Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Match EU :Cze aneb Z kasy do kapsy

... A tak využiji ještě tohoto neomezeného blogu, kdy tzv. blogér smí přispět maximálně dvakrát za den pouze přispět kouska sebe, protože se nedá přesně definovat zda vyjádřit svůj osobitý postoj či názor k dané věci, případně poslat svá slova tam kde to jest třeba a podělit se o své zážitky a prožitky s ostatními, které on, tedy ten dotyčný autor nějak někdy a něčím ať je to cokoliv oslovil a kterého velice mrzí, že jeho čtenost klesá na základě toho, že se uchýlil k jisté primitivitě či spíše jednoduchosti, což vlastně jistě imponuje ženám,které prý dávají přednost věcem jednoduchým a proto tak rády vyhledávají muže pro svou či kvůli své oblibě a oblíbenosti. Každopádně jej ale těší na tom to, že zcela případně, pokud dojde na zájem jisté dejme tomu nestranně pohlížející osoby z jiné krajiny, která má také svůj názor na jisté věci zcela neovlivněný domácím děním tedy svůj nestranný postoj a dokáže vlastně někdy časem v jeden den vše objektivně zhodnotit bez toho, aby byla jinak ovlivněná a uvítá, že je to pro ní jednodušší k přeložení v jistých případech, tak tím jenom lépe. Tím chtěl autor říci či vysvětlit i to, že vlastně na základě cesty dobra či všeobecného dobra jde vše tak jak má jít tím správným směrem, protože ono to vlastně z jistých důležitých osob jednou ranou vyřeší tolik negativ, které by jindy za jiných okolností řešily snad sto let, kdyby jim život přál anebo nikdy, jaký to má dopad táto hra mezi Zemí a Nebem, Láskou a Životem, která prostě nabrala na základě citu a pocitu a především toho dechu poněkud mezinárodní rozměr. Ale i to je jen a jen dobře, protože ono Češi kolikráte říkají, že by to chtělo, aby i na ty jenž si často hrají na Bohy a cítí se ve svých korytech neohroženě konečně jednou udeřilo.

A navíc i ten pohled z poněkud jiného měřítka hovoří jinak anebo věřím tomu, že by hovořil, ačkoli zrovna

je spíše poněkud aktuálnější se věnovat věcem dušičkovým či Helloweenským...

Ono třeba když si Ona vzít, že České Ministerstvo školství opět z dotací EU v podobě  3 miliónů chce vyřešit nějakou nevzdělanost národa, která věřím tomu, že spíše by se zvýšila, kdyby učivo bylo pro studenty záživné, protože ono od dětství má člověk odpor se učit nové věci, protože jej nebaví nějaké hloupé zkoušení či poslouchání nějaké zcela nezajímavé látky o které sám osobně je přesvědčen, že v životě jako takovém mu to už nic nedá, protože k čemu je mu zrovna potřeba vědět to, v jakém roce se narodil onen diktátor či malíř, když důležitější je jestli rodiče či přátelé v tu chvíli pořídili lístek na ten či onen koncert anebo už abychom z té školy byli pryč a přesto jsou takoví, kteří do školy chodí rádi, takoví kteří jen tak a pak i takoví, kteří vůbec ale jejich docházka vypadá tak, jako by tam seděli dnem i nocí. Stejně tak jako když paní Iveta radič či všichni se shodli na tom, že Řecko klamalo ve statistikách a podávalo jistý čas o sobě lživé informace a že se o tom vědělo. Tak jako i to, že Evropská Unie měla nějaké pravidla, které většina států porušila či překročila, takže se nelze divit.

Já nevím, ale osobně bych třeba Řecko za to jeho nesportovní chování vyloučil do konce zápasu z hrací plochy tak, jako v hokeji a byl by klid a ušetřilo by se více či by bylo pro ty země, které to s tím myslí dobře, ale již dávno bylo prognózovano vyspělými zeměmi, že když se EU rozšíří směrem k jihu, tak to bude začátek konce EU a tuším, že již tenkrát to tvrdili špičkoví skeptici. Tedy můj názor na věc, protože věřím spíše tomu, že většina jako vždy řekne, že tomu taknení a že dotyčný pisatel si to vymyslel anebo jen tak vykouzlil z rukávu. Nevím však jaké v těchto bodech má EU podmínky a zda se s tímto nějak zabývala či jen sbírá a sbírá a nabírá jak na objemu, tak i na váze a logické je, že když váha přibývá, tak je to těžší a těžší unést.

Každopádně ono v rámci nějaké rovnováhy je třeba jak přijímat, tak i odpouštět či vypouštět, tím nemám zrovna namysly škodlivé látky z Aceloru Mittal, protože dotyčného majitele to myslím ani nezajímá, co je mu po nějaké Ostravě, která se tady trápí smogem o kterém politici se shodnou, že to zase nění až takové akutní a že ruší či zakazují AKCI SMOG protože pro ně osobně je velice nevýhodná a finančně zatěžující asi tak jako o ni svou perspektivitou a svým prosperujícím jednáním pro stát a přesto....

Přesto je třeba si vzít i příklad z jisté a nevím zda je to chytrost či vychytralost, že najedné straně země z EU do které vlezla pobírá dotace ve velkém a le co příspěvků se týče, tak vzhledem k tomu, že v zemi není zavedeno Euro nemusí jisté příspěvky zavazující odesílat.

Osobně sice přesně nevím pravidla hry a jak ty věci jsou, ale na jedné straně mi to přijde vcelku not fair play a na straně druhé si myslím, že EU i toto dává Česku pěkně vylízat či vyžrat jak se říká v podobě neustále velkých prohravaných arbitráží a podobně až si říkám, jestli to ještě pořád ty naše chytrolíny a výkonné mozky baví a jak dloouho je tohleto ještě bavit bude a když, tak jako jestli jim to nepřijde alespoň trochu blbé vůči jiným.

Samozřejmě že nepřijde, protože kdyby jim to přišlo, tak sami od sebe by toho v rámci záchrany či toho o čem se včera tak vehementně bavili zanechali.

Nedávno mne jeden z lidí na Facebooku obdaroval otázkou při jedné při: Kolik pracovních míst jsem Já jistým lidem nabídl?

A Já mu v tu chvíli přesně nedokázal  odpovědět, protože Já jistý čas dávám  životy či vracím lidi zpět a pokud si práci  najdou sami, tak bych jen řekl, že to s tím  nějak souvisí, vždyť přece dávno nejsme  jako malé děti v plenkách a komunismu či  socialismu, který se o nás od malička staral  dávno odzvonilo, jak nám to mnozí tvrdí,  takže se každý musí o sebe starat tak, jak  nejlépe umí, což akorát člověka zocelí v  životě a jedno zda muž či žena, ale co o  tom budu vyprávět Finům či severským  národům, kde zima je větší než ve věčně  ufňukaném ČESKU a kde noci jsou tak  dlouhé jako v Česku týdny a dny před  výplatou.

A tak to nechám pro nečtenost a  neúspěšnost tak nyní a budu se raději  věnovat jiným věcem i když možno Ona  chtěla říct, tím že možná to jméno zde  mohu dát, ale dokud On přesně nevědět,  zda ty slova od Ní a Ona tak doopravdy  chtít a Oni spolu se tak domluvit, tak On  jako čeští politici si dál svou hru bude hrát,  tak jako když poslouchal jistý čas  relaci Čajovna na stanici Český rozhlas 3  Vltava, kterou moderovala zrovna  ostravská zpěvačka, alternativní hudebnice  a výtvarnice v jedné osobě a  rodačka Vladivojna La Chia, která svým  magickým hlasem se snažila vnuknout  posluchačům svou vizualistickou  fantastickou či fantazijní představu o tzv.  pověstné žluté vzducholodi, která by nesla  všechny politiky někam nahoru nahoru nahoru až by jednoho dne praskla.

Škoda, mít tak tu moc, snad bych jí jen položil dotaz, zda náhodou poněkud nezaspala či se nespletla jen v jisté barvě? jestli ta vzducholo´d nad námi již dávno nebrázdí vzdušnými koridory v barvě, kterou ona osobně moc ráda nemá či ji jen zakrývá, tedy růžové. a která také náhodou nestoupá někam směrem...nahoru nahoru na veliké nebe. Nevím, někdy mi přijde, že některé věci tím časem od vstupu do EU a tzv. rozšíření hranic nestojí sem tam za připomenutí, když je vlastně vše v relativním pořádku.

* * *

 


Ona hlavně raději číst více ten starý příběh,
snad to jejímu oku neuniknout. viz soouvisející článek, pokud ona to číst, tam více o tom všem a o zdraví popsáno.

Ona hlavně raději číst více ten starý příběh,snad to jejímu oku neuniknout. viz související článek, pokud ona to číst, tam více o tom všem a o zdraví popsáno.

 

Hän enimmäkseen mieluummin lukea lisää vanha juttu, ehkä hänen silmien neujít.Katso aiheeseen liittyvä artikkeli, kun hän luki sen, on enemmän kaikista terveyteen ja kuvattu. Niin laulavat ...

 

 

Autor: Martin Vontor | pondělí 31.10.2011 17:29 | karma článku: 4,53 | přečteno: 656x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...