Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ZOO a Ostrava v Boji za vymýceni chudoby (act. 117 g. ad c.)

... Konečně opět trochu klidu. Venku to sice silně fouká, ale je krásný podzimní den. Rozhodl jsem se jej využít k návštěvě naší zoologické zahrady toho našeho KING - city, tedy dříve Dark - city, ale od té doby co v něm zavedli to odsířování a od uhlování, tedy než se dostaví vítr ze severu a z polské úhlené pánve nám to tu nasolí tak, že i technické služby ušetří v zimě za sůl, již není tedy tak temné jak bývalo. Hlavně se podívat na sluňátko Rashmi jak se má a tak vůbec , co je nového, přeci jen co jsem v něm byl naposledy tak je to pět a možná, že i více let, kdo si to má vše pamatovat, když se ty časy tak rychle mění a někdy to co včera bylo tak, prostě tak už není, kdy jsem ještě v tom svém minulém dejme tomu rodinném životě vzal tehdy své, dejme tomu jakoby nevlastní dcery či chovanky. Tedy kdy Mishell Scrucca a Renča Luptáková se svezly tím večerním vláčkem, kdy jsme se jeli podívat spíše na noční život.

Cena se sice poněkud  zvedla od té doby, ale  ono 100,- Kč za tu dobu  je vcelku normální nárust  a člověku to ani tak  nevadí když vidí, že  opravdu za ty peníze se  to tam zvelebuje, navíc to  moc drahé není při tom,  že ve Vídni to v eurech  vyjde dvakrát tolik, ale  zase je to tam myslím  větší, každopádně hned  házím ještě zlaťák v  hodnotě 20,- Kč do  dřevěné opice za bránou  na sbírku pro nový  pavilón mrchožroutů,  respektive supa hnědého.

Napadlo mne, že kdyby mi  jiní supi či mrchožrouti  nezvedali daně či kdyby  daně nebyly a ty různé  odtahy, tak bych jim tam nasypal v klidu i celou tu částku, protože pořád je lepší přispívat na více různých zvířat ať se mají lépe, než na osly kvůli kterým se máme stále hůře a nikdo zdá se nechápe anebo jen oni nevěřicně kroutí hlavou, že tomu tak není, přesně podle té bajky o tom oslu, kterého majitel nechal samotného když odjížděl na týden do dalekého města a ze strachu nad tím, aby osel netrpěl, tak namosto jedné hromádky sena mu tam dal dvě a milý osel tak dlouho přemýšlel a kroutil hlavou ze které hromádky si vzít to lepší sousto až pošel hlady. Tedy jestli to tak bylo přesně nevím, ale prý podle španělů jej ten majitel našel bezvládně ležícího na zemi.

A tak si podle posledních zpráv, které se mi donesly k uchu skrze mnou zvané královské Radio Čas , které vlastně během těch tří let, co se příběh starý čili KNIHA KNIH, která tady tak nějak svévolně pokračuje se stalo součástí dění a ti lidé v něm také tak nějak jdou tou cestou královskou či jen v tom duchu a kolikrát dává zprávy daleko přesnější než jistá jiná média, ono přeci jen vždycky to začíná od tzv. centra dění. A tak protože za ten čas se i oni skrze jiné lidi stali vlastně rádiem světovým, protože prvně byli posloucháni v Austrálii, Irsku, nyní i USA, Kanadě, Řecku a dokonce i někde na Skandinávském poloostrově v poslední době, což vlastně tedy podle jejich statistik poslouchá přes půl miliónů lidí, kdo by to kdy byl řekl, že?

Tedy díky tomu, že i příběh obletěl svět a oni tak nějak s ním, tak podle poslední informace o tom, že Českou republiku letos navštívilo paradoxně kupodivu o 15% více cizinců než kdy jindy a jistě jen tak zničeho nic asi ne, protože každého vždy láká něco nového aby se tam podíval, tak s tím hřejivým úspěchem procházím tou naší ostravskou zoologickou zahradou...

...Samozřejmě že to není jistě jen mou zásluhou, ale určitě příčinou o to více mne zajímá kde putují ty pojednou tak navýšené peníze z toho zvýšeného cestovního ruchu, tedy pokud to těm lidem stále se pohybujícím v peněžních obězích vůbec pod tíhou řešení státního deficitu dochází.

Ono totiž ať věci jsou jak jsou a ať si monarchisté či jen příznivci anebo zastánci monarchie o tom polemizuji jak chtěji, tak vždycky rozhoduje čas kdo pro co kdy udělal ať je to jak to je. Přeci jen Království je jistá touha lidí a věci duchovní, to především za prvé, každopádně je to základ věci příštích a také se odvíjejicích, protože cesta je pořád stejná, vlastně díky tomu dechu a vnímání a také i když se věci začly odvíjet poněkud jiným směrem, tedy ty správné věci, tak ono vlastně když má být království jako že je, protože ono se řekne internet, ale ten je daleko přímější a rychlejší v přenosu informací než jakékoliv televizní zpravodajství, protože za ten čas než skončí seriál tak se dá stihnnout a vyřešit tolik věcí vzhledem k tomu, že za každým stolem je jedna další hlava a tá má své možnosti či schopnosti a pokud jde v tom královském duchu, tak jedině dobře, pokud ne, tak to jen celou věc zpožďuje, ačkoli pořád je čas říkám si i když ten čas jsou právě ty peníze, které česká země potřebuje tedy dle Králova vidění a vnímaní co nejdříve, leč diky politickému řádění spíše o ně přichází.

O to více když i jisté předtím jmenované královny to docela položí na pohovku, když slyší, že česká

armáda nemá peníze na zbraně. tedy na co potom je rmáda když nejsou zbraně a kde se vůbec ty peníze poděly za ty prodeje zastaralých zbraní někde na blízký či dálný východ? Že by skončily někde na zámku v Bechyni či jinde? Tak takové otázky se mi honí nyní hlavou, tedy kromě toho, že ještě jakž takž trochu Já sám bojuji s tím kotníkem, který je dávno rozchozen a do třech dnů byl z 75-ti % v pohodě.

Na jedné straně je to jenom dobře, že armáda nemá peníze, ono stejně si všichni všeobecně přeji mír, hlavně ten světový, myslím si že to asi ta hlavní a jediná myšlenka, která lidi spojuje v tom globále, ale reálně jistě každý ví, že zatím tomu tak není, protože on pořád chce někdo bojovat aniž by musel.

Pro mne za mne když se chtějí na blízkém východě vyvraždit, tak ať se vyvraždí, je to čistě jejich vlastní věc, však oni nám také nekecají do toho jestli se mají zase zdražovat poplatky za kontejnéry, zvedat HDP či jiné nesmysly, které si politici nějak odůvodní bohužel k nevoli národa. Tedy kromě cestovních pasů a občanských průkazů, protože momentálně je důležitější zvednout všehcno na životně důležitých věcech a to ostatní jistě počká do léta až bude čas dovolených ať se zase pánové za stoly neudřou k smrti a neupotí.

Ono každý si přeje za ten čas či touží trochu toho svěžího větru či respektive severského ducha, takže ty věci tam stejně spějí, protože nevím jak to v dnešní době vlastně všechno vytvořit.

Protože zatímco monarchisté se spíše zabývají nostalgickými vzpomínkami u památníků dávných panovníků a se zájmem či jen s trochou zvědavosti přihlížejí na jednoho blázna co si dovoluje až a vůbec jak si to mohl dovolit a všichni pořád něco čekají zatímco jiní nečekají a mastí si kapsy tak, vlastně kreditky. Zapomněl jsem. Tak nevím jak přes veškeré snahy tohleto dopadne, ale ono prostě ať se děje co se děje v dnešní době, kdy jak jsem četl spíše v Kalouskově než v Kocourkově si je lepší především prvně hledět svého a jít si tou svou cestou i kdyby mne to mělo táhnout, jako že vždycky mne to táhlo pořád více nežli na jih někam...

...Nevím sice jak to ještě dopadne, protože ten svět je takový zvláštní, jednoho to táhne na sever, jiného na jih, jeden jezdí jako blbý z východu na západ a zpět a jiný zase opačně a pořád se tak nějak na těch cestách míjíme a hladáme anebo nehledáme a jen děláme a podobně, ale ne nadarmo je Ostrava právě tím pravým středem Evropy, tedy tou debilní stupidní nulou, ze které každý vytěžil co se dalo.

Král si ne nadarmo kolem sebe vybírá lidi, o to těžší to je pro ně i pro ty ostatní, protože on je tím časem či tím, od čeho se odvíjí to správné, ale také musí respektovat i ten čas těch ostatních a podobné věci, jen mu jich přijde každým denm více a více, leč pořád úkol je či jeho poslání je prioritní.

Ono co se momentálně  materiálna týče, také by  se dalo pomalu s tím  začít, ale to jen lidé by  nesměli být sami proti  sobě, ale kdo ví jak to  dopadne když zatím je to  spíše v pýše, zlobě a ono  za knoflíky či virtuální  kredity si toho dneska  člověk moc nepořídí zatím,  leda že by... ono kdo ví  čím se bud platit až se  celý finanční systém  rozsype či sesype jako  domeček z karet na  základě jiných věcí, třeba  náhodné sluneční erupci  kdy se nenergie zblázní,  ono se to dá.

Nevím proč se stále u nás  zdražuje a zvedají se  ceny a každý se vymlouvá  na to, že je to trendem a  že to tak má být a když  narazím na to, že s tím především souvisí finanční deficit, tak každý říká anebo většina, že tomu tak není, tak když jsem se spletl , tak další možnost mne napadá jen jistá setrvačnost, kdy prostě ti naši kmeti ve vládě stále tak načichli totalismem a budovatelstvím prostě pořád jen budovat a budovat jedou v tom svém budovatelském počinu než se strojek zastaví. Tolik a věcech souvisejících se zemí či státem, protože ono už toho co se všeobecně ví a přichází na to čím dál více lidí není.

nechtěl jsem se dostat vůbec nyní k těmto věcem, ale vlastně když jsem se vracel z ostravské zoologické zahrady, tak jsem dostal chuť si dát ještě někde pivo. Ono přeci jen v ZOO již stánky byly zavřené a ono tři hodiny tam chodit jen tak, to člověku vypráhne, pokud není velbloud, ty jsem tam mimochodem nějak nenašel, ale vystoupil jsem u Sýkorova mostu a cestou přes opět rozkopané Masarykové náměstí, kde se jistě ta úspora na čínských dláždicích magistrátu vyplatila jak bylo očividně vidět slyším hudbu reaggé...Whaw...říkám si, tak se stavím co to je, tedy ono..ne, ten z té superstar to naštěstí nebyl, ale opravdu kvalitní regae, jen tu kapelu neznám, ale bylo to v rámco akce DNE ZA VYMÝCENI CHUDOBY pod záštitou ARMÁDY SPÁSY, tak jsem tam chvíli stál, také se tam chvíli v tom rytmu pohupoval a říkal si, Jooo lidi, pokud chcete vymýtit chudobu, tak prvně budete muset vymýtit někoho jiného, protože ono každý les či strom, aby bylo co nejméně zraněných se kácí od vršku.

Tak zatím s pozdravem ... Karel XIII. - Král Český Poslední

tak přeji hezkou dobrou noc, no a to světlo či spíše tu stolní lampičku co jsem měl v plánu koupit, jsem nestihl, tak až zátra...tak hezké snění :-)

Autor: Martin Vontor | středa 19.10.2011 0:10 | karma článku: 5,84 | přečteno: 464x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...