Vyjádření k projevu Prezidenta ČR p.Václava Klause a ohlasům (160.)

Vrátím se ještě k některým, řekněme důležitým věcem, jenž jsou součástí celého toho jak dění, tak i vývoje a vývinu událostí jiných vzniklých především v době nedávné, tedy s odstupem třech let, přesto si myslím, že výrazně ovlivňující jak dění obyčejných domácností či individuálních osobních životů, tak i smýšlení a dění všeobecné, tedy společenské i světové a to různorodě a nezávislé na sobě i vzhledem k jistým ohlasům na základě věcí daných mezi něž každoročně patří i projev oficiální hlavy státu Prezidenta Republiky, Státu, Země, Království, prostě jistého ohraničeného území co by oslovení, upozornění i jisté nasměrování občanů země z jeho pohledu, rovněž poněkud svrchovaného, protože ono i funkce představitelé má časem vliv na povahu a charakter vývojů tzv. osobností, jelikož to je věc spíše související s dějinami a dobou,tudíž věcmi neměnnými a pevnějšími než cokoli menšího i když životy, postoje a názory se mohou různit, což je koneckonců zcela běžná a normální věc i na poli státníckém.

Tedy ještě jednou a to jak i v tom duchu, že  kniha MILUJ SVŮJ ŽIVOT od americké spisovatelky Louise L. Hay razantně ovlivnila a ovlivňuje po 20 let nejen čistě můj osobní život, ale od jisté doby zaznamenala i jistý boom především i proto, že vlastně ve své době nastartovala především systém sebeuzdravování a některá slova či pevné věci prostě vzaly za své, jako to, že i ona kniha je dobrá si raději přečíst několikrát, stejně jako i poslechnout si jistý záznam, nahrávku či cokoli jiného přečíst vícekrát, aby to v jistých věcech nedopadlo nějak tak, jak to i náš bavič a komik v jedné osobě Zdeněk Izer předvedl v jistém soudním přelíčeníjenž samozřejmě ve Finsku a jiných zemích lze pochopit pouze momentálně za pomoci přítomnosti jistého překladatele z češtiny do jazyka buď rodného anebo světově preferovaného, což samozřejmě souvisí i s propagaci či prosazením jazyka menšinového mezi něž čeština stejně jako finština, ma´darština i jiné se řadí

Tedy čas hodnotí věci poněkud více s odstupem a také i daleko objektivněji než kolikrát se jeví při věcech poněkud ipulsivních, což je logické. I proto, že třeba Prezident ČR, pokud mám vycházet z jeho charakteru prostě jen čistě osobně má zájem či jeví, co si někdo ať je to kdokoli myslí o jo osobě, protože i toto je součástí jisté reprezentativnosti či reputace. Protože vždycky i v souladu s věcmi uzdravovacího procesu a když se všechny ty vesmírné věci jednoho dne setkají v jediném bodu, protože i toto je něco jako škola základní, kde se prvně člověk učí sítat jblka s hruškama než dojde k bravůrnímu zvládání mocnin a odmocnin či i cizích jazyků kde se prvně učíme různé zdravice a pozdravy, potom počítání od jedné do desíti, seznamování se než dojdeme k věcem poněkud odbornějším. Ať tak či onak v podstatě je to stejné, jako když se člověk učí jezdit na kole anebo řídit auto. Jelikož se vychází především od toho, co nového člověk chce buďto individuálně či skupinově anebo i celospolečensky.

Rozhodně netvrdím že v tomto duchu jsem jediným kdo se od dob posledního dvacetiletí tímto začal zabývat, každopádně vím, že v jisté věci jsem prostě průkopníkem i v postupu času a také mám podíl na vzniku jistých seskupení lidí a to jak na základsě normálních náhodně životních situací, kde vlastně stejně jako i celé politicé dění a úspěchy jsou a záleží stejně jako i jiné jak úspěchy na poli diplomatickém či právním pouze a jen o názorově výměně a přesvědečování skupiny jiných právě tak, jak to i Prezident Václav Klaus zmínil ve svém projevu v otázce medializace jiných skupin či i nových lídrů případně věcí stejně tak, jako zkritizoval či přesně nastínil stav České země z pohledu finančního a to i proto, že stále tam, kde slova by měly mít svůj nějaký pevný základ ze kterého lze vycházet stejně tak, jako i dnes jiné politické strany za pomoci svobodného surfování a přístupu po internetu čerpají z jiných stran a budují si nějakou svou pevnější pozici na podzimní období dalších voleb, což spíše  si myslím, že opět více zasáhne peněženky a lidé opět pocítí nějakou změnu a potom buď tedy přijde nějaká vlna jak spokojenosti, tak zároveň i nespokojenosti a dalších věcí souvisejících spíše s penězy, protože pořád jsou o jednou z nejdůležitějších oblastí života jako takového.

A lidé opět budou vystaveni tlaku politických stran a především tomu: Čemu a komu mají věřit. někteří pravda jdou jako ovce dál svým stejným směrem, který prostě nikam nevede, ž se i nepřímo zmínil i samotný prezident v jisté zdravici straně dejme tomu nově vzniklé v minulé době.

To čemu věřit, je součástí víry. Víry v sebe a víry v něco. Především víry v nějakou lepší a klidnější budoucnost bez ohledu na ty životní věci obyčejné.

Co se týče víry v nějakého Boha či spíše svou vlastní zodpovědnost za činy přenést někde do vzduchoprázdna a dále se zabývat více tím, proč je tolik neštěstí a nezdarů na světě a Milý Bože, pokud tedy existuješ, tak udělej s tím něco, protože už to není ani možné...ve světě, kde je prostě možné všechno, protože se chce všeobecně.

V podstatě i táto Královská jízda či jízda božích bojovníků se dá svým způsobem považovat za nátlakovou, což z fyzikálních důvodů přeci jen narozdíl od jiných nějkam vede a to jen proto, že jakýkoliv tlak buďto urychlí věci či něco provalí, prorazí a dává pohyb věcí někam dál, protože nikdy se nevrací, pokud proud vody co by hmoty pohyblivé nenarází na nějakou skálu či údolí, kde se buďto sadí či změní svůj směr. Lidé samozřejmě toto nemusí brát jako věc podstatnou, ale oni tak všeobecně obvykle si nevšímají někdy tak důležitým nepatrným věcem právě ovlivňující kolikrát dění jak přírodních jevů tak i toho celého proudu života.

Král se svou gardou, má taktéž své věci tzv. zavazující ačkoli souvisí spíše s vděčností či tím krédem za Císaře život dej. Protože i my máme svůj program podle něhož se nějak řídíme a to i nezávisle na sobě  různých náročných seskupování ať již nákladně či časově náročné. A to jen proto, že nechceme být pro prozatímní státní seskupení, spíše záteží.

Ono píši raději prozatimní, protože žádný člověk si nemůže být zcela stoprocentně jistý tím co bude třeba aktuálnína podzim či za dva, tři, čtyří léta a více.

Také ono před nedánem oslovování Krále stylem MY, je i slovem za jistou Králi nejenom ryze individuáně a osobně oddanou či loajální skupinu jednající především na základě vlastního rozumu v souladu s věcmi i právními, protože především ctíme tedy i  STÁT, ZÁKON A POŘÁDEK. Tedy začly jsme v jistou dobu, než na základě jiných události jsme se setkali s jistou novelizaci různých vět či slov.

Vzhledem k tomu, že celá věc, tedy zřejmě ta nyní myšlenková se pohybuje právě v těch nejvýsostnějších vodách, tak Královský cit i pohled mi velí v zájmu vlasti, národa a také práva svobodného vyjádřování za dostupných možností, kteréžto by se také daly si myslím zviditelnit na základě zase chtění a přičinění jiných, přesto My spíše usuzujeme či soudíme, že momentálně je to spíše nevhodné z důvodu ochrany zájmů oněch příslušníků královské gardy. Protože i oni mají strach z případného napadení či i z toho důvodu, že Králi se zdá, že českému lidu, tedy některému schází takový ten zdravý bojový duch.

Jednou z věcí jež nutno zde vystavit je to, že především jde o organizaci nezávislou a dobrovolnou, kde prostě za ten čas také někdy dochází k jistému verbířství a to i v době, kdy skutečnost je taková, jak nastínil prezident, že především v době mírové žijeme v poněkud stabilní zemi, jenž co se dluhové pasti týče pohybuje prozatím na nějaké šesté pozici. Nevím sice zda mám tomu plně věřit, každopádně věřím tomu, že prezidentu lze rozhodně věřit vě věcech státního dluhu, protože i klár vychází z toho, že pro oblast lepších životů je důležité vždy lepší zázemí, ono koneckonců si myslím že při ostravské návštěvě by sám Prezident  nenaznačil či neradil posluchačům rádia ČAS spíše se snažit žít bez dluhů a nezalužovat se. Což ovšem bude mít také vliv na další svět spojený spíše s finančnictvím a bankovnictvím. O stabilitě země si myslím, že nemusí být pochyb v oblast země, protože v tomto duchu si myslím, že Prezident osobně velice dbá na to, aby jisté pevné bariéry zase až tak podlomené nebyly a to i navzdory jeho osobních bojů spojených mezi  momentálním postavení funkce a pravomoci hlavy státu a vlády.

Ačkoli Král, protože je to především bytost nadčasová, bere momentálně funkci a osobu Prezidenta tak, jak bere, spíše jí vnímá z pohledu jiného, protože je dočasná a příští rok, se na základě svého rozhodnutí prostě i Václav Klaus možná zařadí mezi obyčejný lid. Koneckonců i dnes byl v jednom z televizníchvysílání na ČT 1, tudíž politiky jistě sledovaného pořadu 168 hodin zhodnocen v tom stylu, že za posledních 9 let se více přiblížil národu a podobně. Což je fakt a jen se to v jeho sedmdesátileté životní dráze cení a to i proto, že v jistých ohleech mu k tomu zařazení mezi lid běžný pomohlo i osazenstvo tzv. Císařské konírny, jak to bylo nazváno zpravodajstvím ČT1 při návštěvě ruského prezidenta Medveděva.

Což je spíše půda poslanecké sněmovny či senátu Parlamentu ČR.

Samozřejmě takto smýšlí i nějaká část obyvatesltva jenž nějak chce své zraky přiblížit poněkud tomu duchu Královskému ačkoli si doma člověk obyčejného typu kolikrát řekne: Ježiš Maria, to jsou koňové, ti to zase zkonili, přesto i když Král se kouká, z povzdálí na svou konírnu v níž prostě vidí jisté tažné spřežení toho kočáru zvaného Země ČESKÁ obvykle se čtyřmi koly a jednou rezervou, přeci jen v době vnitřních nepokojů a také i proto, že žijeme ve století 21. a I Král jde s dobou, tak spíše vnímá více koně schované pod kapotou, tedy ty tažné, protože určují jak ryachlost, tak i směr, tedy vždy na povel nějakého kočího pokud tedy zcela instinktivně a zvířata lidem obvyjkle rozumí protože i zcela obyčejný es dokáže na pokyn přinést pán u pantofle, spíše v době vnitrokonfliktní jako vojenský lazaret, protože asi sotva se z něj stane nějaký autosalón. Koneckonců věřím tomu, že o tom zcela jasně hovoří i loňské výroky místních převážných obyvatel, typu právě: Přece na základě mých vážných zdravotních důvodů jistě uznáte že poslanecký mandt složit nelze. a podobná slova.

Pravda je, že taková ta pravá válka se spíše děje na poli diplomatickém a právním, koneckonců i toto je jstou důležitou věcí tzv. ochrany a imunity státu proti tzv. parazitům ať již vnějšího, tak i vnitřního rázu a ono i v tom duchu královském či pánském vždy nutno si uvědomit, jelikož i Král je ve své podtatě jen osoba sloužící národu a vlasti uvědomit si, jakému pánu vlastně člověk slouží, což může nejlépe opět zhodnotit člověk, jenž tímto nějak prošel a zná tyto věci. Já tedy čerpám moudra především z mé babičky, kterážto se narodila v roce 1907 a také kolikráte ve svých posledních létech říkala, že to, co je nyní nebylo ani za první republiky ba anikdyž chodila jako děvče sloužit ještě na pánské. Nevím sice jak pro koho, ale pro některé to může být docela přínosnou větou. Ono vlastně i Já měl při posledních tendencích a volebních kampaní snahu se setkat s Knížetem Karlem ze Schwarzenbergu a tyto věci poněkud blíže prodiskutovat ačkoli bych raději byl pro poněkud jiný druh rozhovoru, pokud dej Bůh k němu dojde a vždy je lépe se bavit v atmosféře poněkud uvolněnější.

Každopádně momentálně, i když ono se to dá také udělat kdykoli v souladu s časem, oslovit a tak jak i prezident říkal, že jeho osobní život spíše funguje na základě reakce na pozvánky, že když přijde pozvánka, tak se tam jede i toto, je prostě stejné jako když mně přijde i pomoci facebooku ppozvání na událost nějakou od kohokoli a záleží na mém nejen momentálním zájmu, ale také i situaci zda je vhodné a v možnostech se jí zůčastnit, protože osobně si myslím a preferuji to, že každý má právo plné být pánem svého času.

Bohužel i během svátečních dní poslanecká půda zřejmě spíše připomíní v rámci intenzivní práce poněkud válečný stan o čemž kolikráte v rámci jisté komunikační vlny a frekvence hovoří i jisté výroky dam v rámci momentální situace v tom duchu, že Hoši jsou momentálně ve válce, protože každou událost prožívají intenzivně se svými protějšky a dámy se poněkud dokáži na věci povznést vskutku rychle a jinak, často po svém, protože i ony jsou jaksi vtáhnuty do děje a mají zájem na tom, jak se celá věc právě vyvýjí a jak dopadne, aby se podle toho mohly zařídit a především ubezpečit své neklidné ratolesti, protože co když se jim otec či válečný hrdina již z boje nevrátí a jestli ano,tak přdevším v jakém stavu.

I Král, v rámci jisté případné osvěty národa pod tlakem komunismu a totality poněkud trpící stejně jako i prezident uděluje k jistým milostem či svým okem stejně jako soudce přihlédne k jistým možným polehčujícím okolnostem, tak jako i soud předem pokud je zaujat věcí si pro případ jisté věci řekne, že zneužití pravomocí je trestné, což sice v trestním postihu ohodnotí nějakým tím měsícem navíc, ale kdo ví jak by to bylo v USA či jinde, kde  trestní prohřešky načítají a stejně tak, jak o tom posledně hovořili ti kluci, v tom vlaku, že se divili proč často v americe jsou tak vysoké pálky a v i tak milosrdném ČESKU nikoli.

Samozřejmě že i královský názor na vyřešení státního dluhu, kterýžto jde i v duchu prezidentových slov, kde na soukromé půdě si člověk či řekne, že tak to asi bude  či by bylo za jiých okolností nejlepší zřejmě nebude ladit některým uším i očím a  proto za těchto okolností je myslím zmíňovat se zbytečné vzhledem k tomu, že spíše se jedná jen o jednou jistou tézi či věcí jak by asi mělo být nákladíáno s dluhem státním tak, aby nešel ruku v ruce s dědictvím předchozích vlád. Protože pokud politika výhledově zůstane tak, jak zůstává tak by bylo vhodné hospodařit s těmi možnostmi jenž nějak by se naskytly tedy se zisky dejme tomu kvartálními a zbývající zodpovědnost dát tomu tak, jak kdo za ten čas nakládal a vždy začít od nějaké nuly či výdobytku byť i proto, že občan jako takový přispívatel a financovatel, k němuž se ve své podstatě od jisté doby řadí i samotný post Prezidenta by neměl nést nějakou zodpovědnost za to, jak s jeho prostředky a dotacemi je hospodařeno, což by možná kdyby to náhodou někdy v období přístích dvaceti let prošlo naším dvoukomorovým pralmanetem by bylo nadzázračné, protože ono je to také jak doma, když chceš půjčku, tak si prvně splať jednu a pak si vem druhou, jenomže ono lpe se řeší problémy osobní a domácí a těžce se řeší ty společeské či celostátní ačkoli vše je stejné a záleží na stejných věcech jako v životě normálním, což obvykle nepochopí ten, jenž jaksi je ještě singlový a má odpovědnost pouze sám za sebe anepotřebuje se starat o druhého kde vzít na věci ne co chce on sám ale které jsou potřeba.

Co se týče jisté klubovosti či týmovosti, protože ono se vždycky dá v rámci nějaké dobré věci utvořit jistá skupina ať již se sekupí na základě nějakého společného zájmu ani Král není proti, vždyť dle irského přísloví přátelé vždy jsou buď štěstím anebo někdy i neštěstím.

Prostě ať se situace v tento řekněme 86. den nějakého průlomu dějin českých, protože jinak to vnímá člověk postarší a zkušený a jinak to vnímá dítě či člověk mladí  a to jsou faktory v celkovém pohledu poněkud momentálně těžko říct zda neovlivnitelné když ono každý má právo vzít si to podstatné a děti pokud někdy toto budou číst se zase zeptaj rodiče na to co si o tom myslí a také jinak to nyní vnímá skupina jistých lidí, jenž prostě věří v nějakou pravdu jinou a jinak to mže vnímat další jistá skupina, ktará s tímto prostě souhlasit nemusí a i na dále si bude obhajovat  zase svou skutečnost, jež zřejmě ovšem se odchyluje od jistého čistého směru a to i navzdory tomu, že spousta lidí prostě preferuje i když tak trochu pokrytecky či spíše se zlostí naráží na jistý fakt jisté nastolené cesty, že PRAVDA A LÁSKA ZVÍTĚZÍ NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ, kterou se tuším spíše vydala Česká Republika po jisté převratu v dějinách v roce 1989 než tedy cestou k jisté vyspělosti a demokratičnosti, jenž ale je samozřejmě každým a i jinými zeměmi chápána poněkud jinak. Když už nic, jak se říká, protože podle všech pry PRAVDA A LÁSKA či DOBRO VÍTĚZÍ JEN pouze v pohádkách a na televizních obrazovkách, tak i proto se prostě momentální stavba národa spíše rozěluje na příznivce věci Královských a Krále a samozřejmě i jejích a jeho odpůrce, což je vždy normální v každé době. každopádně je to tak, že ať je člověk v běžném životě momentálně čím je, tak alespoň doma v soukromí v této době politicky nastoleného tlaku a útlaku, kdy na základ nějaké příčiny bylo podáno o 51% procent žádostí o insolventní řízení a také i to že dle posledních zpráv cca 1790 firem a teď nevím zda předběžně navrženo na konkurz v roce letošním na základě i reforem či to byla statistika za loňský rok, tedy výjmeme-li z kontextu přeci jen konkurenční boj zahraničních jak investorů, tak i velkých gigantů na úkor českého podnikatelstva v nějakém měřtku, který to zřejmě vyhovuje, protože kdyby nevyhovoval především vládě, do níž je zařazená jak koalice, tak i její stínová stránka - opozice, tak by ji dávno proti tomu nějaá opatření našli o čemž také zde případně nemíním diskutovat s nějakými uměle a tuším i zbytečně placenými diskutéry jistých politických stran z peněz  nás, veřejných daňových poplatníků.

Ačkoli i Král je přesvědčen, protože zatím je nějakou a vždy jistým světlem a naději pro lidi a to i přesto, že postavení Panovníka co by funkce doživotní z hlediska duchovního a souvisejícího jak s rodem a především krví a toho cítění také hovoří, že má právo nakonec nahlédnout  a posoudit věci, koneckonců stejně tak jak je možné, že za ten čas i na poslanecké půdě může být jen jeden notebook, kolem kterého se sem tam sleduje co a jak, což někud neodpovídá statistikám úřadů, tak věří tomu, že každým dnem má jeho vyjádření daleko vyšší a významnější významto i proto, že sám Král považuje různé revolty a demosntrace spíše poněkud opožďující či brzdící chod věcí ekonomických a spíše věří spíše tomu, že věci se dají vždy řešit na nějaké intelektní úrovni. Byť někdy i za pomoci jistých radikálních opatření, kteréžto ze soudního hlediska se dají také z úřední moci vydat jak ze zpětnou či okamžitou platností tak i z jistou časovou rezervoua to i proto, že jedno věcí o štěstí na kterém se to začalo či ze zákonů a pravidel štěstí je to, že obvykle je štěstí do tří týdnů a pak holt smůla, což možná v jistých věcech i ladí v tom světě jenž se vrátil poněkud naruby kde třeba ani soudnictvní nefunguje nyní již nějaký čas na tom principu kde prvně čekalo na to co se stane, potom s čím přijde policie ČR ale i oni jak se říká, prostě určují trend jistým věcem, což jsou také věci o nichž se běžně normální člověk jen tak nedozví. Ono co také dělat jiného, když jaksi některé věci vnímáme předem a mezitím? Mezitím se vždy dějí i nějaká další mezitím.

Král a jeho přívrženstvo se obvykle zabývá problématikou zaměřenou spíše na idividuální problémy a konkrétnosti narozdíl od politiků jež spíše jen vždy preferují nějakou globalizaci, snad i proto, že na základě jistých i nově vzniklých pohádek, se v pekle zabývají kdejakou blbostí pro společnost obvykle nepodstatnou a také i snad proto vše vzhledem i k počtu obyvatelstva trvá poněkud pomalejí než se zdá ačkoli i někdy se zadaří a v některých věcech jak se říká věci nahrávají i nám a poněkud nám zvýší rychlost, čímž bych opět podle politického způsobu zde co se jistých vlastností týče: Neplést si pojmy s průjmy a nespojovat či nezaměňovat si vlastnostní pojmy SAMOLIBOST s UROZENOSTÍ, protože ono tak samo co se samolibosti týče, nevím, ale je mi jasné, že i ten nejchytřejší a nejmoudřejší a nejvzdělanější levičák se neobrátí stejně na třeba pána poslance Rátha, pana poslance Paroubka a jistě i mnoho jiných, chce -li soudit a posuzovat a to i navzdory tomu, že spíše to je výsadou králů a mocí královské, jenž odsuzuje kolikráte i pohledem očí, kdy jeho výsost vyslechne a vlastně ve skutečnosti vyřkne rozsudek i nez jediného slova stejně tak, jako i navzdory nějakému přesvědčení její výsadou je i odejmutí titulů a majetků na základě věcí, jenž jsou v souladu i se zákony dosud platnými a právními na základě vyšší moci o čemž spíše věřím, že v jsté informovanosti a vzdělanosti národa poněkud při nějaké besedě osvětlí i samotný knížepán Karel ze Schwarzenbergu na jakém základě i mimojiné se tyto věci dějí v případě, že na základě porušení jistých principů se někdo dostane do nevole panstva nejvyššího dle šlechtické hierarchie a na základě jisté šlechetnosti. a národ a lid, by měl být informován a vzdělávn, byť jen proto, aby v jistém případě nepodléhl chaosu a zmatků za jistých okolnosti což si i v tento momentálně spíše již 87. den, protože včera, kdy to bylo psáno, jsem se stal obětí poněkud časového deficitu a malem jsem pro zaujeí nestihl vlak, protože jsem si popletl hodinu. nevím na jakém základě jsem si říkal, že pořád je to dobré, že mám ještě hodinu čas....

( pro případné náhodné nové čtenáře - namítatelé bych rád jen podotkl ještě jednou, že jde o děsjtí dávné a vskutku tříleté )

Autor: Martin Vontor | úterý 3.1.2012 14:53 | karma článku: 5,32 | přečteno: 792x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54

Martin Vontor

Architomie v místnosti

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87