Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O Králi, soudcích, Prezidentu, vládě a tak různě, vánočně (153.)

První svátek vánoční v Zemi České je pro mnohé jen dalším dnem klidu a míru. Tedy měl by být. Užívání si veselosti, pohody v kruhu své rodiny, případně návštěv svých rodinných příslušníků vzdálených či známých. Tedy obvykle jsou k tomu ty dva následující dny určeny za poněkud svátkem omezených možností. Pravda, ten kdo má auto a je v podstatě nezávislý na dopravních postředcích trochu zainvestuje do benzínu a podiví se o kolik se zase zvedla případně cena nafty či benzínu či případně poklesla, což si ale vzhledem k momentální politické situaci panující v České Republice, která obvykle není vesměs tím hlavním tématem či prioritou, protože přichází spíše čas dobra a projevu lásky a také sledování tradičních pohádek a také těch nově natočených, inspirovaných také momentálním vývojem.

Každopádně lze s naprostou přesnosti říct, že si kdokoli při vyslovení slova KRÁL dá spojitost s mou osobou. protože za ten čas lze zcela normálně vydedukovat to, že politiky zajímá to, proč pro lidi je panovník či Král tím nejúspěšnějším politikem momentálně za loňský rok, když po dvacet až skoro šedesát  let tomu tak nebylo. Nebylo, ale pojednou je ačkoli to byl jen anketa vytvořená přes rozhlasové vysílání, což ani není tak důležité. Ono vždycky člověka potěší, když prostě nějaká jeho práce, snaha či myšlenky, mají úspěch respektive dojdou zadostiučinění. Vlastně je to stejné, jako když politicka snaha je oceněná vítězstvím ve volbách parlmentních, jako pro soudce  dobré rozhodnutí, pro obhájce či žalující strau vyhraný proces, pro kandidáta na funkci prezidentskou, předsednickou vyhrané volby, pro umělce jakéhokoliv žánru příslušné ocenění, které prostě těší, pro dělníka za dobře vykonanou práci dobrá odměna a pro stát či zemi nějaký úspěch jež pozmění respektive vyzdvihne její jméno na různé oblasti života.

Život ovšem je neúprosný a dá se říci i neúplatný a   nevyzpytatelný, protože kolikrát přinese i poněkud smutné či problématické situace, jenž je třeba řešit či vnímat a to na akékoliv úrovni.

Život se dá vnímat všemi možnými způsoby, protože někdy přinese situace nezaviněné či nezapříčiněné lidmi a to jsou ty věci, se kterými se prostě musíme či jsme obvykle nuceni se nějak vypořádat, protože někde v sobě víme, že jsou součástí života a že ovlivnit nejdou.

Dále máme situace, které jsou prostě na nějakém základě vykonstruovany či prostě vytvořené lidmi, konkrétními. Obvykle slovy pocházejících z nějakého způsobu myšlení či přemýšlení.

Pravdou je, že o Vánocích nikdo problémy nechce anebo alespoň co nejméně opomenem-li ty běžné vánoční starosti s nákupy dárků, jídla a věci jež tak nějak máme zažité, každý je nějak prostě prožíváme a přejme si ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE a trochu se snažíme odreagovat se od toho stereotypu běžného s nějakým výhledem do příštího roku, co nám přinese a co odnese respektive vezme.

Každopádně Král je vnímán poněkud jinak, protože musí mít na zřetel všeobecné dění v zemi asi stejně jako Prezident republiky, jenž v podstatě by měl být také co nejlépe informován o veškerém dění jelikož zemi oficiálně reprezentuje a i on se musí vypořádat s tím, že Král je věcí poněkud nadpolitickou a vlastně ve své podstatě doplňuje věci o kterých on nemá buďto tušení či mu unikají, protože i on má své vlastně normální poslání pracovní. prezident totiž obvykle zastupuje zemi poněkud extérně či zvenčí, král zase interně čili z nitra.

Taktéž i nejvyšší představitelé justice potřebují být informování o všem možném dění v zemi, což si myslím, že ve skutečnosti jsou a to možná i hned několika možnými způsoby až jim to jde na nervy asi jako každému člověku, když je něčeho přespříliš pojednou.

Také i toto lze zcela logicky vydedukovat, protože ono ten fakt, jenž je založen na jistých skutečnostech se chtě nechtě musí brát na zřetel ačkoli také záleží na tom,co a jak se řekne potom zda se uzná, že ta věc prostě tak je anebo není. Protože ono ve skutečnosti, kdyby došlo na pověstné lámání chleba, tak obvykle věci končí u soudu, kde soud asi co by rozhodující ve věci nakonec ozhdone na kterou stranu se právo a další věci či pravda přikloní. Každopádně o české justici také kolují zvěsti, že na jedné straně je spravedlivá, na jiné straně kolikrát nařčená z korupce či podvodu případně,že spíše hájí nespravedlnost před spravedlnosti. a stejně nakonec na onom soudci samotném či komoře záleží s jakým svědomím bude žít dál, což trochu zachází do charakteerů osoby.

Každopádně ať tak či onak, se slovem Král jsou spojený i věci jiné věci, protože i on je sledován světem a vlastně jeho pohled za ten čas, protože i jeho osoba se stala nějakm středem zájmů či veřejného mínění má prostě svou váhu, protože od těch časů i bez toho vědomí, že od něj se prostě odehrává určitý děj, je světem sledován. Koneckonců v dnešní době informovanosti po internetu to není nic těžkého.

Král je ale osoba, jenž vlastně zastává ve své podstatě veškeré funkce a je rozhodující a i on má svou moc. Stejně jako soudce má svou moc či svou autoritu i Prezident Republiky či i Ministr jakéhokoliv sektoru, pro svět obvykle Ministr věcí zahraničních, protože se stýká více se zahraničím ať již on anebo celý jeho úřad. Každopádně na některé osoby je upřen pohled široké veřejnosti více, na některé méně, přesto je spojuje jedno, a to dobré jméno země.

Král si nemůže dovolit lidem lhát či něco zastírat ani předstírat, prootže to souvisí s důvěrou národa či lidí, v podstatě stejné, jako když se vytvoří anketa o nejdůvěryodnější orgán a v rámci jisté anety také sledované kýmkoliv ji vyhraje ÚSTAVNÍ SOUD co by nejdůvěryhodnější instituce země, před Úřadem Prezidenta či Vlády ČR a podobně.

Král se obvykle zajímá oproti politickému systému, jenž víceméně zastává funkci globální o ryze konkrétnější věci konkrétních osob, v podstatě něco obdobného jako nedávno nově stvořen úřad Ombudsmana republiky jenž má tuším také sídlo v Brně a zřejmě v blízkosti Soudu, protože také hájí práva občanů na něj se obrácejících.

Král ovšem také svou zem vede, stejně jako politikové, kde ovšem nastává často rozkol, protože každý má jinou vizi či smýšlení. A také má svůj specificky úkol:

"Mým hlavním úkolem , je chránit mé národy před jejich politiky" 

Vlastně je to stejné jako s jakoukoliv jinou firmou v podnikatelské sféře, protože tam také hodně záleží na dobrém jméně, protože dobrou firmu si lidé vybírají raději a tudíž má vyšší perspektivu před jinými.

Prostě věci, které se všeobecně ví.

Národ Krále je ten, který v něj věří či má nějakou důvěru a kterou prostě nemůže zažádných okolností zklamat, navíc také za ten čas svým způsobem i když to tak nevypadá, prostě udílí jisté pokyny a také ukazuje jiným jisté životí cesty nebo možnosti i když na každého vlastním rozhodnutí záleží co udělá a co dělá či jak se zařídí.

Král také kritizuje jisté věci, které se m nelíbí a je to stejné, jako když Prezident zkritizuje pány poslance či Předseda Ústavního soudu pronese svou řeč.

Nevím sce co všechno řeší Ústavní soud, protože obvykle je nejvíce zatížený právě věcmi politickými, ale jistě má pod sebou i další nižší instituce.

Každopádně i toto jsou lidé jenž se za ten čas znají a mají jak svůj život profesní, tak i soukromý a za jistý čas věci berou poněkud jinak a také se nedá vyloučit i to, že prostě některé věci mezi sebou proberou za pomoci normálních telekomunikačních možností v případě názorů.

Král anebo vlastně celá ta věc, jenž se nějak vyskytla a se ktrou je třeba se prostě nějak naučit žít, protože Král je rovněž takovým všeobecným prostředníkem mezi generacemi vlastně za ten čas musí brát na zřetel, i další ty porůznu seskupené dobrovolné oddíly či týmy jenž prostě separují na územi české země, ale ponběkud v tom dobrém duchu v rámci těch uplynulých věcí a také musí některé ty věci korigovat, protože lidé jsou již nějaknaučení či je to vede samo od sebe a někdo prostě  čeká na úkoly a bere to jako rychlou osobní věc i když se to zdá prozatím poněkud chaotické pro čtenáře- jednotlivce, protože mu unikají některé detaily, ale je asi normální že nikdo nemůže být jedním zadkem v jednu chvíli na všech možných místech jež by jej zajímaly, ale je tedy dle svých možností všelijak informován.

On už i co se týče zdraví, je král prostě takovým  tím životním vůdcem mládeže či vlastně kohokoliv kdo věří, protože jeho víra již dokázala lidem to, že to prostě k něčemu je, ale má to prostě jak jsem i někdy předtím hodně dávno nastínil i své negativní stránky, jenž prostě s tím děním souvisí což vlastně se opět nějakým tím hlasem projeví, že někdo řekne: No je to tak jak to psal před rokem. protože je jasné, že když něke něco roste, tak na straně druhé musí přijít úbytek, protože všechno je to jako misky váh a ne každý může mít to štěstí, protože jeden by se z toho zbláznil kolikrát, kdyby mu někdo řekl: No, když máš takový dar, tak proč prostě ty věci ještě jsou? A proč neuděláš tam a nejsi duchem tam, což souvisí s tím tzv. božstvím či vyšší úrovni, jenže anei to nej. protože zase je to ve spojení s láskou, city a pocity jiných a ty prostě den ode dne nějak rostou a narůstají, prostě naplňuji jistou číši ať v dobrém či ... to záleží.

Prostě ty věci také jsou tak.

Dalším bodem poněkud zavazujícím je pro krále to, že prostě někdo čeká až se či dokud Král v jisté věci související právě s momentální situací ve vládě či spíše Poslanecké Sněmovně nezmění své ustanovení či prostě neuhne od svého přesvědčení či své pravdy, protože i tohle může mít vliv. Každopádně Král či postavení Krále není od toho, aby měnil svá stanoviska už  proto, že i to souvisí s tím jistým zakořeněním v pravdě i když pravda je prostě obvykle relativním pojmem, ale v rámci dalších věcí spojených se zdravím, de ZUBY prostě představují rozhodnutí, dála ZÁDA- kde třeba KOSTRČ či potíže s ní jsou spíše příznakem NEVYROVNANOSTI, SEBEOBVIŇOVÁNÍ či VYSEDÁVÁNÍ NA STARÝCH BOLESTECH  a nějaký čas každého komu na sobě nějak záleží, tak si přisvojí přesvědčení PŘIVÁDÍM SVŮJ ŽIVOT DO ROVNOVÁHY TÍM, ŽE SE MÁM RÁD. ŽIJI PRÁVĚ TEĎ A MÁM RÁD TO, CO JSEM. Což vlastně PREZIDENT JE PREZIDENTEM, SOUDCE JE SOUDCEM, KRÁL JE KRÁLEM, PRÁVÍK JE PRÁVNÍK, EXEKUTOR EXEKUTOREM, MINISTR MINISTREM, LEVIČÁK JE LEVIČÁK, PRAVIČÁK JE PRAVIČÁK, PRODAVAČKA JE PRODAVAČKOU, HOLIČKA HOLIČKOU, KUCHAŘKY KUCHAŘKAMI, PRINCEZNY PRINCEZNAMI, VÍLY VÍLAMI, ANDĚLÉ ANDĚLY, DÉMONI DÉMONY, SEKAČKY SEKAČKAMI, SONDY SONDAMA, STÍHAČKY STÍHAČKAMA A BOMBARDÉRY BOMBARDÉRY ČI TANKY TANKY PŘÍPADNĚ VRCHOLKY HOR VRCHOLKY HOR, když pojednou skoro celý svět začne přpadat či dění jako kdyby to měl člověk pojednou na dlani a dívá se na to prostě jako pán a podobně, pokud sami to nějak nechtějí ze vsého pocitu či tím co chtějí změnit dál, protože zase budou něčím jiným v tom normálním běžém světě.

Že třeba KŘÍŽOVÁ KOST či páteř a potíže s ní jsou spíše odrazem ZTRÁTY SÍLY či STARÉ TVRDOHLAVÉ ZLOSTI a že zlost může mít člověk v sobě zakořeněnou dlouho na kohokoliv či na cokoliv to už je každého věcí individuální, protože zlost muže mít doma i manželka na manžela, protože pořád dělá jedny ty samé věci a ona pořád musí chodit a uklízet a zase i v opačném duchu, púrostě různě a že si zase člověk vsugeruje či přibere to, že VE SVÉM ŽIVOTĚ JSEM SVOU VLASTNÍ AUTORITOU. ZBAVUJI SE MINULOSTI A POŽADUJI PRO SEBE DOBRO. Což opět vede k tomu, že někdo si autoritu buduje a někdo jí už je či někdo jí ase uplatňuje všelijakými způsoby a že prostě už když se nad tím člověk zamyslí, tak bere to nějak dopředu, tak PROSTĚ TO DOBRO PŘECI JEN BY MĚLO VÍTĚZIT NAD ZLEM I KDYŽ OBYVKLE JETO JEN V POHÁDKÁCH NEŽ V ŽIVOTĚ ČI PŘÍPADNĚ V ŽIVOTĚ POHÁDKOVÉM, kde ženy či princezny obvykle sní a touží, dokud se v nich životem neubiije ta představa o svých princích, rytířích či dracích, jestli jsou k sněědku, nakousnutí a podobně ješt, jiní zase  sní či si kolikrát najdou úlevu v tom, že kdby někde našli nějaký poklad anebo kdyby loupěžníci byli jako Jánošíkove a podobně, prostě tak různě.

To je těžké, o to těžší je vždycky to co ,ůže být dál, neboť vše co se jeví dobrým nakonec dobré být nemusí a protože emoce mají pak zase vliv na nějaké nemoce, tak co se autorit v životě či ve svém světě týče, tak se může stát i to, že prostě někdo už autoritou je podle svého gusta a při změně místa to nemusí být podle něj. Protože ono vlastně opět se řeší konkrétní věci a opět to souvisí s tím co by mohlo být dál kdyby... protože zase pokud má člověk nějaké své vnitřní sny a přání, tak se den za dnem najde něco co by asi rád udělal či by se tak v duchu viděl někde jinde. Nevím proč, ale přijde mi to na základě cítění, že se vlastně dostáváme k vrcholům pravých a zdravých autorit ve státě, tedy tam kde se vlastně kolikrát dá říct, že chlap okáže být chlapem a ne nějakým tajtrlíkem i když se mu jiní třeba smějí. Už také i proto, že prostě i jiní mají kontakty jinde a dokud Král prostě se nevyjádří tak i k nim se sem tam dostane zpráva typu: Už Král změnil své stanovisko? pomoci e-mailu, SMS či různých dalších vymožeností tohoto světa.

Ve věcech vážných, či uplatňování autorit, protože vlastně o Ježíšovi či tom, v nějž se vtělil se říká či traduje, že je to KRÁL KRÁLŮ tudíž vlastně něco ja CÍSAŘ což vlastně mně již vyšlo i v kartách před dvěma léty někdy a také to souvisí se Sibyllou, že situace se vyvine tak, že mladý KRÁL bude kázat či pomlouvat k počtu 54 králů, což ovšem je prozatím neidentifikovatelné blíže protože jsou lidi kteří se králem nazvou sami o sobě jen proto, že si myslí, že když si to tak řeknou a nazvou se tak že tím se věci další vyřeší, ale jsou věci které opravdu dělají člověka za život Králem a o královských pohledech a věcech by myslímspíše kníže mohl udělat seminář jak to vnímá, protože si myslím že časem se dostaneme i k oficiálním aristokratickým věcem, ale nutno brát i věci tak, jak prostě nyní jsou nastavené ať již uchovně či vnímatelně či podle věcí případných oficialit, které by možná příslušely.

Co se týče změn stanovisek tam to také není zcela jednoduché už jen z tohto principu, že prostě SLOVA A ČINY DĚLAJÍ Z MUŽE CHLAPA na základě lidových zažitých věcí už jen z pohledu žen a také ,že SLOVO KRÁLOVSKÉ JE SLOVO KRÁLOVSKÉ A TO SE NEBERE NA LEHKOU VÁHU A TAKÉ SE S NIM CO NEPLÝTVÁ A KDYŽ SE VYNESE, TAK SE OD TOHO ODVÍJÍ VĚCI, TAK JAK SE TO O KRÁLÍCH TAKÉ TRADUJE V POHÁDKÁCH

Pokud se mám tedy vyjádřit k tomu, že i když jsou vánoce a nevím zrovna nyní jakýže z těch vesmírných dní pod jakou číselnou pozitivní vibrací se den naší neslavně najendou seskládané neústavní či podle řádných regulí Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR překlenul k číslu cca 78. , podotýkám opět relativně, protože pokud tam byly nějaké nesouladné pohyby již dříve, což se dá vysledovat může klidně být to číslo i vyšší, ale dejme tomu, že budeme raději vycházet už jen proto, že i tímto se opět právě dnes přepisuji dějiny a že někteř čaem mohou být slavní slavně jiní neslavně, prostě podle toho jak se to vyvrbí, tak kárl anení od toho aby něco měnil, když věc tak je a samotný král má ten nejlepší a nejvyšší zájem, aby se celá věc vyřešila co nejdříve neboť si je plně vědom jaký to  má dopad na vlast v rámci národní hrdosti či lásce k vlasti přípdně k vlastnímu záležení na ní.

Protože opět by došlo na typickou parlamentní scénu kde někdo králi řekne: Ježíš Maria, proč pro Boha nezmění stanovisko? a král namítne : A proč pro pána Krále zde přítomný pán poslanec či je-li jich více ať již sou to ve vší úctě dámy nesloží mandát? Když podle práva, pokud má platit pro všechny bez výjimky tam vlastně nemají co dělat? Což se jistě v telefonních kuloárech probralo nespočetkrát ačkoli se třeba věci dějí i obvyklým způsobem prootže chod země správně nemá být zastaven ani v tuto poněkud ošementou situaci.

Ovšem pokud zde má každé slovo váhu a je někým pečlivě sledováno nelze říct ani to, že třeba celá věc je pod jistou kuratelou či dozorem, protože ono i v rámci nějakého prospěšného momentálního posledovaného politicko a především ekonomického kritéria opět vrátilo spoustu věcí do starých kolejí a to i přesto že situace s poslaneckou imunitou, kterou ČESKÁ REPUBLIKA se řadí mezi nejrozšířenější je spíše trnem v oku z pohledu Evropského ne-li světového.

Každopádně momentálně se zraky do budoucna některých upírají k jinémi vnitřnímu cíli, který zase nějak dostává do situace kdy i prezident a nejen on nakonec po notné chvíli SOUHLASNĚ POKÝVÁ HLAVOU A ŘÍKÁ SI ŽE NA TOM NĚCO JE. Což je také vlastně taková útěcha či vyznamenání ačkoli vnitřního rázu ve chvíli kdy se dá vnímat jisté vzájemné energetické spojení či síly.

Vlastně závěrem,když jsme u prezidenta s možných nastálých kandidátů, nevím zda mně osobně by se líbilo to, že někdo mne někam nastrčí a že bych měl být spíše nějakým balíkem což zase nějak i když to trochu ovlivní rpzhdonutí jedince, ale kdo se kolikráte dneska kvůli jiným nerozhoduje všelijak ze dne na den, vždycky zastávám to, že pokud nějak se nestane něco jiného, tak ŠEVČE DRŽ SE SVÉHO KOPYTA, protož nadarmo jsi to nedělal a ono...i když Král si s ÚSTAVNÍHO SOUDU  dělá ve své fantazii KRÁLOVSKÝ SOUDNÍ DVŮR, tak přesto i v evropských parametrech nějaký takový institut existuje a je zběhly a myslím si, že o jisté kapacity v Česku není nouze a kolikráte jsou ve světě i žádání ačkoli nevím na jakých kritériích.

Takže tím bych dnes mé blábolení, či výnos ukončil.

S pozdravem bez úředního razítka oficiálně a teď mi to přijde jako smlouvy s pojišťovnou či jinými firmami že to co je nejdůležitější a podstatné je napsáno tím nejtitěrnějším písmem ačkoli neúmyslně v tomto případě.

Martin von Torr tou dobou spíše markrábě moravský a český král a kníže slezský na základě těch jiných meziřádkoví v odkazech na facebook.com ačkoli i některé odkazy jenž sou dané pro určitý ůčel nelze některé věci ovlivnit protože Králova věc či vnímání obyčejně neladí s vnímáním poněkud prostého lidu vzhledem k tomu, že  král prostě pro jisté věci jak se říká vybírá jen to nejlepší také v zájmu zěm a její prospěch či prosperitu vlastně stejně jako kdysi, když se ustanovilo seskupení Charty 77

Autor: Martin Vontor | neděle 25.12.2011 23:53 | karma článku: 5,49 | přečteno: 518x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...