Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Cestou ze Spořitelny(185.)

Jenže sotva jsem těm finančním vydřiduchům na přepážku mrštil nějakých 220 voltů, to abyhc jim dodal energii a vrátil jsem se domů, tak hned v poštovní schránce se na mne smály jejích oznámení o tom, že je třeba zplatit ihned. " To vaše IHNED je opravdu nádherné, ale kde na to má spousta lidí vzít IHED, to vás nenapadá? To není jak vy, co víte v tom případě kam sáhnout kdykoli se vám zamane a pak se jen divíte, když se na něco přijde. Také IHNED anebo když po vás se chce něco IHNED. Jasně, na to vás užije, ale abyste vysvětlili to, proč jeden měsíc jsou poplatky do stovky, druhý přes sto pade, to už vám moc pusy nejdou. Zkuste se obrátit na bezhotovostni přepážku, tam vám případně upraví systém. jasně za dalších třicet podle nových obchodních podmíne. Jděte si s tím víte co, vytřít podlahu třeba." notuji si v duchu, protože i když je to takový, řekněme boj s větrnými mlýy, což by ani nebyl takový problém, kdyby prostě jaksi s těmi nahoře necloumaly prachy v praxi a tak to jen podporují. Nic víc a nic míň, protože řekněme jen, že jejích výplatní výpisy mají jen samé příjmy a případné odtahyjsou pro ně příjmy na jiných místech a to je celá věc co štve nejenom mně, ale řekněme celou většinu lidí v zemi. přece si nějaká debilní organizace a ješta tak pofiderní nebude na nás stavět chaloupku na kuřích nožkách? no to bychom se na to podívali. Ale jak?

O lásce se nemá smysl bavit, ta se objeví, cítí se i tam, kde by to sotva jeden řekl, ale jakmile se zmíníš, řekněme věcně, tak je po prdeli, protože si zase proti sobě poštveš půl své ceněné armády, prostě láska do války nepatří, to říkal už Napoleon Bonaparte a když, tak je třeba jí použít spíše jako ...asi jako zbraň, kterou v 2. světové válce, měl namysli Adolf Hitler, když věděl moc dobře, že jeho Třetí německá Říše od dob králů a Císařů seopět rozpadá pod tíhou kopyt carských vojsk a utečenců do nového světa, přestěhovalců, země, která prostě od původních vzniků vývoje světa patřila vždy divokým rudochům, ale kdo ví, co kdo za ta léta z koho podědil a jaké informace a životní kódy se skrývají v jeho DNA za těch řekněme 13. životních vývojových etap jedince či duše lisdké co by energie a podstaty lidského člověka.

Ano, to je ta zbraň na kterou, řekněme je ten správný čas nyní v této době, protože násilí už preferují pouze ubozí jedinci a primitivové jako jsou číňané, Íran, Američané a kdo ví, kdo chce ještě pořád válčit, jo Rdusové.

A v tomto ohledu je celkem fuk jestli se dnes jedná třeba o 34. den toho, co jsme zjistili a za čím si stojíme, podle čeho jsme zcela dle práva rovnosti učinili jak postoj, který jistě je chápan v kruzích kde zákon stejně již delší dobu neříká nikomu zhola vůbec nic a na co vlastně dle zákona oproti nim máme plné právo a pak i to co by mělo stát se tak, aby prostě PRÁVO a ZÁKONY plnily ten účel a měly tu PLATNOST a POVINNOST, kterou mají mít především. tedy tu, že by měly platit pro všechny bez rozdílů a mělo by se to ctít. jenže to se neděje obvykle či se to opomíjí, případně vykládá nesprávně, po svém, případně se s tím kupčí, dle možností. O to více, jak jsme zmiňovali před léty, když jsme tady přišli MY - KRÁL, PANOVNÍK, COKOLIV, prostě všechno to, co v monarchiích představoval Panovník strážce státnosti (aby se státu -země nezmocnili majetkové bohaté klany) strážce pravidel (aby nebylo možno si právo a výhody koupit) a strážce víry( či jistého obroditele, aby opět ... )...ale hlavně strážce státní pokladny a také toho, aby věci po těch všech desetiletích a stoletích opět nabraly ten účel a tu váhu, kterou měly a nikdo si z toho neělal holubník, protože v každé spořádané rodině či řekněme instituci každý ví, jak to chodí či chodit má a spořádaná rodina není žádný bordel, i když se momentálně jedná čistě jen o privátní záležitosti. Protože je nám očividně jasné, že se tak stalo a stalo se to dávno a je na čase s tím něco oopravdy dělat. Jo, kdybychom byli tam, kde jsou jiní, bylo by to podle nás rychlejší a užitečnější, ale jeden se musí dívat na věci realisticky, tak je nám dávno na naší výsost jasné, že jsme spíše Individuum nechtěné a stejně tak jako my, tak i naše královské prádelny, cukrárny, a jiné restaurační zařízení, kde se něco peče, vaří, smaží podle toho jak si ony královské dámy a královny kuchyně přinesou za nádobička.

Jo jeden se musí dneska otáčet všelijak a mít se na pozoru, ale my již nemáme co ztratit a tak jen získáváme a získáváme hlavnbě láskou i když tím zaroveń tratíme, ale věříme, že ať tak či onak, tak přátelství v jakékoliv podobě, je pořád více ještě případně.

Jenomže když jsou na nás upřeny ty hlavní zraky a nejen zraky, ale i směrované i jiné věci o kterých si myslíme, že síše by dělali větší prospěch, kdyby byly obrácené opačným směrem, ale budiž. Se vším i když jsme si jistí, že za jistých okolností můžeme se vším udělat jeden velký krátký proces, tak jak to děláme obyčejně, když víme či nabydeme dojmu, že nějaká věc prostě nemá už smysl, tak pořád nám přijde, ne že si s něčím nevíme rady, nýbrž potřebujeme také někdy pomoci a fakt jeden je ten, že někdy opravdu jeden na vše nestačí. o to více když buduješ jisté nové Impérium na zcela jiných základech a principech než kdykoli kdysi jindy předtím, když víš, že jistý čas se v podstatě buduje i tak nějak samo od sebe bez naší účasti přímé, protože spíše věnujeme energii rozbíjení těch vybudovaných impérií předešlých ať již vzniklých zcela jinou cestou i formou, ale průhlednou natolik i když jiní jí ani nevidí a jen slepě jdou za bečícími vedoucími ovcemi někam směrem na další jatka.

Ne, není to zdání, protože stádo ovcí jde za normálně za svou vůdčí ovcí, ne za beranem.  Berani mají jiný účel, ale také se sem tam nechtějí setkat s tím, jakjejích sezonní cíle padají najednou do nějaké propasti na konci cesty, když bačové zrovna vyspávají po tancovačkách a pastevčtí psi jaksi se mohou uštěkat, ale před běžícím stádem divých ovcí také nakonec raději uskočí s tím, že když nic, tak si alespoň konečně na místo věčných průmyslově vytvořených granulí dají zase po dlouhé době ten kousíček poctivého masa.

Prostě tak to chodí a v tom je příroda silná a neměnná a člověk si může lamentovat a troubit na poplach jak chce, stejně mu to není nic platné. kdyby měl ten vliv na věci, tak by to totiž jistě dávno všechno vypadalo jinak, ale bezděčeně stát někde v zádi běžícího stáda a koukat jak se řítí někam, kde ani neví kam, také nic moc.

Vlastně ano, jednu věc můžu ještě udělat. Můžu ty ovce plseknout po zadku a říct tak jděte, když jste tak tupé, běžte a IHNED. I když každý tedy má právo chtít věci IHNED, tedy potom nebo po tom.

Připadám si jako Izaak Newton ležící pod jabloni, než dostal ránu do hlavy padajícím jablkemnapad jej Přírodní zákon o gravitaci či zemské přitažlivosti. ležím si a sním si. Mívám zdání, jako kdyby poslední dobou se nade mnou zjevila ona Sluneční paní, nebo víla, kdo ví...možná ji někdy uvidím i když neženu se za přeludem, však kdo ví, snad jen pod tíhou nocí tvář její a tím i zář do hávu nocie Jí skryla, těžko říct, rána jsou moudřejší večerů...třeba se dívá, jak už to bývá, čte si, tak jako jiní a třeba i pojednou něco cloumá, když tak tím životem svým nad věcmi těmi boumá a třeba někdy řekne, když bude Jí něco zajímat: Ty Já se z tebe vážně po.... . Když to tak všechno skrze ní dopadá ty věci a ona si řekne..Co se všichnipojednou zbláznili? Jo IT svět je poněkud jiný, ten dokáže divy.

Ihned mi ani nejede totiž vlak do práce když přijdu na nádraží i když doufám, že třeba dnes pojede. Doufat ještě mohu. Snad. Anebo jen už ani ne tak díky lidem, jako spíše jen díky Bohu.

Autor: Martin Vontor | pátek 10.2.2012 15:14 | karma článku: 5,36 | přečteno: 856x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?
Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?

Vybrali jsme 40 maminek malých chlapců a děvčátek starších 6 měsíců, které se svými dětmi testovaly jedinečné dudlíky MAM Perfect. Ty se vyznačují...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...