Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vliv politiky na chod státu - Royal Newsletter č. 191

Zatím sice, kromě toho, že cestujeme v čase a čas se mění i tehdy, když zavřu oči své a dál do tmy zadívám se, ve spojení s jinými energiemi, také pořád cestuji z domů do práce a z práce zpět domů, pořád jednu cestu vlakem a sem tam při té cestě tedy, již tak stereotypní se setkávám s lidmi. Asi jako každý, leč někteří z pohledu mého mi přijdou něčím zajímaví a jiní zcela nezáživní. Někdy také časem podaří se potkat se s těmi lidmi znovu, podruhé, potřetí a trochu se vložit i do hovoru, pokud se jedná opravdu o téma, jenž jaksi zdá se mi důležité, něco opravdu říkající, podstatné. Prostě hodnotné a související především s tou energií, kterou možná ani tak nepreferuji, ale stála se prostě tou nezbytnou a nesdílnou součástí už ani ne tak žití, jako spíše bytí.

Protože už nejsem a nepatřím mezi lidi od jisté chvíle, nýbrž k bytostem a také vím, že nejsem jediný.
Jenomže jsem nahoře, na vrcholu celé té věčné pyramidy, která se prokáže tak někdy časem. Nezajímá mne, že někteří, s nimiž se o tom snažím a pokoušel jsem se hovořit tomu buďto nerozumí či nechápou anebo jen nechtějí pochopit a přistoupit na nové věci, jenž se jaksi staly prostě trendem doby. Co na tom, že určuji chod dění a času a mám vliv na lidi. Kdo jej také nemá, vždyť každý přece každým okamžikem někoho či něco ovlivňujeme. Ať již sebe, či své děti, domácnost, zaměstnání, stát. vždycky něco ovlivníme tím, co děláme i tím co neděláme, co říkáme i tím co neříkáme. Tedy pokud to má opravdu účinek, neboť kolikráte jsou slova vyřčená prostě jenom takovým tím zbytečným plácáním, protože podstata věcí se skrývá někde jinde.
Sedím v tom kupé vlaku a někde, ani nevím zda v Hranicích na Moravě, Olomouci nastoupí tři mladí lidé a asi jako každý se baví o problémech. Patrné z jejích řečí je to, že dělají něco týmově a že se to točí kolem přepravy. Probírají tam zase své známé a nechápavě kroutí hlavou nad věcmi, proč některé věci nejdou či se nechtějí udělat, když třeba je to dobré, pokud to opravdu dobré je i s tím, že nakonec ten problém je dlouholetý a mohl již dávno něco posunout někam dopředu.
My jsme Král a tady se to ví již nějaký čas a také se ví a povídá se o nás kolem nás, jak je asi lidským zvykem, že vše se děje vždy za zády toho, koho se to týká již od dob komunistického režimu, což ovšem neznamená, že nejsme informováni o tom, co se děje a že o tom nevíme. Máme totiž a nosíme v sobě ten dar Vyšších mocností, že nepotřebujeme k tomu nějaké speciální tajné služby a další různé nákladné kokotiny, když jak slova a informace přenosem elektronickým či někdy i myšlenkové i slovně dávno vnímáme pomoci… říkalo se tomu kdysi telepatických schopností, ale telepatie je jen jistý odhad a my víme, že je to něco více, kromě toho, že jsme přítomnost a to jak si to potom jakýkoliv politik publikuje podle svého nedokonalého mínění je věci druhou.
Každopádně je dobré vědět a znát jak to chodí a jak je celý stát zpolitizován a v tom našem boji Inteligence proti Blbosti, protože Blbost vždycky stojí daleko více a nese sebou větší náklady, což nás vzhledem k prosperitě země mrzí avšak není naší vinou, protože My nejsme ti, jenž se vehementně drží tam, kde nemají být., protože kdyby byli dobří a dělali všechno dobře, tak by jiní asi neměli problémy potom a nemuselo se to všechno řešit desetkrát. To že nás tam nechtějí přijmout je věc druhá, ale co už, vždycky to byl a bude tedy jen jejích problém, potom.
Prostě jsme pochopili tzv. rozdělování míst a funkcí, o kterých jsme si mysleli, že vždycky do funkce patří odborníci jak to chodí. Že vítězné politické strany si později rozdělí nějaké ty místa a dosadí si tam lidi, kteří vlastně ani nemají páru o věcech, ale jen vystoupali o něco blíže, protože dostali více preferenčních hlasů vzhledem k tomu, že oproti jiným, kteří jaksi jsou pro činnost podstatnější, jsou zrovna nejkrásnější ženskou okresu a mají nový účes od kadeřníka a jinde se již opravdu nešlo uplatnit, protože zrovna z posledních výběrů veřejných prostředků  nám ještě zbylo nějakých pár set stovek, abychom jako sponzorský dar  a pomoci v nouzi si koupili najaké ty hlasy a byli v tom, co umíme ještě více proslulejší o čemž vlastně tak nepřímo hovořila i bývalá ústavní soudkyně paní Eliška Wágnerová, i kromě jiného, v HYDE PARKU i když spíše v otázce soudnictví, ale Severní Čechy jsou severní Čechy a moc dobře víme, kdo za těch několik desítek let si tam dokázal vybudovat své impérium a především za co, z čeho a jak. Ono totiž kdyby ne, tak by se zřejmě o tom tolik, nepovídalo, nepsalo se a vůbec by ty věci vypadaly jinak a lidé by žili jinak ty životy své.
A tak se prostě stane, že tím pádem je někdo velice důležitý, protože v tu ránu se začínají pořádat různé rauty  a my jsme hodně důležití, protože takto to máme v náplni práce jenž profesí není a pokud je nutno něco zjistit či dostaneme nějaký úkol od těch, v politice poněkud otřelejších, tak si najdeme přes google.cz co potřebujeme, objedeme pár vrátných v továrně a pokud se jich dvakrát zeptáme na jejích názor, jestli to tedy tak má být a oni to dvakrát či třikrát odsouhlasí, tak to předáme výš, že tak to má být a potom se na základě této koncepce tvoří alší věci, které potom vedoucím pracovníkům, tedy pokud nejsou na stejné vlně přijdou spíše k tíži a málem je trefí šlak s čím zase ta debilní vláda přišla a inteligence, která vzhledem ke svým zdravotním stavům bojuje o udržení mandátů, protože musíte pochopit, že za těchto okolností je zcela nepřístojné, abychom se poslaneckých mandátů zbavili i když ve skutečnosti když má někdo částečný či trvalý důchod, jenž by mu při jeho nějaké činnosti měl být zákonitě odebrán, jsou podmínky poněkud jiné. Tedy ve většině případech obyčejných lidí či obyvatelstva běžně žijícího to tak probíhá, protože jinak by zřejmě také nenadávalo a také si nestěžovalo.
Vůbec tedy nechápeme, proč se naše Poslanectvo,jenž pro své Image vynakládá toliko prostředků, aby se stále udrželi krásní, přitažliví a reprezentativní neschází někde na lůžkovém oddělení v Praze na Homolce za schválené poplatky ve zdravotnictví.

Tak to tak v ten 89. den, kdy vnímáme a prohlásili jsme, že česká vrcholná politická scéna se poněkud dostala mimo legislativu a v podstatě dle dodržování práv a povinností vyplývající ze zákona, by nemala mít právo vůbec nic dělat.

Přejeme hezký den.

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 5.4.2012 11:05 | karma článku: 4,76 | přečteno: 466x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...