Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

23-04-2012 - Návštěva Ostravské zoologické zahrady

Řekněme, že ten den ostravskou zoologickou zahradou prošla královská návštěve. ve skutečnosti se jedná sice o zacela běžný den, kdy zcela normálně oděný člověk přistoupí k okénku a zakoupí si lístek za 100,- Kč. nevím zda existují v ostravské ZOO permanentky či nějaké ty volné vstupy VIP tak, jak je to v té pražské. To, že to v Praze mají vím od Majdy. Pokud to mají, tak je logické že zprvu takové věci skončí u starosty, hejtmana a jiných lidí, kteří si s tím mohou vytapetovat klidně WC anebo koupelnu aniž by se o život, renomé a další věci zasloužili třeba přímo.

My jsme Král a ono to naše tříleté tažení má ten význam, že ačkoli přesně nevíme kdy kde a kdo nám věří. Tušíme sice a vnímáme toho mnoho a hodně, ale stále je to jen věcí domněnek spíše i když silně věříme svým pocitům a také víme, že kam vítr, tedy my, tam onen plášť.

Ono úspěchem a tím i posilujícím vědomím pro Nás bylo to, že to zvedlo někdy před dvěma roky o 15% větší návštěvnost zahraničních turistů v České republice i ty věci kolem třeba koryta řeky Porubky, že se daly díky lidem do bezpečnějšího a řekl bych i estetičtějšo stavu. A taky věřím, že tam kde se upře Náš zájem, se upře i zájem jiných lidí a pak záleží individuálně na každém zvláště. takto to vnímáme, ale víme, že sem tam to vždy někomu přinese nějaké věci navíc i v podobě třeba dotací odjinud či darů. prostě řekněme jen v o trochu větším rázu než kdy jindy předtím.

ZOO OSTRAVA opravdu prodělala a prodělává hodně změn, o čemž svědčilo i to, že tentokrát .Výběh malých jelínků wvapitti či sika byl rozestavěn.

My jsme Král a máme-li přání či přejem si, aby něco bylo, protože to chceme a chceme to pro to a pro to, tak se má tak stát.

My nejsme nějak umínění, jak si o nás mohou myslet mnozí lidé, ale prostě to patří k těm odlišnostem, které naštěstí jsou chápany jinak právě v těch výsostných královských kruzích a rodinách.
To, že jsme vnímání, víme.

Ať již z oněch vzácných pocitů či i jiných, kdo ví.

Vlastně celou tu procházku Zoo si můžete prohléednut v přiložených souvisejících odkazech ačkoli ke konci  dosloužil fotoaparát a tak žirafy, antilopy a další africkou zvěř, i park Chitwan s posvátnými hulmany si necháme na jindy. Ono ani mobil nedokáže dobře apřiblížit tyto opice vysoko na stromech.

Jediné co nás mrzí jsou ti velbloudi. Ti nám tam schází. Už jen proto, že je tam vytvořen výběh pro ovce a velbloudy a jsou tam jen ovce.

Pořád se zajímáme kde vzít a nekrást narozdil od českých politiků, protože ti jdou na to od lesa a zcela opačně obvykle a tudiž potom nelze než oficiálně požádat královské rody někdy o to, zda by za jistých okolností nemohlo pár velbloudu, zdravých se přemístit do ZOO i když ono lepší komunikovat raději se Zoologickou zahradou přímo, protože ase až tak lépe nevidíme do těch jejích společných spolupracujících projektů.

Zvířata si rozhodně sami od sebe asi peníze na sebe nevydělají a ani je nekradou obvykle narozdíl od lidí a přeci jen není nad to, vidětrozjasněné dětské tváře, že zase tam je nové zvířátko a podobně. tak to tak zatím. Čas kvapí, opět do práce. No a potom vlastně někdy kromě těch koncertů tady také naše knížectví navštívil Prezident ČR Václav Klaus, tak k tomu zase později. jak čas dovolí.

Autor: Martin Vontor | středa 16.5.2012 19:47 | karma článku: 5,90 | přečteno: 636x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...