Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Opravdu o Pravdu (154.)

Druhý svátek vánoční. Den zřejmě poklidný zdá se v Zemi České. Nesoucí se pod duchem či vesmírnými vibracemi čísla 6 tedy ČAS PŘÍPRAV a opět platí: Udělejte si osobní inventuru. Pohleďte na svůj domov. Mohl by být o něco příjemnější? A co vy? Nepotřebujete trochu přepulírovat? Přehodnoťte svůj jídelníček. Nechybí v něm něco či nenadbývá? A co vaše povaha? Nemohla by být o něco příjemnější? Veselejší? Co vaše povinnosti? Není zapotřebi se o něco postarat? Nestrkáte nos do cizích záležitostí? Jestli ano, nechte toho. Dlužíte něco? Nyní je čas zaplatit. Zůstavejte doma. Radujte se se svojí rodinou. Bavte se doma. Zaplňte si svůj den hudbou. Je-li to možné, necestujte. Tvůrčí psaní si schovejte na jiný den. Učitelé vynikají, skupinová práce má přednost. Báječný den pro přestěhování do nového domova.

"  MŮJ DOMOV JE BEZPEČNÝ PŘÍSTAV ! "

Mé rostliny kvetou a je radost a krása na ně pohledět. Zkrašlují Můj Domov a Já se k ním patrně skláním. Jsem zodpovědný. S lehkostí upravuji to, co je doma třeba. je to příjemné místo pro mne i pro ostatní. Otevírám dveře a přijímám hosty hudbou a láskou, neboť jsou pro mne milující rodinou.

V osobním životě se přes vánoce toho u mne asi moc neděje. Ai stejně, jako u každého doma obvykle, ale je pondělí tuším a pokud někdo nemá zrovna dovolenou, tak zřejmě zítra má pracovní den. Obvykle přes vánoční svátky má člověk pod tíhou jídla spíše leivět, neboť vědecky je dávno dokázáno a vlastně to kolikrát zná každý sám od sebe již na základě věcí z dětství, že po jídle má větší tendence ke spánku, neboť když se žaludek dá do práce, tak obvykle mozek vypíná a chce se spát. Tudíž si říkám, že sem tam toho přirozeného adrenalinu zase není příliš na škodu z toho hlediska zdravotního. Každopádně některé věci je nutno se naučit brát pozitivně, neboť se mi zdá, že pozitivní přístup lidí k sobě se tak nějak tou dobou poněkud z lidí vytrácí už tím, co nás třeba čeká a zřejmě asi nemine od počátku roku 2012 na základě vládou ač spíše nelegální již či spíše na základě regulí nesvéprávnou vydávat oficiální nařízení v podobě reforem příštích jež jaksi nejdou v duchu vekerého lidu tak, jak by si asi přál a představoval si. Ono koneckonců kdyby tomu tak bylo, tak by jistě v zemi nebylo toliko rozbrojů, revolt, demonstrací a podobně a i ostatní by možná svůj čas mohli věnovat na důležitější práci. Tedy tak to vnímám Já a mé nějaké blíže se mnou či mou osobností ztotožněné neznámé okolí komunikující se mnou na základě externích zpráv někdy přes éter slyšitelně a jindy i viditelně přes internet, jenž by neměl být dle některých záknů, pokud ovšem i ony neprošly v nějaké zkrácené lhůtě jistými záměrnými novelami, protože ono zase jeden neví co vše se v parlamentu a v Senátu ČR děje, snad jedině Prezident ČR jenž ve výkonu své funkce je toto nucen či povinnován strdit svým autogramem či podpisem. Také se dějí i jiné věci v oblasti zákonu a práva, kde také nakonec je něco stvrzeno konečným verdiktem, kulatým razítkem překrývající podpis stvrzující konečné resumé.

Z hlediska Královského či Království Českého, jež by podle nějaké všeobecné víry a duchovna, ale již také úsilí a práce a snažení i když někdy zdánlivě zbytečného a marného by pravděpodobně mělo zažít obrodu či znovuzrození někdy v období let 2013-2018 podle všeho je nutno také obeznámit národ poněkud s představou, protože člověk či občan by měl vědět anebo být alespoň připraven, aby věděl do čeho jde či by jít mohl anebo co se stane. každopádně nelze samozřejmě vše říci či vyjasnit touto cestou neboť Hra o království počala někdy kolem voleb do Evropského parlamentu tuším v roce 2008 nebo 2009 a při první vlně volební v roce 2010 se sice podařilo poněkud proniknout ne území okupované jedněmi a těmi samými ani ne tak stranami jako spíše lidmi. Někteří dostali za své a jiní tuto dejme tomu charaktérní čistku ustáli.

Každopádně ať se děje co se děje, pravý král z boje nikdy neutíká, protože ona celá tá kniha knih se začala pohybovat někde za hranicí smrti a životů či na této hranici, takže i ten jenž si řekne či v duchu okomentujeto, že tady někdo neví s kým nebo na čem tancuje, vlastně sám neví.

Momentálně tedy v této zemi fungují dva systémy, jeden ten zatím statutární a právní a ten druhý poněkud opačného způsobu tedy stejně jako za totalitního režimu, kdy třeba konání Charty 77 bylo povážováno či na něj bylo nahlíženo jako na disidentství.

Každopádně i momentální Ministr ve věcech zahraničních Karel von Schwarzenberg, jenž lidma z jiných vrstev je spíše označovn jako Kníže Hajásko či kolikrát něco dle jiných vizuelně prospí ačkoli on sám oponuje, že je ve spojení s Bohem a sem tam si sáhne do své kapsy pro kapesní hodinky aby zkontroloval čas za tu dobu od dob vzniku TOP 09 je jistě s tímto děním pněkud obeznámen, protože ona jaksi šlechta již od pravdávna ke Království patří, prostě je jeho nedílnou součástí. Jisté věci toho šlechtického rázu jsem spíše zveřejnil včera na facebooku.

Další věcí v tomto tuše 79. dni, ačkoli ve věci rozpuštění Poslanecké sněmovny nelze očekávat, že by k tomu došlo hned na povel, protože ono jak známe politiky a politiku a diplomacii jako celek takovou, tak obvykle budou tvrdit, že se nic takového závažného neděje a že vše je v naprostém pořádku ačkoli není. Koneckonců je to i čistě osobní věcí prezidentovou kdy a jak a na jakém základě zakročí.

Ono obvykle pokud je politická situace země vnímána z pohledu evropského či spíše světového jako momentálně nestabilní, tak obvykle vybízí k opatrnosti dalších států jenž vytvoří svá kritéria čehož jsme byly svědky i kdysi v případě pádu tehdejší vlády na základě prohlasovanému vyslovení nedůvěry tehdejší vlády v době kdy podle jiných za premierování pana Jana Fischera došlo k největšímu finančnímu schodku v rozpočtu ve státní pokladně, která je taktéž jednou z důležitých součástí hospodaření.

Prostě problémy jak bič, pojednou.

Pravda je, co se douních věcí týče i to a to by mne opravdu zajímalo, co tak asni dělá momentálně poslanecká sněmovna o vánocích v době pohotovosti zda také užívá s rodinou anebo si udělala bývak či rozbila válečný tábor na poslanecké půdě, kterážto je jistě taktéž z bezpečnostních důvodů vešlice dobře střežená a monitorovaná. Nevím, ač bych rád, protože některé věci spojené i s poslaneckou imunitou postupně nutí poslance přebývat tam a vzadlovat se jen na dobu nezbytně nutnou, snad i proto, že možná časem tak jak došlo k navýšení platů a přidělení nočních příplatků, může dojít i k proplacení svátků, kteréžto by měly být obvykle dle zákoníků práce, pokud jsem i Já nezaspal dobu placené ve 100% výdělku. Tuto inančí věc již opravdu nevím, neboť nějaký čas se mne již delší dobu netýká, protože na základě jistých změn spíše se preferuje zaměstnavatelem náhradní volno, neboť je to jako kdybych byl v práci dvakrát a nevím jak to je zrovna v jiných sektorech kde je tzv. nepřetržitý provoz, do nichž kromě dopravy spadá také policejní složky či zdravotnictví, prostě složky, jenž nějak zajiš´tují plynulý vnitřní chod země a ochranu jako takovou.

Vzhledem k tomu, že i myšlenky či vnímání, jaksi na základě jiných věcí propojených jak na základě indigových rodících se dětí či propojení pomoci energie v souladu s jistou evoluční formou postupu, kdy se z lidí pomalu stává něco jako kyborg, kde není problémem slyšet jisté informace a pro ujištění jen schází dohledat je pohledem, se tak nějak jistý čas zhmotnily či zmaterializovaly a jistě usnadňuji spoustu věcí v oblasti nějakého postupu, tak se v souvislosti s terapií andělskou někud lidé dělí na základě svých vlastních inteligenčních potenciálů na jiné další poněkud blíže nespecifikovatelné etnické menšinové skupiny ať již v rozdílu věku či pohlaví. každopádně jistý čas je to poněkud jiná hra, za jiných pravidel a sem tam někdo řekne či se vyjádří: Tady se jede jiná liga anebo tady je vysoká liga, která má také své kluby či týmy a i svou vlastní tabulku.

Což sice trochu pojednou souvisí s bezprávím a navíc, demokracie stejně či jakýkoliv systém potřebuje mít nějaké opěrné body či pravidla jenž byla dřivé uvedena jinde, ale každý se s nimi setkává v podobě toho, že mladší jedinec poradí staršímu co a jak a který se nějak posouvá v souladu s časem.

Také ke Králi se donesla v jistý čas zprává, jenž nějak souvisela s královstvím i od tom, že někde, tedy kromě nějakého hnízda, máme-li momentálně hovořit v poněkud duchu Enigma na základě jisté stále pokračující operace Valkyrie, díky které prostě dochází na základě zcela čistě podniktelského zdravého konkurenčního boje, což kolikrát i prezident ocenil, tím že někde některé věci dostávají jistou dynamiku jenž je součástí toho, aby se něco hýbalo nějakým směrem k různým změnám. Také že existují jisté sekačky zcela blíže neurčené a také i jistá katovna, na základě zrpávy či výběru písně o tom, že kat jednou popraví svého syna anebo v takovém duchu.

Pravda je, že čím dál více lidí či bytostí má tu tendeci žít lépe a dobro a také i jisté pokračován, jak předeslal pán prezident Václav Klaus při obřadu po nedávno zesnulém exprezidentu Václavu Havlovi, že by se mělo pokračovat v jistém duchu tedy i té Charty 77 či cestou za svobodou a odstranění toho čím začali naší předkové, což sice mladší generaci, jenž věci nynější bere spíše jako samozřejmost kolikráte nic neříká. Však co, je to tak jak to je tak tím žije a co nás to zajímá, ale i také, protože dávno někteří vědí, že jejich vlastní nohy souvisí v rámci uzdravování spíše se starší generací jenž jim vytváří nějaký ten život či buduje budoucno, tak ono i ztoho je třeba kolikráte vycházet, protože od svých předků se vždycky učíme a kolikrát i Král ctí některé výroky jiných známých, ale bere je i také za svou bernou minci, stejně tak jako olitikové v tomto krvelačném boji o koryto využívají slabin svých protistran.

Pravda je, že asi každému záleží na tom, aby jméno země či ČESKÉ REPUBLIKY bylo dobré a mělo ve světě velký význam a spíše nebudilo posměch, což se dá také zjistit na základě různých statistik kde je třeba se zdokonalit pro lepší reputaci ve světě.

Další věcí spíše poněkud v tom Královském duchu je to, že každé Království má svého kata a ten zase své pobočníky jimž se vlastně říká tzv. popravčí četa. Samozřejmě, že v této řekl bych snad uvědomělé době i když někdy se semo tamo nějaké to fyzické násilí vyskytne, přesto je to spíše věcí nehumanní a nehodné kultivovaného člověka, jenž řeší věci agresí a přestoněkdy je třeba přistoupit k nějakým radikálním činům ať již kolikráte v oblasti domácností, osobní či v tom širokém pohledu celoplošném tudíž republikovém.

Netuším přesně za jakého druhu se jisté popravčí sekací komado momentálně skládá, ale prostě králi přijde, že někteří lidé jaksi dávno hráti nemají či již ta hra pro ně není  a každý hráč, když mu dojdou karty, trumfy či bank, tak smířeně a zlamaně a nešťastně odchází ze hry. Mělo by to tak být.

Ono i celá situace spojena s Poslaneckou sněmovnou se musí brát dvěma pohledy.

Ačkoli dějiny uznávají jen odvážné hrdiny a jím i nebe je nakloněno, protože odvaha jak se říká zoceluje a děla muže uži a ženy ženami, tak i naše poslanectvo pro to, aby opět posunulo zemi poněkud blíže evropským měřítkům či kritériím potřebuje notnou dávku odvahy, každým dnem vyšší, aby konečně prolomilo tu hráz poslanecké imunity. Podpořme je tedy v tom. Přeci jen neím zda další generace ocení chytrost či vypočítavost  s níž se v této oblasti Česko stane obvykle zemí poslední jenž s tím něco udělá či odvahu, že se tak vůbec stalo, jakože spíše i toto u nás v zemi může trvat několik dalších let.

Král taktéž hovoří poněkud jménem všeho lidu či spíše tzv. společnou řečí více lidí a rozdíl mezi momentálním právním statutárem a věcmi královými, protože ono existují jisté moci jak úřední, tak i jiné ale o nic se zmíním zase později, také sem tam uděluje milosti i tresty, prostě je to jeho povinnost spojená nejen s funkcí. Králi samozřejmě záleží na tom, že pokud chce být dlouho Králem, tak potřebuje, aby jej lid měl rád a bral je jako dobrého krále, neboď král je odrazem národa.

Každopádně jsou i věci, poněkud rozdílné s vnímáním královským a politickým a to v tom ohledu, že ačkoli u nás trest smrti je zrušen a nahrazen věcmi výjmečným sem tam může požádt o milost. Král než vyřkne ortel, definitivní raději z opatrnosti bude dlouho prověřovat avšak kdo upadne v nemilost stává se vlastně osobou uvrženou k likvidaci.Někdo si k likvidaci pomůže sám svou buďto nezodpovědnosti či nepoctivosti,  na základě práva, ale víme, že i v právu existují jisté formy bezpráví a křivd a není to jen věci justiční či její moci a tak aby spravedlnost dostala svému, tak prostě případ není vyřešen dokud osoba v nemilosti nejen krále, protože pokud má Král dobré zraky a ostatní chtějí také, Ti, co si hrají také na vojáky, tak většinou nabydou podobného pohledu, protože vše je stejně na základě nějaké pravdy a to už je poněkud věcí pro poněkud otužilé hráče, kteří jak se říká...smrt v očích a stovku na tachometru, protože vždycky v jisté konkurenci přežije jen ten nejsilnější, ale nesouvisí to ani tak s objemem či postavou svého těla, ale povahou a také i nejpružnější a nejmrštnější, prostě zákony džungle ačkoliv tom duchu právním se toto poněkud nerespektuje obvykle i když někdy se místy jisté výkyvy také objeví, jenž potvrdí to, že když se chce, tak jde vše, i zrkácené soudní řízení ačkoli nevím na jakém podnětu či základě se takto určuje.

Což tedy pro jisté potravinářské závody, jenž se poslední dobou specializoavly na výrobu sterilované čalamády- tedy sekané zeleniny by jistě mohlo být jistou směrovkou. Bohužel nelze další věci blíže specifikovat z důvodu toho, že nějak nejsem držitelem vstupního průkazu do tohoto závodu a tudíž mne přes vrátnici nepustí.

Vlastně i tzv. žoldáci spravedlnosti se ani tak nezabývají věmi kolem, ale spíše cílem nezávisle na čase.

Každopádně i královtsví, aby bylo pro lid přínosem musí využít jisté věci ve své prosperitě a růstu a také fungovat za jistých podmínek aby přežilo. Bylo by ale hloupostí vystavovat jen věci špatné a tak ono protože někteří již dávno odsouzení zatím unikající spravedlivému královskému postihu se již zapojili do programu prospěšných prací v jistých těžebních závodech v zahraničí a spolupracují na rozšíření Království Českého na jimi vytipovaných místech.

Než ale přejdeme k jistým definitivním krokům, neboť věci se mají tak že v rámci společného ducha je jak se říká nutno za jakýchliv zbavit nepřátel, jenž jaksi jsou spíše záškodníky a působí větší újmy což je i konkrétní případ byvalého Ministerstva pro Místní rozvoj, jenž se začalo místně rozvíjet poněkud jným způsobem spíše k prospěchu osobnímu než společenskému. Kdo ví, když se již nedá nic zjistit.

Také je nutno v této válce, protože šlechta, královstsví  a ty věci kolem, nikdy moc nešly ruku v ruce s politikou a státním zřízením, protože kdyby tomu tak bylo, tak by asi vydrželo a lidé by proti tomu moc nebyli je nutno i podchytit jisté detaily souvisejícím právě se zásobením armády a navíc ono co se týče bohatství, jenž často přichází od různých zdrojů a dalo by se snim hospodařit i jinak, což je třeba i docela nedávné úsilí ostravské policie při zadržení pašovaného zboží, jenž jaksi skončilo v drtičkách, aby nedošlo k pověstnému daňovému úniku. Ať se na mne nikdo nezlobí, ale nechápu co tím uniklo. Pokud a v jaké formě se ten daňový únik projevuje, když by měl o být zabavené zboží, zaplacené clo tím, jenž jej převáží a případné zabavené zboží by mohlo být zpeněženo na jiných no, raději policií či soudy řízených obchodech, jenž by možná mohly nabídnout práci zase někomu ačkoli pravda vše je jen otázkou administrace, když každý víme jak to chodí. navíc i celá věc jaksi neodpovídá těm vesmírným zákonům o bohatství ze všech stran a jeho energií a spíše je to urážkou energie finanční. Nevím, ale byly doby, kdy jisté zabavené zboží se prodávalo ve výjmečných obchodech či dražbách či případně ještě byly předtím rozebrány jiným způsobem, což by asi nemělo být, ale jak se říká, prachy dělají prachy. A vždycky je rozhodující to co se dělá i mezitím, když se nedělá zdánlivě nic aneboněco jiného než by zrovna vhodné bylo.

Dále existují v rámci jisté konfiskace i tzv. věci mrazení účtů či zabavení věci movitých a finančích státem a kolikráte jsou jisté tyto produkty také skladovány a co snimi, potom? Zda-li by třeba nemohly sloužit mezitím a vydělávat či nějak krýt státní deficit, ale pouze za předpokladu, že tam nebudou ty věci jenž jsou pravou podstatu a příčinou státního dluhu. Nevím asi jsem naivní, ale jak říkal právě prezident ČR, jenž jaksi novou éru počal prvorepublikovým duchem k památce áclava Havla, při návštěvě ostravy, neboť i On hovoří s národem poslední dobou více, že když se chce, ta se dá zrušit všechno.

Což je fakt, protože ono v jistém případě a za jstých zcela spravedlivých, a když se hce, tak i nezdlouhavých forem, pokud má pravda být pravdou a pravá spravedlnost spravedlností a ctěnou, tak by se dalo zrušit i celé Německo, což sice jiným vonět dvakrát nemusí, stejně jako nám nevoní tzv. odsávání finančích věcí právě do německa či jinde ať již na základě nějaké obchodně sjednané stratégie, ale taktéž i sotázkou národní hrdosti, perspektivy a i v souladu s tím co říkal samotný otec, dejme tomu Svatý Benedikt XVI. že svět by měl opustit liberalismus, pýchu a podobně, když to odsoudil a že církev odjakživa hrála v jistých věcech také jistou důležitou partii, tak o tom myslím se bavit netřeba.

Samozřejmě, že ani Já nenutím nikomu zrovna FINSKO, ale spíše se z těch věcí snažím vybrat to nejlepší i když seveřané jaksi svým postavením se řadí spíše poněkud k těm dávno vyspělejším a stabilnějším zemím, ale nebavím se o typickém vybírání majetku, což je spíše čechům vlastní, jako spíše o jistých věcech sytémových. Ono také národ i v těchto věcech by spíše měl držet přisobě a žít jen ze svých zisků.

Pro všobecnost nunto taktéž zdůraznit, že než dojde k jistému líčení domova je nutno uvědomit si ten fakt, že i toto psaní může být kdykoli použito co by věrohodný fakt, předmět doličný a také, že klidně se může stát, že ne mou příčinou ale v rámci jistého obálkového systému, se i mně může objevit kdykoli nějaká oblka s jistým olemováním a stímto vědomím je ntuto žít taktéž právěproto, že ač poslaneckou sněmovnu v momentálním složení či některé jedince spíše více než vánoční dárky a přání zajímala spíše otázka věci týkající se presumpce neviny, v níž do rozhodnutí soudu je nutno na jisté dejme tomu obviněné či viněné pohlížet jako na nevinnné do chvíle kdy soud rozhodne na základě sesbíraných důkazů ať již získaných na základě bezpečnostních ochranných zařízení či na vyžádání čehokoli, což jistě byloé kolikráte užito při všelijakých různých procesech ať již skutečných či zinscenovaných, jelikož vlastně ve své podstatě i on sám se může rozhodnout obeslat zainteresované byť jen pro ujasnění situace na základě neúplný informací či výpovědí, vysvětlení, dojasnění některých případných nejasností.

Prostě žijeme v době ponekud neklidné.

Autor: Martin Vontor | pondělí 26.12.2011 20:02 | karma článku: 6,38 | přečteno: 557x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...