Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ještě něco ohledně Prezidenta(144.)

... Milá Pipi... probouzím se dnes kolem deváté hodiny ranní, protože ono to psaní a dalších lidí informování zabere čas i když člověk má doma také spoustu činností a ještě sem tam musí jít do zaměstnání. když se to tak vezme, tak vlastně pracuješ či vyvíjíš nějakou pracovní činnost skoro pořád. Ono je v podstatě jedno co děláš a jak se na to díváš, protože tím životem zjistíš že všechno a se vším je pořád nějaká práce. něco víš, něco Ti řekne Tvá matka, něco otec, něco chceš Ty, potom něco musíš, protože to chce někdo jiný a pořád stejné věci, které se třeba změní, protože zase ty budeš chtít někdy mít dítě a tak se ty role vymění a zase dítě něco bude chtít, bude muset, protože to budeš chtít ty a pořád tak dokola. Samozřejmě, že je čistě Tvou osobní věcí, protože ač se tak nějak pohybově a tím cítěním a tím vzájemným prožíváním jistých věcí i mimo virtualitu známe a dáme se nějak vydedukovat, jak to vnímáš a co jsi do té doby posbírala za životní postoje, protože to hodnotit nemohu, k tomu mi již chybí oči a pohled, tedy vidět věci , zjistit jak jsou a co a jak, stejně jako ty asi a nejenom TY. A tak když člověk něco chce vědět či zjistit anebo jen si ukojit svůj nějaký zájem, tak si hledá všechny dostupné možností, které mu dovoluje jeho svět a všechny možné možnosti. Ono přes internet se dá o člověku zjistit spoustu věcí, takže vlastně ani nemá smysl nějak lhát či zastírat a předstírat, protože se stejně na všechno někdy nějak přijde a to je vlastně tak nějak i se vším kolem, navíc ono když jsem Ti psal, že se budu s Tebou bavit buď jako Král s Královnou anebo Bůh s Bohyní či jen jako Muž se Ženou anebo Kluk s Holkou a protože sama jsi poznala že jsou věci vyššího rázu než bylo doposud zvykem, tak tomu prostě dle mého názoru a mohl bych i říct, že je to fakt, přikládáš poněkud vyšší důležitější váhu, protože to tak prostě je a je to PRAVDA.

Ono prostě u nás se říká,  že SLOVO DĚLÁ MUŽE a  ono ať jsou věci tak jaké  jsou či jiné a jinde, tak  stejně časem tohleto  každá žena docení,  alespoň v duchu, tak ty  věci prostě jsou od  jakživa. ŽENA ta je  vlastně od toho, aby jen  věděla, jestli je to v  pořádku anebo ne,  protože ono když muž  chce ženinu lásku, tak  vždycky stejně záleží na  tom jestli ona chce anebo  ne, protože láska se nedá  vynutit násilím i když  kdysi, za časů vikingů a  jiných barbarských kmenů  tomu obyvkle bylo jinak.

PRAVDA -to je takový  zvláštní jev, za který se  kde kdo dokáže pokud  chce bít a důležité je to co  víš a co cítíš a také i to  vědomí, že Tvé pocity vlastně znám a dokáži je vydedukovat hned a jsou duůležitější, stejně jako Ty zase sem tam nějak vnímáš pocity mé. I toto je prostě fakt a dá se tomu věřit, protože bez toho by ani nevznikly ty věci které prostě se vnímat dají a ono také je to mezi náma a ví o tom někteří jiní a někteří ne, proto také sem tam někdo třeba napíše to, že to jsou blbosti a že takové věci pravdou nejsou a pak je pravda taková, že pokud si to přečteš a přečteš nějaké komentáře tak tě nějaké naštvou už jen proto, že prostě víš, že to pravda je a že se Pipi zlobit anebo se Jí to nelíbit, protože ono kozorožky či kauri mají některé vytříbený smysl pro takové věci cos e týkají cítění. Pravda, ženy prostě jsou poněkud časo vnímavější než muži, protože jejich intuice či nitro není tolik ubito či nepodléhá zahlcení racionálnímu myšlení po celý život, což je prostě jejích jistá výhoda a pak se dít takové věci, které prostě kolikrát tomu co říká anebo si myslí že to tak není stane či přihodí právě to něco, co jej přesvědčí v zápětí o opaku,a le to je takové složité dění.

PRAVDA je taky to, že pokud třeba bychom se někdy měli vidět, protože ty mít své představy a pokud si je splnit, tak musíš vědět s kým vlastně budeš, protože ty jsi žena a ty jsi ta, která si prostě plánuje věci a vlastně v podstatě řídí ten chod rodinného krbu či rozpočtu?...nevím v dnešní době to je všelijak, Já jen, že tedy jsem sledoval i mimojiné některé relace, které nabídla česká televize a kde právě bylo něoc o tom, jak sladit rodinný život, výchovu dítěte i s prací a o tom, že v cizině je větší trend spíše takové flexibility od zaměstnavatelů, kdežto u nás zatím stále ne, protože tady je to pořád nějak zažité jednostranně i když za ten čas se najdou jisté výjimky různě. Tak pravda, ono i ta pověstná flexibilita se často využívá spíše na těch vyšších postech než v těch normálních a také každý se často raději na ní odvolává či se jí zaštíťuje, že zrovna jeho práce je flexibilní i když tomu kolikrát třeba doopravdy není.

Facebook - také taková věc, která se prostě stává spíše větší doménou jako internet celkem oproti jiným médiím a to nejen proto, že často je to zdroj informací zdarma, ale také to člověku dává určity pocit svobody, ale také i jiných věcí, protože lidé si najednou stěžují, že jim FACEBOOK rozbil vztah, anebo něco jiného, ale bu´d se s tím naučím žít a brát to normálně jako součást života anebo prostě je mojí chybou, že jsem tam lezl, že jsem třeba z pohledu jiných mužů měl tu tnedenci flirtovat s někým jiným i když mám vztah a partnerku, která se od svých kamarádek za ten čas dozvěděla, že její miláček jí...a tak dále a tak dále... prostě žijeme v době informací. někdy to prostě nechápu, proč to ti lidé nechápou, když kolikrát se v některých věcech internet preferuje a v jiných i když se jedná v podstatě o věci stejné, se zase dává do pozadí, protože stejně je vše jen věcí mínění ať již osobního či veřejného a názorů.

Ono třeba se může někomu zdát, že když jsem třeba včera sympatizoval s prezidentem, tak že tím něco sleduji., ale ne, nesledují tím nic, prostě pokud má pravdu, tak jí má a pokud ne, tak stejně sám zjistí, že se mýlil, je to politik a očividně bylo vidět na tom že i on dává na fakta a staví na faktech, protože každý dům či stavba pokud má být pevná tak se má stavět na pevných základech.

Vrátím se ještě k tomu včerejšímu jeho dni zde na ostravsku, protože ono člověk si také nezapamtuje všechno najednou a vždycky tak ještě tři dny v hlavě ty věci doznívají. tedy pokud se týká toho vnímání politického, které je také součásti času i života, kdyby politika nebyla součástí životů a neměla na ně vliv, tak bych se o ni nebavil, protože by nebylo proč a Tvou ženskost bych tím vůbec nezatěžoval.

Protože pořád jsou jisté důležité věci, které se odvíjejí od tohoto psaní, třeba to, že když prezident se zastává svého o čemž ví, je přesvědčen, že by mohlo být dobré, tak pojednou se jistě najde někdo v zájmu svého třeba kdo si dá tu práci a ten jeho xylet starý návrh najde, ale pravda je i to, že to co mohlo být dobré předtím, nemusí už být úplně celé dobré v tuto dobu a věřím tomu, že pokud si to i on osobně přečte, tak to není o tom, že bych jemu oponoval, ale jde o to, že tenkrát to vnímal tak a věřil v to, že to pomůže a kdyby tomu tak bylo a prošel jeho návrh, třeba bychom byli někde jinde, těžko říct, nezkusíš, nevíš. Ale jde také o to, že tu svou energii dával do něčeho, do své práce a nějaké své vize které věřil a ta energie se právě týkala té doby.

Druhou věcí, kterou se řídím Já, protože ani můj sem tam nějaký nápad v tento 62. den, kdy naše vláda či spíše poslanecká sněmovna, protože zatím mne ještě nikdo nevyvedl z toho, že je něco jinak a i kdyby vyvedl, tak stejně ten kdo si to řekl přesně tak jako kdysi prezident nad těm, i papíry... : No podívejte se, tady je to černé na bílém, tam mi neříkejte...tak už to zůstane v hlavách lidí, protože se především stalo to, že někdo nemá v sobě tu zodpovědnost či morálnsot a nerespektuje zákony či ústavu jako zákon nejvyšší a od ní odvíjející se zákony další, které jiní pro změnu učí druhé respektovat.

Také i Já mám své vize, své sny anebo zdání. Mně se včšak ty věci zdávají jiné, prostě včera tu chvíli, jsem viděl něco. Něco jako chleba do kterého vlezl tlustý černý potkan. Chvíli mi trvalo si ujasnit co to asi znamená a jaký to může mít význam, ale když se bavím o ústavě a prezidentovi, tak si říkám, že je tam nějaká krysa, hlodavec a velmi nabažený, který chce něco nahlodat a sežrat celé. Protože tak se dívá na věci třeba čaroděj anebo poněkud jiná bytost, která je jaksi za smrtí a je již dávno v úrovní jiných prožitků než normální běžní lidé. Pravda je, že už jen toto vědomí člověka dělá něčím výjmečného, význačného což je dobře na jedné straně, ale na té druhé tím zase člověk se nesmí příliž nechat unést, protože ono to potom zaslepuje a často se pak nevidí věci, které se jindy vidí normálníma očima.

Víra. To je totiž základ k uzdravení a také jednou z pevných součástí tzv. ŠTĚSTÍ NEMĚNNÉHO.

Vlastně jsme v podstatě takové to auto,  které se prostě krok po kroku anebo metr  po metru sune někam či jen ten bílý kůň,  který je jako symbol Ostravy, který prostě  momentálně vede  Svatého Václava a  také i Svatého Prokopa, který jistě má  také možnosti symbolicky či obrazně něco  prokopnout anebo nejlépe nakopnout.

Jsou drahá princezno prostě zákony a  každá se nějak řídí zákony, ale buď se  jimi řídímě a jedeme podle nich tak jako  po dálnici podle svodidel,  anebo se  snažíme jisté, tedy někteří ty svodidla  rozbourat anebo se za ně schovávat.

Pravda je, že prezident včera řekl, že  poslanci dělají těžkou práci. Možná,  protože můj pohled si pod těžkou práci  představuje něco jiného, ale že dělají  nákladnou práci, tomu lze věřit, protože za ten čas, to opravdu kolikrát výjde nákladně.

Samozřejmě, že prezident ví, vše co se děje na hradě, má to tam blíže , tedy co všechno stihnou, každopádně je vždy důležité čemu se věnovat prioritně a co je důležitější, tedy spíše než i nadále rýpat či narušovat jistá ústavní práva, což je spíše práci levice, řekl bych, protože často v těch lidech budjí nenávost a odpor vůči druhé straně, to je něco jako vaše odvěká ryvalita se ŠVÉDY, jak jsem se dozvěděl, možná tedy to pramení právě z těch dob, kdy vaše Finské Království či velkovévodství padlo pod nadvládau někoho jiného a od té doby možná to tak v těch lidech je zakořeněno i když ta doba je možná již zcela jiná, do ví, ale prostě by bylo vhodnější či výhodnější, pokud tedy ekonomika válcuje politiku a ovládá řešit spíše ty ekonomické věci a potom ty ostatní. Možná, kdo ví. Pak to víš, jsou nápady a návrhy, se kterými i když v jistých detailech, protože i Já mám svůj pohled na věci a říkám si nezávisle na prezidentoově včerejším hovoru, že některé věci, jsou prostě dnes normální a měly by tak být, trochu jsem je nastínil, každopádně včerejší výrok prezidentův ohledně zdravotnictví mne usjitil v tom, že nejsem sám, kdo si to myslí a je o tom přesvědčený. také jsem již něco nastínil, protože nechci, aby lidé byli chudáci či se tak cítili, protože vím, že ve své podstatě nejsou, jenom je prostě někde chyba.

Jednou z věcí, co se týče te vesmírné víry je i to, což beru jako kámen základní, že vymyslet něco nového již nelze a že vše zázračné je skryto anebo se kukrývá někde v dávnu, minulosti, protože je to jako studna moudrosti.

Dnes cestou do Opavy jsem přišel na to, že své případné další rozumy a věci, budu prezentovat jiným způsobem, protože ono prvně má člověk myslet na sebe a svou spokojenost a pak na to ostatní.

Mimojiné i dnes , protože ony se vlastně věci dějí a i ty státnícké návštěvy se připravuji dlouhodobě a plánují a během nich se vyřeší jednou ranou spoustu věcí, což vlastně i dnes řekl bych prezident udělal, že domluvil spoustu dalších věcí, podnikateslkých priorit a jistot, protože také je zájmem jeho mít lepší zem. Jenže jedna věc je to, že když někdo taha dopředu a druzí to brzdí, někdy mi prostě ten systém přijde moc složitý a komplikovaný, to jen čistě z pohledu ostraváka.

Ono také si říkám, kdyby prostě se měl normálně vyřešit problém s tím jak to je nyní v poslanecké sněmovně, tak by to podle královských zákonů a nařázení bylo jinak a tudíž se opět přesuneme do úrovně kdyby...

Kdyby byl Král, tak by přikázal: Zbrojnoši královští, ten člověk tam momentálně podle regulí nemá už co dělat, samotnému se mu nechce, chopte se ho biřicové a žeňte jej z hradu a jeho blízkého okolí co nejdále ať již se tu nikdy neukáže.... a jelo by se dále tak, jak by to mělo být, jenže je to tak, že zase jeden něco jiného by měl chtít.

" To by byla pohádka,..." povzdechnou si v tu chvíli poddaní.

Pravda, prezidentův návrh jsem neviděl, ale jistě na něm něco je a ono jisté věci by se dají doladit, ono vše je prostě vjen věcí diskuse.

Normálně sice moc nemluvím, možná jsem také spíše jen více uzavřený, mlčenlivý a hloubavý či přemýšlivý a raději pracovitý jak rozený fin, ale to víš, alle to víš, pokud chce být dneska člověk významným státníkem, protože Král musí zastávat všechny funkce a vlastnosti, tak holt se nedá nic dělat a musíš u argumentovat i toho největšího a nejukecanějšího i když to stojhí někdy tolik zbytečného času, který by se dal využít asi daleko prospěšněji.

Prostě také mám nápad ohledně toho, jak by asi nový systém ve zdravotnictví měl vypadat, ale vím, že půjde přesně tam, kde ten prezidentův a také vím proč a z jakých důvodů.

Takže nakonec, protože ono to vědomí, že prostě i někdy prezident samotný, protože je to přeci jen osobnost a osoba, která musí mít všeobecný přehled o veškerém dění v zemi či ve státě, protože ono to Království mé, možná má jiné hranice než stát, ale naštěstí v rámci SCHÖNGENských úmluv to je all right.

Takže také vím i to, že prezident nejen to, že si rád o sobě asi jako každý člověk přečte něco pochválného ale také i on někdy prostě po pečlivém zvážení pokyývé hlavou, že ty věci tak jsou anebo že na to něco je.

Navíc věřím, že i on má jistě svůj pověstný bič nad tím, jak to dnes říkali v televizi na ČT 24? Že potom prezident provede madveděva na návštěvu císařské konírny? Tak nevím jak to mám teď pojmout, protože jsem zoufale hledal ty skoky na lyžích o kterých se psalo, že budou v televizi anakonec nebyli. přesto je to jeden z takových těch sportů které mne prostě baví sledovat někdy a ani nevím proč, prostě to mám  rád, fotbal mne moc nebere, ono stejně tam není kolikrát ani o co stát...skoro dvě hodiny koukat jen na většinou ani žádný gól, nebo jeden, sem tam dva, tři , a někdy...

Tak zatím přeji hezký večer a Já jdu zase něco dělat Pipi a ještě večer Ti možná napíšu něco o tom jak to tady vlastně souvisí s Bohy a těmi proroctvími a tak různě...

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 8.12.2011 18:36 | karma článku: 5,35 | přečteno: 422x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...