Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reakce na brifink ČSSD o exekucích a následné diskuzi (172.)

CARPE DIEM  aneb UŽÍVEJ DNE  či ŽIJ JEN TÍMTO DNEM anebo tak nějak se toto naše krédo v poslední dá přeložit či vyložit a tak to děláme. Také i my máme své relace a události tak jako v běžných televizních stanicích se vysílá CO TÝDEN DAL,  tak my zase máme CO NÁM DEN PŘINESL I NĚKDO JINÝ. Každopádně se zabýváme taktéž problématikou spíše ryze nejdůležitější, životní a nehodláme to změnit ani v tento 15. den jistého INTERREGNA čili MEZIVLÁDÍ.

Myslíme si, že narozdil od politiků v činné státní službě či dejme tomu zaměstnání  toto vystihnutí momentální politické a nejen politické situace České republiky lze postavit na daleko vyšší pevnosti a jistotě, řekněme tak z 95-ti% jako bernou minci a více se o to neohadláme zajímat.

Včera jsme se vyjádřili obsáhle, dnes to bude zkráceně, protože nemáme čas a musíme zase et do zaměstnání do Pardubic.

Každopádně jsme se již delší dobu zajímali z dění přes facebook.com kam se dostane snaha dělání něco s tou exukotorskou vlnou a dnešní brifink ČSSD na ČT 24 v němž hovořil pán asi Judr. Jiří Dientsbier ml. nám něco v tom směru hodně řekl, více však diskuze nastála vedena s Ministrem spravedlnosti panem pospíšilem, který je asi z ODS anebo odkud.

My se již těmi stranami a politckými kluby příliš nezabýáme, protože ono k pctě k šedinám se může stát, že se s vývojem jistých situací někdo vážně naštve a jednoho rána se probudí a řekne si: Tak dost Hoši a máte po fotbale. A najednou to bude vypadat jako kdyby se zrušila celá Gambrinus liga a odložila na nějakou dobu do vyřešení. Nikde žádné fans, nikde žádné ty věci kolem toho, politické potyčky...nic...a nikde žádná poslanecká imunita, vše je relativní. tedy alsepoň nám to tak připadá.

Více nás v diskuzi zarazilo na straně jedné, protože na straně druhé nás potěšilo, jak je ten internetový svět rychlý a kde všudejsme propojení a jak na základě jistých slovních impulsů je někdo schopen pojednou rychle reagovat i v tom duchu kdo komu co vzal, co navrhovala kdysi vláda a co nyní opozice a my se jen ptáme tedy: Když to tedy bylo již někým navrženo dávno, tak proč to není, když to již mohlo být a nemuselo se to řešit? Co tam ti hoši dělají? Za takové peníze.

Věříme tomu, že prostě ať ten či onen, tak vždy někdo čeká na další vyjádření k čemukoliv protože jsme osoba všeobecného rozhledu a také se snažíme o to, protože Král a královská kancelář či celý královský operační tým co by institut nadnárodnía nad státní byl zakotven do legislativy státu, ale dva roky zatím dostáváme spíše košem a jsme ocenění nezájmem, protože věříme tomu, že máme významný vliv na chod a dění v útrobách země či vlasti a samozřejmě že nechceme a nepřejeme si, aby se na tom zase někdo nabalíkoval, naparazitoval, protože jsme a ctíme zásady insituce čestné a nechceme dopadnout jako stát a později i možná někteří jeho zaměstnanci.

Také jsme vyslechli i vyjádření pana Prezidenta ČR Václava Klause ohledně nezávislosti škol a rozkolu akademického pohledu na slovo" nezávislost." a opět ať neradi, protože zase to protinám někdo může použít co se týče nějakého nadsazování, ale zcela s objektivního pohledu nelze nic jiného, než s Jeho vyjádřením opět souhlasit, protože vše kolem nezávislsti se týká také otázky financování a tedy v podstatě samofinancování, zpoplatnění a podobně, pokud má být tedy nezávislost jako taková mít význam.

Každopádně vycházíme spíše z lidské praxe a proto si všímáme spíše věí jiných a chápeme, snažíke se pochopit jak se ty věci mají a kdo jiný nám o tom může více jakkýmkoliv komunikativním způsobem říct více, než ten jenž se na jistém poli pohybuje častěji a zná ani ne tak paragrafy a články, jako síše realitu běžných věcí, protože ta je vždycky nejdůležitější.

Což pro dnešen z tohoto nic neříkajícího královského spotu či vstupu pokládáme za vše, jelikož za chvíli se oppět musíme věnovat cestování, ale pro informovanost zaujatých, ne podojatých ale zaujatých děním, protože některé osoby toto jistě narozdíl od jiných sledují spíše se zvýšeným zájmem pokládáme za dostačující.

Zatím tedy přeji příjemný čas a my se jdeme balit na cestu. Snad alespoň potěšíme trochu fanoušky krátkých čtení či glos.

Autor: Martin Vontor | úterý 24.1.2012 15:41 | karma článku: 7,10 | přečteno: 1007x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...