Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zážitky z cest aneb neběhejte mi tu po trati, potrati(161.)

Král- co by bytost nejenom nadčasová a doživotní, také institut nadřazený a nadzákonný i z hlediska fyzického má pravda, poněkud své povýšené hledí a nelze namítnout i to že má své vllastní nejen měřítka, asi tak, jako i třeba Prezident ČR, jehož měřítka jsou často kritická. Také i své zásady a instrukce, dle nichž se taktéž odvíjí jisté dění v zemi, jenž samozřejmě nemusí zrovna lahodit oku každého, což je samozřejmě součástí doby stejně tak, jako i strany ryze politicky zaměřené mají své programové zásady, dle nichž se řídí a z nichž vychází, tedy kromě toho, že obvykle vychází ze stran druhých, aby si za jakékoliv možností uchovaly svou moceskou stabilitu i momo to, že jistě zcela nepopíraje intelignetnímu tvoru v docela krátkém čase dojde, že v podstatě se jedná i ryze o okamžitý převrat na záíkladě jistých rozhodnutí.

Řekněme momentálně, že situace je vážná a v zemi operuje jistá skupina , jak bychom o nazvali tak, aby to vskutku každé politicky a neduchovně zaměřené skupině bylo jasné.

Člověk šlechtického typu jistě jen podotkne, když se tak o večeru projde na balkón svého panství po vzoru svých předků, oddychne si a v soukromí si řekne. " No, za této politicky docela nepříjemné situace alespoň Král vrátil morální šlechtickou čest." A to i v tom duchu jak při poslední ostravské návštěvě podotkl sám omentální Prezident ČR ve funkci pán Václav Klaus, že ono zrušit se dá všechno.

Když se chce je to fakt a to i za respektu toho, že královské slovo jezávazné už tím, že je vydáno, o čemž šlechtic ví své i když o tom nehovoří a jen se v klidu podívá na stav svých kapesních hodinek či mobilu očekávající jisté zprávy byť v zájmu jiného morálního kodexu, kdy není dnes výjimkou, že i na mobilu může skrze aplikace intrnetové služby zkontrolovat stav věcí případě přijmout zprávy o stavu věcí šetření z pohledu policie rakouské či švýcarské.

Královské slovo je platné tím, že se vydá a pak se dějí věci buďto z rozhonutí krále, stejně tak jako z rozhodnutí vrchního soudu či jiné instituce snažící se potírat či odhalovat věci zločinné či škodící království tedy Zemi a to i za předpokladu, že za pomoci jiných komunikačních možností se rozkazy stejně tak, jako informace šíří i jedinou větou a to třeba: Tak holky, která dneska drží stráž?

Rušení věci je obvykle otázkou široké politiky o které pánové poslanci kolikrát široce dlouho diskutují, kdežto politik zkušený nemusí neb ví, že mu stačí za ten čas udělat gesto hodné Králů a trochu pozměnit děj či stav věcí.

Král tedy i v otázce státkého dluhu zapříčiněného někdy i na základě nešťastných událostí, ale víceméně spíše nedbalostí a nečestnému jednání ůřadů v době, kdy rušení věcije takový nějaký boom a to i na úkor či omezení obyvatelstva a to jak z důvodů dopravního, kde jisté podniky poněkud svou zodpovědnost předaly na některé menší, třetí firmy, které ani nemají přehled kolikrát o tom, jak vlastně celá věc by fungovat měla a často lidem komplikují život běžný načež dochází k různým zbytečným stížnostem a opět reorganizacím a to třeba i ve věci jízdních řádů v dopravě, kde by měl být preferována doba přestupní , která činí 5-6 minut a kterážto není dodržená. O čemž svědčí i hromada stížností lidí v regionální dopravě, konkrétně momentálně v kraji pardubickém, kde často lidé vlaky nestíhají a nemohou se dosta nejen ani do práce a ani do školy a otázkou na místě je: Proč v tomto důsledku má trpět lid a neustále se přizpůsobovat nejen věcem novým, ale především stupidním kdy na základě nějakého grafikónu člověk musí utíkat i přes dvě nástupiště, aby stihl vlak na jiný směr. Mladý jak mladý, pokud nezakopne, nespadne a neudělá si úraz tak to stihne, hůře jsou na tom cestující zrovna převážející objemné zavazadla a občané věku poněkud staršího či méně aktivního. O čemž koneckonců hovoří i případ, kdy jsem náhodou se probudil při cestě z Prahy do Ostravy o 12 minut později, než byl čas, kdy jsem měl vystoupit v železniční stanici Hranice na Moravě. Ačkoli je to čistě můj osobní problém, že jsem zaspal, přesto jsem vystoupil ve stanici Valašské Meziříčí smířený již s tím faktem, že se tedy okružní jízdou přes Beskydy do Ostravy dostanu někdy kolem šesté večerní, který změnilo hlášení místního rozhlasu o vlaku ze Slovenska na Prahu. Naštěstí výhodou člověka pracujícího u železniční dopravy ať již získanou zkušenostma či dvacetiletým výcvikem a drilem, podle toho z jakého pohledu se to vezme, je jistá improvizativnost, flexibilita a rychle přizpůsobení se změnám a také odhadu, že přes Hranice je to přeci jen blíže a rychlejí dá-li ani ne tak Bůh, jak se tvrdí všeobecně a vymlouvačně se vše svádí na věci božího charakteru, ale nově nasatvený grafikon vlakové dopravy, tak se člověk dostane domů dříve o dvě až a hodinu a půl dříve, v tom nejkritičtějším případě o hodinu.

Člověk znalý oboru a věcí,stejně tak, jako Já pohybující se po dvacet let v dopravě, tak i prezident ČR pohybující se nna půdě politické a znalý za svou praxi veškerých postů, tak i jistý pracovník justice, který za svou životní praxi také poznal spoustu různých věcí a postů  si dokáže jistě udělat lepší a znalejší pohled či posudek o věcech, jenž nově nasazený aktivní jedinec jistě nemůže. což je logické.

Prezident především oceňuje dynamiku věcí, jenž je prostě základem i hnacího motorů ekonomiky.a věcí, což vlastně souvisí i s tímto problémem, protože pokud člověk chce něco stihnout či uspět, musí mít především duchapřítomný odhad věci a někdy hlavně reagovat tak jako ve válce, aby jej to nestalo život, docela rychle, takticky a především strategicky. Každá stratégie musí probíhat v hlavě ještě před tím, než dojde k akci. Tudíž potřebuji se dostat do ostravy, tak prvně co musím udělat , když slyším, pokud slyším hlášení, že vlak na Bohumín je připravený na třetím nástupišti k odjezdu, tak z toho prvního lokty nelokty  musím být první schody neschody dole a hned se podívat na ceduli Bohumín a jako střela vyletět schodiště tak, aby při doteku za kliku železničního vagónu ve chvíli, kdy vlastně hvizd píšťalky vlakvedoucího, který by sice měl sledovat pohyb cestujících, v případě, pokud vlak je označen v jízdním řádu tím, že čeká na přípoj či nečeká,což je čím dál více  preferovanější, protože výpravčí již sedí jen u počítače a celý provoz řídí centrálně někde buďto z Přerova či místní nádraží od počítače v místnosti dopravní, se vlak již začal rozjíždět, což bych vlastně již dle jiných bezpečnostních opatření vlastně již neměl z důvodů toho, že do vozidel za pohybu je zakázáno jak nastupovat, tak i vystupovat a to  za předpokladu, že momentálně ještě je malé štěstí, že všechny dveře nejsou elektronicky či vzduchově ovládány stroj vedoucím, protože nerad bych do Ostravy i s krosnou visel někde na stoupátku v rychlosti 160 Km/h, protože i když v životě člověk je jakýmkoliv dobrodruhem, zase až takový hazardér nejsem.

Samozřejmě, že trende doby je to, rušit vše co slouží všeobecnému dobru na úkor toho, co slouží dobru ani ne tak obecnímu, jako spíše administrativnímu a to i v případě toho, že spousta ministerstev si ponechává prázdné prostory na které pobírá jisté státní dotace jistě z veřejných prostředků proto, aby mohlo mít jisté odměny, což se ví a hovoří se o tom a to i na úkor toho, že by je mohl pronajímat a začít konečně nějak vydělávat a být společností spíše prospěšnou a ne parazitující či sabotující nejenom ekonomiku, ale i věci jiné, protože mrtvá místa nejsou k ničemu a to  v souladi s prezidentovým novoročním projevem, že lidé by měli začít od sebe. Ačoli nevím jak to benevolentně myslí pPrezident či zsatánce jistého majestaticusu v souladu s vlnou časovou a duchovní, že jisté věci se budou na základě proroctví o Zemi České dít, kdy do Země ČESKÉ vstoupí mladý Král za vlády posledního z Václavů i s ohledem k tomu, že prostě historie se nevývijí ale ve své podstatě i s vvojem doby se dějiny opakují, což si koneckonců řekl kolikráte každý při zcela jiných příležitostech a záležitostech. Což zde připomínám proto, že královská slova jsou zákon a závazné akrále se řídí jinými věcmi a zásadami tak nějak vrozenými  otázkou královské cti je to, že Mladý král nechá vládnout vždy starého krále do chvíle, kdy starý král usoudí či uzná za vhodné se vzdat králosvkého úřadování, bez ohledu na to przidenstké ačkoli i Knížepán samotný ví a jistě říká, že momentálně se jedná z toho pohledu o upenění majestátu trůnu českého, kterýžto je více a více nahlodáván jistými červotoči v podobě poslanecké sněmovny a to i vzhledem k tomu, že hlava je hlava a králové se spíše baví mezi sebou, respetive vlna komunikace mezi nimi je prvotní a to i proto, že vrchní velitel má být vždy informován o věci za jakékoliv možné okolnosti.

Řekněme tedy, protože i Starý Král se učí od mladého a mladý od starého ačkoli ono mladý spojuje slovo stáří se starostmi, kde jakákoliv starost má negativní vliv i na k člověka, protože k jistým sesbíraným tajemstvím dlouhověkosti také patří spíše více se věnovat práci a to v jakémkoliv pozitivním a spíše prosperujícím duchu, protože i stát či územní zřízení je vlastně taktéž osobou spíše právnickou než fyzickou je taktéž firmou, jenž buďto vydělává anebo prodělává. V otázce víry a v době, kdy je spíše českým interním trendem provádění různých auditů je ten královský nejvyšší, což i Kníže Karel ze Schwarzenbergu, aby případně uklidnil nervy paní Hrběnky, která kolikrát si dává chladivé obklady na čelo se slovy:" No Káárl, to není možné co se zase v tom Česku děje? Udělete s tím něco prosím! ", po vzoru poněkud aristokriticky vrozeného cítění, tak pro klid své mužské duše hodnotí v jistém válečném stanu slovy či výroky: " Tak pánove, tady to bude zřejmě jízda pár excelánt, protože hlavní trumfy drží v ruce Král, Prezident a ÚSTAVNÍ SOUD." což vlastně i v tom omysleném českém bemudském trojůhelníku ve kterém se sice neztrácí lodě, letadla, či jiné hmotné věci, ale jistě i ve formě předražených zakázek, neb i z individuálních věcí věřím spíše vzhledem k nejistým událostem dobovým i šlechta se musí mít na pozoru a koneckonců boj o korunu je jiný než o prmiérské křeslo se člověk musí míti o to více na pozoru a kde vlastně hlavní pomylsné lana či pevné základy tohoto Českého trojúhelníku, kterýžto tvoří základ či postavu jistého jehlanu jsou nataženy mezi Ostravou, Brnem a Prahou a to i za toho předpokladu, že prostě jistým dotyčným lidem se pojednou může zdát, jako by veškerou moc měli ve svých rukou a byli pány nad věcí a začal se kolm nich točit svět ačkoli každý máme nějaký ten jiný i navzdory tomu, že američtí badatelé zase vymýšlejí nějakou pohodlnou strukturu nového kalendáře spojeného i s tím finančním. Každopádně češi vždy ctili nějaké tradice a za ten čas mají také svůj nějaký kalendář, taktéž vymyšlený jinými obyvately ameriky v souldu Barev a Čisel.

Pojednou se totiž může zdát i prezidentovi v jisté chvíli, který nemá osobně rád, aby se jiný stát či cizí společenstvo staralo o vnitřní záležitostí, protože ono vždy i jistou nevýhodou politiky státu i království ať již duchovního či zemského rázu, je tzv. vyzrazení státního či královského tajemství , které stejně díky tomu že bezpečenostní služba B.I.S. patří někomu jinému dostává tak i tak na frak a tudíž je či spíše může být,pokud se nestaly nějaké jiné změny, jako bezcenné, což také by se z jistých ryze osobních věcí dalo vzít v potaz s tím, že někdo slouží dvěma pánům.

To že se někdy některé věci dějí, aniž by národ o tom měl tušení je i to, že při jistém záběru na dění vnitrostranické lze při jistých televizních záběrech rozeznat z vyděšených tváří a pohybů členů stran ať již na půdě obecní či regionální a podobně.

A tak dejme tomu, že každý z těch hlavních představitelů, má svůj svět a třeba i počátkém roku, těsně po skončení prezidentské zdravie moravskému posluchačstvu přes Rádio ČAS tak jako kníže i samotný prezident pronesl pamatnou větu: " Tak Svatá válka nám začala." na základě jistého e-mailu či zporávy z Vatikánu o momentálního Papeže Benedikta v souvislosti s myšlenkou tou, kterou se dle mého soudu již zabývají i obyvatelé Skandinávie, tedy Finska rozhdoně, protože Finsko jako takové ve věcech vyrovnávání válečných škod má svou daň splacenou a tudíž i čisté svědomí, pak je čistě diplomatickou věcí, které státy či země anebo království se přikloní na stranu jiné země, což je koneckonců dobová věc a tak na základě myšlenek se i v pomyslných kruzích, protože ono i prezident ve své podstatě ve spojení se světem pracuje non-stop nepřetržitě vzhledem k tomu, že musí být neustále ve spojení se světem jako takovým a na základě jistých časových pásem, když česko spí tak USA žije a podobně, což si běžný sebestředně zahlůeděný občanm kolikráte ani neuvědomuje.

Ve věci státního dluhu v souvislosti z rozpočtem a především hlavním problémem lze prezidentu věřit, protože statistiky a čísla jsou jeho životní doménou a také i pomátná věta z roku 1993 z dob tuším jeho premiérství:" Vydírat se nenechám nebo nenecháme. " hovoří za své. Ono totiž charakter člověka se vždy ukáže ve chvíli, kdy jak se říká, je člověk zahnán poněkud do kouta, protože hovoží na zkladě přímých a přesvědčivých pevných argumentů. Co se týče pohledu evropského stavu, mladý Král je spíše v duchu toho, že každá pravda či skutečnost se stejně časem ukáže či vyleze na světlo je poněkud opatrnější a to i vzhledem k tomu, že prezidentovou povinností je především národ držet v poklidu a stabilitě, mohou být i případné informace poněkud zkerslenější či použitá tzv. milosrdná lež, kterou koneckonců spoustu lidí často zná a prožívá i na polích domácností v životě běžném ať již z úst dětí či jiných obyvatel rodiny.

Řekněme, protože každého především v životě zajímá tzv. výraz SOUDNÝ DEN a ten může vypuknout kdykoli a kdekoli ať v Česku na bázi interní v podobě jistého sestabilizovaní rozkolené pověsti momentální české politické scény, jež je nedílnou součáastí i pohybu stavu České koruny vůči měnám světovým, kde pomalu koruna klasá vůči euru a stabilizuje se vůči americkému dolaru, čož je jiný trojúhelník, kde také jistá příčina může být vyvolána v důsledku tlaku na českou měnu vzhledem k možnostem jenž by mohly případně nastat na poli svétovém kdyby...

Každopádně Králove v jistých věcech, protože je to součástí postavy panovníka jsou nemilosrdní a také nekompromisní se může stát, že v hájení jakéhokoliv práva v situaci, kdy i s ohledem na dění v EU, kdy Řecko přešlo na tzv. vydírací taktiku, že v případě nedocílení dalších půjček vystoupí z EU, což bude mít další vliv na dění jak politické, tak i celoevropské i vzhledem k dalším kurzům měn, a kde věřím, že osoba Václava Klause co by ekonoma dokáže českou měnu stabilizovat natolik, aby nedošlo k jejímu krachu, může mít i tzv. SOUDNÝ DEN formu celosvětovou, třeba i na základě toho, že v rámci hrozby třetí světové války, nechápu, proč velmoci včetně USA NEJSOU ČLENY RADY BEZPEČNOSTI OSN  a přesto preferují nějaké tzv. mírové programy, když v případě většiny států by se vše mohlo otočit i proti nim. V takových věcech samozřejmě se momentálně taktéž dějí věci, jen se o nich veřejně nepíše a nehovoří a to i přesto, že člověk se nejlépe co by tvor cítí nejbezpečněji, když ví co má očekávat a pipravit se i předem, ne až něco vypukne.

Každopádně v případě nějakého řízení a to i na základě nějakého procesu či životního kréda, že SNAHA SE VŽDY POČÍTÁ, kolikráte i soudce v rámci nějakého řízení přihlíží k možný věcem jako je snaha či zneužití pravomocí a podobně. Snaha je i to, že na zladě něčeho ať již rakouské policie či švýcarské případně i švédské či skandinávské v rámci šetření předražených zakázek snad z podnětů Společenství EU se podnikají kroky jisté o kterých je či by mělo být Ministerstvo ve Věcech zahraničních nejen informováno, ale taktéž vést některé iniciativní kroky, potom Král nemůže pochopit, jistou věc či lhostejnost a labilní přístup Ministerstva Financí, jež narozdíl svému sloganu Tolerance - Odpovědnost - Prosperita spíše poněkud se zabývá debetem než kreditem a na jisté zprávy kteréžto se taktéž dají v rámci záchrany EU jiných zemí prověřit i vyššími orgány než jsou momentálně v Česku a ponkěud i na základě zpočtů je již předem počítáno s deficitem než aby se upřednostnily věci, které by spíše pomohly finančně a jde vidět a znát poněkud ztrátovost, což jistě neuniká pohledům ekonomů, protože ať je dění a smýšlení v zemi jakékoliv i měnící se, tak bohužel ekonomika je stále součástí hybného stroje bohatství země o čemž samozřejmě levicově zahleděný člověk bude hovořit, spíše jako že je to holý nesmysl ačkoli je to holá skutečnost. Což by i nemuselo tak nějak odpovídat i billboardům určeným k reklamním účelům prosazení politické strany ve volbách a věřím tomu, že vešekeré případné fotografie by mohly být poskytnuty na vyžádání soudu i jako předmět doličný xy kdyby na věc přišlo, čemuž věřím asi nejvíce i když ono i do té doby vymazat se dá vše tak, aby došlo k oddáení z důvodů nedostatků důkazů, na které jistě má i soud svá měřítka.

Kam se to ubere, je vždytázkou každého dne a každé noci... a to je i otázka dobová obyčejného lidu.

Když jsem jel nedávo vlakem do Pardubic z Ostravy, tak se mi stala zase poněkud jiná situace. Kolikrát člověk jede vlakem, sedí a neřekne ani slovo a někdy je jízda i docela zajímavá.

Usedám do vlaku, v době mezisváteční o nichž České Dráhy a.s. tvrdí, že budou posílané spoje. Obvykle jsem rád, když je kupé prázdné a především vyhledávám to, které není označeno místenkou. Není, a tak usedám.

Sotva uložím krosnu na odkládací polici, bundu a čepici na háček a uvelebím se u okénka do kupé vstoupí starší dáma s vnučkou a s tím, že zde má místenku a že jí sedím na místě a podobně. Chvíli se sní dohaduji v tom smyslu, že je mi to vcelku jedno, ale že zda si je tím opravdu jistá, když kupé není označeno místenkama načež mi odpovídá, že ano, protože má číslo vagónu 355, který je první za lokomotivou. Podivné, řeknu si a přesedám na místo spíše u chodbičky.

Chvíli na to do kupé ještě přistoupí s tím, zda je tady volno žena středních let, zřejmě také třicátnice ještě s dvěma kluky, syny. Při kontrole jízdenek vlakvedoucí se dovídáme, že onen místenkový vůz se nachází ještě o dva vagóny směrem dozadu, načež důchodkyně , která dává najevo, že má jízdenku pro dítě a místenky, protože ona sama má režijní jízdné se poněkud podívá kolem a nelze si nepovšimnout jiséých rozpaků a zardění se.

" No jo, typické železničářky v důchodě." říkám si, ale spíše se věnuji poslechu toho o čem si kluci povídají a jaké, že mají problémy načež se i s jistou ženou, třícatníci dostáváme během těch dvou a půl hodiny cesty do rozhovorů.

I samotní kluci kritizují to, že třeba jen díky tomu, že na nejlepším, pro ně serveru ulozto.cz, který jistě ve své podstatě používá kde kdo, se nachází soubory s dětskou pornografií v souvislosti s tím, že někoho napadlo tento server zrušit

Nechápu tedy, proč rušit kvůli kravině celý server, když za jisté využití jisté technikdy se dá zjistit, kdo to tam dal a případnéě udělat, kdyby se chtělo další kroky jednotlivě, protože proč  trpět vždy většina kvůli nějakému debilovi, tedy kromě toho, že se  shodujeme v tom, že největší debil je ten, kdo chce zrušit celý server. Protože lze věřit tomu, že existuje i tzv. internetová policie jen otázkou je, na jakých základech pracuje, jestli vůbec něco dělá.

Potom se tedy řeč stáčí ke koruně České, co by klenotům korunoivačním, zda-li je vystaven originál či replika což tedy poslouchám se zaujetím a nedá mi to, abych některé jejích věci nedoplnil, když probírají jisté věci spojené s tou tzv. klatbou korunovačních klenotů, jak si tedy kdysi syn Reinharda Heidricha za dob okupace Hitlerovským Německém nasadil na hlavu a rok na to jej přejelo auto a přišel o život.

Zajímalo mne to, protože ono i těma cestáme se tak různě doslýchávám mezi řečí jisté story a zjem, především teenageru ve věcech, že kudy a kam zrovna jede KRÁL ČESKÝ, tedy osoba v lidech zažitá stejně tak, jako když se hovoří o tom, že zrovna prezident toho a toho dne jeden či přijede tam a tam a jestli zrovna když je ve vlaku, tak nejede na Vsetín či jinde možně tudíž ať tak či jinak, stal se součástí národa a celoúzemního dění.

Dále se tedy cestou bavíme s třicetiletou paní spíše tak o těch běžných věcech životních a podobně, načež tedy mi neuniklo, že se někdy v létě chce  či bude stěhovat právě do ostravy a tak když vystupuji z vlaku, tak ji říkám, ačkoli vlastně ani jsme se nepředstavili či si nesdělli indície, přesto i na základě facebooku lze zjistit třeba i to, že v jisté věci, protože jsme se bavili i o tom dávném severomoravském či moravském odboji za některé věci a také i o tom, že tedy řešila zrovna problém s případným sháněním počítače načež jsem jí doporučil to, že asi v Ostravě nejepší a nejpreferovanější obchod s výpočetní technikou jak novou tak i starší i součástkovou je firma Alfacomp.cz v Ostravě-Mariánské Hory a podobné věci.

Ono tedy díky facebooku  a také i toho, že život je pořád jako cesta vlakem kde potkáváme různé lidi je i docela možné, že za ten čas je král vnímán jako osoba vnitřně a na jakékoliv souovislosti se o něm potom mohou dít informace a rozhovory, když to člověku možná dojde později nezávislé na sobě a kolikrát si říkám, zda při jistém rozhovoru někdy některé ženy se tak nezasní a neuvažují o tom, že zrovna se bavili s Králem a tak trochu také nezpohádkovatí v tomto stolním domácím světě.

Tak přichází Pardubice a nakonec  vystupují a tak se loučíme a říkám: "Tak Na Shledanou a třeba se v

Ostravě někdy potkáme." načež, protože oni jeli až do Prahy si ještě mávneme, když procházím kolem vlaku směrem k pracovišti a pak ještě i když vlak projíždí a já kouřím cigaretu a potom poslouchám Rádio Blaník, kde také možná někdy nějaká zpráva zasáhne stylem tak, jak to chodí i na Rádiu ČAS a tak mne v ten dn zaujaly právě zprávy dvě: Tedy zavřít můžou a pustit musí, což může mít souvislost takovouo, že si někdo zjistil jaká je trestní sazba v případě rozhodnutí ve věcech v souladu s § 91, protože lidé jsou neklidní, ale také to může mít i souvislost s vězněnými v Zambii čnebo Zimbabwe, kteří tey podle opožděných zpráv na základě jistého nátlaku i třeba pomoci internetu či formální poštou prý již byly úspěšeně v ČESKU a mohly bý doma i se svou rodinou, tedy pokud jsou tyto informace založeny na skutečnosti a pravdě, což před vánoci lze pokládat jako úspěch české diplomacie a také dejme tomu i splnění přání jiných.

Druhá zpráva, kterákupodivu mne také zaujala bayla poněkud na poli jiném, tedy: Zahrejte pro jednoho kluka z vlaku, že ho miluji , Jola. což bych si také mohl vzít osobně,ale říkám si, kolik takových vlaků jezdí a velice nerad jsem domýšlivý jako někteří jiní ačkoli se to píše někdy i v kontextu s tím, že Jeho Veličenstvo Král je samolibec, ale ono v podstatě hovořilo se to i v jistém duchu i o Prezidentovi i o jiných poslancích a Král si říká,: Nu což, asi kdyby prezident nebyl takový jakým je, asi by nebyl prezidentem a politikem a jestli král je takový jakým je, tak by asi také nebyl králem a panovníkem nad věcmi, které se kolem něj točí stejně tak, jako kolem Ústavního Soudu se to točí spousty paragraů s čísly a v různorodosti barev politických stran či klubů a stejně jako kolem prezidenta se třeba točí nyní celá planeta připadá si jako Pán vemíru, který má najedou na stole před sebou glóbus a už to kolem něj lírá: USA, RUSKO, VATIKÁN a POLIBTE MI ZADEK, NĚMECKO, ŠVÝCARSKO, FINSKO, ŠVÉDSKO, SLOVENSKO, POLSKO  a podobně....

prostě věci se i v teno dříve zmíněný den dají vnímat z různých pohledů.

Autor: Martin Vontor | úterý 3.1.2012 18:54 | karma článku: 5,01 | přečteno: 473x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...