Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když spravednosti není radno (188.)

Toto letí. Než by se jeden nadál, tak už tady máme tuším-li správně 43. den od kdy oficiálně lze rozpustit všechny poslanecké kluby hrající první ligu. Teplota se nám vrací pomalu nad nulu, venku to taje, takže člověka to baví více zase o něco a dostává větší chuť do práce, jen ještě přečkat až odtají ty napadané sněhy, protože se v těch břečkách nedá či nechce moc chodit. jde to ztuha, asi tak stejně jako některým poslancům vzdát se na základě morálnosti a cti svých mandátů. Což se nedivím, že jim to nejde. Ono když se ví předem co bude následovat, stejně jako v džungli, kdy oddělenému kusu ze stáda nezbývá nic jiného než se rozhodnout a pokusit se o poslední útěk před hladovými mrchožrouty. Prostě jako tenkrát na západě. okecat se dá všechno, to je pravda, ale holé skutečnosti těžko člověk unikne. To si může hovořit co chce a stejně je mu to prd platné, protože osudu svému stejně nikdo nikdy neuteče i když s těmi věcmi vyššími, tedy osudovými je to poněkud ošemetné.

Tedy pokud se jako skutečnost bere ten fakt, že někteří předurčení pro něco či vyvolení jaksi postoupili do jiné, poněkud vyšší dimenze mezi ty bytosti s původem božským a také museli příjmout jisté jiné změny a další věci s nimi souvisejícími. jak Já, tak i Ony, tedy ten kdo má opravdu na starosti OSUDY a OSUDÍ, a to ať si kdo chce namlouvá co chce, tak překročit nelze. prostě věci jsou dávno určeny tak, jak mají být a nikdo s tím nic nenadělá, jen to zbytečně prodlužuje, ale jak se říká, čím déle, tím hůř, neboť líp již bylo a čas obvykle vrátit může jen ten, jenž má nad ním vládu.

Protože ono je to stejné v podstatě jako s filmem či jedním sloganem z filmu " IRONMANN" že až na hranici smrti poznáš, co je Tvým opravdovým posláním.

Řekněme, že momentálně mým posláním je uvědomovat lidi o věcech, jež se jich týkají.

Možná proto, že věří či dávají svou sílu, úsilí a touhy pro VALHALLU a někdo je zmatený a neví, když si čte věci spojené s nesmrtelností a věčností ať je to našiínec či cizinec. Naštěstí nám technika umožňuje překonávat i ty jiné překážky v komunikaci i když někdy blbě a člověk si toho všimne později a pak neví, co se třeba může dít tak 3500 km od něj vzdušnou čarou někde tam, kde je třeba zrovna ještě tma a zima, ale kdo ví, jestli to tam tak je.

Samozřejmě, že i na ty věci má každý svůj nějaký názor či vědomí a věci jenž má posbíráno od předku svých a také si může myslet, že pokud se to netýká právě někoho ze svých krajanů, tak jinde to být nemůže, jenže od toho fungují kolikrát právě ty zákony schválností, které často přesvědčí časem člověka samotného, že je to naopak, řekněme prostě práce na milión životů.

Důležitá je představa a ta se také musí zakládat na nějakých pevných věcech a základech a tou jednou je to, že se jedná o věci spojené se smrtí, což ale neznamená, že ten kdo chce, tak se hned půjde utopit, ubodat či jiné věci a sahat si na život, neboť to je právě to rouhání se božským věcem ono také, když ten jiný svět, takový ten božský či onen jde cítit místy i dnes na tom světě aniž by se v tom čolověk orentoval, ale cítí to a teď jen chvíli tápe.

A také to není jen tak samo od sebe a existuje prostě jisté božské síto, které někdy to přinese náhodou a jindy...vlastně všechno je to v mysli. V mysli a nitrech a fakt je ten, že ten čas se musí vnímat poněkud jinak. No a ono vždycky někde něco vzniklo, od něčeho se odvíjí a k něčemu se vrací.

Když ale něco vzniklo z písni českých, tak zahraniční, kteří v tom také jaksi jsou zaangažování musí pochopit jisté souvislosti z češtiny a pak se jich to začne týkat s jejími životy těmi věcmi jejích osobními a zase to nějak bude jinak individuálně to mínění a vnímání věcí, stavů a tak, ale stejně to vědomí vnitřní se už nevytratí.

Nový svět, tedy ten myšlnkový se pere s tím poněkud přestárle vnímaným ačkoli dávno jsou preferovány zcela jiné hodnoty a priority, jen někteří v tom ještě jaksi tápou, tak jim je třeba pomoci, prootže musíme si v těžkých dobách pomáhat.

Kdyby ne, tak by ani švédove nurum neposlali máslo na vánoce, politici by se mezi sebou tolik nekryli a

nedělali všehcno proto, aby se na nic  nepřišlo  a tak různě, prostě každý si pomáháme pořád jak nejlépe můžeme a jak to nejlépe umíme, jinak si to totiž ani nelze vysvětlit a zrovna takovýma věcma, jako že holka někde lepí samolepky nechá si vytetovat kolečko s vlajkou na krk a pak musí do vazby, zaplatit kauci 400.000,- Kč aniž by nějaká soudkyně věděla, že vzhledem k vývoji dob ta holka má pravdu a tak jako i ta soudkyně, tak i ona má právo nakládat si se svým tělem dle svého nejlepšího mínění, když je navíc plnoletá a že nějaký starý šašek někoho násilně po svých starých zvycích prvně přitlač za krk, přiškrtí a pak mu dá facku a dostane jen za to trest 1.000,- Kč se vážně nemá smysl zabývat i bez toho, že vlastně se může obracet na co chce a ohrazovat se čím chce, tak ve skutečnosti právo na to nemá a ani už to, čím nejvíce možná operuje.

Řekněme takový pán bývalý poslanec Jiří PAROUBEK z našeho pohledu ztratil mandát, či vlastně dle zákonů jeho mandát automaticky skončil tím, že vstoupil do jiné strany, která jaksi dle volebních regulí vůbec nedostála věcí potřebných k tomu, aby mohla zastávat jakékoliv křeslo v Poslanecké sněmovně čímž v podstatě od té chvíle pozbyl veškerých výhod a v podstatě se již jedná jen o pouhé zneužívání pravomocí spojených s jistou fukcí, jenž mu vlastně již ani nenáleží dle jistého ctění systému právního nejen tedy toho mravního. A zbytek tohleto, protože poud o věcech padlo slovo, tak v podstatě ví, ale propaguje píše svou spoluvinu na celé situaci, řekněme státní.

Pokud tedy SOUDCE má být nezávislý a pokud tedy při vstupu do politiky by se měl vzdát či by mu měl být odebrán nějaký soudcovský mandát a nestalo se tak, tak také v tom případě dochází k neslučitelnosti a nedodržování zákonů a v podstatě táto věc je stejná.

Pokud dle sněmovního řádu senát či sněmovna, nepošle či nevydá jisté poslance porušující právní a zákonná ustanovení, jedná se tedy o podporování oné nekalé skutečnosti, nehledě k tomu, že se v podstatě jedná o pohrdání vůbec veškerého právního a státního systému.

Co na tom, že se jedná o peníze, ty nejsou a nikdy nebyly zdrojem štěstí, ba právě naopak a holt, když někoho nezajímají věci jiných, tak proč by měli jiné zajímat ty samé věci jejích.

a POKUD BYCHOM ŘEŠILI: MAJETKOVÝ PROSPĚCH – OZ dále uvádí jako bezdůvodné obohacení i majetkový prospěch, který byl získán z nepoctivých zdrojů. Sem jsou řazeny jako typické případy, kdy došlo k získáním prospěchu z trestné činnosti, např. vydíráním, neoprávněným podnikáním, obchodem s pašovaným zbožím, paděláním a pozměňováním peněz, kuplířstvím apod. Tuto možnost uvádíme z důvodu komplexnosti výkladu, neboť nebude v podnikatelské praxi přicházet v úvahu. Důvodem je skutečnost, že zatím u nás neexistuje trestní odpovědnost právnických osob. Může se uplatnit jen při vzájemném zaměstnávání fyzických osob). (viz. vše ostatní v souvisejícím článku)

Tak STÁT co by organizace se nejeví co by podnikatelský subjekt, tak během času si pánové, kteří vydrželi jistý běh životem na 20 let ty mandáty, řekněme dávno poztráceli, jen to zdá se měl každý na háku a proto asi dnes ten kříž s tím.

Sice se zase bude každýý z justice koukat na věci svastické skrze prsty, ale jak jsem psal dříve, že člověk by měl spíše dát a věnovat se věcem, teré mu dávají smysl a jsou smyslné než nesmyslům a pokud to souvisí se sluneční energií a tak je energií života, tak potom nevím. Mám na to svůj názor a vím, že ne sám a jak jsem řekl předtím a vlastně si to kolikrát v životě řekl nejeden, že S BLBCEM SE NEMÁ SMYSL BAVIT, tak toho se držím.

Jenomže rozlišujeme věci na SPRAVEDLIVÉ a NESPRAVEDLIVÉ, které se prostě dějí i natam, kde by tedy SPRAVEDLNOST MĚLA BÝT OPRAVDU SPRAVEDLNOSTÍ a PLNIT SVŮJ ÚČEL.

Rozhodně by třeba taková POLICIE ČR, tedy tady v zemi neměla sloužit k politickým účelům a být politicky zneuživána, aby se mohla více věnovat činností spojenou s potíráním kkrostoucí kriminality u nás, která je obvykle důsledkem toho, že ubývá práce, protože na základě něčeho či někoho z rozhodnutí jiných práce ubývá a holt, dokud ještě někdo nevymyslel jiný způsob života, tak ldé si prostě budou brát potřebné věci k životu jen proto,pokud tedy chtějí přžít, tak aby přežili. JUSTICE  vůbec právní svět by vůbec neměl být politizován, aby si mohl udržet svou nezávislost a ryze objektivní nestranný nadhled na věc, protože ono to časem člověka to dění a zápolení ovlivňuje k nadsazování ani ne tak svých zájmů osobních jako spíše skupinových - tedy klubových, programových, jž jsou v jistém časovém momentu na základě jistých nátlakových technik nuceny a vnucovány normálně smýšlejícím lidem obvykle věřícím, že všechno je v pořádku a nemusí se ničeho býát a že tedy ty sliby na které jim nenaletěli, ale řekli si, tedy když říkáš, tak uvidíme a začli očekávat jestli tedy za ty jejích peníze investované do o stolních gladiátorů budou pískat píseň toho, kdo je platí tedy řekněme tomu daně, i když spíše jsou to jen investice.

osobně si myslím, že je to stejné jako když v roce 1993 řekl tenkrát premiér Václav Klaus anebo už byl možná prezidentem, ale asi ještě ne v brně někomu, že VYDÍRAT SE NENECHÁ. Tak i lidé mají právo říct, že OKRÁDAT a VYDÍRAT SE NENECHAJÍ a hloupý ten, jenž se žene někam, kde to prostě nefunguje.

Tak samo pro mne je tohleto královské tiskové prohlašení či zpráva, stejně ja když to udělá třeba Jiří PAROUBEK ohledně MUS i když ono to je na internetu, ale věříma jsem přesvědčen, že případně pro ty jenž jaksi k pc nemají přísup či internet, tak tiskárny máme doma skoro každý, protože ono jinak to dnes najednou nejde.

A tím dnes jen tak končím, protože vlastně jen hlídám to, na co se řekněme někde na západ od nás kalí vyloženě.

Autor: Martin Vontor | neděle 19.2.2012 23:43 | karma článku: 5,00 | přečteno: 466x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?
Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?

Znáte Sunny Canadian International School? Pokud jste rodičem, určitě vás tato vzdělávací instituce zaujme. Nás v redakci tedy rozhodně zaujala....

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...