Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Interregnum den 1. (162.)

Je sobota 7.1.2012, tedy 91. den kdy byla zjištěna a oznámena veřejně táto událost o tom, že složení Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR neodpovídá či neodpovídala platným regulím, bez ohledu na pozdější pozměňovací návrhy a novely v zákonech, především ústavních na základě dostupných prostředků moderní techniky co nejrychlejší.

Je tedy 1. den, kdy na základě udání této události, protože v podstatě každý den se rozhoduje o osudu nejen Země České ať již na základě osobních telefonických rozhovorů po vydání dalších informací či postupů, kdy tedy pokud v rámci hesla, že PRAVDA A LÁSKA zvítězí nad LŽI  a NENÁVISTÍ, jisté osoby rozhodující o osudech země dospěly k názoru, že to pravdou je a mezitím podnikly i různé opatření ať již varující, upozorňovací, pomocné či uvědomovací popř. ujišťovací. A kdy by asi dle veškerých státoprávních záležitostech hlavní zodpovědnost a celá věc mela být v rozpravě mezi Předsedou Ústavního Soudu ČR  a Prezidentem ČR a také i na jednotlivých rozhodnutí., protože další změny se stejně mohou dít až...a o tom i Prezident ví sám osobně na jeho vlastních životních zkušenostech, protože již několikrát za život tímto osobně prošel čili je osobou znalou.

My tedy stále zastáváme myšlenku, že za jistých okolností, se dá vládnout či spravovat země jako taková i z tepla domova od počítače přes internet, což považujeme v této věci za především včasné nehledě k tomu, že víme a jsme si již přes dva roky vědomí, že od nás se odvíjejí věci ať tak či onak.

Již předem bylo psáno na jiných místech, že Král či panovník obvykle vzhledem ke svým výsadam toho moc nemusí a jak každý zná z televizních instruktáží i v případě pohádek, má prostě na všechno lidi, kteří proto, že on sám má nejvíce práce pracují dle jeho informací a pokynů na základě nějaké již dříve vydlážděné cesty, což souvisí i s tím, že třeba někomu se může přihodit, že je či i nadále být může náhodně osloven, požádán i pomocí e-mailu či jiných zpráv o jisté informace či pomoc v rámci ať již zájmů osobních či souviejících s obrodou Království Českého, jenžto by mělo být obrozeno v době 2013 - 2018 protože Král musí stále mít na zřetel, že věci se dějí i v jeho přímé nepřítomností, což sice trochu zvyšuje pohyb a může uvádět i do časové tísně, na druhé straně však nabádá k ochotě a vzájemné pomoci a soudržnosti, tedy k věcem týkajícíhích se projevu dobra jenž vždy více bylo zohledňováno a bráno v potaz než projevy zla, tedy pokud opravdu zloje zlem a dobro je dobrem.

Vzhledem k tomu, že my se momentálně zabýváme především generačními problémy způsobenými činěním a nečiněním předchozích vlád od chvíle, kdy zadlužování země nabralo kritický rychlý vývoj v rámci případného bleskového oddlužení či vyrovnání na poli interním, protože Král má zájem na tom, aby jeho národ ať se zkládá z jakékoliv osoby úřední i neúřední či jiného občanství, nečelilo zbytečnému dalšímu tlaku nevhodnému pro další dění a také věříme tomu a jsme stále o tom přesvědčení, že celá věc se dá vyřešit rychle, v tichosti bez jakýchkoliv dalších jiných negativních dopadů nejen na Zemi Českou, ale vzhledem k nově nastíněných věcem celoevropským i jinde, protože i toto dění má z pohled celoříšského, pokud vezmeme v potaz fakt, že EVROPSKÁ UNIE je tzv. 4. říší ne-li 5. a také i věcí jenž jaksi souvisí i s chodem věcí nastálých by více bylo ke škodě jiným projektům ač momentálně jsou na poli předběžných jednání či diskuzí v různých nově uzpůsobených týmech.

Konkrétně tedy tomu, že se sem tam i děti, kteréžto jaksi oficiálně nemohou promluvit do dění politického poslední dobou také zajímají o to, co by mohlo nastat či nastane dále sem tam ráno zeptají matek či otců svých v jakékoliv nezjistitelné domácnosti: " Co myslíš mami, tati? Jak to dopadne? Rozpustí Prezident sněmovnu a bude vládnout Král? načež rodiče obvykle odpoví: " Dej mi teď s tím pokoj, Já na to nemám čas."

Král se také musí zabývat i záležitostmi jinými, především z toho pohledu šlechty jako takové, protože věří tomu, že jistý čas ačkoli šlechta vždy hrála výraznou roli v dějinách země jsou věci jenž jistý čas byly potírány či pozapomněny popřípadě jen neupřednbostňovány a také i proto, že pokud obroda Království  Českého má mít skutečnou podobu, protože v duchu lidu jimá. Netvrdím každého, tak i šlechta se v tuto sobotu, co by dnem neúředním zajímá ze svého postavení o to, jakou roli má hrát, na kterou stranu se přidat či obrátit a především proč, tak jako každý další má právo s něčím souhlasit či nesouhlasit, protože i tak souhlasí a nesouhlasí popřípadě se informuje u osoby poněkud momentálně ve středu dění, což může být i Ministr ve věcech zahraničních z hlediska politického Karel von Schwarzenberg, co by tedy na základě ankety nejčestnějšího politika či nejčistšího a také proto, že vždy kolem nějaké známé osobnosti se to vždy hemží taktéž  často osobami pochybnými, ktero na straně druhé, by šlechtic kol sebe moc trpět neměl a to i proto, že šlechta odjakživa patřila spíše ke skupině se přizpůsobující aktuálnímu, aby dle svého ducha mohla podniknout další kroky v rámci majetkoprávních a také dobových.

Ke knížeti, protože i on z hlediska jiného má své morální povinnosti a to i s ohledem na pole domácího dění. Že čas a dění zastaviti nelze, a pokud jistý čas se od Ostravy dějí věci o čemž svědčí i svit Slunce, tak zde se prostě dějí věci v nějakém duchu o čemž svědčí i mnohé věci pozitivní charakter na poli běžného podnikatelstva  a také na základě odvíjejících se věcí od myšlení krále ať již na základě získávání dalších průkazných materiálů v boji dejme tomu restitučního charakteru jako předmětné.

Mimojiné králeusiluje o to, co Jeho není, ale Bůh ví, že i Kníže si sem tam řekne: Tak to vidíš... což se týče i oblasti bzenecka s lokalitou Váté písky, vzhledem k tomu, že lidstvo je soudobě přesměrováno do 3.4. a 5. dimenze, kde nemá smysl ztráceti čas a dějiny vždy oceňují jisté činy, prootže příběh či psaní tohoto typu stejně jednou do dějin vejde bez ohledu na to, zda jsme to momentálně my či někdo jiný, protože legendy se tvoří tím, že se o nich píše či hovoří a my také postupně budeme sebe dokonalovati či jen upřesňovati v rámci možností a schopností bez ohledu na to, jak se jeví trend postavený na papírech.

Vzhledem k tomu, že spíše věříme tomu, že i oni jsou tzv. pověstným terčem jistých otázek a to z pole mezinárodního, tak věc se jeví nikoli vážnou, ale důležitou a skutečnou.

Řekněme tedy, že momentálně se nám jeví věci dvojí a člověku neslouží k dobrému být dlouho na těch pověstných dvou židlích už jen proto, že nemůže přesně plnit funkci svou.

Řekněme, protože v době, kdy každý o něco usiluje nezávisle na čase, kdy Prezident ČR pán Václav Klaus ve svém projevu informoval národ o tom, že nás čekají další volby a protože i my ctíme své předky a vycházíme z nich stejně tak, jako jiní vychází z jiných a vždy je důležité to, co člověk nejen řekne, ale také udělá či neudělá prohlásil veřejně při své ostravske návštěvě, že v rámci nějaké cesty se snažíme či budeme pokračovat o odkomunizování země, se ten duch královský liší v tom, že snahou tzv. královských či císařských vojsk zemi spíše odpolitkovat a to na základě toho, že si myslím, že politika nejenom není řešením šťastným, ale významný vliv poslední dobou nejenom na devastaci jak krajiny, tak i ekonomického dění a především finančního stavu či zabezpečení země či vlasti a také i to, že v rámci jistých věcí zjištěných ať již z úst někoho jiného s příhlednutím, kde od případného uskutečněného plnění § 91 je blízko k tuším-li správně § 96 se Klausovi, jak bylo jindy zmíněno vždy hrdě hlásili k čechům, protože ono dneska co se týče věcí, nikdo nkdy neví přesně kdo a s čím zase na někoho přijde a jak celou věc buďto zamést pod stůl či jaké nové pomyslné zbraně  vytáhnout, protože kolem takovýchto věcí, je vždy velký šrumec.

Co si myslím, že pokud je zde vyzdvihovan zájem vlasti v níž žijeme a zájem všeho lidu dle Ústavy ČR a národa a označen či posouzen jako pravdivý, tak k tomu paragrafu by mohlo dojít jen v případě, že by Prezident ČR  ve své funci celou situaci rezoltně popřel či odmítl respektovat, protože v takovýchto věcech, kdy se kráčí po ledě tenkém není dobré a obzvláště Králům nepřísluší dopouštět se tzv. fatálních chyb.

Jednou z věcí, kterážto je jistě důležitá je zabezepečit proti politickému drancování země především činnost České Národní Banky, kterážto tedy plní či by měla plnit zajištění a stabilitu země a to i na základě toho, že bankovnictví co by obor nemá nic poslečného s ekonomikou a jejím vývojem jako takovým a jejíž funkce by měla tedy dle jejího jména kdy:

Nezávislá a důvěryhodná Česká národní banka pečuje o cenovou stabilitu, dohlíží na finanční
systém a podporuje jeho vyvážený a plynulý rozvoj a zajišťuje hladký oběh peněz a plynulý platební styk.

Má zajišťovat svou nezávislost a důveryhodnost i proti možným dočým politickým vládám, jejích změnám a otřesům, krachům a podobně. Tudíž měl by to být především institut politicky nezávislý a řízený sám o sobě, ktyrý za ta léta je schopen se ohlídat sám neboť zná svou funkcí a tudíž žádný dohled ze strany politické by tam neměl být upřednostňován. Ono koneckonců jisté krachy či neregulérnosti bank, vždy nakonec spadají pod pravomoce soudců.

Pro nás je důležité, neboť my vycházíme z věcí jaké jsou a jaké by být měly, že prostě při případné rizi na interním bankovním poli, je ČNB nadřazena všem bankám a navc jako jediná má jistinu zlata a že veškeré transakce se řídí jí a jiné banky si kolikrát půjčují právě od ČNB jakož i jiné subjekty, tedy pokud opravdu ČNB se drží svého kréda a je ryze nepolitická či nadpolitická.

Pokud takto není, dle posledních snah čelních politických představitelů, bylo by vhodné tuto věc napravit, neboť si myslíme a nabýváme dojmu, že vprvním dnu tzv. INTERREGNA, kdy celý další děj je otázkou každého dne a záleží jen na rozhodnutí, aby plnila především vzhledem a k možným výhledemdalších kroků vyvíjejících se ať již z vůle či rozhodnutí Krále či pravomocně ustanovených institucí kteréžto taktéž hrály vždy velkou roli v dění a osudech země byla podchycena a respektována a veškeré případné snahy o opak považovány spíš k neprospěchu politických stran a jejích počinů a snah a také brána spíše jako bojkot věci dobré, případné sabotérství a to i čistě z pohledu osobního, neb nechápeme vůbec kroky momentální opozice. a její snahy bez ohledu na mometální zákony, kteréžto jak říkal Prezident sám, zrušit se dá všechno, o čemž víme s jsme toho denními svědky.

Pokud tedy jisté instituce shledají věc jako adekvátní a využijí své již předem předeslané pravomoci, mělo by jisté odpolitizování proběhnout taktéž docela rychle. Už jen proto, že na věcech nejistých se stavět nedá a jakákoliv případná náprava je věcí dalších zbytečných případných výdajů vzhledem k tomu, že ani my momentálně nemáme představu ani jistotu jak celá věc dopadne, ačkoli je sledována i světem.

Co se týče zpráv, všechno jsou zrpávy ať již charakteru osobního či veřejného. To jen pro nemístné kritiky pohlížející na celou věc z poněkud jiného soudku obvykle.

A také i proto, než se v tento víkendový čas odebereme opět na cestu do zaměstnání je důležité vzít v potaz i fakt, že ač se to nezdá, tak celá věc se všeobecně ví a jen v zamezení škodlivých a nepříjemných skandálů se oni hovoří jen v jiných kruzích a to i proto, že z hlediska všeobeného rozhodování, upřednostňujeme či vůbec má přednost rozhodnutí a mínění všeobecné před rozhodnutím osobního rázu což se může týkat klidně i toho, protože nesnášíme a nechceme trpět ani lež a nečestnost to, že někdo se rozhodně tak a na straně druhé jinak- viz tedy otázka vzdání e mandátu.

Věřím tomu a jsem přesvědčen, že od dnešního dne, kdy jistý čas Republika ČESKO otevírá novou kapitolu dějin, spojenou i s výroky pana prezidenta ČR  po odchodu  pana Václava Havla, dále Josefa Škvoreckého, protože tyto věci se dějí tak nějak běžně, tak jako i případ s mým otcem, kdy prostě člověk žije v tom duchu, že je svědkem toho, jak jeho životní spolusoučinitelé a dlouhodobí známí prosě jeden po druhém odcházejí pryč a tvoří nám poněkud prázdno v životě určené k tomu, aby se případně doplnilo jinými novými tvářemi.

Přeji pěkný víkendový čas.

Martin von Torr

Autor: Martin Vontor | sobota 7.1.2012 11:24 | karma článku: 4,16 | přečteno: 439x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...