Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O ratingu ČR a o tom, když se exekutor zmýlí (170.)

Začnu poněkud z jiného konce. Prostě jako vždy, nehodlám měnit svůj styl, jenž mi vydobyl nejen mé postavení a vědomí ale i věci jiné, všelijaké. Co je to vlastně úspěch? Otázka která mne moc již netrápí, protože úspěchy vnímám různě, stejně tak i neúspěchy či jen takové ty věci do kterých člověk vloží svou energii pro něco a pak vše jde ne pro nic za nic do řiti jak se říká, ale právě pro něco či kvůli něčemu. Úspěch je totiž zdánlivou a asi jen přechodnou součástí nějakého štěstí či poštěstění na chvíli. Prostě kdysi jsem měl telefon, tak tři roky zpět, v němž proběhlo pár vět a řekněme tenkrát jedna víla na základě internetu mne oslovila a chtěla jen štěstí a od té doby máme kolem plno štěstí.

Nevíme přesně sice co, jak a pro koho je štěstím či ne, ale řekněme že pro Nás momentálně to, že scéna politická se dnes z našeho hlediska na základě zjištěných skutečností a faktů pohybuje jen na nějaké vodě již 16. dnem, která řekněme sedá rozřešit i prásknutím pěstí do stolu jednoho dne, kterýžto na základě vnímaných informací také může spadat pod pojem OČEKÁVÁNÍ, protože někteří očekávají jako každý den i když číslo momentálně není rovno počtu obyvatel v ČR, kteří si přeji něco, aby se prostě zásadního změnilo již poněkud delší dobu a přesto že se spousta věcí mění i průběžně, jako že Praha, tedy pár míst v Praze se zrovna nachází v exekuční zástavě zřejmě na základě nějakého selhání v oblasti finanční z čeho jiného by tak mohlo být? Kdo je vinen? Tedy pardon, dlužen?
A právě když jsem byl v práci, tak i u nás naše nejmenovaná ale zjistitelná společnost jenž mne zaměstnává měla zrovna co dělat při zřejmě nočním náletu černočerných stíhaček, tedy podle toho, jak se o tom hovoří v tzv. zóně interní. Tedy jedna ženská povídala, druhá ženská povídala, jeden chlap povídal, druhý chlap a třetí ženská povídali a jeden chlap seděl a poslouchal co se povídá, což politicky angažované elitě jistě ani v ten vlastně 16. den nic neříká, protože oni cca z 80-ti procent obvykle neposlouchají to co povídá ten druhý,  obzvláště když je z břehu tzv. protilehlého.

" Holky, ... to jste měly vidět, takový humbuk." zaznělo hned ve dveřích a celá věc se schýlila k tomu, že jistý exekutor či na základě příkazu Finančního Úřadu PRAHA 11, byl exekučně zastaven jistý vlak, o nějakém počtu cisternových vozů naložených pohonnými hmotami s nebezpečným zbožím, označeným výstražnými cedulemi. Zřejmě tedy byl považován na nezaplacenou zásilku asi nějaké firmy, zřejmě z Prahy, protože jiným bylo divné, že když již tento vlak zastavil Finanční úřad, tak proč zrovna v Pardubicích to nebyl ten pardubický, ale kdoví jak se jisté věci a postupy mají na úřadech, jestli to náleží pod město kde ona neplatící firma sídlí či zase to bylo na nějaký jiný nikdy neprokázaný podnět z ústředního byra, ale pokud je o jedno, tak vlastně proč by na základě jiných šetření i Ostravský FÚ nemohl exekučně zastavit případně i jiné sektory či oblasti, každopádně to ponechám spíše těm jistým úřednicím, kteréžto jistě také spolupracují i s justici a které se jistojistě poslední dobou vůbec nenudí a spíše kolikráte pracují až se z nich kouří či od rukou, případně od klávesnic, jen škoda že nenajdu ten správný ilustrační obrázek či záběr pro názornou ukázku, jak to bylo v traileru Operace: Valkýra s Tomem Cruisem, což by možná mohlo  vysvětlit, proč se náhodou vládou přísně nařízené utajování o platech porušilo, když někdo jasně řekl a vydal jasný příkaz někde, že nikdy nic takového se nemá dělat a přece se výplatní lístky paní Nagyové dostaly na světlo, což si podle pana premiéra ČRsice asi někdo šeredně odskáče, podle jiné kanceláře se zase konečně povedl jednou husarský kousek a podle vyjádření královské kanceláře zřejmě šlo především o to, že prozatím všichni žijí v nejistotě co a jak bude dále a tak se raději přizpůsobují pomalu obojímu a hrají to na dvě strany, což by vrcholovým politikům zase až tak vadit nemuselo, neboť toto jistě sami moc dobře znají a za ten čas jsou v tom i zběhlí.
Také i my jsme se podivili nad tím, že tam o odvedeních není ani zmínka a byli jsme kupodivu nemile překvapeni, tedy pokud šlo o celý otisk toho podstatného jak je možné, že sociální zabezpečení tam není, zdravotní pojištění na obou se odvádí měsíčně co by u státního zaměstnance a po daních ani vidu a ani slechu, neboť si myslíme, že zaměstnanec státní nemůže být zároveň i OSVČ anebo aby přiznával daně jednou ročně, vážně tomu nerozumíme a pokud se tam nedostaneme sami, abychom to pochopili, tak opět tam budeme muset vyslat nějakého, ale tentokrát již opravdu důvěryhodného a loajálního zvěda. Ano je nám to podivné, jelikož vycházíme z toho, že kdyby vše bylo v pořádku, tak by se naší poslanci kolem toho tolik nečertili a nedělali takový kravál, když mají zveřejnit své vlastní platy a přiznat své příjmy.
Ale zpět k tomu vlaku. tedy sjelo se kolem deseti aut, sám celník, i nějací hasiči a s nimi zároveň i televize, protože oni jí k takovým věcem obvykle volají. Je to logické, neboť když deník BLESK za nějakou událost nabízí 10.000,-Kč tak kdo ví, kolik nabízí televize a s tím jak se kolem všechno děje a co naší slovutní ministři nám předvádějí během roku a na jejichž základě se potom dělají jistá úsporná opatření, tak typický lidský faktor bere za své a člověk si potřebné finance obstarává všemi možnými a dostupnými prostředky.
Prostě tam byli kolem toho všichni. Všichni až na jednoho, přesně podle Dumasových Mušketýrů, kromě kontrolního orgánu či inspektora pro přepravu RID, kterýžto zcela zpraven  jistě měl být přítomen takové události, když hasiči přečerpávají dvě cisterny nebezpečného zboží do svých aut a posléze i kanystrů, ale zřejmě uznal za vhodné, že se to bez něj obejde, jelikož pro něj je podstatnější raději provádět buzeraci normálních řadových zaměstnanců za to, že někde se na mastných vozech odlepilo samolepicí označení či bylo utrženo a podobně, ale co o tom budeme povídat, protože jistě každý kolikrát nad sebou nějakého toho psa či rasa za ten život jistojistě měl, takže víme o co kráčí.
Problém vlastně nakonec ale vznikl, protože k přepravě byl přivolán i dopravce jiné firmy, tedy A.W.T. s tím, že nakonec jistý člověk, nevím zda příjemce či odesilatel jisté firmy sdělil, že táto zásilka byla v pořádku a zaplacena a že ta nezaplacená byla kdo ví kde již směrem někde na momentální ČEPRO, tedy Já povídám asi, protože ani nevím přesně zda to zrovna na ono posledně mediálně známe ČEPRO jelo, ale věřím tomu, že někde se to ví jistě lépe. Což je normální, že se sem tam stane i omyl, jen by mne tedy zajímalo, protože taková akce  co se týče Konečného účtování jistě není nákup v TESCU jak to jde dále, když při exekuci jisté penále naskakují docela vysoko a možná, že i rychle a když tedy exekutor, i když pracující na příkaz pražského Finančního Úřadu, který možná také musel být nějak upozorněn zabavil něco omylem a při chybné exekucí by měl exekutor, ne-li rovnou hlavní aktér zaplatit celou či skoro celou akci dle jistých tabulek ze svého. Řekněme aktér, protože ono ten kdo zná podnikatelský svět, tak jistě ví jak to tam chodí, když peníze jsou pánem zlým a dobrým sluhou anebo i opačně. je mi totiž podivné, že hnedle na to jde do exekuce i historická Praha i s Tančícím domem, jenž by dle jiných pověstí měl náležet zesnulému Václavu Havlu, ale co je ostravskému po Praze, když kolikrát pražským či jakoby pražským po Ostravě také bylo prd a jaké panují vztahy mezi Prahou a Brnem přesně, to se také neví, neboť jisté je jen to, že obvykle Moravané cítí pořád nějakou křivdu a kdo ví i jaké jiné kraje, s výjimkou jihočeského poslední dobou, kde je starostům zcela jedno co a jak je, hlavě když Ministr financí Kalousek nosí peníze, ale odkud je bere když všude jinde ubývají, to je divné, že všude se škrtá a jsou věci zbytečné.
Tak to jen tak o mém ani ne tak názoru, jako spíše podivení se nad exekucí, ale naštěstí snad se nám to skrze jiné donese někdy v čase, když Přerov je někde mezi Brnem a Ostravou a jeden neví kdo koho má za manžela či manželku a co se zase kdy a kde roznese po kraji.

* * *

Řekněme možná souhra náhod přispěla k tomu, že jsem vlastně díky takové nějaké holce dozvěděl zase něco zajímavého o ratingu. Původně jsem koukal na toto video či spíše vyjádření anebo hlas, osobně si myslím že daleko smyslnější než to co běžně slýcháme ve sněmovně z úst prezidentem ČR  nazvaných již vyprázdněných stran ačkoli nevíme zda tedy připravených k dalšímu naplnění, to nedořekl, tedy poslouchal jsem zrovna řekněme tomu jako vždy nejlépe chutnající čerstvě zakázané ovoce

kde jsem se i mimo jiné tedy dozvědl to, že (viz. citace komentáře z youtube.com) :

"Takový piče by si měli nastudovat ekonomiku... Popř. jaký vliv má extrémismus na národní hospodářství. To by byla pro ČR apokalypsa. Protože... Vyhraje-li volby jen trošku extrémistická strana -> rating země se automaticky sníží, země se stane investorsky nepřístupná a ekonomika jde do háje!!! ... Podívejte se na Maďarsko :-) Lidi co si tam brali hypotéky ve Švýcarských bankách teď skáčou z nejvyšších pater městských budov. A to tam vyhrála volby jen lehounký extremismus. Tudy cesta fakt nevede"

Což nás opět přesvědčuje v tom domnění, to jen případně kdyby nám tady zase někdo měl potřebu či touhu popsat, zda vůbec víme či máme představu o čem to všechno je, tedy momentálně o tom, že ona jistá politická situace má opravdu jistý vliv na rating země a s nim i jistě houpající stav státní měny, kterážto oslabuje stále pomalu více a více, což českému člověku asi moc nepřináší, protože je to pro něj poněkud hlubší zásah do peněžních kapesních taštiček a konečně to možná začalo i trochu zajímat naší jindy tak neochvějné poslance pevné ve svých podpatcích lakýrovaných střevíců, jelikož někdy se nám zdá, jako by těch mimořádných svolávání přibývalo, ale kdo ví, třeba se nám to jenom opravdu zdá, protože jsme zase jen sjetý stejně jako ta slečna na tom videu a tak vše vidíme poněkud  zkresleně či mlžně, zatímco jiní to vidí vše zřetelně a jasně.

Takže mi či Nám přijde, že v tento 16. den jistého Interregna o kterém se prostě ví a jen veřejně zatím nehovoří ačkoli z jiných končin taktéž docela klidně může zaznít telefon s otázkou, zda je již v Česku vše v pořádku anebo co bude dále, tudíž další očekávání, tentokrát však z venčí, protože kdyby svět neočekával, tak jistě by prostě naše koruna nikdy jen tak sama o sobě nestoupala a buď by jen šla dolů anebo byla na svém, ale jisté mírné pohyby nahoru by byly vyloučené a nám přijde, že některé politické strany  ať již ve vládní koalici či opozici se sem tam či jistí členové v nich případně pod nimi, taktéž ze svých důvodů chovají extrémisticky také, neřku-li v jisté souvislosti až za extrém a klidně ať si o tom myslí kdo chce co chce, prostě to tak vnímáme stejně jako vnímáme i ty jiné věci jenž jsou skutečné.

* * *

K dříve již v předchozím vědomostním psaní o jistých problémech s řekněme extrémistickými útoky či situaci  na Šluknovském výběžku a podobně.
Jedním z faktů či lidských základních faktorů je i to, že když chce člověk něčeho dosáhnout, tak musí na sebe upozornit či umět se nějak prosadit. Tedy protože se snaží něco vyřešit. I my se stavíme k tomu, že pokud jistá 62. Léta žena podlehla násilnému útoku z řad považované romské menšiny, tak ani nám se to nelíbí, neboť také i my máme zde obdobné zkušenosti za ten  život ostatně situace kolem čtvrti Ostrava - Přívoz oblasti v době voleb 2010 na základě slibované akce 100 Kč za hlas pro ČSSD, kterou nakonec Ostravští Empíci ( tedy Městská Policie) bravurně uklidnili a situace kolem Ulice Dělnická je nám tady všem známá, ale nějak  ani nevím, krom tedy fotbalových výtržníků a sem tam polských či spíše jen slezských spoluobčanů z druhé strany rozdělené hranice Země Slezské nějaký bugr nemáme, my osobně již řekněme takové tyto věci máme prožité, takže také leccos o tom víme ale říkáme si na druhou stranu, že zlo a provokace vždy plodí jedy a ty samé věci a spíše by to chtělo jiný způsob boje a ukázat, že to jde i jinak.
Osobně se na ty různé extrémisticky laděné akce díváme s poněkud pesimistickým pohledem, neboť si říkáme, tolik užitečných bojovníků a takto nejenže zrovna nám přidělávají práci, ale některé členy královské gardy zatěžují nesmysly a odrazují od toho podstatného. Kolikráte si říkáme jak ti kluci se třeba jen poflakují a jistě mnozí nemají do čeho normálně píchnout či se nějak realizovat, protože ultrapravičáky obvykle nikdo nikam nechce a nebere a přitom takoví dobří vojáci či policisté by z nich jistě mohli být případně jen pomocníci, ale samozřejmě že oni mají své holé hlavy a když už se mám někde flákat, tak ať se flákám alespoň užitečně. Pravda, když nikdo práci nedá anebo se ruší místa, tak ať si jí člověk dá sám od sebe byť jako dobrovolnickou činnost, ono se to vždycky dá nějak jak udělat, tak i dojednat, ono i kdysi kdesi kdosi a kolikrát dělal různé hlídky třeba tam kde to bylo třeba když znal ty místa, tak jako u nás na osadě Bedřišce si i místní romští okupanti protože díky jejich životnímu přístupu z těch míst odpudili i poslední zbytky řekněme alespoň trochu kultivované civilizace si založili domobranu, bohužel jen sami proti sobě jak se potom zjistilo ve více, ne sice asi všech případech, ale více ano. Řekněme, že také známe své město velmi dobře. A když už stojím někde třeba i s tím pivem anebo čímkoliv kromě baseballové pálky, kterou může nahradit klidně raději fotoaparát či kamera případně jistým násilnostem předcházet i za přispění policie, protože nám to přijde lepší poněkud než dávat možnost vyhlášením demonstrativního pochodu příležitostem právě těm politickým stranám- přeběhlíkům hájícím poněkud pojednou menšinové zájmy se stejnými praktikami jako obvykle. Jen názor. ŘEKNĚME, ŽE HOCHŮM BY TO ZASE AŽ TAK NEMUSELO VADIT, PROTOŽE KDYSI TAKÉ TAK NĚJAK FUNGOVALO TZV. HITLERJUNGEN U NÁS TEDY SKAUT, později PIONÝR a SSM a následně SKINHEADS, PUNKS,SQUATTERS a v neposlední řadě i HOMELESS či další jiné menšinové názorově či jinak odlišné skupiny či sdružení a řekněme že dobrý voják je vždy lepší když je na svobodě než za mřížemi, protože co by Král i s vývojem celé situace ať již nynější či příští chceme mít v zemi klid, protože si to vlastně přejeme všichni ve své podstatě a ono někdy řekněme v případě rasistických toků je lepší si za přítomnosti kamery nechat dát přes držku bez provokace samozřejmě a třeba se tak lidově zabije i více much jednou ranou. Tudíž řekněme, přání, pokyn, rada, kdo ví. Ačkoli prosazovat něco nového je jistě zpočátku těžké, když se dá předejít jistým právě oněm napadením případně jen přesměrováním jisté síly. Koneckonců co momentálně člověk může udělat více, než jen vyjádřit se toho, co chce či si přeje.

Nejsme všude jako třeba pán Kocáb či naši vládní, kteří řeší vše taktéž padni komu padni a vlastenci jsou vlastenci a pokud  někteří učenci nechápou či jen stále nehodlají připustit svastiku a pořád jsou zabřednuti ve svých předsudcích z dob minulých tak raději vyměnit za zvyky české národní hrdosti i kdyby se některým jistým kočovným elementům třeba měl pořídit darovat zájezd někam do teplých krajin třeba na Ithaku do Řecka kde jistý místní podnikatel, který u nás chce preferovat právě oné skupiny jistě s ubytováním a pohoštěním vyjde vstříc, protože co by neudělal pro propagaci své dočasné politické strany jako i jiní, protože si říkáme, že třeba opravdu někdy přijde den, kdy to dospěje k tomu, že se předseda ÚSTAVNÍHO SOUDU rozhodne či uzná za vhodné že je nutné rozpustit politické kluby-strany-sdružení ať již z důvodů finančních či jiných a Prezident ČR v činné funkci to jednoho dne stvrdí či posvětí i když ty věci prostě momentálně se jeví stále zcela normálně, ale...

Autor: Martin Vontor | neděle 22.1.2012 23:18 | karma článku: 6,10 | přečteno: 690x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...