Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Něco o královských protokolech a politice (189.)

Dlouho již jsem se nevěnoval tomuto dění, jistě očekáváného i když ne každým, což je v celku pochopitelné. jenže i Král musí ujistit lidi i v této, řekněme moderní době, kteří věří a  také rozvíjejí své vlastní aktivity snad v tom stále stejném duchu i když věci královské je nutno vnímat poněkud jiným způsobem, což každý asi nemusí pochopit, jenže král je králem vždy, stejně tak jako princezny a vůbec, osoby spojené  s rodem královským po krvi, protože to cítí a vnímají a nemusí kolikrát kolem jiných věci dlouho povídat či debatovat, třeba jako politici, jenž jaksi z toho hlavního státního hlediska i v ten, řekněme osudný 70. den své nelegislativy jistě nechtějí příjmout jako věc vážnou.

Nicméně věci se dějí a opět se v Praze událo nějaké shromáždění o kterých tentokrát média kupodivu nikoho neinformovaly. nevím sice proč, ale spíše věřím lidem, pokud věřit lze, že se ta věc stala, protože toku informaci ten, kdo nemá důvod zabraňovat se člověk stejně neubrání.

Koneckonců je to pořád v tom co kdysi psala Sibylla o tom, co za dávných let Královna Sabská sdělovala ve svých větách Králi Šalamounovi o tom, co se bude dít v zemi České.

Tak za ten čas nunto podotknout i ten fakt, že skrze komunikaci přes facebook, tedy novodobý fenomén, na který pomalu najíždí i politická scéna od posledních statutárních  ještě legislativních voleb, aby se tak trochu sblížila se širokou veřejností, protože ono pro koryto člověk udělá všemožné, ale stále žije v jistých nerozhodnostech, že naštěstí výroky krále anebo to, co se píše je jen přes internet, stejně tak jko i mně nadále chodí přes internet e-maily s informačními letáky od různých poslaneckých klubů. Také naštěstí jen přes internet.

Ovšem ten kdo jisté věci bere vážně a trochu si toto proroctví nastudoval a ví alespoň zčásti, že některé věci tím směrem se dějí, tak stejně věří tomu, že to tak je i to, že prostě v Česku bude Král mladý, který bude hovořit k 54. dalším Králům či Královnam anebo prostě monarchům ať již v jejích zemi je situace jakákoliv, protože Král je vždy Králem i když mu jistí závostivci a mamonáři se snaží ten jeho panovnický trůn zvrátit.

Nutno podotknout, že prostě jsou lidé, kteří i přes tu dálku tuto věc  vnímají a přijímají, neboť vědí, že každý chce žít dobře a v klidu, ale také vnímají celou věc a berou ji vážně. Tak jako právě i Králove či vládci v jiných zemích, jenž za ten čas také celou věc snad nějak vnímají a kteří mají stále svůj vliv na dění a ovlivňují chod věcí i těch, které běžnému člověku poněkud unikají.

Jenže panovník musí mít na zřeteli vše, protože vždy je tak nějak spjat s národem a s svou vlasti či zemí.

Nutno podotknout, že i jiné věci mají vliv na to, že prostě Král je vnímán i pro jiné věci, které zase jsou spíše starostí toho opačného pohlaví.

Každopádně tak jako ta píseň času labutí, která se skládá ze všech  písní, básní, balad, mýtů, ság a slok nutno podotknout, že další věc z cesty mé se stala skutečností a že stejně jak o tom zpívá Aneta Langerova ve své písni

se národ rozdělil na ty, kteří prostě jsou vedení nějak a věří spíše těm slovům mým, tedy královském a berou ty fakta již tak, jak jsou a pak na ty, kteří si jdou stále cestou svou, tou ryze politickou ač dávno vlastně nemají a tak si říkám, co je nutí vlastně nezměnit to a stále se držet svého? Že by to byla jen otázka peněz a majetku? jejích vlastní strach ze změny? Odpor ke změně? jejích vlastní nepřízpusobivost momentání situaci, která každým dnem se odvíjí všelijak v různých kruzích.

Už jen proto, že čistě z hlediska legislativity další věci jsou v podstatě nelegislativní ať se již týkají těch voleb či voleb prezidenta, protože ono zase ze všeobecného vnímání, tam kde slova Krále něco znamenají také proudí informace a jistě jak po internetu naštěstí jen či pomoci SMS a podobně, ale kdo by zbytečně utrácel peníze v této tak složité době v hospodářské krizi či je promrhával nějakými zbytečnostma? Snad jedině blázen anebo nějaký šílenec či člověk spíše nerozumný.

A tak je docela možné, že někde zase pro změnu se objevila salva zpráv s tím, že svět nebude dalšího prezidenta uznávat, protože ve své podstatě bude nelegislativní už jen proto, že jsem to napsal na facebook anebo jen proto, že každý zřejmě raději pro klid své duše žije v pravdě a na pravdě a svých přesvědčeních o ní staví budoucno anebo ze své opatrnosti se se jistí, protože jistota je další z pevných věcí co se i zdraví a kostí především týče.

Také je mi na výsost jasné, že čistě co se osoby mé týče se mohou dít věci i různě jinde nejen v Evropě a že to ovlivňuje i situace, třeba královské sezení či jen zájem stejně tak jako zájem bezpečnostních agentur či jiných složek na základě nějakých podnětů a sezení jiných u počítače či dalších blíže nespecifikovatelných zařízení a věcí jenž jaksi tím časem se spíše jeví jako chybou a člověk dotyčný cítí nějaký hněv.

Ale pořád si říkám, že se vše dá řešit normálně a pokud mi někdo z nějakých důvodů na základě jiných nařízení třeba měl odvahu vniknout do mého osobního soukromí a ví, že by to nejraději vrátil zpět, tak nechť projeví svou odvahu a klidně přijde a řekne si co si přeje či jinak sdělí a klidně to může odstranit, ono odvážným štěstí přeje a třeba Jeho Veličenstvo Král někdy milostivě promine jistou zbrklost, jsme přece jen pořád lidi i když jsme již někteří jen vyšší bytosi ve svých tělesných schránkách na vzdory všem doposavadním věcem, které jaksi stále někdo nechce pochopit, příjmout anebo tomu nerozumí a netýká se to jenom mně.

Anebo se to také dá říct, když má někdo tu drzost mi nainstalovat policajta do počítače, tak si jistě dokáže spočítat co se potom má a slušelo by se.

Každopádně v tom světě toho něžného pohlaví,  i když kolikrát to něžností vůbec nezavání, jsou především jiné zájmy a také další čekávání či nejasnosti obzvláště týkajících se tzv. slov královských.

Protože královské slovo a jen vlastně člověk poněkud opravdu vnímající to šlechtictví dokáže pochopit pravý smysl anebo mu to nedělá až tak mnoho práce až tak, aby pochopil význam slov sdělených.

Každopádně i Král se může zříct svého slova, pokud uzná věc řekněme již za bezpředmětnou anebo nějak v nesouladu s děním, navíc existují i jisté zásady jenž jaksi nedovolí, ale mohou být i pochopeny, měly by být tedy.

Každopádně královské slovo či slovo Krále i když každé slovo je slovem Krále a váže na sebe mnoho věcí není slib, pokud se neslíbí či jen nevyřkne.

Je to podobné jako, když před volbama politikové slibují že bude lépe a ono ve skutečnosti tomu je pak naopak a nikdo neví, proč se tak děje a pokud přímo neslíbí, tak i to tak lze brát, protože se zavazují důvěrou jiných očekávajících že bude přesně tak, jak oni tvrdí, protože i oni se kolikrát cítí jako nedotknutelní králové na svých křeslech.

Tak to jen tak prozatím, aby řeč kráovská nestála, či královské sezení nebylo poněkud opomenuto, protože je to přeci jen čas velmi vzácný nehledě k tomu, že ono co se týče i jisté úrovně, tak Král vždy spíše vyhoví či porozumí Králi, protože vše je i otázkou osobní cti a navíc ví, že bude králem vždy a za všech okolností a že prezidenti a jiní jsou jen dočasně.

Autor: Martin Vontor | sobota 17.3.2012 23:26 | karma článku: 5,16 | přečteno: 597x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?
Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?

Vybrali jsme 40 maminek malých chlapců a děvčátek starších 6 měsíců, které se svými dětmi testovaly jedinečné dudlíky MAM Perfect. Ty se vyznačují...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...