Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šťastný Nový Rok 2012 (158.)

Sluší se závěrem starého roku pogratulovat a popřát a ocenit celoroční práci za úsilí vykonané a to jak v zájmu osobního, tak i celospolečeského či konkrétně celostátního ať již v tom duchu politickém či Královském a poblahopřát klasickým způsobem Hodně Štěstí, spokojeností, úspěchů a bohatství do roku Nového. Především však pevné zdraví, protože bez zdraví pevného nic nelze dělat na plno už proto, že člověk se soustředí více na své bolesti a není schopen svou energii patřičně věnovat jiným věcem. Také dále udělit jisté instrukce do roku následujícího do kterého vkročíme každý s nějakou vizí či výhledem na základě toho co nám dejme tomu přinesl rok předchozí či co jsme si sami nadrobili, jak se říká lidově.

Stejně tak, jak přesně tohle udělá v Novém roce i Prezident Republiky České Václav Klaus pomoci veřejnoprávního televizního přenosu, kdy prohovoří k občanům naši snad milované vlasti ve které si žijeme každý nějaký ten každodenní život, tak toto dělá i Král , momentálně za pomoci internetu a vlastně svých možností. Jen s tím rozdílem že na základě jisté statistiky, kdy bylo zjištěno, že internet v českých domácnostech používá cca 62% procent a televizor snad vlastní skoro každý.

Tedy měl by a přesto si dovolím psát snad, protože na základě jistých opatření exekuce vlastnit nemusí, protože je především věcí exekutora co označí a co ne ačkoli televizor vzhledem k tomu, že je jistý prostředek zvyšující vzdělání a informovanost, by na základě některých věcí jež jsou v souladu toho, že na některé věci ptřebné k žvotu by se to vztahovat nemělo, tak jako rozhlasový či rádiovy přijímač vzhledem k různým životním situacím zapříčiněných ať již na základě svého jednání či z i jednání spojené s mocí úřední, protože jistou věc, jež se momentálně děje a vzejde v platnost počínaje dnešní půlnoci tedy 1.1.2012 tedy vládních reforem, kteréžto by na základě jistého časového prošetření Nejvyší Soudní Institucí - Ústavním Soudem České Republiky mohly pozbýt své platnosti a uvést věci na základě dalších nařízení v jiný, byť výjmečný chod, na základě věcí jenž se stát mohou a nemusí na základě jistého opomenutí či odkládání převzít na sebe pravou zodpovědnost za chod země. O čemž spekulovat nyní nemá smysl, každopádně ždy je lepší se postavit problémům čelem a vědět předem na čem jsme.

Internet je médium velice mocné a na jeho základě se šíří zprávy i rozhlasové, televizní či tiskové, které především záleží na dotyčných pracovnících. A ačkoli se to mnohým zdát nemusí, přesto má vliv na spoustu domácností a určitých uskupení či sdružení vzniklých na základě vlastní aktivity v jakékoliv oblasti.

Každopádně jsou to věci jenž vidět nelze najednou a nemít pod jistou kontrolou a potom nezbývá, než věřit, že věci tak nějak jdou. Každopádně vždy je rozhodující děj prvotní jenž často nejde vidět a také i oči kamer veřejných informačních věcí tam nedostanou, tedy děj zákulisní, za scénou.

Což neznamená, že tím, že se zde něco napíše co je ve věci, někým okomentuje na základě jistého nesouhlasu není, protože hlavní vlna šíření informací probíhá pomoci počítačové techniky a bezplatných komunikačních možností typů ICQ, SKYPE či pomoci přenosu moobilních a to i na základě jistého zjištění. Což vlastně nelze  někdy zcela přesně zjistit. Každopádně vždy když se ukáže jistý vzniklý problém na základě postavených skutečností a vzniklé pravdy, kdy i při telefonickém rozhovoru,ať již osobního formátu, se stejně v nějakém přátelském duchu, když se tedy proberou veškeré prvotní formální věci dojde k závěru: Ale stejně má pravdu či stejně nakonec to pravda je.

Král či respektive Já tvrdím, mám-li hovořit čistě za sebe, že pravda ač je to pojem ryze relativní je přesto mečem hýbajícím světem a skutečnostmi a to i na základě věcí spojených s jistými zdravotními neduhy od nichž se za ten čas odvíjí ke zcela osobní oblasti vlastních nemocí jenž na základě nějakého dalšího přenosu i lásky a ohledů kde mladší generace  či synové a dcery i mají zájem na lepším zdravotním stavu či si zakoupily jisté knihy související se sebeuzdravením a po nějakém nastudování vzniká jistý výsek jenž se opírá či odvíjí od nějakého božího ducha či pravdy na které každý začíná stavět. Tohleto nelze upřít a  má to vliv na skutečnost, kde prostě každý individuálně začíná sám od sebe nezávisle na okolí aje to potom i součástí nějakého sjednocenéhí myšlenkových či názorových věcí kde by se třeba dalo někde dojít i na konec lidské dejme tomu hrdosti.

Já tedy se dávno koukám na věci jiné a mohu z nich vycházet i na bázi psychologického konání, stejně jako mnozí právě pracovníci policie či justice konají při dosvědčení jistých věcí spojených s řízením trestním za pomoci mnohých znaleckých psychologických posudků či technologie chápaní podstaty člověka.

Každopádně vycházím z toho, že každý se chce mít dobře a tak vždy inklinuje k tomu jak si ušetřit zbytečné případné investice, jenž zase může investovat někam jinam a to na základě příjmených či nepříjemných událostí. Osobní věc a zájem nelze nikomu upřít a souvisí to i s tzv. pověstnou všeobecnou rekapitulaci věcí během letošního roku.

Protože ono to v podstatě otevře i oči soudci sedícímu při soudním řízení, poslouchající jisté naučené řeči právnické ať již na základě žaloby či obhajoby a lze dle toho posuzovat, protože ono ani právní neví jaký je soudce a jak se na věci dívá skutečně, tedy na základě vnitřního vnímání. Což někdy může urychlit i celé táhlé a kolikrát nákladné řízení, ale zatím ponechám věci jen tak a hovořit budu ve zkratkách víceméně, protože ono vynést projev k všeobecné neurčité skupině lidí či bytostí je věc vělice složitá a to pochopí obvykle jen člověk, jenž jaksi se s tímto setkává což je ten, jenž oslovuje veřejnost.

Každopádně se mění i vibrace pro následující měsíc, jenž v podstatě budou ladit i s rokem příštím a v podstatě tento měsíc se spíše ponese pod klíčovým slovem POTĚŠENÍ, což ve významu znamená, že je to měsíc pro zábavu.. To co jste začali před dvěma měsíci- léty, v případě příštího roku, se nyní začíná probuzet k životu. Věřte si. Semena začínají zapouštět kořeny. Zrození je zřejmé. Vše je dobré a vy to cítíte. Všude je láska. je čas pro přátelé a věci, které děláte s radostí. bavte se, choďte na večírky či shromáždění. Jeďte na dovolenou či prázdniny. Vliv tohtoto měsíce - roku je společenský a umělecký. Vyjadřujte se co možno nejvíce tvůrčím způsobem. Smějte se a usmívejte a zpívejte a tancujte a rozšiřujte všude kolem sebe sluneční záři. Váš měsíc- rok bude plny radosti. " MILUJI ŽIVOT A RADOSTI ŽIVOTA."

Čímž nechci vůbec vytvářet nějaké iluze, protože život je často o něčem zcela jiném a navíc asi sotva všichni najenou v lednu pojedeme někde hned na dovolenou a podobně, spíše se to týká jisté organizace či přípravy i na rok příští, jenž by měl být výhodnější právě ke společenkým a radostným událostem. přesto i tento měsíc a to i ve zcela obyčejném vnitřním kruhu se takto dá uzpůsobit třeba víkendem či nějaým prozpěvováním si při práci, kdy prostě máme pocit, že nám tak nějak jde dílo od rukou a baví nás protože víme, že něco děláme pro svůj nějaký dobrý zájem a také i proto, že radost je vlastně sooučástí krve a to na záklaě toho, že myšlenky často proudí naší krví a emoce vytvářejí jak nemoce, tak i je odstraňuje. Navíc ten Královský duch věcí, toto vše více obsahuje i za jistého předpokladu, že se dejme tomu jedná o nějakou hru, která nám vyrostla do výjmečných a zcela vážných záležitostí.

Také i pán Prezident při své návštěve na ostravsku během roku letošního řekl, že vládnout či diktovat podmínky budou jiní a jsou to věci, jenž prostě za jistých okolností jistou skupinu důležitých a směrodatných věcí podporují i celé to dění od kterého se potom opět staví.

Problém je v tom, že obvykle radost vnitřní má každý z něčeho jiného, Ministr  Financí  a spolek koaliční kupříkladu z toho když může ještě více okleštit národ, prezident třeba, když se věci vyvíjejí z ekonomického hlediska poněkud příznivě, soudce třeba, když třeba ani nemusí moc soudit anebo si řekne, no konečně něco, co mne začíná bavit, podniatel když firma prospívá a zloděj z toho, když si sem tam přijde nekalým způsobem k nějakému obohacení se na úkor společností či hospodaření a policista zase, když ohalí nějaký zločin a povede se úspěšně ukončit dlouhou pátrací akci a podobně. Takový koloběh života.

Já tedy mám radost z toho, že konečně i místa, kde donedávna se to nezdálo existuje jistý pomyslný bič stejně tak, jako i insolventní řízení je jistým bičem či i jistým způsobem biřmování z hlediska víry a předtím zde vypsaných svátostí. Faktem je, že celý tento duch věcí vede ke spojení věcí jak duchovních či nějaké víry, leč ne náboženské, protože člověk by stále měl mít nějakou svou individualitu a vycházet ze svého vlastního Já by se necítil obětí něčeho či někoho.

Každopádně holou skutečností je, že věc či svět patří mocným a peníze v této situaci ať již jsou důležité, poněkud nejsou zdrojem moci, protože právo moci je  a nachází se momentálně v jistých rukou  a na základě jistých hlav a když jistých, tak jistých, což je věc směrodatná pro další vývoj, poněkud důležitých pro chod země a odlišných od toho, co se bude týkat oblasti politické, tedy kromě toho, že i politická scéna byla několikrát zkritizována se shora, ale ještě je čas  se vlastně dále o tom bavit a rozvádět věci dále.

Každopádně bych nerad v někom působil dojem, někoho, že nemá co dělat a jenom mluví či styl Jiřího Paroubka, který se rovněž proslavil co by spíše neodbytný řečník a každopádně z hlediska všeobecného tam, kde působil vždy docházelo k nějakému propadu a to i na základě frází ČSSD, že nakonec je dobře, že se jej zbavili a podobně. I toto je prostě život a jeho součástí.

Také bych i se tímto dnem vyjádřil i k věcem souvisejících s Knížetem jenž poněkud poslední dobou v souvislosti s kritikou ať již  v ohledu kandidatury na volby prezidenta či momentálně Ministra Zahraničních věcí, jenž společně s Prezidentem ČR a českou diplomacii v zahraničí sleduje stále situac čechů v africe, kde nějak nevím momentálně jak se věci vyvinuly, ale pokud jak se říká nejde o smrt, tak přežít se dá nějaký ten den navíc jakkoli, protože ono se říká, že teprve v Nouzi poznáš přítele a ty přátelé pravé a také i jiné hodnoty.

Včera jsem v práci poslouchal podobnou relaci na rádiu Blaník, kde mne zaujala zpráva: Zavřít můžou, pustit musí. Což mne zaujalo hned  v souvisloti s několika věcmi, protože ono od jistého času tyto zprávy se sem tam objeví i na Moravském poli, tidíž lze hovořit, že situace jako taková vnímaná je, což se nedá ani odepřít a ani obejít. navíc i na základě soukromých věcí si myslím a je to jen má domněnka, že třeba zdravý pohled soudce či pevný výrok muže železného by zněl: Hoši, když vy si tak smai čím dál více ještě serete do vlastního hnízda. protože ono i v okolí vnímání knížete dochází k jisté debatě buďto či jen myšlenkovému výroku po přečtení v duchu poněkud příslušícímu aristokratickému vnímání jako zhodnocení politické situace za způsobu prvorepublikových zatímco něde se ozve: Tak tady jedeou velké karty pánové. což zajistých okolností ve výjmečném stavu země v rámci interních informačních jednotek je i přenositelné, protože kdo ví, co komu zrovna ladí jeho uchu a působí mu balzám na uši, tak i Kníže Karel von Schwarzenberg, jenž je často kritizován pro svůj vysoký věk a malou zřetelnost mluvy, také mohl prijít mozkovou mrtvičkou či jinými zdarvotními komplikacemi, za těch dvacet let, jenž jaksi jistímnozí lidé neberou na zřetel, ale kje to opět o tom, nezeptáš se, nevíš, a když nevíš, tak moc nehovoř, třeba  zhodnotí: Tak pánove, tady to už bude spanilá jízda rytíře či to je jasný šach mat Králem a při jistém sledování  v souvislosti s černou dámou: Tak pánové, toto byl triumfální tah, tak jestli se na to bude koukat se shora, tak od teď to pojede jako po másle. Protože toto je součásti diplomatických tahů.

Každopádně prioritou je, že za jistých okolností se uzdraviti lze a vždy je lepší než se vymlouvat na nějaký závažný zdravotní stav, na jehož základě by se mělo uznat, že za těchto okolností mandát složit nelze ačkoli toto si myslím neladí ani uchu ba ani oku prezidentovu, jenž pro změnu zase preferuje spíše poněkud vyšší dynamiku a práci. Je lepší si prostě tvrdit, že Můj zdravotní stav se den ode dne zlepšuje a každým dnem se cítím lépe a lépe a jsem zdravější a zdravější a tak se děje. což si člověk může říct kdykoli je sám ať již před spaním ranní hygiéně či kdekoli, kde mná čas se více věnovat sám sobě, protože tohleto jsou prioritní věci.

Ve věcí kolektivní smlouvy podniku ČD  CARGO, což je momentálně ryze čistě Králova záležitost, lze podotknout, že došlo k dohodě i s platností ačkoli teprve až čas ukáže jak se skutečně věci mají i když podle jinách kuloárních zpráv ve světě kde je toněco za něco došlo k výměně navýšení mzdy o 2,4 % na úkor snížení stavu o dalších 400 pracovních pozic týkajících se neví jakého sektoru ačkoli výhodnější by pro firmu bylo zredukovat to z pater vyšších, každopádně k této problématice se vrátím spíše v dnech příštích. Což je zpráva potěšující.

Také i cestou do Pardubic, jenž opět byla jednou spíše z těch příjemnějších a to i na základě toho, že prostě čím dál se i náhodně třeba spojuje dění virtuální s fyzickým a lze z něj vycházet bych podotkl, že mladá generace tedy děti jsou daleko inteligentnější než tedy jejích předchudci a také i v tom duchu, že tzv. křišťálové děti si nenechají vtloukat věci jiné o čemž se také zmíním ve dnech následujících, protože Král jde vždycky v duchu s lidmi a životem.

A závěrem jistým odběratelům těchto mých informací ať již cloumají s osobami či nikoli, prootže ono ať v rámci nějakého celospolečenského vnímání a věcí dějících se, Král si také především jde za svým cílem a to i n základě toho, že spousta věcí je spojeno jak s astrológií a že i písně mají docela podstatný vliv na dění mimo to, že často čliověka nadnášejí či povznášejí nd starosti běžného všedního života, bych tímto chtěl všem odběratelům popřát jen úspěšný a zdravý vstup do roku 2012 a trochu té pohody do dalších počinů v souvislostií s dobrou pozici  naši vlasti.

Deus - Rex - Patria {Bůh(den)-Král-Otčina(vlast)}

Krize, konec světa
prý nás v novém roce čeká.
Nebuď posera,
když se díváš do šera.
Napůl nežije
ten, kdo se leká.
PF 2012

Autor: Martin Vontor | sobota 31.12.2011 23:15 | karma článku: 4,70 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...