Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pravda, láska, štěstí...co je to?(137.)

Rakas prinsessa... od teď opět měním styl, protože každá změna vždycky něco přinese, někde něco pozitivního, jinde něco negativního, to záleží. Vím co je ve věci i když mi zde kolikrát jiní mně neznámí a skrytí píši či reagují poněkud utajeně jako kdysi za totalitního režimu pod hrozbou odhalení tajných agentů STB, kterými se to zde, pro tebe v tomto zapadáku či vesnici uprostřed Evropy tenkrát hemžilo hodně. Bylo jich zde jako vši anebo blech v kožichu a Já věřím, že i když je již dvacet anebo přes dvacet let po pádu někým zvané železné opony jistého divadla, že některé zastaralé metódy a návyky přetrvávají dodnes. Pro mne momentálně je nejdůležitější to, abys Ty věděla co je ve věci a ty věci se prostě vyskytují pořád nové a nové někdy dobré pro mou zem ve ktreré žijí a někdy ne, to zálaží jak co kdo a proč udělá či řekne a také i to, že tě prostě zajímá pojednou to co tě doposud nezajímalo a vím či jsem si vědom ý plně toho, že nejenom Tebe, ale také ty, kterým na Tobě nějak záleží, protože to bereš velice vážně jelikož ono to ani jinak brát vlastně nejde a nebaví mne dokola zde omílat a do nekonečna opakovat jisté rozdíly mezi tím, kdo co cítí a vnímá daleko vyšším smyslem a kdo to nepozná, protože to nepoznal.

Někdo sice může namítat, že se nad někoho povyšuji jelikož to tak vypadá či se zdá a také nemusí zde se vším souhlasit, jsou prostě věci osobní na základě cítění a pak ty vnější kolem nás. Někdo věří všemu plně, někdo něčemu jiný začne tomu co nevěřil věřit později až jej samotného něco přehodí na jinou myšlenkovou kolej či vlnu, ale to je každého věc, protože v rámci zachování jistého právav vlastního rozhodování se musí brát ohled.

Ale jde o slova a o kritiku věcí a časový posun nejen myšlenkový, ale i tak vnímající jiné věci.

Někdo to čte rád, někdo z nudy, jiný to odsoudí  na základě titulku a další po třech až pěti větách a někdo si to přečte pozorně. Koneckonců věřím tomu, že v jistých bodech se sem tam s každým nějak shodneme, koneckonců jsme lidi, tedy oni to říkají, ti kteří neznají ten svět poněkud z jiné sféry zpoza druhého břehu řeky a neprošli ještě tím čím možná ani neprojdou tak, jak jsem tím prošel Já, protože je zase spousta jiných věcí, které za ně prostě někdo již automaticky udělá. Oni jen cítí něco božského, něco více. Někdo děle jiný méně a pak si to nedokáži pořádně vysvětlit či nedokáži přijít na to odkud či proč to a od koho to pochází.

Každopádně vím a věřím tomu, že prostě slova má Tobě jenž zatím zůstaly bez odpovědi ujišťující jsou brána od toho času vážněji a vážněji a muž z pohledu ženy je od toho, aby vlastně nezklamal její důvěru především jedná-li se o věci bytostní.

Světy jsou již nějaký čas poněkud jinak rozdělené, než si kdokoliv nezasvěcený dokáže představit, ale je to tím, že prostě čas, který se odvíjí od toho okamžiku těch spojených duší nabral poněkud jiné obrátky a nelze vrátit a když je někdo ČAS a má svou vlnu, tak to sotva někomu dá smysl.

Ono také je to o tom, že člověk odjakživa nikdy nechtěl plně nejen pochopit věci božské vyšší, ale především příjmout ačkoli se tradují fráze jako, že si člověk zvykne na všechno.

Každopádně jsem se bavil s Tebou o tom, že se chvílemi s Tebou budu bavit slovy Krále a někdy slovy Boha, protože již od toho okamžiku vlastně jsem věděl proč to píši a vím, že dnes to víš i Ty.

Vlastně ani neodbočím pořádně od toho svého stylu, protože pořád budu sdělovat jen to jak vnímám věci jež jsou nyní po svém pohledu.

Ono totiž vše je spojeno i s Tvou přirozenou povahou a věcmi jak je vnímáš Ty, co by žena či mladá slečna ze zcela jiného světa, což je i pro mne vlastně ani ne tak obtížností jako spíše výzvou, nehledě k tomu, že stejně jak podle staré legendy, tak i podle těch všech věcí souvísejících kolem se jedná o věci osudové, protože se to tak děje na základě lásky a víry.

Ne, neříkám pravdy, protože pravda je věcí relativní a mění se každý den a mění ji anebo si ji kdokoli jakkoli, ale přesto stále vítězí. nebudu se ani tak dens bavit o pravdě jako takové a ani o štěstí, i když jsem stihl pár zpráv na rádiu kde si zase holky mezi sebou řekly, no snad bude štěstí stát při nás a nebudeme mít smůlu. A nevím ani jak to myslely. Jestli si to nesdělily jenom tak na základě svých osobních věcí, které se jim dějí v jejích běžném životě či je to jen jistou odezvou na jiné věci nově zjištěné či na základě jistých faktů jenž nastály a jako všechno prostě ovlivňují dění ať již zde v této zemi tak i jinde ve světě anebo jen v Evropě, kdo ví, to máš dneska těžký, protože každý sám o sobě je více či méně svou vlastní individualitou ve svém vlastním světě a má svá přesvědčení a své vlastní věci jimž věří a kdybychom byli stejní, tak bychom asi byly jako hračky vypadlé z běžícího pasu nějaké továrny a už by to nebyl člověk asi.

Také neříkám že všemu rozumím, protože vím o věcech kde možná nejsem až tak moc dobrý protože jsem se s nimi nesetkal,ale za ten čas vlastně už ani nemusím moc přemýšlet nad tím a nad nimi, protože pokud bychom se setkali a třeba měli být spolu podle toho jak ty si to představuješ, tak zase je máš ty, v rámci jistého doplnění či završení Třetího principu. ne neboj, nepočítám s tím, ale pořád věřím tomu, že věci se nikdy neději jen tak pro nic za nic a bezdůvodně a vždycky mají nějaký smysl anebo důvod a také i tomu, že prostě každému je něco z hůry dáno a také ne jen tak pro nic za nic  a že ty věci prostě někde vedou.

Ono pořád touto formou je však těžké psát každé slovo tak, jak by se mělo, protože vždycky to horší působí kolem.

Nevím nyní ještě přesně jak Ti mám vysvětlit proč a na čem a od čeho se ty věci začly dít a to s ohledem právě na ty věci předešlé, protože ze všeho nejčastějším problémem či peklem jsou výčitky a ty lidé umí nejčastěji ze všeho.

Někdy si říkám, že nejlepší je pořád psát o vztahu. O krásném šťasném vztahu a lásce, o kterém vlastně sní každá žena snad více než muž. Jenomže oba víme, že když je vztah, tak kolem toho je i normální život.

Kdybychom se spolu třeba setkali ve chvíli, kdy jsi byla v Praze, řekli bychom si: Hi, I´am... You are very nice, likes me... a ty bys řekla..a kdo ví, možná jsme se mohli i potkat, projít v jistý čas kolem sebe nezávisle na sobě, těžko říct, ale kdyby tak bylo, dali bychom si kafe anebo něco jiného, vedli rozhovor a seznamili se tím klasickým typickým způsobem, tak by se věci asi odvíjely jinak, docela všedně a obyčejně.

Ale protože spousta lidí, tedy u nás a potom už i jinde v jiných zemích ví, že je v tom zde skryto daleko více, než-li si někdo myslí, tak je to zase jinak, protože je to tak, jak to je.

Každopádně kdybychom se spolu začli bavit tím prvním způsobem a kupříkladu by vznikl nějaký vztah, tak je jasné, že by přišly nějaké jak ty říkáš trable anebo problems, které by se měli řešit, protože každého přání a sen je žít nejlépe s co nejméně starostmi.

Jenže když je někdo vyvolený a patří mezi vyvolené, ale zcela jiným způsobem, než jak se k nám ze světa přenesla jistá reality show, krom dalších podobných, tak v souladu a zachováním toho dění, jsou starosti vyšší, takové všeobecné, protože ať již Král anebo Bůh jenž je skrytý ve jméně má svůj úkol a poslání a musí si jej plnit, protože to jej nejenom zavazuje, ale děla jej právě tím čím je.

A tak u nás být nyní very big problems.

Možná že kdybychom byli nyní spolu, jako že jsem přes éter zaslechl něco o jistých představách i když spolu nemůžeme být, ale kdo ví, kdo to psal. To nechám tak, protože znám své lidi a vím co dokážou za ten čas, protože ono láska je všemnocná čarodějka když se již vleče nějaký čas a věř mi to, že s lidmi a nejem s nimi dokáže udělat opravdové divy a věci, za ten čas vím moc dobře o čem zde tímto způsobem takto komunikuji.

I know, I heard something ... jistě bys řekla, kdybychom právě teď byli spolu, ale nejsme a tak opět nezbývá než to poslat Ti to e-mailem. Jenže Tvůj soukromý nyní ještě jaksi nemám a navíc stejně to nemá smysl, když je do všeho zainteresováno mnoho lidí spíše přátel, řekl bych, ale také i nepřátel, těch je obvykle více, než těch přátel.

Pravda je, že když jsem pracovně vytížený a vlastně mimo dění, tak se nedozvím potřebné důležité informace na jejichž základě se mohu rozhodnout Královsky a ono také chvíli trvá než to, co víš a ví se všeobecně se dostane jinými zdroji tak, jak to jiní lidé vnímají jako že je to teď, ale ono to co je teď se oni obvykle dozvědí až za tři týdny a někdy kdo ví, jestli vůbec.

Jsou i věci, jenž vnímám i mimo ineternet a vím a věřím, že nejen Já jsem ten komu se v jistých chvílích zdá, jakoby někde bokem slyšel hlasy jiných, ono každý od jisté chvíle, pokud nemáme otupělé smysly můžeme vnímat i věci jinak a klidně můžeme být třeba v lese mimo jakékoliv elektronické spojení, jde to, mám to vyzkoušené a vlastně i ty také a jiní též to poznlai, ne každý.

Na nich se dá docela slušně stavět a navíc mám svůj vlastní intuitivní smysl či takový senzor pravdy či čidlo za ten čas natolik vycvičené, že prostě jsem si jistý, že ta věc je správná a za správné věci se u nás říká, že se každý bije jako za svou vlastní pravdu, pokud mu záleží na tom, aby se necítil ukřivděně či neměl jiné negativní újmy na své cti, pokud to tak opravdu vnímá a má čisté svědomí.

Také vlastně bych mohl i říct či zveřejnit myšlenky Tvé, které ty vnímáš a říkáš, ale momentálně mi to vzhledem k jistým věcem možná nepřísluší a možná si jen nerad něco namlouvám, ale vím, že by to bylo docela sdlušné sousto pro místní novináře, kteří sice o tom nepíši veřejně ale přesně podle toho, jak dnes říkal jeden pán na ČT 24 v relaci EKONOMIKA 24, že prostě internet je fenomén obzvláště sociální sítě, protože se tam lidé baví přímo a má to svou sílu a pravda není to anebo si nedělá reklamu tím co se prezentuje v médiích, ale právě tou šuškandou - šepotem co si lidé řeknou mezi sebou a to může být přes mobil, icq, skype a tak různě, nheldě k tomu, že i každý kdo má počítač a chce si sem tam přivydělat nějaký ten halíř tak si prostě stáhne anebo vyplní monitoring. net či jiné věci, kterých je prostě hodně.

Ale samozřejmě že to víme všichni, takže vůbec nevím že tím druhé obtěžují s takovou blbostí.

Tak tedy kromě toho, že vím, že jisté věci a problémy se dají vyřešit hned a už nás nemusí trápit, protože i ty co by žena jak vím se také s tím možná moc nemažeš tak Já vím a snad i proto jsem Král či mám jen tu výsadu anebo ten dar že prostě vím, že vše se dá řešit hned, když se chce.

Třeba i ten nastály problém u nás v České republice  s tím ústavním problémem, který jaksi samozřejmě lidé přisuzují mně, protože za to můžu Já a je to kvůli mně, protože jsem o tom začal veřejně psát, ale Vyvrátil bych to tím, že momentálně nejsem ani ve vládě a ani v Parlamentu ČR ani ve sněmovně, tudíž jsem nemohl stát se součásti šesté politické strany v nesouladu se zákonem a také to nejsme Já kdo nesložil funkci a poslanecký mandát přesně tak, jak se patří a taky nejsem dvakrát o čemž svědčí čísla a datum od 7.10.2011, protože kdybych tam byl Já, tak od tama odejdu se ctí a pokud bych ještě měl zájem se politicky angažovat, tak bych holt musel začít znovui od začátku, tak stejně jako když ty by ses rozhodla žít najednou v Česku anebo Já třeba ve Finsku, kdybychom byli spolu a domluvili se tak, taky začátek a taky něco nové, prostě stejné jako když tě vyhodí z práce a musí člověk začít jinak a od začátku.

U nás ale začít další problém a ten zase mít na svědomí premiér Petr Nečas, který uvedl, že ČESKO si přeje či je pro to, aby GRUZIE vstoupila do EU a do NATO.

Za prvé u nás tak, že politik by měl jednat v zájmu státu- země, ale především jménem zájmu obyvatel. Ten zájem by měl být podle všeho nejenom podle mne všeobecný. Nevím sice jakou měrou a proč premier mluví za celé ČESKO, když vlastnbě u nás neproběhla žádná velkolepá akce, kde by se každý vyjádřil pro to, jestli chce GRUZII příjmout do skoro na pokraji krachu či pádu EU, protože i DAILY TELEGRAPH říká, že britové se venbementně připravuji na pád eura a vlastně už vůbec v tom nevidím logiku, když se všeobecně vědělo o tom, že Řecko spíše přinesou škodu EU, jako že přinesli, pak Italové, proč zrovna dalekou GRUZII? Jaký proto a v tom být důvod?

Pravda kdysi jak malý, když tedy jsme žili zde v co by socialistickém státe pod záštitou RVHP- tedy RADY VZÁJEMNÉ HOSPODÁŘSKÉ POMOCI, kdy ještě RUSKO bylo něco jako USA a skládalo se z 23 až 24 zemí než se všechny osamostatnily anebo skoro všechny, aby zase někdo nenamítal. Tak mi hodně chutnal právě gruzinský čaj, myslím že na něj nedám dopustit a také jsem vedl na facebooku o tom chvíli řeč s Natálii Nata, která je z Ruska či odněkud tam a má přehled jistě větší o tom co se tam děje a věřím spíše tomu, že rozhdoně nežije v nějakých snech a iluzích jako náš premiér či spíše premiér ČR, protože náš královských to není, my již dávno máme jiný svět a ta mi vlastně odpověděla to, že v Tescu jej nemají hlavně možná proto, že i Gruzie má krizi. Takže pokud je opravdu zájem EU si na svá bedra vzít další spíše zátěž jenž urychlí její pád ačkoli jistě politika je jiná, protože se možná všemocně snaží obklíčit velkou rus a hlavně kdo ví, jaký vliv má na to Barrack Obama, protože to je jako s Izraelem a s Palestinou, USA si prdne napravo, tak se tam všichni nakloní a když na levo, tak zase na druhou stranu a koho vlastně zajímá, že zase omylem v Pákistánu zabili nějaké životy při své víře v Boha a Ježíše a v DESATERO, jenž hovoří, že nezabiješ či krve neproliješ, tedy kromě toho, že ono USA spíše více vyhovují místní občanské války.

Já spíše v tom vidím poslední dobou i jiné vnitřní kroky proč již skoro dvouměsíční nezákonná česká vláda podniká nezávisle na sobě tyto kroky. Spíše jak se říká jde do tuhého a kdo ví jak to dopadne, šetři se zakázky za pandury rakouskou policií, i s grippeny do nebylo v pořádku a o mostecké pozdržované uhelné nemluvě.

Ale ono tak před několika léty a nevím přesně jestli pět či méně, prostě jisté zbraně jakoby již vyřazené, ale přesto funkční prostě putovaly právě do Gruzie A TADY VLASTNĚ KLIDNĚ MOHU ŘÍCT, NEŽ MI ZASE NĚJAKÝ SKRYTÝ AGENT ČEHOKOLI nemítne, že jsem u toho byl profesně nezávislé na armádě ČR ale také s jistými příslušníky armádních složek, ale aby to zase nebyla jedna paní povídala, tak tentorkát by to mohlo být jeden anebo dva až tři pánove si povídali a jeden viděl.

Tedy osobně si myslím, že ČESKO jako celek  SPOUSTA ROZUMNĚ A SNAD I FANDÍCÍM EVROPSKÉ UNII LIDÍ zájem o to nemá. Vadí mně, co by svobodnému občanu této země už jen to, že někdo rozhoduje o něčem aniž by se předem někoho zeptal, tedy většiny a tou většinou je nevím zda bohu dík anebo bohužel národ a obyvatelstvo a jestli se nepletu tak po osledním sčítání obyvatel nás je....nevím to teď z hlavy, ale rozhodně více než lidí v poslaneckých klubech trojkoalice a opozice.

A tím dnes končím a jdu spát ..už tak je to dlouhé tak dobrou noc a kauniita unia Rakas prinssesa

Autor: Martin Vontor | úterý 29.11.2011 0:30 | karma článku: 5,36 | přečteno: 428x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...