Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kníže ve spojení s Bohem (149.)

Samozřejmě, že za ten čas, jak jsem včera na facebooku psal, že jdu ven milá Jenita, projít se a připravit se na partičku billiáru, tak rozhodně jsem nešel někam do hospody hrát kulečník, ale spíše poněkud z toho diplomatického či šlechtického důvodu jsem to napsal a hned Ti vysvětlím proč. Každopádně v době či toho dejme tomu 71. dni této řekl bych i vážně protizákonné a neústavní vlády v zemi v níž přebývám a do které ty se možná chystáš někdy na jistou poznávací stáž, protože normálné podle mne by bylo, kdyby při zjištění této situace samotný premiér Petr Nečas prostě na svou funkci rezignoval a navrhl demisi vlády, ale spíše věřím tomu, že jak to posledně říkal prezident, když byl na návštěvě v našem kraji či regiónu o senátu, že toohle jistě Petr Nečas neudělá, protože by přišel o své vysluněné místo a tak zatím tedy podle agentury nějaké a jejích statistik zase vedou i když na facebooku se to hemží tím jak sociální demokracie by vyhrála volby spíše komunisté, tak nevím kterým statistikám věřit přesně a to i navzdory snaze všechno nějak odkomunizovat v čemž se i s prezidentem shodneme ačkoli to možná každý vidíme nějak ze svého hlediska. Vlastně když tedy mimojiné se tento sobotní den spíše nese v duchu čísla 6 a pod heslem či mottem anebo sloganem:

" ČAS PŘÍPRAV " v tom devítidenním nekonečně se opakujícím koloběhu dní a kdy je dobré si Udělat inventuru. Pohlednout na svůj domov zda-li by mohl být příjemnější k čemu mimojiné sobotní čas dokonce vybízí svou výhodností a co lidé? Zda také nepotřebuji trochu vypulírovat, vyčistit, pročistit žaludky, přehodnotit svůj jídelníček zda v něm něco nechybí či naopak nepřebývá a co povaha, jestli by nemohla být o něco poněkud veselejší, což je trochu více polemické, protože někde je veselo a na jiných místech zase není či případně co vaše povinnosti, není náhodou zapotřebí se o něco postarat či zda zase někdo náhodou nestrká nos do cizích záležitostí , což je také polemické, protože stejně jako i prezident nemá rád, když se zahraničí více poněkud zajímá o dění vnitřní, tak i celá jiná politická scéna by mohla namítnout, co se jim Karel XIII. - Král Český Poslední či momentálně nějaký klouček od dráhy co má jen střední školu a ještě k tomu bez maturity a že nebyl za ten čas schopný si třeba v Plzni za 15 000 kč vyřídit doktorát a podobně a jestli to náhodou nebude mít právě souvislost s tím domovem a tou státní hymnou, která začíná slovy kde domov Můj...a jestli je někde nahoře, kam měl namířeno před zhruba více než dvaceti léty či to celé tak rychle přeskočil a náhodou se nenachází někde na opačné straně a tedy pokud opravdu někdo strká nos do záležitosti cizích, tak by toho měl nechat a pokud něco dluží někde, tak je čas zaplatit nyní i když je sobota, protože přes internet se to dá kdykoli vyřídit, což sice nevím jak ČESKÁ REPUBLIKA ZAPLATÍ SVŮJ STÁTNÍ DLUH, KDYŽ SI CHCE NAVÍC OPĚT NĚKDE ZNOVU PŮJČOVAT ačkoli podivné až neuvěřitelné bylo, že následující den bylo slyšet ve zprávách, že premier se vyjádřil na toto téma, že je si tu půjčku na záchranu eurozóny dobře rozmyslet. No nevím, podle mého je to stejné jako kdybych Já si půjčil od Tebe a po Třeba jiném si půjčil, abych to vrátil Tobě čimž bys sice byla spokojená či klidná ty, ale pořád by to problém neřešilo, protože si myslím, že prvně je třeba se oddlužit a potom případně si lze půjčit, pokud mám na vrácení, aby mi to nepřerostlo přes hlavu, což v době, kdy vlastně skoro každý je zvyklý všechno lepit dalším úvěrem asi moc dobré není. Že je lepší zůstat doma a zaplnit svůj den hudbou, cožs e mi povede jen částečně, protože kolem čtyřech hodin odpoledne odjíždím opět z Ostravy do Pardubic na noční.

Vlastně s těmi penězy je to kolikrát tak, že to prostě neodpovídá termínům příjmu a výdajů ,takže se to prostě vždycky dělá tak nějak jak chce, ale jen jsem nastínil co je vhodné, protože ono vždycky nejdůležitější je, aby měl člověk klid, ale také se slovo dlužit nemusí týkat jen peněz, dlužit se dá cokoli, omluva, rozhodnutí či jen svůj plán, zda člověk nedluží někdy něco sám sobě, aby potom nemusel to nosit v hlavě a mít ten pocit, že to prostě udělal, obzvlásště muži, protože u nás se říká ode dávna, že SLOVO DĚLÁ MUŽE ale i ŽENU určitě, protože když někdo něco chce po druhém, tak ať je prvně také takový a že je lepší radovat se spíše se vou rodinou, bavit se doma, zaplnit den hudbou a pokud možno, tak necestovat a také si tvůrčí psaní a jiné věci tvořivé spíše nechat na jiný den. A že tento den Učitelé vynikají, protože když se učíme jeden od druhého a skupinová práce má přednost a v případě stěhování je báječný den se přestěhovat do nového domova.

" MŮJ DOMOV JE BEZPEČNÝ PŘÍSTAV!"

Mé rostliny kvetou a je radost a krása na ně pohledět. Zkrášlují můj domov a Já se k ním opatrně skláním. je to prostě povinnost, ze které se raduji. Jsem zodpovědný. S lehkostí upravuji vše, co je doma třeba, protože je to příjemné místo jak pro mne, tak i pro ostatní. Otevírám dveře a přijímám případné hosty hudbou a láskou. jsou pro mne milující rodinou.

Vlastně spousta lidí si kolikrát myslí co a proč tady píši za bláboly a nesmysly a ať se jdu léčit či přestanu kouřit marihuannu či fetovat a podobné jejich nesmysly, zcela netušíce, že takovéto věci mimochodem ani už nedělám ačkoli pravdou je, že někdy případně bych si i jednoho anebo dvou šluků konopí dal, preventivně proto, že věřím a jsem přesvědčen, že prostě už podle moudra starých indiánů se v přírodě najde lék na všechno a také v rámci případné jisté prevence, protože ono někdy je lépe věcem předcházet.

No čas kvapí a tak jen ve zkratce, protože pro některé jiné to zase bude o ničem, tak jsem v té době kdy začla druhá třetina zápasu Česko - Finsko v ledním hokeji a finové snížili na 1:2 tak jsem ti chtěl jen říct, protože v tom vnímání kdy slyšíme se  navzájem či vnímáme a někdy i s jinými a že je to o tom, že se dá cítit i to co se děje jinde a že i kníže Karel Schwarzenberg, když jej každý kritizuje, že spoustu času zase prospal tak vnímá a říká, že nespí, nýbrž hovoří či je spíše ve spojení s Bohem a ono to tak je, protože on poněkud vnímá celou situaci nejen politicky, jak je zaangažován, nýbrž i aristokraticky a tak v jistém případě sledování dalších věcí některé věci mířené na vládu okomentuje slovy: Tak, a teď to vzal pravou falší. a podobne jiné věci ze spoletčnosti. No chtěl jsem ještě o či spíše ke knížeti napsat více, ale nechám to na jindy, já na to nezapomenu, protože mám pořád na paměti to, co je důležité napsat a proč, ale už musím utíkat na vlak a jet do Pardubic, tak přeji hezký den vážení a zase někdy tak za dva dny tuším.

Autor: Martin Vontor | sobota 17.12.2011 15:55 | karma článku: 4,57 | přečteno: 584x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka
Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka

Odborníci upozorňují, že letos je klíšťat mnohem více než tomu bylo například v loňském roce. Nahrává jim mírná zima a brzký příchod jara. Jak se...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...