Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

8.2.2012 dejte či alespoň poznačte si do kalendáře, prosím.(184.)

Včerejšek, 8.2.2012 - pro Nás velice, ale vskutku velice význačný den. Významný či památny den, hoden do kalendáře. Skončila doživotnost poslanecké imunity. Sláva vítězům a čest odvážným poraženým. Přece jen ještě nevíme všechny ty věci kolem, protože nově vzniklou věc je těžké hodnotiti brzy po ránu, ale on to je opravdu význačný den už i proto, že se nesl v duchu čísla 8 a to je co se dat týče význačné číslo, protože spousta významných dní a dat mají s číslem 8 hodně společného. Ať se jedná o rok vzniku samostatné Republiky Československo, Vítězný Únor či Okupaci Sovětského Svazu a události jiných, které se nakonec dají, když se člověk zamyslí a přehodnotí říct, že sposuta významných věcí mělo především co dělat s osmičkou, která buďto stojí či leží. Symbol Nekonečnosti stejně jako Nula - symbol kruhu.

Pravda politická, tedy naše ryze poněkud nepřátelská linie toto zřejmě neustanoví, zcela netušíci, že od jistých událostí v roce 2008 si jisté dámy v našem kraji píši svůj vlastní pamatníček a také svůj osobní, no řekněme jen monstruační kalendář a mají své vlastní významné dny, protože sem tam rády mají dobrý pocit s dobře vykonaného díla a rády pořád něco slaví či dopřávají si radostí, kterých v zemí je čím dál více po málu a jistě si udělají nějakou významnou oslavu u kávy a zákusků třeba.

Pro nás je to vítězství nad vítězství,kterého by tedy nebylo bez oněch řekněme tlaků a nátlaků i ze strany, jak jsme včera sdělovali a o čem noviny či média běžné běžně neinformují na základě jiných interních opatření ze Správy jak rázu královského či Stolce Knížecího Slezského případně Slezsko-Moravského, tak i ze Správy Ústavní respektive dozorčím orgánemnad věcmi zemskými v Brně především, nutno podotknouti.

Probudila nás SMS od České Spořitelny a.s., tedy finanční instituce české, o které máme spíše mínění nevalné, neboť nedokážeme pochopit její záměry i v době krize, kdy prostě lidé spíše preferují produkty zahraniční vzhledem k penězům a obzvláště těm věcem úrokovým, že náš debet se přehoupl o 5,-Kč přes hranici 200,- Kč i natolik nás to rozlítilo, že jsmeopravdu, ale orpavdu museli zvednout naše božské tělo a vydat se směrem k Alšovému náměstí v Ostravě- Porubě a onu částku vyrovnati.

Ačkoli osoby pohybující se v oblasti financí jistě včasně o naších stavech informovaly justici, pod níž jsme se dostali, že jsme co by osoba pro ně ryze nedůvěryhodná i když ve snaze jistého restartu, ve které by tedy dle nějakého správna nemělo docházeti k navýšování jistých debetních věcí do ukončení procesu insolventního řízení, ačkoli ve své podstatě za tento stav si až tak sami nemůžeme i když mnozí jiní obdivovatelé naší královské jízdy a panstva Slezského mohou namítat cokoli na co ve své podstatě nebude brán zřetel, spíše bereme to jako jisté sabotování naši snahy a vzhledem k tomu, že v době od prožití své smrti a nového příchodu na tento svět bychom dle správna měli býti považování za osobu jaksi již nespjatou  se zákony, což v tomto směru jaksi po dvě léta není stále akceptováno, snad jen proto, že někteří  stále jen a pouze nemohou či nechtějí, odmítají připustit ten fakt, že tyto věci prostě jsou možné a skutečné i bez zastaralých mentálních návyků ohledně prokázání se úmrtními listy a jinými byrokratickými možnostmi světa minulého, přežívajícího  ještě neustále a spíše útrpného pro mnohé, jsme tedy i My nuceni, jelikož se cítíme tímto zahnání do různých koutů, koukat na rozdíl od ostatních poněkud realisticky.

Prostě člověk počítá každou korunu, prootže jediné co nkdy neví předem je to, co bude dál a jestli bude mít na chéb. Když neexistovaly finanční instituce či respektive účty, tak měl klid, necítil se okrádán tolik a byl pánem nad svými vydělánymi penězy až do poslední mince, což dnes není. Nutno podotknout, že až přestanu být vázán soudním rozhodnutím či usnesením, tak si ty věci uspořádám po svém tak, abych těm zmetkům už nedal ani pěťák. do té doby ovšem nemohu a tak nelze nic jiného, než se cítit co by oběť finanční diskriminace obyvatel na základě zvýšování a upravování bankovních poplatků, kolikrát neřízeného zaobaleného pod názvem Obchodní podmínky a jejích neonovelizace či marketingové neonacionalizace co by našeho ryzého ultrapravicového nepřítele.

Venku se poněkud rozsněžilo a zcela logicky, když sněží, tak není takový mráz, o čemž také vypovídal stav venkovního teploměru na našem okně v přízemí, který hlásal -7 stupňů Celsia co by skutečnou nikým necenzurovanou informaci, ze které lze pevně, jistě a především bezpečně vycházet. Horší už to bylo venku. Řekněme jen, že pro nás v tom světě duchů a nekonečnosti pořád platí pravidla a principy stejné.

Pro nás je totiž pořád zima jako zima, jaro jako jaro, léto jako léto a podzim jako podzim.

Prostě zdá se, že silničáři opět zaspali anebo jim zamrzly za ten čas vozidla a tak to klouže všude, kudy se chodí, neboť sníh zakrývá místa ožehavá. nezmíňoval bych se nad tímto, kdybych neměl to štěstí, že jsem třikrát ustál balanc a nezlomil si třeba končetinu dolní, případně si nenarazil kostrč a nedopadl jako expolicista Čermák ( viz. související článek a reportáž) v oné kauze, kdy dostal kopanec do zadku co by jedinou obranu proti zvěrstvu páchanému na ženách. Konkrétně Kateřina Jacques, která zastupovala Stranu Zelených a nějak se omylem připletla cestou na nákup či sázet stromky na křižovatce průchodu hlídaného KRAJNÍHO HNUTÍ považovaných extremistů. Kdo ví, možná měla dát přednost projíždějícímu davu, že onen policista, tehda ještě ve výkonu služby musel takto brutálně zasáhnout, načež i drsní hoši, jindy prostě je nazajímající nic, museli ze svých zásad polevit a ze zcela šlechtického či rytířského hlediska se odhodlat přispěchat na pomoci ubohé křehké ženě. jenomže v zemi České to stále jaksi chodí tak, že rytířské činy jsou stále ponížované a bráne nějak naopak, snad jen dopad předchoích režimů o odstranění vrchnosti aristokratické a tzv. byrokratického holocaustu zakódovaného snad ještě idejemi komunismu a ještě chtějí na tom vyrýžovat 2 milióny. Osobně bych takovou verbež hnal až by se za nimi prášilo, ale nějak mám obavu, že zřejmě v tamté zemi bychom dopadli stejně. Prostě jiný kraj, jiný mrav nebo brav, težko soudit.

Ale každý kraj se vyznačuje jistými specifiky a kuriozitními věcmi, oni mají prasata, my zase duchy a strašidla. oni bílé paní, my zase černé paní, které se prohánějí po hradbách a různě i když ten život jeví se všeobecně ve vší všednosti stejně navenek. prostě řekněme že i zde máme své jisté předstvenstvo duchovního rázu, tedy duchovenstvo. Oni tam tomu sice říkají obvykle Jeptišky, ale jen my zde víme, že ženy jsou jako bohyně a na základě jisté reklamy na nějaký kosmetický produkt hledají Bohyni či Bohyně v sobě a my jim to přání plníme, když tedy máme tu moc či to kouzlo, které jen tak sotva někdo pozná a pochopí, pokud tohle neprožije na kůži vlastní či není svědkem očitým. moc se sice o těchto věcech nezmiňujeme, neboť stále známe stav věcí a víme co dokáži lidé, že dokáži udělat ještě peklo větší kolem a neradi bychom si Bohyně naklonily proti sobě, protože když jsou pře mezi Bohy a Bohyněmi už jde opravdu znát, když vládnou emoce a je to citelné.

Tedy nevíme opět co budeme dělat do výplaty, krom toho, že možná by čistě teoreticky bychom mohli vidět v průběhu dní opět vyjíždějící vozidla technických služeb s posypovými materiály a podobně, pokud jsou k tomu prostředky o kterých veskrze jak se nám jeví hospodaření států a jeho průběh po dobu čtyř let silně pochybujeme, když se tak tím životem pohybujeme, každopádně jsme si řekli, že jim tam tedy nějaké ty peníze vrzneme, aby se náhodou nepotentovali a neměli ve svém prádle spodním hnědé kaliko ve smyslu toho, že čím více pruhu, tím více ADIDAS, protože ony holky se rády dívají na to, když muž má oblečení značkové a je oděn sportovně. Vlastně jedno jestli ADIDAS, PUMA či NIKÉ, prostě ženy jsou na tyto věci kolikrát řekněme vysazené a my máme klid, i když bychom se lépe mohli mít.

prostě proč máme být pořád nějakou obětí nějakého e-systému a omlouvat to tím, že se jedná o poplatky za služby, což by se také dalo vzít, kdyby řekněme hodnota odpovídala doopravdy kvalitě služby jíž poskytuje, jenže všichni víme že je tomu paradoxně naopak, protožesazby se zvedají a služby se omezují. což jaksi nectí ani řád poctivé reklamy ve skutečnosti, protože jistě některým dámam neunikla spořitelní reklamní Pohádka o Zlaté rybce na rádiu ČAS a jistě si řekli: " No to určitě, vy zase melete. Už vidíme jak to funguje tak, jak říkáte,. prostě zase jen reklamní trik na přilákání klientstav svého."

Naštěstí  jsme si řekli, že tedy v TIPSPORTU disponujeme ještě nějakým benefitním bonusem, kterýžto by se za přispění jistých šťastných náhod, předtuchy dobré a vůbec všeho nejistého jinak tedy dobrého odhadu, že se můžeme pokusit alespoň o nějaký řekněme částečný návrat naších invetic do systému všeobecného, často kontolováno někde z našeho pohledu spíše v podhradí, prostě míst, jenž ve skutečnosti nám nesahají ani po kotníky natož po kolena. I vysloužili jsme si jako každoročně věrnostní dárek i mohli jsme si vybrati opět buť průpisku či jiné věci jako například, štítky na klíče, něco na krk, magnetky na lednici či jiné blbinky i vybrali jsme si poslední a jediný cestovní popruh v barvě oranžové s bílým emblémem buďto květu či slunce, kdo ví. Prostě nám to přišlo z těch všech věcí nejenže účelné apraktické, ale také protože ten poslední jsme darovali z debilní lásky osobě jenž nás zklamala svým chováním a potom nás to mrzelo, tak i jistých věcí řekněme zadostiučiňujících našem nitru.

I jak jsme vybírali ony dnešní sportovní události či příležitosti jimiž se z těchto důvodu interesujeme neušlo našemu ctěnému pohledu i vystavená kursová nabídka na PREZIDENTA ČR příštího.

I jen tak nás zajímalo tedy jakými kurzy byli ohodnocení jistí kandidáti a opravdu jsme se až divili co tam zase jsou za jména. ono pravda ten bookmakersky svět dámam obvykle moc neříká s píše se na něj koukaí skrze prsty krásné své,ale jisté gentlemany to zase zajímá. I tedy bylo vypsáno a nezbylo než si to opsat ačkoli sázet na to nehodláme, každopádně SÁZKOVÁ UDÁLOST č.9089 NOVÝ PREZIDENT:

WANTED:

1. FISCHER Jan                            4,00              

2. ŠVEJNAR Jan                            6,00

3. NĚMCOVÁ Miroslava              10,00

4. SCHWARZENBERG Karel        10,00

5. GOTT Karel                             20,00

6. ZEMAN Miloš                           20,00

7. SOBOTKA Přemysl                 20,00

8. RYCHETSKÝ Pavel                 40,00

9. JÁGR Jaromír                         50,00

10. ŠPIDLA Vladimír                   60,00

11. NEDVĚD Pavel                      70,00

12. PAROUBEK Jiří                   100,00

13. OKAMURA Tomio                  30,00

 

...prostě: Inu zajímavé zjištění prozatím co se tedy přímých voleb prezidenta týče a jajích možných kandidátů.

My samozřej takové věci máme čas, protože kdo ví co bude a co nám kdo připraví, důležité je se nenechat oklamat mylným děním a jistou euroii, prostě dojíst zákusky, dosrkat kafíčko, presíčko, čokoládku kakaíčko ať již uvařené či z automatu za 12,- až 15,- Kč a hurá do práce. Jsme totiž Nadstát, nadnárod a nadvšechno. děláme věci jménem idu a to co si lid ze všeho nejvíce přeje a tím hlavním bodem prostě je de facto ad A) dostat dotyčné zasluhující si za mříže, které si lid vybral v anketě,což se nenechte zrovna nyní ovlivňovat obrázy, ty jsou irelevantní a ad B) protože Krále je až uznáním, ne volením a Sibylla neříkala který zrovna národ volit Krále bude, protože pokud princ korunní z dynastie posledníhch králů českých, tedy než se k moci dopídili habsburkové po pádu Pruské říše, král Fridrich II, jenž založil Zlatou Bulu Sicilskou co by koenčnou pečeť rodu královského, byl i finským národem volen či uznán králem co by Väinio I. tak zatím krásný den plný zdaru, lásky, milé krásky...a král je, byl vždy více nežli Prezident či jiný tam od tama jinak by Praha nebyla lénem v dějinách i když Libuš ctěná měla ty svý vize po otci zděděné, Jó holky, to tenkrát ještě lidstvo nebylo tak oblbnuté alkoholem, látkami omamnými a ani léky jako různými analgetiky a antidiretiky a jinými dalšími opiáty či ničitele buněk mozkových.

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 9.2.2012 13:40 | karma článku: 6,23 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Domácí rychlé langoše
Domácí rychlé langoše

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na cca půl cm a vykrajíme věští kolečka (např. od sklenice).

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...