Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Královský občasník č.190

Samozřejmě, jak čas letí, mění se věci, lidé mění názory na věci a nelze všemu a všem vyhovět či jen uspokojit každého potřeby. Je to život a je jedno jdi-li na tom tak či jednou nohou na cestě do oblak. Někdo si řekne hlouposti, jiný si něco z toho vezme, ale pořád je to cesta, jenž sice vážení z jistých důvodů, vesměs obvyklých nabrala jisté zpoždění. Také toho času jaksi, není nazbyt v praxi a tak spíše z Královského Deníku se stane Týdeník. Zkoušel jsem upravit sice i název rubriky a tak trochu pro přehlednost a jednoduchost, pro ty některé, kteří vydrží, to zjednodušit, leč i jedno blbé písmenko , které zde je nějak limitováno mne vrátilo tam, že i když Royal News Daily  jsou vlastně Královské denní noviny, určené převážně z toho důvodu, že jednou v Zemi České dle proroctví Královny ze Sáby bude k 54. Králům za dob vlády posledního z Václavu hovořit či promlouvat mladý Král, tak za dobu třech let je jasné, že když se něco týká věcí královských, tak to jistým královským rodinám neujde a třeba je to zajímá či se jim to časem donese. Koneckonců tam jsou ty věci vnímány jinak, zcela jiným duchem, než na který jsou lidé zvyklí, nehledě k tomu, že královského rázu vždy, pokud tomu nevole lidu nechtěla jinak zůstaly oproti jiným věčné i když v dnešní době se to třeba zdát nemusí.

Každopádně jsou země, kde královské věci jsou uznávané i lidem a prostě se ví co Slovo Krále znamená a jinde se pozapomnělo.
Spíše jsem bych měl hovořit či psát o těch věcech dalších, protože pořád je to cesta vnímání, ovšem, komunikuji-li se zahraničím z nějakých důvodů, nutno opět se vrátit v čase a začít jisté věci od počátku a na každém zvláště záleží zda hodlá věřit či nikoli.
Také nenutím nikoho k tomu, aby věřil hned všemu, ale raději si ponechal ten čas, než se jeho domnění usadí. Ve skutečnosti jde stále o to, že s Vírou dojdeš k uzdravení či Víra uzdravuje, ale víru má každý jinou a i když již teď, co se týče věcí spojené poněkud se Severem a Valhallou, je jasné jak a kde to skončí.
Skončí, protože to tak skončit musí.

Právě proto, jsem spíše i z jiných důvodů tedy upravil svou stránku na Facebooku a také i dál se řídím tím, co mi říká vyšší hlas či spíše ten vnitřní, že mám dělat. Nehodlám z té cesty či stopy nikterak uhýbat a i kdybych měl být sám, tak vím, že v jistých věcech sám nejsem.  Ale všechno chce svůj čas.
Už ani kolikrát nevnímám, jestli tak, jak to bylo zvykem některé zprávy a SMS od jistých lidí, které šly směrem ke mně ať již cestou nepřímou, protože jeden by z toho akorát tak zblbnul, ale nic nového pod Sluncem.
Zase mám na výběr, zda věřit svým zdáním, jenž často klamou, jak se o nich povídá či nikoli jak to vnímám Já, že třeba i při jistých komunikacích opravdu narazím na pravou Princeznu či Královnu ať již se to týká třeba v komunikaci s Norskem, Švédskem či třeba i Jordánskem, Finskem případně tedy i Českem a tam jsou ty věci vnímány poněkud jinak. Tedy spíše zájem a také i zvědavost ženského obsazení je jiná.
Samozřejmě, že někdy se věci zkomplikuji či si je člověk nějak zkomplikuje sám, každopádně zřejmě nic není tak horší jako když se poruší Královský protokol, tedy zdánlivě a později si  dotyčný uvědomí, že možná nakonec se neporušilo nic, jen přišlo do věci něco nového s čím se doposud nepočítalo.
Mám svá zdání a lidé zde o tom již někteří vědí dávno a věří či spíše dají na to, že když napíši co vidím, když zavřu oči, tak to prostě berou tak, že to tak je. Jiní napíši, že píši bludy a nesmysly ačkoli sami nemají ani tušení, že opravdu lze obrazně vidět co se děje i daleko na mnohých místech.
Že třeba když se vyhlásí tzv. Královské sezení, tak několik dotyčných Králů či Vládců – panovníků si na hlavu na chvíli ve svém soukromí nasadí to, co jej činí Vládcem čili berou celou věc úředně a to i nja základě toho, že prostě některé věci jsou pro ně svaté a také i dají na názor princezen či královen případně určených pobočníků.
Je zcela jasné, že Král, Královna, Princ či Princezna nemusí na nic reagovat zpětně slovně tak, jak by to mnozí čekali, protože to patří k jejích výsadám. Jistě pokud je to rozumné a mají pocit, tak si to proberou buď sami v hlavě, případně prohovoří tak, jak jsou ve svých kruzích zvyklí a pak se ty věci odvíjí. Každopádně Královské pohledy jsou odlišné na věci, které lidem ani nepřijdou co mají a co nesmí či co by se mělo a co nesmělo a také je třeba vědět, že někteří dělají věci schválně a zasahují tam kde jim to nepřísluší, ale co už, i když v každé zemi se k tomu každý staví po svém.
Samozřejmě že některé věci jdou obvyklou cestou na okolo, obvykle věty, zprávy a podobně, které sem tam někdo odešle na patřičné místo a nám se nic nedostane, což ale neznamená, že o tom nevíme, protože jinak bychom nemohli být Králem a nebyli v tom hlavním dění, jenž nám dalo nebe či peklo samotné.
Jsou věci jenž se dějí a pro někoho je z těchto slov důležité a podstatné něco a pro jiného něco jiného, každopádně fakta jimiž obvykle se řídí jisté torzo Královské neviditelné gardy ve spojitosti s Námi Králem Českým či Knížetem Slezským v osobě jedné, opomeneme-li jisté nabyté božství bere za to, že se jedná o 84. den toho, kdy vlastně složení Poslanecké Sněmovny parlamentu ČR se jaksi vymklo POSLANCŮM V JEJÍCH ZÁPALU PRÁCE či jak se často u nás traduje, že NEZNALOST ZÁKONŮ NEOMLOUVÁ, což pro zákonodárce nám přijde ještě více ostudné, ale o to více jde vidět, jaký vládne mezi nimi chaos a nesoulad opomeneme-li věci další, co se týče souvislosti s Mandáty, jejích skládáním a dalšími lidmi jenž se postaví před toto zásadní rozhodnutí, které snad někdy by bylo vhodné vložit i do nějaké parodie Shakespearova Hamleta:  „Složit či nesložit? Být či nebýt? Vždyť to je to, oč zde běží.“
Prostě bohužel stalo se tak a jsou věci nezvratné i když se někdo jistý čas zabýval tím, zda my si to náhodou nerozmyslíme, což my nemůžeme, neboť je v nás vložena víra a důvěra jiných, dalších, jenž jaksi jdou normálně tou cestou. Samozřejmě, že v životě se nelze pořád zabývat jedním a tím samým, avšak, když má někdo správcovství nad zákony už jen proto, že to patří k Výsadám Monarchů a Monarchiích, jenž prostě jsou věčné, tak holt nezbývá, než se alespoň málo o tom zmínit a dát na vědomí a to i za předpokladu toho, že bychom mohli někdy se setkat i s kritikou, byť osoby královského původu zainteresované ze zcela jiných důvodů, že na osobu Krále moc plýtváme slovy a někdy až příliš, leč zde v této zemi je to prozatím tak, že co si sám jeden neudělá, tak to nemá a také je to lepší, než to dát někam do médií a setkat se jak je zde zvykem s jistými cenzurami, to by bylo vůbec pod úroveň věcí královských a proto raději tak.
Protože ve skutečnosti je to tak, že lidé rodu královského dokáží spolu vycházet a vědí přesně jak se věci mají aniž by si cokoli řekli a někdy stačí jen pohyb rukou či čímkoliv jiným a je hned jasné oč běží a co se má dít.
Pravda, bavit se o věcech poněkud spojených s státem či zemí, jaksi tímto způsobem nemá smysl, protože ono v této otázce spíše plné opatrnosti a jistých kroků by často tzv. královská důvěra či věci spojené buďto s důvěrou jak královskou, tak i jen tak čistě v nějakém tom přátelském duchu, mohly rychle vyjít vniveč a potom je vše mnohokrát horší. O to více, když v jistých místech má každé slovo dosti vysoký význam.
Tím zatím pro dnes končím, jelikož ani my jsme se doposud nesetkali s odezvou politiků na naše otázky ačkoli si sami o nás myslí: Co po nás chce ten kluk? Vždyť Já jsem významný státník… apod.
Zcela netušíci, že ve skutečnosti už není, ale také, že vše je sledováno a hodnoceno i jinými očima a ústy a pak se od toho odvíjí další, řekněme podstatné a důležité dění i když jsou tady u nás takové, řekněme stálé dva proudy, neboť pokud si politici stále budou hrát tu svou šarádu ačkoli prezident sám ví, koneckonců se i On vyjádřil v otázce související s odposlechy, že pokud odposlechy vyjdou na světlo, tak že v ohni skončí všichni, což s tuším spíše jen týkalo BIS nehledě k tomu, že na základě nařízení soudů či i případně Policie se dají v jistých situacích vytáhnout i kolikráte monitorované hovory od operátorů telekomunikačních.
Jedno staré české přísloví říká, že před Ohněm sice můžeš utéct, ale před Vodou se neschováš.
Tak to tak zatím z těchto zpráv i když bychom se ještě vyjádřili závěrem tak, že vlastně i na základě cítění těch věcí jiných i souvisejícími snad jak s minulostí v životech tak i přítomností, jelikož jsme jsoucno, tak se nám někoho podaří nazvat také Královnou či tak nějak, což sice jaksi původ být třeba doložen nemusí, ale neznamená to, že není, obzvláště, když se duše vracejí 13x na svět a tak sem tam také, protože ono lidé obvykle spojení s elementem země mají vztah ke Své zemi a šlechta má v sobě svou mapu zákodovanou, tak se jakoby vrací do svých dávných časů a také se jim, stejně jako nám třeba nelíbí jisté věci, související kupříkladu zrovna s tím, že na základě teplejšího počasí, pomalu tají ledy v Grónsku, na Islandu či podobně a obzvláště zájem někoho, kdo s tím vůbec nemá ve skutečnosti nic do činění a jen si dělá nároky jako vždy na něco, co vůbec není a nikdy jeho nebylo. Tak zatím ...

Autor: Martin Vontor | sobota 31.3.2012 22:54 | karma článku: 4,33 | přečteno: 513x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka
Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka

Odborníci upozorňují, že letos je klíšťat mnohem více než tomu bylo například v loňském roce. Nahrává jim mírná zima a brzký příchod jara. Jak se...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...