Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O chystané legalizaci marihuany( act 112. g. ad c. )

... Docela mne ráno zasáhla zpráva o tom, že naše nejvýkonnější mozky v podobě lékařů a úředníků pracuji na  státem schválenou či jen spíše politiky sedícími v parlamentu požehnanou po tolika létech Legalizaci Marihuány a zařazení na seznam léčiv. Hurááááááááááá, křikli by zastánci a bojovníci i bojovnice za tento problém, konečně nám spadne kámen ze srdcí a nemusíme se bát. Hurááá, by snad zakřičel i Král, jenž o toto také vlastně v rámci léčby bojoval či se nějak zasadil i když spousta odpůrcu se najde, kterým tohleto spíše bude trnem v oku, ale ono to je vždycky, že nejvíce se odmítá ze strachu věc o které se moc toho neví a také je kolem toho plno odporu a podobných negativních věcí projevující se pak jinak na lidském těle. jenomže ono má dle mého jako každá věc vždy svůj rub a líc, který bych dnes tak trochu nastínil, ono koneckonců je to stejné jako se sexem jak jsem posledně sledoval Hyde park a nešlo se k tomu vyjádřit hned, protože poněkud jsem notnou dobu nemohl najít žádné slova, jenž by se daly zcela normálně, slušně a šlechetně použít. I když po ostravsky bych to myslím zvládl...

Již dnes si dokáži zcela  živě představit jak je  tento problém velice  komplikovaný a proč k  němu musí sesednou  snad celé představenstvo  vzhledem k tomu, že  buďto bude jen na recept  či jej bude pěstovat  samotný odpůrce čili stát  a možná že z tzv.  policejních sekáčů se  stanou kopáči a  zemědělci a také, jak to v  jiných lidech zvedne  možnou vlnu nevole, ale  ono nikdo nikdy neví, kdy  se mu může přitížit natolik  že nebude mít vyhnutí a  když víme, že strach je  prvotní příčinou veškerých  nemocí, tak ono žít ve  strachu z toho jestli černí  agenti jednou nepřijdou  na tak dlouho utajované  mističky a políčko pro vlastní potřebu na kterou si myslím bude zcela zapomenuto a tím se vlastně nic neděje, protože jen se opět na tom, co roste běžně chce opět těžit a vydělávat i když již několik let se to v různých médiích hemží inzeráty s kosmetikou z konopí o které jsem přesvědčený, že zvědavé dámy ji vyzkoušely a zjistily že má poněkud intenzivnější vliv v podobě pálení a podobných věcí, tedy pokud se opět jak ony to mají rády namastí centimetrovou vrstvou, protože s takovými věcmi se musí zacházet obvykle jako s vasabi nebo masabi, což zase kulináři, ví že stačí jen špička nože a když se to přežene, tak ani hasiči  nepomohou.

Že nějaký ten čas jsou běžně na různých akcích obchody či stánky jak s potravinami z konopí tak se všemi jinými produkty jenž navozují takovou příjemnou atmosféru zcela normálně, třeba na festivalech kde je třeba i 30 tisíc lidí a chodí kolem toho a někdo si něco koupí a jiný kolem toho projde jako by to ani neviděl.

Asi největší strach je z kouření, ale ono, prootže konopí především obsahuje právě ty pryskyřicové látky eliminující jisté bolesti a podobné, si myslím, že největší účinek má v syrovém stavu, tak nevím jakým způsobem to chtějí pánove dávat do lékaren a podobně, když v podstatě stačí to jen zlegalizovat normálně a on si ten, kdo to potřebuje tu cestu najde.

Z čehož mi opět vyplývá, protože zatímco medici, ekonomové a jiní přemýšlejí nad tím jaký způsob pro ně

vyjde levněji zda tedy dovážet přímo z Peru či Kolumbie či kde to posledně byli na své antidrogové kampani či že jí budou pěstovat sami, že to opět souvisí jen s deficitem. prostě racionalisticky smýšljící lidé, tedy ti technokrati, kteří jak se říká či zpívá o tom kapela Nightwork, že trávu jsem sice kouřil, ale nešlukoval, protože tenkrát jsme pálili listí na zahradě na podzim kolem toho ani neprošli. Vlastně je to stejné jako když já dnes se šel ráno koupat a napustil si trochu vany a mamka jen slyšela téct vodu a už sputila kravál kolik vody zase proteče a tak jsme si jen tak pro sebe řekl: Prvně se přesvědč a otom nadávaej či vynes svůj soud. Protože o tom je vlastně všechno, že ten kdo tomu prd rozumí tak něco dělá a pak se diví, že nic z toho co chtěl nefunguje. Ale možná se pletu, protože třeba i parlament může v jistou chvíli jednohlasně přikývnout, že ji už kouřili či s ní měli co dočinění, aby nevypadali před národem poněkud nevzdělaně. Tak uvidíme jaké dobré trávy přivezou Vinnetou s Oldou Šetrným než zametou ještě s Ohnivou vodou...

Rozhodně bych se neobával toho, že by se tímto pojednou stane z čechů hned národ zhůlenců, protože ono se dávno ví, že často příliš dlouho zákazané ovoce nejvíce chutná a také to, že nevzdělanost v jistých věcech a neinformovanost národa je neštěstím daleko větším, koneckonců ony ty jisté statistiky či ankety klesajícího česka, stejně jako  i co se týče prevence HIV a podobně, tedy ve světě obyvkle setkávající se s kladným přístupem, zatímco konečně češi se dostávají pomalu z pralesa ven či z toho období kdy si kolikrát povzdychne kdekdo nad tím, že v jistých věcech jsme opravdu sto let za opicemi, což vlastně staví celou Darwinovou teorii na hlavu, takže k čemu vlastně tolik knih, které budou zdaněny jež jistě se zvednou na ceně což stejně malým capartům, pro které je milejší vše normální vnímat uchem než si kazit oči tím co číst a vnímat nechceme a v nadcházející ekonomické realitě možná přijde poněkud absurdní anebo také ne...

Snad už jen proto, že...

Nevím sice co z toho ještě vyplyne, ale lepší něco napsat moudrého, než z toho zase vzejde kolotoč či vzducholoď a třeba si z toho někdo zase něco vezme a zamyslí se v době kdy si stačí vzít občanku, pár peněz či cestovní pas a radši zmizet někam tam, kde takové problémy kolem toho nejsou.

S pozdravem a přáním hezkého večera Karel XIII. - Král Český Poslední ...

 

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 6.10.2011 22:40 | karma článku: 10,09 | přečteno: 1039x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...