a přesto bouchaly šampaňské a kouřily se vítězné doutníky ve stylu Zlatých hochů z Nagana. prostě pokud to není pod jistou procentuální hranici, tak se nic neděje a svou Rallye Paris - Dakar jedeme tom našem kamiónu dál, pouští nepouští, písek nepísek, duny neduny. Hlavně když se sype.

30.12.2011 v 0:47 | Karma: 8,55 | Přečteno: 834x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Ryba rybě (156.)

V době jenž je tak nějak spojená s rybama a výlovem ryb před vánoci avšak z nedostatku času se to píše až nyní, kdy prostě jistá loď po rybníce pluje a dívá se skrze povrch hladiny na hemžení to dolů kdy čeká na vytažení utažení sítí zvědava koliko rybek se v ni chytí....Někdy přijdou dny poněkud hektické, jindy poklidné. jak pro koho a jak kdy. Obvykle to bývá tak, že když si jeden myslí, že bude klid, tak není a tam kde čeká, že by být neměl, tak často bývá. král musí myslet a mít na zřetel především zítřek. a to i když se den přesune pod číslo 8. i když to někdo nepokládá jako důležité a podstatné, pokud se nedostane na svém nějakém vývoji o stupeň více a nemá na sobě ten pověstný cejch Vesmíru a také i jistou odpovědnost za to, co vlastně vzniklo od dob před dejme tomu dvěma léty. Prostě jistá hra a cesta Lásky a Života, kde stejně dochází postupem času k nějakému názorovému ztotožňování, potom je třeba jen udávat tempo a směr věcem i když každý má svůj nějaký vlastní svět.

28.12.2011 v 19:37 | Karma: 4,34 | Přečteno: 449x | Diskuse| Média

Martin Vontor

O HIV, národním rybolovu a věcech jiných (156.)

Ani se nedivím, že si spoustu lidí myslí či je přesvědčeno, že píši zde nesmysly. Prostě se také i Král sem tam může splést. Bohužel dějiny oplývají kolikráte i Královskými omyly, ale v dějinách byly už i justiční omyly, jenomže jistě jich v celkovém součtu, kdyby si s tím někdo dal práci, nebude jako těch politických či politiky stvořených ať již záměrně či neuvědomělé. Každopádně nikdy nejsou věci jenom tak. Když jsem si myslel, že poslanecká sněmovna učinila toto rozhodnutí 27.12. a ono to bylo o šest dní dříve k mému překvapení. kažopádně milému ačkoli vyhráno ještě zdaleka není, takže veškeré úsilí podpůrných prostředků ať již ze severní části či východní jistě nejdou nazmar. ještě je třeba aby to prošlo Senátem a nakonec aby to ztvrdil podpisem sám nejvyšší. Dle mého o něj strach nemám, protože i jemu záleží na jménu republiky či mělo by, s tím senátem ještě, tam bych viděl jistou nejistotu. Prostě dokud není výsledek, tak i přes ty zkreslující snahy o tom, kolik peněz berou senátoři v průměru na základě jistých grafů hovoří o některýh konečně se měnících věcech, přesto konkrétnost je konkrétnost. Ono kdyby i tento blog koneckonců měl nabrat na oficialitě a vážnosti, tak by nezbylo než se bavit zcela konkrétně, ale to už by vážně bylo soudní přelíčení on-line, které by potom už muselo mít i ty právní důsledky v poněkud vyšší rychlosti v rámci zákonů, které jaksi ještě vše zpomaluji. Koneckonců i mamka se jednou bavila s jenou mou známou z kdysi ze základní školy co pracuje v řeznictví a ta říkala: Já si vždycky přečtu co Martin píše, ale pak si někdy lidé o tom povídají mezí sebou a jak již víme, tak pravda ta základní právě vzniká či odvíjí se od toho co si lidé povídají a čemu poté věří či jakého nabydou přesvědčení.

28.12.2011 v 1:49 | Karma: 4,43 | Přečteno: 500x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Opravdu o Pravdu aneb poslanecká imunita na ústupu (155.)

7. POHLED DO NITRA - Buďte sami, alespoň část dne. Buďte tiší. Přemýšlejte. Naslouchejte své vnitřní duši. odhoďte svět podnikání. jestli se dnes budete zabývat penězy, přijdete o ně. Zůstanete-li v klidu a budete-li čekat, věci k vám přijdou samy. Studujte něco duchovního anebo vědeckého. věnujte se svým rostlinám. Podnikněte dlouhou procházku nebo projížďku do přírody. Číslo 7 vždy něco odhaluje. Meditujte. Buďte otevření.

27.12.2011 v 9:44 | Karma: 4,98 | Přečteno: 457x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Opravdu o Pravdu (154.)

Druhý svátek vánoční. Den zřejmě poklidný zdá se v Zemi České. Nesoucí se pod duchem či vesmírnými vibracemi čísla 6 tedy ČAS PŘÍPRAV a opět platí: Udělejte si osobní inventuru. Pohleďte na svůj domov. Mohl by být o něco příjemnější? A co vy? Nepotřebujete trochu přepulírovat? Přehodnoťte svůj jídelníček. Nechybí v něm něco či nenadbývá? A co vaše povaha? Nemohla by být o něco příjemnější? Veselejší? Co vaše povinnosti? Není zapotřebi se o něco postarat? Nestrkáte nos do cizích záležitostí? Jestli ano, nechte toho. Dlužíte něco? Nyní je čas zaplatit. Zůstavejte doma. Radujte se se svojí rodinou. Bavte se doma. Zaplňte si svůj den hudbou. Je-li to možné, necestujte. Tvůrčí psaní si schovejte na jiný den. Učitelé vynikají, skupinová práce má přednost. Báječný den pro přestěhování do nového domova.

26.12.2011 v 20:02 | Karma: 6,38 | Přečteno: 557x | Diskuse| Média

Martin Vontor

O Králi, soudcích, Prezidentu, vládě a tak různě, vánočně (153.)

První svátek vánoční v Zemi České je pro mnohé jen dalším dnem klidu a míru. Tedy měl by být. Užívání si veselosti, pohody v kruhu své rodiny, případně návštěv svých rodinných příslušníků vzdálených či známých. Tedy obvykle jsou k tomu ty dva následující dny určeny za poněkud svátkem omezených možností. Pravda, ten kdo má auto a je v podstatě nezávislý na dopravních postředcích trochu zainvestuje do benzínu a podiví se o kolik se zase zvedla případně cena nafty či benzínu či případně poklesla, což si ale vzhledem k momentální politické situaci panující v České Republice, která obvykle není vesměs tím hlavním tématem či prioritou, protože přichází spíše čas dobra a projevu lásky a také sledování tradičních pohádek a také těch nově natočených, inspirovaných také momentálním vývojem.

25.12.2011 v 23:53 | Karma: 5,49 | Přečteno: 518x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Veselé vánoce aneb co o ustanovených svátostech (152.)

Štědrý den. Svátek Adama a Evy, na počest narození Ježíška či Kristova dle křesťanů a katolíků, ale kdo ví jak je to nejen v každé zemi dle místních tradic, ale také i různých domácností či lidí jednotlivých. Někdy veselé nemusí být, protože na základě zcela přirozených zákonů paní Zimy něco končí a jako vždy se to spojuje s usínáním či věcmi kolem odcházení lidí ze životů. Což vlastně vždycky tak nějak souvisí, ale nehodlám zde vypisovat věci rodinné a minulé, přeci jen moderní člověk má jít tak nějak s dobou a žít přítomností.

24.12.2011 v 16:19 | Karma: 5,50 | Přečteno: 514x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Teorie horkého bramboru (151.)

Včera bylo včera a dnes je dnes. Kolem Václava Havla toho bylo napsáno dost, protože se o mnohé zasloužil. Chceš-li býti vůdcem, musíš míti ideu čili myšlenku, protože myšlenka a vize dělají člověka vůdcem. Dnes počítat nehodlám, koneckonců počítá se to samo a je jedno momentálně jak věci jsou, důležité je, jak a kam potoom a kterým směrem jdou. Pánem je stejně ten, komu patří čas či kdo jemu vládne, což za všech okolnosti jsem Já. a mohu to o sobě tvrdit se stejným přesvědčením jako když Václav Klaus řekne, že momentálně je prezidentem České Republiky, jako když Karel von Schwarzenberg řekne, že mometálně je Minisrem zahraničních věcí či Miroslav Kalousek o sobě tvrřdí že je Ministrem financí či Bohuslav Sobotka, že je předsedou ČSSD a stínovým ministrem financí anebo Pavel Rychtetský je predsedou Ústavního Soudu ČR popřípadě Zdeněk Škromach že je senátorem.

20.12.2011 v 13:45 | Karma: 5,70 | Přečteno: 717x | Diskuse| Média

Martin Vontor

Kníže ve spojení s Bohem (149.)

Samozřejmě, že za ten čas, jak jsem včera na facebooku psal, že jdu ven milá Jenita, projít se a připravit se na partičku billiáru, tak rozhodně jsem nešel někam do hospody hrát kulečník, ale spíše poněkud z toho diplomatického či šlechtického důvodu jsem to napsal a hned Ti vysvětlím proč. Každopádně v době či toho dejme tomu 71. dni této řekl bych i vážně protizákonné a neústavní vlády v zemi v níž přebývám a do které ty se možná chystáš někdy na jistou poznávací stáž, protože normálné podle mne by bylo, kdyby při zjištění této situace samotný premiér Petr Nečas prostě na svou funkci rezignoval a navrhl demisi vlády, ale spíše věřím tomu, že jak to posledně říkal prezident, když byl na návštěvě v našem kraji či regiónu o senátu, že toohle jistě Petr Nečas neudělá, protože by přišel o své vysluněné místo a tak zatím tedy podle agentury nějaké a jejích statistik zase vedou i když na facebooku se to hemží tím jak sociální demokracie by vyhrála volby spíše komunisté, tak nevím kterým statistikám věřit přesně a to i navzdory snaze všechno nějak odkomunizovat v čemž se i s prezidentem shodneme ačkoli to možná každý vidíme nějak ze svého hlediska. Vlastně když tedy mimojiné se tento sobotní den spíše nese v duchu čísla 6 a pod heslem či mottem anebo sloganem:

17.12.2011 v 15:55 | Karma: 4,57 | Přečteno: 584x | Diskuse| Ostatní