Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Od kouřové clony nad Ostravou až po dým a mlhu v Praze(182.)

Kouřová clona, která mne zasáhla po výstupu z vlaku dnes v Ostravě mne zcela inspirovala opět po delší době k napsání nějaké hudební balady či textu, ještě nevím. Každopádně vím, že v Ostravě je smog. Jde to cítit na každém rohu a chvíli mi trvá, než se opět aklimatizuji na ostravský vzduch. Možná jiným to konečně vysvětlí jistou řekněme z jejích pohledů omámenost, protože ono po krátké chvíli nadýchat se různých zplodin jistě poznamená jednání člověka a pokud ne zrovna toto, tak zase na straně druhé jistá, řekněme okysličovací kůra, každopádně na mozek to má stejný vliv. Vždyť vlastně mozkové buňky jsou živeny právě kyslíkem, což mně vlastně zcela vysvětluje někdy jistou neinteligenci naší politické scény. Ono být neustále dlouhodobě v uzavřených prostorách bez čerstvého vzduchu má za následky únavu a jiné ty tzv. skleníkové efekty či spíše defekty. Tudíž vlastně se nelze ani divit, že věci kolikrát jsou tak, jak jsou.

 

 

Původně jsem chtěl dnes ještě stihnout poněkud více rozepsat můj včerejší zážitek právě z cesty vlakem do Pardubic, který jsem tak nějak pomoci mobilu prezentoval ze zábavy na své facebookove zdi a ačkoli dávám přednost ryzí autentičnosti situací bojím se, že tentokrát budu muset poněkud polevit a jisté přesné věci vynechat z důvodu opravdové další budoucnosti tohoto poznámkového bloku, jelikož kdyby se mělo jednat o audio nahrávku, tak by spíše připomínala ve skutečnosti signály z ponorky v době 2. Světové války či nějakého May Day... May Day... v podobě Morseové abecedy. Ono totiž není žádný med, přijít včas na nádraží, zjistit, že vlak zpoždění nabral minut třicet pět a i přesto, že toto časové rozmezí dodržel, tak odpustit Ostravu se zpožděním devadesáti minutovým. Důvod? Řekněme jen, že dvojitá výměna lokomotivy v těch mrazech.

Text z ateo.cz k obrázku:

KILL BILLboards


Nezisková organizace Acta non verba se snaží dosahovat konkrétních, pozitivních změn ve fungování státní správy a samosprávy. Jedním z jejich cílů je dosažení zákazu billboardů u silnic zákonem, který již v Parlamentu prošel druhým čtením. Tato fotokoláž je ilustrací pro článek Kill billboards na jejich webu kverulant.org, v němž se lze, mimo jiné, dočíst: Poslanec Stanislav Huml předložil pozměňovací návrh v tom smyslu, že pokud byly billboardy již v minulosti povoleny, lze je dál provozovat bez ohledu na nový zákon. Kverulant to považuje za vrchol pokrytectví. Poslanec Huml na jedné straně vystupuje proti billboardům, ale ve skutečnosti tento korupční byznys podporuje. Je otázkou, zda to není proto, že korupční byznys podporuje jej...

Ono vůbec to byl jak pátek, tak i sobota jak má být, prostě ačkoli co těch věcí královských se týče, tak jak se někdy pohybujeme v těch nadnesených, jiným lidem – čtenářům, zcela nepochopitelných pohádkových věcech, tak dnes se to dostalo do úrovně dramatu, ne-li rovnou hororu, ale o tom je zase život.
Řekněme však, že každá věc má vždy něco do sebe a obzvláště kolikrát i Ty diskuze s jinými lidmi.
Já zatím nemám tu potřebu se prezentovat nějak více veřejně tak, jak často to bývá tím vnímatelným zvykem, nepokládám to prozatím totiž, i když vím, že když někdo něco chce docílit, tak opravdu je nutné to někdy proprat přes média. Jenomže člověk si nesmí vyplýtvat svůj veškerý zbrojní arsenál hned o to více, když se pohybujeme v jistých kruzích a kruhu, tedy spíše spirálovitě i v ten z mého a některých pohledů 28. Den kdy prostě považujeme veškeré dosavadní vládní jednání a cokoliv s tím za proti zákonné, protože je proti zákonům a když ne proti zákonné, tak v jistých ohledech proti právní, ale to si zatím jen myslím, takže nerad bych předjímal. Koneckonců mám to svobodné právo na projev, který nesmí být ničím a nikým potlačován ať se to někomu líbí či nikoli, tak proč jej plně nevyužít a to, že někdo dělá všechno možné aby tomu zabránil? Co už, takový je život, my se každopádně ničeho neobáváme, nemáme tu potřebu již, protože pokud tedy jsou zde v jistých věcech jisté řekněme předměty doličné či usvědčující, které za přítomnosti jiné techniky by mohly ještě více nabrat na váze a pokud  při případném řešení na těch postech nejvyšších je předmětem obhajoby SLOVO či DŮKAZ, respektive DŮKAZNÝ či  PRŮKAZNÝ MATERIÁL, tak si to dokážu obhajit sám, ale musím prý mít k tomu advokáta, aby tedy na mne bylo pohlíženo a se mnou jednáno na úrovni soudní síně.

Koneckonců věci se dají řešit i jinými způsoby, třeba že se to probere normálně lidsky někde na základě zhodnocení a potvrzení, že prostě ty věci tak jsou, jeví se a že k ničemu lepšímu pro všeobecné vlaho lidí to nevede, protože kdyby se měli blaze, tak by jistě tolik a tolikrát proti ničemu neprotestovali, nedemonstrovali či nevyjadřovali v rámci možností svobodně svůj názor a nebyli by tolikrát silou potlačováni, viz. některé akce s vodními děly a podobně, protože mi to připomíná právě onu dobu za totality, kdy jsme na černém trhu byli rozháněni obušky a strkáni do policejních antónu ačkoli veškeré zboží bylo vesměs z lidového Polska, kdy si člověk nemůže dělat co chce.
Možná by mi to nevadilo tolik, kdybych pochopil to, že pokud některé akce jsou prvně povolené či schválené a vzápětí zamítnuté a v tu chvíli vědomě nelegální, tak bych to bral. Dokonce i  různé akce na černo. Také to nechápu, když kolikrát se právě pod záštitou poslanecké imunity na černo děje tolik věcí a veřejně to tam prochází od bodu myšlenky, chtíče, příprav a vzniku, přes dobu promlčení do Hálelůja, že se nic neděje.

Nevím proč, ale prostě i když dnes v době možností můžeme jeden a ten sám čin definovat kolikrát čtyřmi až sto padesáti výmysly, tak mi to přijde poněkud ujeté a na hlavu.
Ano někdy se najdou případy, kdy řekněme si člověk není jistý proč a čím se věci dějí, ale v dnešní době možností rozhodně o finančních manévrech pochybuji, že by se nenašla ani stopička čímž mi z toho vyplývá, že když něco není, tak ne, že to nejde, ale buď to neumíme, či neumíněno, dotyčný anebo se mu jen nechce případně mu v tom, něco anebo někdo další brání opět z nějakého důvodu.
Klade ODPOR a někdy organizovaně a celou věc tímto jen komplikuje, prodlužuje, snaží se jí sabotovat, bojkotovat z nějakého zcela nepochopitelného důvodu, případně k tomu zneužije i jiné složky, které by možná raději měli potírat opravdovou kriminalitu, protože mi nikdo nevymluví ten fakt, že zpočátku se jedná o jisté politické triky a tahy, později o napodobování a pak už jen holý zvyk a setrvačnost, která dejme tomu, kdyby opravdu PŘEDSEDA ÚSTAVNÍHO SOUDU ČR třeba do chvíle než mu vyprší mandát či případně po něm další zasvěcená osoba podala žádost o rozpuštění poslaneckých klubů, ať již za jakéhokoliv důvodu a PREZIDENT ČR či případně jistý nějakým způsobem zvolený novic, by toto z opět jakýchkoliv různých důvodů uznal za vhodné, tak kdo ví jak by bylo potom.
No ještě, že moje babička mi říkala: „Hlavně se hochu zlatej něsmol moc do tej politiky, bo to jednou špatně skončí.“ Myslím si, že její slova berou pomalu za své.
Jinak je mi jasné zcela , že pro někoho to opět budou jen zcela nudné žvásty, nic zajímavého, nic nového pod Sluncem a tak nevím co budu psát dále.

Ono ctít svou pravdu a táhnout čas také není kdo ví jaká sranda, ale ono to už tak na tom věčném světě chodí, že tam to člověk bere již tak trochu jinak a pravdou je, že to také není pro každého. Navíc věci, které by možná měly či mohly mít tu pověstnou šťávu si spíše nechávám na jindy a to nejenom proto, že jsem již zcela vyšťavený, ale především proto, že mám takový pocit, že i díky mému přesvědčení vždy přijdou v pravý čas anebo že se ty věci veškeré nějak dějí v ten čas správný, jen jaksi problém kolikrát to dělá rozlišit poněkud v praxi. A tak zatím dobrou noc, protože spíše věřím tomu, že se najde pár lidiček, kteří by se mne rádi pozeptali na to, třeba co bych si doopravdy přál , ale kdo ví, zda je mi to možno říct či zda by s tím ti druzí souhlasili, protože o jistých míněních mých mně zatím přesvědčují jiní, že s tím jakkoli nesouhlasí a odmítají jisté změny, které jsou vlastně součástí toho životního koloběhu. Koneckonců proč by se politici měli střídat jen o volebních obdobích v Česku?

Autor: Martin Vontor | neděle 5.2.2012 0:22 | karma článku: 5,27 | přečteno: 716x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...