Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Krok za Crocoem aneb o etnických menšinách a jejích problému(168.)

Včera zcela znavený vracejíce se domů z čech východních zpět do rodné obce či krajského města Ostravy se mi již nechtělo pokračovat v dalším dějství, jen jsem něco prezentoval na facebook. Člověk má se pravidelně vzdělávat a rozšiřovat obzory své, by mysl jeho zakrněná nezůstala a to i v ten den, dejme tomu včera 12. a dnes spíše 13. toho řekněme dvojvládí, protože spíše věřím tomu, že tu hlavní moc mají v rukou již jen muži dva, ne-li tři, protože vždy mohou rozhodnout i radikálním způsobem o osudu, běhu a směru země České stejně jako třeba dnes, tak i jakýkoliv den, protože na základě čistě zákonného postupu a prostupu i za pomoci a přispění jiných lidí, bojujících o udržení mocnářství svého a zachování stále největší a nejrozšířenější poslanecké imunity a tzv. mandátství doživotních či především beztrestnosti, což jaksi s jistou vírou ve spravedlnost nejde ruku v ruce i proto, že většina občanstva českého, o národu se nebavím, protože národ souvisí spíše s národností čili etnikem a to není jaksi věcí občanského průkazu, ale spíše tzv. vrozenými geny převzatých z předků a také otázkou cítění. Tedy Národní hrdost- jako taková, kterou i Ministr školství se snaží nějak zakompenzovat do nových osnov, k čemuž mu jistě poslouží opět nesmírné dotace z EU na praktikování jeho projektu o kterém si myslím, že stejně spousta lidí si spíše řekne co je to za blbost, není náhoda, když ten či onen si myslí či je přesvědčen na základě svého nějakého cítění, že možná spadá pod jinou etniku a hladá nějaké své ustálení, protože po ty časy různých kmenových migrací tady jistě zbyly i nějaké jiné etnické skupiny a menšiny spíše roztroušené po celém ohraničeném území zbídačeného nejen Česka či spíše Čech, ale také Moravy a především Slezska, které je tedy bývalou zemí svatou a kvůli kterému se vedlo spousta válek a které je tak nějak přeťato v půl a od roku 1918 součástí státu dvou. Stát totiž není Země, stát je jen jistý územní celek spravující jisté oblasti stejně tak, jako monarchie či i bývalá Svaz sovětských socialistických republik.

Pravda je, že internet dnes více slouží k získávání potřebných informací, a jistých vzdělání, protože kdyby člověk měl hledat v knihách, tak k tomu potřebuje nejenom čím dál více času, ale také peněz a tudíž mu to přijde nejjednodušší a také i pohodlnější.

Také jsem žil v domnění od první třídy, že vlastně první český kníže byl bájný kníže Krok, který měl tři dcery a jednou Tetu, Kazi a Libuši díky níž vzniklo především město Praha a že jednoho dne i její sláva bude dotýkati se hvězd. Ano ta Praha, o které mi kamarádka Majka říkala, že rodných pražáků je tam minimum a zbytek jsou jen přistěhovalci z různých jiných končin, a v tom jsme se shodli, protože Majda je také z Vysočiny i když bydlí již delší čas v Praze mezi těmi sty různými věžemi, než jsem se dočetl že onen bájný český kníže krok, vlastně nebyl ani tak kníže český, jako spíše první polský Král Croco sídlící především v Krakově nynějším.

Lidé sice žijí v jisté iluzi o tom, že Čechy vznikly na základě toho, že nu bohabojnou zemi navštívil praotec Čech, když se se svým kmenem vydal ještě i se svým bratrem Lechem najít jistou zem, v dobách, kdy k tomu nebyl nutn ještě žádný katastrální úřad, žádné pozemkové výměry, žádné úřední souhlasy a především poplatky a jisté obálkové stupnice k zapotřebí a že jednou se tedy Čech s Lechem nepohodli a každý se svou rodinou to vzal iným směrem, jeden vpravo, jiný vlevo anebo nahoru či dolů? To nevím.

Za to ale vím, že ony slova ČECH a LECH ze staroslověnštiny znamenali  Vojevůdce a  Starosta a že Čechy se prvně nazývali Čiechy a znamenaly číši a čechové, že prý byli národem či kmenem hrnčířů.

Jistě asi jako každý, protože někdo potřeboval vždycky z něčeh jíst a kokosové ořechy se zde tuším začaly dovážet až po objevení Ameriky Kryštofem Columbusem či Ammerigem Vespucchim, těmi bájnými moeplavci, ale to bylu tuším tak o 14. až 16. století později do té doby totiž evropan neměl vůbec žádnou páru o tom, že někde existují nějaké indiánské kmeny, které potm na základě opět svých přistěhovaleckých pozemkových a nerostných chtivých reforem zcela zdiskriminoval a nechal je vyvraždit či vystřílet, převézt do rezervací a iniánských teritorií stejně tak jak se todělo i za 2. světové války ať již v tom měl prsty jak Hitler, nebo Göhring, Heidrich, i Stalin a mnozí jiní, protože věc je pořád stejná, jen jedni tomu říkali koncentrační pracovní tábor a jiní gulag, každopádně na tu dobu, to byl jistý módní dobový trend stejně jako za sých časů o pět století dříve církevní inkvizice, taktéž pro majetek a ono především z příkazu otce jako by svatého, jemuž bylo zcela jedno, zda měl někdo aristokratickou krev a byl šlechticem, tak pro majetek a lesk zlata se vždy něco našlo tak, aby na základě těch pochybných tzv. "božích prohřešků" mu bylo zkonfiskováno to, co třeba na základě toho bohatství udělal nejen on, ale i jiní lidé pro lepší ale spíše jen spokojenější život. Samozřejmě že, v každé době, když se někomu něco nelíbilo, tak se lidé proti něčemu bouřili.

Ani nevím jestli český dějepis začíná na základních školách tím, že v roce 489. či jeho počátkem přes území Bohémie, tedy dnešních Čech proudily germánské kmenové elity tehdejších válečníků Langobardů a že současně zemi opustili zbytky germánsko-keltské aristokracie a válečnické elity, které se stěhovali spíše na jihozápad. kdo ví, to bych zase musel jít do první třídy a učit se to všechno od znovu, kdyby to šlo, ale protože to nejde, tak používám hlavu a internet a za těch cca tři kila, které platím mi to přijde až nad hlavu.

Samozřejmě že ty zbytky keltsko-germánské aristokracie tu musely zanechat nějaké potomky, protož ono jistě každý uvědomělý člověk ví, že od pradávna se vesnice plenily, ženy byly bojovníky pro svou krásu a někdy i pudy pomilovány proti ..ale kdo ví, jestli čistě proti jejich vůli, protože ono do ženského důvtipu také člověk sotva vidí, ale podle dalších a dalších chodů a vývojů jistých informací prý zotročovány a bídáčeny  když si myslím, že takové ženské vté době bylo zela jedno,  kde a u jakého ohně a komu zrovna vyvařuje, pree a čistí lesklé štíty a podobně a komu plodí děti o které se musí starat a sem tam pro ně i něco ulovit sama, když válečnická elita jela zase válčit někam jinam.

Tedy ještě dříve, než mi tady zase nějaký vtipálek napíše že to nemá smysl, ta bych tím chtěl jen vyzdvihnout takovou tu ženskou vyšší hrdost a otužilost na základě toho, že ono v průběhu těch inkranačních a reinkarnačních odchodů a příchodů duší pořád na jeden a ten sám svět a protože geny jako takové se skládají z informacích nejenom od svých předků, ale také i z životů minulých, aby v nich nebyl zakořeněn pořád nějaký ten pocit ukřivděnosti a pdobně, protože ono co si budeme lhát, i když je muž generálem na válečném poli či na jiné aréně, tak doma je generál kolikrát někdo jiný což si myslím, že tuto holou skutečnost založenou na miliónech různých pravd pochopí každý uvědomělý člověk.

Tedy kdo ví, jak je to nyní s tou diskriminací těch menšin doopravdy, protože etnická menšina je něco jiného nežli rasa a její hanobení i když některé rasy jak jde kolikrát očividně vidět i na youtube.com se hanobí samy od sebe a netřeb jim v tom nikterak pomáhat či je podporovat.

Ono totiž co rasy se týče, tak spíše je to věc pigmentace z čehož lze zcela logicky usoudit, kdo kde kam asi patří do kterých končin a kde by asi našel své nejlepší uspokojení a klid. Také nechápu, proč se některé jiné národy chtěli vmísit do kultůry jiných a kdo ví zda také kolikráte za cenu násilí.

Staří Řekové zasemísto K používali Ch, tak kdo ví jak to všechno bylo, když Desatero hovoří ve svém prvním přikázání o tom, že jen v jednoho boha věřiti budeš, a že třeba takový Pán Hromů a blesků a jiných věcí je různě nazývan Thór, Perun, Zeus, Jupiter a podobně, tak jako Bůh ČASU Chronos či Cronos, který je vlastně vládcem všeho dění a od kterého se odvodilo i slovo KRONIKA neboli CHRONICLE čili nějaké soupis chronologických událostí aby to nepostrádalo na logice jako takové.

Na druhé straně také třeba podotknout, že kolikrát kdekdo leckomu říkal něco o tom, že Už by bylo za vhodné, aby člověk sekal latinu anebo že sám už bude sekat latinu, že i latina jako taková je jistý jazyk obyčejně spjat s eseperantem a že i jisté výroky vedené v latině jako třeba Vini, vidi, vici, či Deus-Re-Patria také něco znamenaly, protože ono to spíše souvisí s tím pradávným uctíváním Bohů či králů, které taktéž měly svůj, protože ne každý byl pro vše stvořen na tom světě a bavilo jej či vždy viděl své vlastní štěstí a radost v něčem jiném a jiné věci by mu možná byly na obtíž.

Stejně tak, jako že stále pátrám posvém prapůvodu na zákaldě jistých dokumentů, protože i můj rod musel být počeštěn, tak jsem se dopátral i k tomu, že vlastně režim komunistický z nějakých důvodů chtěl Slezsko, co by zemi Svatou vymazat z paměti lidí, a tak Slezsko přezval co by pánev ostravskou a na ostravsko o čemž také jsou písemné doklady. možná proto, že chtěl či měl v úmyslu se zcela po Stalinistickém diskriminačním způsobu vymýtit veškeré zbytky keltských zvyků a germanismu a nastolit svůj sovětismus.

Diskriminace a extrémismus - takové dvě věci často vrtající hlavami různých lidí, kteří když chtějí využít svou autoritu, tak kolikrát sami k tomu tíhnou, což je kolikrát případ i dnes ve známém tzv. volebním období, který by tedy dle uzákonění měl být svobodnou soutěži jistých politicky smýšlejících klubů či skupin, řekněme týmů, protože pořád v tom mám spíše hokej, když na jedné straně je soutěž svobodná a za dva dny jsou některé kluby z nějakých důvodů zamítnuty, což jaksi v praxi se svobdou jako tako takovou nikterak nesouvisí. Spíše si říkám, zda opravdu, ale opravdu svobodné volby nebyly ty první, po pádu komunistického totalitního režimu, kde každému bylo celkem jedno jestli je někdo označen jako anarchista, či ultrapravicově založený anebo demokraticky smýšlející člověk, zbytek již byl opět vykonstruován a uzpůsoben tak, aby z toho měly vrch především dvě hlavní vládní strany, taktéž pocházejících spíše z pramenů oné často kritizované minulosti.

Extrémismus- za extrémismus se dá považovat a všeobecně se bere vysoká zaujatost pro jistou věc, třeba i ...no jo, ale když už je to za anebo nad extrém? na to asi už není ani paragraf, řekl bych.

" Ale hned bude, ještě dříve, než poslanecká imunita vzejde v platnost, stejně tak jako že i naše příplatky za přesčasy jsou přenější než věci týkající se všeho lidu. ŽÁDNÝ STRACH KRÁLI,hned se do toho dáme!" řeknou poslanci jednotně zcela zapomenuvší zda je jedne vlevo, jiný vporavo zaujatý.

"Ne toho se opravdu nebojí to již dávno víme, že v těchto věcech je na vás 200 procentní spolehnutí, z toho opravdu žádnou obavu nemám." odpověděl by král, kterýžto v každém státě či zemí královské má právo promlouvat jakýmkoliv způsobem do každodenní politiky a vedení států a veškerých dění týkající se buďto jeho státem převzaté země a podrobeného národa či jménem národa, kterýžto věří či trochu svou víru věnoval Králi, a je roztroušen po celém území EU i za mořem a stejně jako král i On každý den něco očekává, tedy je v jistém stavu očekávání.

Je sice pravdou, že každý touhletou dobou očekává něco jiného především, něco jiného senióři, něco jiného teenagerstvo, něco jiného politici, něco jiného ženy, něco jiného muži,  něco jiného různé menšiny, něco jiného různé většiny a něco jiného ryze ultralevicové strany, něco jiného ultra pprvicově zaměřené skupiny a jeden aby to všechno v jeden čas sjednocoval a dva by to nějak pochopili, což o to, obavu také nemám, protože prezident se vždy jevil jako praavicově založený člověk každým coulem apokud Ústavní soud zastává lidský faktor a musí se na to koukat z různých pohledů, tak zase sociálněji. , ale ať je to jak je to, fakt je ten, že toho obvykle moc nenakecáme mezi tím a přesto se nějaké věci dějí a odvíjejí.

Pravdou je, že jakákoliv věc i doma, prostě někdy potřebuje radikální řešení. To je jako třeba:

Manželka svému muži: "Ty teče mi pračka, udělej s tím něco!" - první božské přikázání.

Muž buďto vezmě peníze navštíví obchod, koupí těsnění, případně navštíví dílnu, garáž, vezme patřičn nářadí a záívadu opraví, popřípadě zavolá známému o kterém ví, že je v tomto směru odborník na slovo vzatý případě osloví nějakou firmu, protože tím nechce ztrácet svůj drahocenný čas.

"Nějak přestává hřát topné tělísko!" zahřmí se zhora podruhé po jistém čase. Protože je jasné, že každá věc se časem opotřebovává a tak to jde jedno s druhým až si v samém zoufalství nakonec řeknou anebo zahřmí do třetice až sedmice:" Nebylo by lepší raději koupit novou pračku?"

" A tos nemohla říct hned?" ozve se nešťastně ze zdola.

Podle mého je to tak stejné jak s politikou, tak i s ekonomikou a vůbec se vším a je mi líto, že jsem se poněkud odklonil od hlavního tématu, leč kráčím s dobou a vím, že jisté odklony jsou jistý čas modernou tototo světa. pravda mnozí tomu věřit asi ou, leč poněkud jisté skandály v politie mne přesvědčuji v tom, že tento trend a jisté zastaralé praktiky jsou ještě stále věcné a dějí se. dokonce až moc rychle, jako by z posledních hromádek v jistém zoufaltví se muselo z hladu sesbírat i to poslední zrnko.

Každopádně pro člověka je nejhorší obvykle, když ztratí krok s časovým vývojem i když je někdy mimo centrum dění, což mi sice až tak moc nevadí, protože ono kolikrát i v parlamentu či Poslanecké sněmovně, což je jedna místnost kolikrát neví co dělá levá nebo pravá, jestli tam vůbec něco dělá, když tam tedy jako dělá zatímco jiní za ně a na ně dělají pořád a někteří nedělají, protože už nemají ani jak a kde, a tak se nudí a chvíli neví co mají dělat, protože základem lidského štěstí a pokoje i věcí dalších je jistá seberealizace, která často touto dobou spíše inkliminuje, protože člověk má vždycky nějakou tu touhu po nějaké změně, protože změna je život, se nějako seberealizovat, prosadit se a podobně, v čemž zase často brání diskriminačně ti, jež se již nějak za jakýchkoliv okolností prosadili, a na dlouhou někdy si říkám až příliš dlouhou dobu se posadili a také děljí všemožně proto, aby se tam udrželi a to i za cenu toho, že vlastně opustí svou národní hrdost inkliminuji k preferování jiné národnostní skupiny.

Někdy si říkám proč? Jen proto, že má někdo, již za ten čas nějaký zakořeněný systém, získal si jiné nové známosti a podobně a teď si je snaží udržet i na úkor toho, že některé věci jiné, jež jsou také součástí života všeobecného a jež je třeba pozna také jsou k neudržení?

Kdo ví. Prezident sice říkal něco o tzv. nátlakových skupinách, ale my vnímáme tlak a nátlak ze všech stran i pater. Dokonce i tlak z jistého ústavního shromáždění, která byla zatlačena k tomu, aby sama přednesla poslanecké sněmovně návrh o novém zněn poslanecké imunitě a ztrátě doživotnosti mandátu a kdo ví v jakých bodech tam ještě byla vystižená tzv. trestní odpovědnost, protože ono také vždycky všechno záleží na tom kdo a co a proč a jak dělá či nedělá protože zase ty ěci opačné, každopádně věřím tomu, že z pohledu světového či evropského, obvykle záleží lidem na tom, aby jisté věci v ČR tedy konečně nějak dospěly k nějaké dokonalosti, protože posránci poslanci...za ten čas řekl bych, že jsou věci, které by trvaly věčně a kdo ví jestli vůbec by se někdy dotáhly do těch konců. tudíž i poslanecká sněmovna je jistou nátlakovou skupinou na jiné instituce, které třeba diskriminuje v jejich dalším poslání a postupu, tak jako pomalu diskriminuje i tzv. prezidentský post co by funkci hlavy státu zcela nehledě na to, že zrovna zájem státu či tedy většiny lidí- národa je :

1. Zprůhlednění a odtajnění hospodaření a financování politiky a poslaneckých klubů, kteréžto naštěstí i co by subjekty právnické poslanecké imunitě nepodléhají a politiků všeobecně, proč ne? Protože každý chce mít rovné podmínky.

2. Kdo ví, zda vůbec poslanci sami odvádějí tak potřebné daně, když zdabnili i prezidentský plat, otože my už dávno daně platíme a možná že i za ně a také máme právo vědět stejně tak jako oni. jediný rozdíl je, že oni si to na zákaldě dohody s ministrem financí v rámci svých formálních papírových autorit mohou dovolit, kdeto my tyto možnosti jaksi nemáme a tak se k tomu bohužel musíme dopracovat i jinými způsoby.

3. Stejný trestní postih, když věci se dějí stejné, jen jeden za napadení dostane podmínku případně trest na ostro pokud je v tom ubližení na zdraví a jiný z toho vyvázne jen s pokutou 1.000,- kč, což je při jeho jistě prokazatelných a dokazatelných příjmech něco jako když si ve skutečnosti utře zadek toaletním papírem. Copak tohle je nějaká Spravedlnost či Spravedlivost? Ať tak či onak , když se nad tím každý normálně zamyslí jestli v práci či až někde doma před usnutím, tak jistě dojde ke stejnému shodnocení.

Protože to by jistě i někdo někomu třeba neřekl jako odpověď na jisttelefonát z byra: tak pánové a dámy, podívejte se, ústava není žádný holubník, holuby si pěstujte klidně doma na dvorečku, když máte rádi pečený rovnou do úst.

Ano, jedna tisícovečka by se našla, ale kdo ví kolik takových tisícoveček odválo tzv. bočním větrem, když se pořád někdo řídí tím, že má pořád málo a méně a méně.

4. Proč běžný občan, věrný to přispivatela živitel politické enklávy nemá přehled o tom,  jaký účet a na jakých smlouvách je vlastně tzv. státní dluh, když co občan to investor či akcionář ve své podstatě.

TOP SECRET...tak jak za starých časů.

To že je národ či lid ať již starší či mladý poslední dobou čím dál více finančně diskriminován, lze číst, znát a cítit na každém kroku což vede ještě k větším tlakům či nevolím a také revoltám, protože to je také věc odvěká a někdy slova neuklidní, když lidé chtěji především skutky a obvykle je chtějí vidět hned, tak jako, že i žena má radši, když ta nová pračka je doma alespoň do týdne, protože i ona, co by bytost chápavá dokáže i při své blond inteligenci pochopit systém firem, za to nerada slyší pod dvacáte: Jo, až budu mít čas, tak se na to podívám." z obývacího pokoje při sledování nějakého fotbalového či jiného sportovního přenosu v neděli odpoledne... někdy je třeba totiž věci řešit radikálně i když tzv. liberalistickému světu to příliš není po vůli a po chuti, od toho jsou i některé radikálně smýšlející skupiny stvořeny, protože jinak se asi neprosadí za podmínek tohoto systému, kdyby tomu byl jinak, tak si myslím, že by ani nebyly. jó nění jak za Krále Klacka I. to si král chodil či jezdil po světě a když věděl či potřeboval, tak si jisté lidi dlouho tipoval a otipovával a pak jim udělil funkci pro kterou by se hodili a která by jim přislůšela až do chvíle kdy sami jaksi by již nemohli onu funkci vykonávat, protože o onen Král věděl, že vše co jest jak dobré i zlé, tak pramení jen z lidí a  jestli to vbylo v pondělí, úterý, středu anebo...

 

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 19.1.2012 12:33 | karma článku: 6,45 | přečteno: 772x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...