Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Teorie horkého bramboru (151.)

Včera bylo včera a dnes je dnes. Kolem Václava Havla toho bylo napsáno dost, protože se o mnohé zasloužil. Chceš-li býti vůdcem, musíš míti ideu čili myšlenku, protože myšlenka a vize dělají člověka vůdcem. Dnes počítat nehodlám, koneckonců počítá se to samo a je jedno momentálně jak věci jsou, důležité je, jak a kam potoom a kterým směrem jdou. Pánem je stejně ten, komu patří čas či kdo jemu vládne, což za všech okolnosti jsem Já. a mohu to o sobě tvrdit se stejným přesvědčením jako když Václav Klaus řekne, že momentálně je prezidentem České Republiky, jako když Karel von Schwarzenberg řekne, že mometálně je Minisrem zahraničních věcí či Miroslav Kalousek o sobě tvrřdí že je Ministrem financí či Bohuslav Sobotka, že je předsedou ČSSD a stínovým ministrem financí anebo Pavel Rychtetský je predsedou Ústavního Soudu ČR popřípadě Zdeněk Škromach že je senátorem.

Někdy se pozastavuji nad tím co je lepší a co je zbytečné. Protože když máš správnou myšlenku a dáš ji lidem, tak se lidé rozdělí, někdo s tím souhlasí a někdo pro změnu zase ne.

I to, že jsem králem a kraluji jisté skupině nezávisle i závisle na sobě vázaných lidí, stejně tak, jako oni zase dál mají pod sebou jisté skupiny či party má svůj účel v tomto státě, protože pořád říkám, a tvrdit budu také si za tím stát, že nikdy nic není náhodou, stejně tak se tímto mohu i pyšnit již a žít v tom vědomí jako kupříkladu celé Finsko, které se může pyšnit tím, že zcela pokorně a poctivě splatilo jako jediná země světa finanční dluh do posledního dolaru a že to byl dluh 300 000 000 US$. Protože o dluzích to je, tak jako nám Německo prostě dluží stále ukradené zlato a jistou částku z dob, kdy na základě nátlaku byl česká měna jen pro povýšenost či nadřazenost německa zdegradovana v tom poměru, který vlastně jsem včera vystihl na své stěně facebook.com  Martin von Torr .

Prostě každý někdy za něco bojuje jestli za nějakou pravdu či spravedlnost anebo za svobodu.

Někdo za politickou svobodu národa, jiný za finanční svobodu či nezávislost národa a někdo na to v podstatě zcela lhostejně sere či hází bobek tak jako po šedesát let, protože si říká, že to nejde, protože to není možné, ale ve světě je možné všechno.

Tak jako, že pojednou se prokazuje korupce anebo snaha jí prokázat a očistit tuto zachlívenou a zavšivenou zemi.

A co se týče věcí jiných, tak Král ení z těch, který v jisté věci změní stanovisko, protože je přesvědčen o tom, že jej má změnit někdo jiný a uvědomit si věci jiné a spíše složit mandát v poslanecké sněmovně, která je stejně o ničem, když senát má vyšší moc a věci se tam předávají na základě teorie o horkém bramboru.

Asi je to boj na dlouhou trať, neboť nakonec je to vždy jen o přesvědčení či uvědomění si významu lidských hodnot.

Spousta lidí se ptá možná proč to je a proč to tak má být či proč se to momentálně děje, a vše souvisí se vším, jde jen o zdraví a čistou krev a žití v jisté pravdě, návrat ke kořenům a podobně, vše podstatné je ukryto kdysi vv té knize života či KNIZE KNIH.

Vlastně souvisí to i s tou léčbou HIV, kde tento virus je hodně popsán i jeho vznik a původ na základě jiných věcí a metód tak jako, když sestřenku která snad ještě pracuje někde na soudnictví málem kleplo, když zjistila že znamení krysy ve finštině je rotta a hned si to spojila s rotalinem a dalšími věcmi. Jedu do práce zase a tak jen jsem nechtěl nechat ten čas tak marnit prostě jde o to, že je problém a pak je to o tom co je komu lhostejné a co ne. tak zatím se poroučím.

Autor: Martin Vontor | úterý 20.12.2011 13:45 | karma článku: 5,70 | přečteno: 717x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...