Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Interregnum - den 3. (164.)

Jsou věc takové a jsou věci makové. dle mého vše se odvíjí od člověka ať tak či onak. Řekněme že v tento den o kterém tedy kromě toho, že je tím dalším a prvním úředním v týdnu či pracovním se dějí věci jak dobré tak dejme tomu i zdánlivě nesprávné či komplikující další průběh událostí o kterých je ale nutné se zmínit a držet se jich. Pravdou také je, že spoustu různých nových věcí se stále někde tvoří, provádí a pak někde nějak dopadají. každopádně takové ty nejdůležitější a podstatné je třeba především podchytit anebo alespoň o nich vědět.

Ve věcech Českých:

Ono jak předeslal Prezident ČR pán Václav Klaus ve svém novoročním projevu, tak s podzimem zemi

Českou čekají volby politické, tuším senátní a zastupitelské. Pravdou je, že k nim dojít může, ale také nemusí, protože táto věc bych spíše řekl záleží jen na rozhodnutí jistých lidí, domluvě a potoe to věcí skutku a je jak se říká vymalováno, protože ono i Ústavní soud rukou či s píše hlavou svého předsedy může uskutečnit rozpuštění všech politických stran či poslaneckých  klubů čím by se celá ta barevná maškaráda jaksi rozprskla. Pokud tedy k tomu dojde, je si uvědomit jednu podstatnou věc, že tyto kluby jsou také financovány na základě ať již příspěvků či sponzorských darů a případně i dalších možných finančních záležitostí jako jsou úvěry a věci další jako i případně kolikráte zbytečnou státní dotací, která jak víme od voleb posledních nemusí být zrovna tou šťastnou. Nevím sice jaký by to mělo dopad, protože kluby jsou vedeny spíše  co by pod hlavičkou osoby právnické, přesto všechny věci kolem tvoří kluby fyzické jak to dopadne. Pro nás rozhodně volby budou znamenat to, že pokud k nim dojde, tak opět se jen vymění lidé, zase budou chtít přicházet s novými návrhy a někteří třeba časem po dopované injekci vlivných budou opět omámení a tak se budou jevit poněkud otupeně, omámeně a takové ty další příznaky osob drogově závislých, kteréžto jistě soud zná z jistých posudků zpaměti, takže jej tím nebudeme ani zatěžovat a ani protěžovat. Koneckonců si myslíme, že snaha jistých politiků stejně by skončila v možném průběhu dalších dní, což sice lid dokáže strpět, ale ty peníze a čas nezastavíš jak se říká. My tedy nezávidíme, pouze si říkáme, že když již někdo neplní ten účel pro nějž byl preferován, tak již poněkud spíše zbytečně zabírá místo a také i svých stanovisek se nezříkáme. protože ono i informace mohou jít poněkud utajeným okruhem o čemž se nedozvídáme a když, tak jen nějak letmo.

V souvislosti s volbou Prezidenta ČR pro období další, která je také jistě velice aktuálním tématem posledních dnů a jistě některé přípravy probíhají si říkáme, že by to opravdu chtělo nějakou alternativní změnu. Pravdou však je, že některé věci o kterých my si myslíme, že jsou opradu vhodné a měly by být či se tát skutečností obvykle dopadají opačně, protože se zase najde spousta těch kteří se to snaží překazit či jinak, ovšem jsou to také záležitosti související i volbou prezidenta přímou či nepřímou. Nejsme momentálně plně informovaní o důležitých možnostech. Přesto v zájmu toho, že tuto funkci by měl plnit člověk typu především reprezentativního, politicky seznalého přesto spíše nepolitického či nadpolitického, lépe řečeno nadstranického se svými možnými kontakty všeobecnými a každopádně neskandálního si myslíme, že bychom věděli o někom správném. A to i proto, že Česko prostě potřebuje se vepsat taktéž do dějin nějak novodoběa ještě nikdy se třeba nepsalo, že nějaká první žena se stale v historii státu prezidentkou, ale říkám si, když to jde třeba v takovém Finsku, tak proč by to nemohlo jít i v Česku.

Protože i my jsme víceméně osobou se kterou by se dalo případně počítat, tak přeci jen, pokud královský trůn či stolec ve městě králů neplní svou funkci tak, jak by měl, tak je pod královskou důstojnost se oněj ucházet, koneckonců ono my jsme momentálně spokojení s tím co děláme a jak děláme a také momentálně to ještě není až tak naší touhou či snem, ale kdo ví. Přesto i my máme zájem se stát součástí nějakého interního druhu věci řekněmě s politikou poněkud spojených a to i vzhledem k tomu, že některé věci se i docela mohou do tří let vyvinot nějak jinak.

Tedy kandidatku bychom měli, ale známe své lidi a tak víme, že o zase budou spojovat s nějakým tím politikařením a jejích vlastními způsoby jednání  a případnými kroky což se nás sice netýká, ale pokud i oni chtějí žít ve svých nesmyslných dogmatech, budiž, všeho do času.

My se snažíme věřit především a sázet na věci neomylné a protože ono politici se jak postupně zjišťujeme obvykle mýlí ve svých předpokladech kových 90-ti %, tak jim poněkud věřit nemíníme a vůbec se jimi nehodláme zabývat už jen snad proto, že král a vyšší šlecht vzhledem k urozenosti svého původu se nehodlá bavit s kdejakou holotou, ale je třeba docílit pro tento rok to, aby pravá holota holotou byla a věci se tak daly alespoň trochu nějaým tím směrem spravedlivějším.

Ve věcech Evropských:

Věříme v to, že peníze stále světem vládnou a v rámci poněkud celoevropského programu, jehož je i Země Česká či republika ČESKO součástí, jsme poněkud dlouho spali i když spousta věcí byla původně plánovaná, tak nakonec k nim nedošlo o čemž svědčí jistě i mnoho stížností. Nás spíše zajímá proč? když to bylo projektováno pronějaký jiný, vyšší cíl? Což je spíše záležitostí formátu poněkud evropského v rámci jisté statutární hierarchie. Ačkoli ve věcech velvyslaneckých a diplomatických kruhů se dá říct: No máme zde nějaké malé nepříjemnosti,a le nějak to již dáme do pořádku. Čímž by se zhraniční mohlo poněkud uklidnit.

Úspěchy i neúspěchy se dovíme, koneckonců od čeho jsou a máme média, které by bylo také vhodné poněkud ví odpolitizovat tak, aby nebylo upřednostňováno nějaké nadstranění, tedy pokud se to zase do konce toho roku nerozsekne jinak, protože se nám zdá, že je to věc poslední dobou vnitrostátně poněkud choulostivá a háklivá a třeba se jednou někdo špatně vyspí či pořadně naštve a je hotovo.

Ve věcech ryze šlechtických:

Šlechta to měla vždy a za každé doby poněkud těžké, přesto i ona potřebuje nějakou tu vnitřní podporu, každopádně v dobách těžkých je důležité vždy držet pospolu za každých okolností ať se třeba správní celky změní jak se změní, tak šlechtic vždy zůstane šlechticem a bere věci poněkud jinak.

Každopádně nevím jak to je tak ono i pnství byla kolikráte užívaná veřejnosti, jenomže českému člověku někdy prostě není asi určeno věci spravovat, spíše více devastovat, což je ale zapříčiněno často i výchovou sebe sama, protože člověk od mala by měl mít nějaké jisté předpoklady.

Ve věcech městských:

Mamka mi dnes říkala, že zase proběhly nějaké reorganizace v dopravním systému a že třeba náš autobus či jeho trasa spojující vysokoškolské koleje a menzy a pak celý úsek směrující k železničnímu nádraží Ostrava- Svinov je cestou hlavní. Tedy jistě je uklidňující zjištění do chvíle, že zase nepřijde či nenajde se nějaký nový aktivní blbec, který toto bude chtít pozměnit. Tedy jestli celá, to ještěnevíme, ale o dvou kritických místech či o jednom určitě jsme se zmínili. Každopádně  pokud linka MHD č.37 je dopravně neomezená, tak jedině dobře. My rádi věci dobré k prospěchu a spokkojenosti obyvatel, kterým to ani nepřijde, protože zase ráno nastoupí zcela nafučení a zamračení do autobuu že zase musí pracovat a podobně. jsme prostě rádi, že se takové věci dějí, protože člověk i malými detaily ovlivňuje životy druhých, především těch, kteří prostě někam dojíždí či cestují. Což by možná stačilo.

Ve věcech zdravotních:

Miluji své oči. Mám dokonalý zrak. Pozoruji s láskou svou minulost, přítomnost i budoucnost. pouze má mysl rozhoduje o způsobu, jakým pohlížím na svět. Dívám se kolem sebe novýma očima. Všude a v každém vidím to dobré. (což někdy nejde) S láskou vytvářím život na který se tak rád/-a dívám. Miluji své krásné oči a jsem za ně vděčný/-á.

Poněkud pozitivní afiirmace, ale protože osobní život má každý nějaký individuální, ale existuje i společenský a celospolečenský je to někdy nejen složité ale svoboda vůle budiž zachována a to i přesto, že i toto nás dovedlo tam ke dovedlo.

V těch věcech vesmírných vibrací:

Vesmírný den č. 2. barva: Oranžová, klenot: měsíční kámen, klíčové slovo: SPOLUPRACOVAT.

Buďte pokojní. je čas souhlasit s ostatními. dělejte víc, než je vaší povinností. Buď trpěliví, tolerantní a taktní. je čas být vnímaví. Shromažďujte, co potřebujete. Vyhledávejte patinu. Sledujte, naslouchejte, přemýšlejte. Snažte se, aby se ostatní s vámi cítili volně a uvědomujte si i jejích pocity. Vytvářejte harmonii. Radujte se se svými přitelkyněmi, přátely. Uvolněte se, buďte laskaví a říjemní. Čekejte.

"JSEM LASKAVÝ A OHLEDUPLNÝ K OSTATNÍM ! "

Včera jsem vysazoval v Zahradě Života. Dnes trpělivě čekám, až se semena probudí. Mám čas a ohled na všechny kolem mne. Radostně pomáhám, kde mohu, pomáhám ostatním nést jejích vlastní břemena. To co rozdávám, se mi mnohokráte vrací. Shromažďuji to, co v budoucnu budu či mohu potřebovat. Dnes je harmonický, chápající, milující, mírumilovný den.

Z pohledu Krále:

Jelikož máme taktéž své postoje a zastáváme své názory, tak si někdy říkáme, že ono každá doba měla něco do sebe ať byla jaká byla. Tak my se zabýváme vším co jest aktuálním a nám dostupným. Přesto si říkáme, že některé věci ani ne tak že se líbí nám, ale lidem mají zbytečné průtahy a někdy by bylo dobré je urychlit. Což právě politika je takový někdy ožehavý problém. Každopádně nechceme zde zavádět některé věci, které dávno již jsou nejen zavedeny, ale také i použity a lidé o nich vědíjen přesměrovat. a tak si říkáme, že někdy by nebylo na škodu jistou ozbrojenou skupinou jenž měla své cvičení v jedné české televizi také sem tam poslat do parlamentu a senátu v době hlasování a schvalování  kde na povel velitele se v jistch věcech ozve za zvuku jistých pojistek: Hände hoch !!! tam kde má a ne tam kde nemá. A ty královské slova? No doufám, že zase nebude průser na světě jak by řekl kníže Karel von Schwarzenberg, jenže král vždy rozmlouvá s Bohem, a u nás o buhu se traduje, že jeden nosí knír, jiná píseň či balada říká, že je to zase žena....tak nevím, jsem z toho nějaký vykolejený zatím...

Jenita Juvonen-Hatara








    •  





  • 9. říjen 2011 Martin von Torr

    • Martin Terveys Jenita yli puolet Euroopassa
      Martin ei halua vaivautua paljon Jenita.
      Martin Jenita haluavat oppia tuntemaan, oppia,
      Puhu Jenita,
      mahdollista.
      Martin Jenita haluavat tietää niin
      tiedä kuin Kuningas Kuningatar,
      Martin Jenita haluavat tietää niin
      haluavat tietää Jumalan Jumalatar.
      Martin Jenita kuuluvat silmään
      Jenita erittäin kaunis
      ja aivan kuten Martin.
      Martin tietäen,
      mieti mitä Jenita
      ja miten rakentaa Jenita.
      Martin ajatella, epäillä, tuntea,
      että hengittää Jenita ja tunnet sen
      ja elää hänen kanssaan jonkin aikaa.
      Martín tietää elimistöä Jenita,
      hänen liikkeensä ja reaktioita, hänen tuoksu.
      Martinin tarve kommunikoida Jenita,
      Jenita tietää se,
      Martin koska luulet
      Jenita että se voitaisiin pitää hyvin.
      Martin kutsuvat sitä inkarnaatio.
      Me laulamme siitä
      ja kutsua sitä rakkautta
      niin
      Martin myös sanoa, että rakkaus,
      tosin hieman eri rakkautta,
      korkeampi, mutta rakkaus.
      Martin kirjoittaa Jenita,
      koska valinta ei nähdä.
      Martin haluaa Jenita ihanaa aikaa
      Martin jättää pois kolme päivää
      kodin ulkopuolella.
      Martin haluaisi olla ystäviä Jenita lisää
      Jos haluat Jenita.
      Martin voi ajatella
      jos Jenita haluavat
      ja sitten enemmän rakkautta.
      Martin Jenita odotat vastata.
      Martin ymmärtää, että Jenita on elämäsi.
      Martin Jenita antavat näin kohteliaisuus.
      Martin ajatella jenita ansaitse sitä.
      Martin vain ei tiedä mitä sanoa Jenita,
      miten Jenita kommentti.
      Martin hahmottaa ajatukset Jenita
      ja ajatella ja tuntea jotenkin Jenita.
      Martin tietää, että puuttuva sana
      ja saattamaan se Jenita,
      Jos haluat Jenita.
      Martin tekee hauskaa Jenita
      mitä se pitää,
      Martin kauan kuin hän tietää,
      että muut asiat liittyvät millenum
      ja huvin vuoksi ei tehdä
      jos Jenita ymmärtää.
      Martin lähettää Jenita
      ystävällinen suudelma
      Jenita ehkä ei ole vihaa.

      @}-}--
    • "Šlechtictví můžeme mít v sobě jako něco osobního, co v sobě nosíme a nějakým způsobem prezentujeme. Úcta, respekt a společenské postavení, které kdysi šlechta pro svoje zásluhy získala, se však jen tak samy o sobě neobnoví. Nemůžeme se někam uměle vrátit. To nelze. Měli bychom hledat, jak postupovat dál. Na tom bude záležet, jestli nás společnost přijme, anebo nás bude registrovat jen jako zajímavou kuriozitu z dávných časů."
      Potomek starého jihočeského rytířského rodu baron Václav Dlauhoweský z Dlouhévsi *1946
Autor: Martin Vontor | pondělí 9.1.2012 22:39 | karma článku: 5,00 | přečteno: 468x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...