Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klubová scéna aneb koho vlastně zajímá?(187.)

Klubová scéna je poněkud jiné odvětví než svět nabitých sálů a velkolepých akcí, taková, řekněme normální, více komornější a spíše přirozenější. Tedy co hudby a hudebních těles se týče, protože klubová scéna politická je poněkud jiná odruda, kterou bych s hudbou a uměním vůbec raději nespojoval. Však ono co se týče těch politických kampaní, tak jakékoliv spojení hudebníka ať již zpěváka, zpěvačky či skupiny i když pro peníze vždycyk mělo podstatnou dohru v tom, že si interpreti proti sobě poštvali nějakou skupinu svých vlastních fanoušků. Hudba je prostě něco jiného, je to umění, kultura a součást národního dědictví. Tedy toho, jaké národnosti onen hudebník je. A právě ona hudba či řekněme svobodné vyjádření bylo právě onou politikou v dobách minulých potlačováno.

Tedy vlastně možná ani ne až tak v dobách minulých, protože některé věci přežívají dodnes a některé tím časem již vzaly jako spousta jiných prostě za své.

Faktem je a také se tak traduje, že KDYŽ NEZNÁŠ HISTORII, TAK NEMŮŽEŠ SOUDIT ČI HODNOTIT SOUČASNOST. Ale co když historii jednou znáš, co potom?

Vedl jem rozhovor s Otou Herešem, což je pro mnohé, kteří nějak intenzivně sledují mé cokoliv vyvíjející již řekněme staré a zase a zase a mohli by namítat, že už to ví a ať je zbytečně neotravuji tím, co už vědí, protože to vědí a je to řekněme pro ně uzavřená či přivírající se kapitolka anebo je to vůbec nezajímá. koho vlastně někdy něco doopravdy zajímá?

Zajímá vůbec někdy třeba politika to, že zrovna dnes je řekněme 37. den, kdy by teoreticky mohlo i čistě prakticky dojít ke zrušení či rozpuštění všeho? Jak Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, tak i poslaneckých klubů a tím i rozpuštění Senátu? Že je prostě 37. den, kdy zcela čistě na právním základě, kdyby slova a myšlenky v jedu chvíli co by jistá názorová shoda se dle i vnitřních pocitů jiných dostaly do fáze činu a zůstal by jen prezident ČR, Ústavní soud a jiné věci tedy státního charakteru a správního? Vlastně všechno by bylo řekněme při starém až na pár míst, které by se jistě nějak zase doplnili, ale to už všechno bez politické příslušnosti a demagogie.

Zajímá vůbec někoho třeba to, že ve skutečnosti je dnes řekněme doopravdy 127. den kdy některým

poslancům

automaticky přestal platit poslanecký mandát ačkoli oni si myslí, že to pravda není a i nadále jej tedy využívají či spíše již zneužívají?

Zajímá vůbec někoho, že momentální Premier ČR Petr Nečas při své reklamní volební kampani prohlásil, že i nadále bude věrný české ŠKODOVCE  a teď jezdí v AUDINĚ? Ačkoli pravda, v osobním životě je každého věci o jaké auto má zájem, tedy pokud se tím nesnaží, tedy svými výroky, protože i Já když budu mít peníze, tak třeba zčnu uvažovat pragmaticky a ne nacionálně či patriotsky, ale nikomu necpu do hlavy něco, o čem vím, že prostě v lidech vzbudí dojem: Tak to je člověk, který to myslí svědomitě a konečně vláda nebude utrácet větší peníze a bude dělat reklamu českým výrobkům či respektive německo-českým, pokud AUTOŠKODA má být takovou pomocnou oprnou trampolínou německého Volkswagenu, když se o tom hovoří a píše i v Německu.

Pravda, z pohledu EU je to celkem v poádku, vždyť Česko bylo přibráno jen jako pouhá farma pro živení eurokomisařů a aby se neřeklo, tak se udělaly nějaké ty ústupky řekněme, ale otázkou je, kolik a z jaké strany a proč v souvislosti se zdravým respektováním suverenity států a to jak z pohledu interního, tak i externího a možná v jistých chvílích i extrémního.

I s náma to je všelijaké a musíme se co by Král či Kníže země své, tedy Prinz v jazyce ani ne germánském jako spíše německém, neboť germáni ti praví, původní sídlili kolem Baltského moře o čemž ani ze všech nejvyspělejší a nejinformovanější a nejdůležitější USA možná nemá potuchy, protože vznikla na základě chronologických stupínku daleko později.

Protože to zase museli připlout prvně Evropané ze Španělska a Itálie na příkaz buďto Krále či nějakého Papeže, zjistit že domorodé kmeny mají spousta zlata a neví co s nim, tak je vyvraždit, vymýtit, zlikvidovat prvně starou kulturu, aby tedy mohli evolučně a vzdělávajíce nastolit novou a podobně. potom v této obchodní soutěživosti nechtěli být pozadu ani francouzi a angličané a ani afričané a tak se konečně objevila Amerika a sní bájné Ell Dorrádo.

Je nám jasné, že prostě za každým řekněme dobrým musí být vidět výsledky jeho práce a úsilí a to i když jsme my král či jen máme tu krev a s ní bychom měli mít automaticky i jisté výsady od deseti let, ale řekněme, že pokud-li žijeme již dva až tři roky život po životě, tak nám osobně to vyjde asi vážně až v tom roce 2018, protože co by princi, tak nám to náleží od desíti let ale to jsou věci, které mnozí lidé jaksi nechtějí pochopit. Ale nám nevadí, že nechápou a smějí se tomu lidé mnozí, nám bohatě stačí, že to chápou jisté bohyně a bozi a pak ty věci co by měly být a vlastně je to pořád stejné  a každý by měl vědět co a kdy a je čí povinností či posláním.

Jenomže nám se zdá, že slovo povinnost již delší dobu v jistých místech nikomu nic neříká, zřejmě pracovní deformovanost, pokud se tomu dá říci práce a ono je třeba ty lidi prvně uvědomit o tom, že jsou opravdu nějak nemocní a nakažení dlouhodobým provozováním oné činnosti či spíše nečinnosti a že některé fakultní nemocnice opravdu mají ordince a lékeře, inu řekněme tedy odborníky zabývající se právě pracovní deformovanosti člověka a jsou i takoví, kteří prostě i nadále sinebudou uvědomovat onen vážný stav věci a ani ty důsledky a dopady na druhé jejich vlivem, což kolikrát jistě každý zabývající se psychologií a pak věcmi jako je alkoholismus či jiná závislost na látkách omamných může mít za nepřiznivé účiky, když se na nich člověk stane upjatě závislý, no nechtěl bych vidět ty abstinenční příznaky potom v pozdějším stavu.

Protože někteří jsou  tom už tak, že si to ani neuvědomují s ono opravdu nakonec zřejmě bude muset přijet bílá justice s modrými kříži a trochu to zkropit skotskými střiky zpoza mříži aby se někdo probral, vzbudil, protože si den za dnem říkáme, když tedy věci jsou na výsost jasné, že to není možné, co se v tom česku děje či vlastně že se neděje vůbec, ale vůbec nic z toho, co by se dít doopravdy mělo a tak začínáme uvbažovat o tom, že přece musí být něco, co donutí. Nějaká instituce na jejíž zhodnocení záleží další chod věcí, vždyť je to stejné jako když s řekněme starosta či senátor oranžové fronty domluví předem s místním šéfem Policie ČR, že ona akce mladých se zrovna jaksi nehodí do pácu a že by bylo vhodné.... což nějak není módním trendem na ostravsku, ale v jiných končinách se to prý preferuje inu jiný kraj, jiný mrav.

Nevím, také i my když jsme zjistili, že jaksi momentálně nás ta doba a ty okolnosti ubíjí, tak jsme se prostě rozhodli udělat si ve svých finančních záležitostech pořádek a rozhodli jsme se jít na léčbu sami od sebe, protože již jsme také věděli, že prostě úvěrová past se nedá zachránit další půjčkou a ani konsolidací protože ačkoli banky sice reklamují či v té době rklamovali onu možnost srazit všechny půjčky v jednu, tak stejně schválily jen oproti vlastní reklamě jen třetinu částky, která prostě problém neřeší a tak i my víme, ž jsme pod mikroskopickým dohledem jistých institucí ještě stejně jako...ale kdo ví, těžko říct, vždyť je to to samé jako s láskou, ta prý si také nedá poroučet a přichází v každém věku, kdykoliv a kdekoliv a vůbec jí nezajímá, jestli tam má někdo ochranku či jiné gorily kolem sebe, protože láska je prostě pěkná svině, to vám povim. Ta když si něco umane, tak se v zimě i hory zelenají anebo třesou.

A tím životem se také prostě lidé seznamuji s novýma tvářema a kdo ví co a jak se může vyvrbit později tím časem, protože i nutno brát v potaz tzv. paradoxnost či ironii osudu a osudů a kolikrát v rámci protikladu se...a vůbec někdy jiny může všechno obrátit, že z nepřátel jsou pojednou přátelé a  přátel zase nepřátelé a tak různě a každý tím během života má zase nějaké jiné kluby či zájmy a ono třeba zase jednou po něké době potkám nějakou tu svou sestřenku či známou, přítelkyni popřípadně náhodnou  osobu někde sedět anebo stát a tak, jak se historie opakuje, ta se jí zase zeptám, jestli si nechce zatačnčit anebo dát kafe a ona mi zase řekne, že pracuje anebo má něco společnéo se soudnictvím a těmi věcmi kolem a že zase o mně něco ví a že by třeba ráda byla mojí přítelkyni a že přátelé si mají pomáhat a tak se mne bude ptát jestli nemm nějaký problém a Já ji řeknu, že možná ani ne, ale že stejně nejsem klidný, protože mám takové jedno vnitřní trápeníé či dojem a Ona se mne zeptá a o co se jako jedná a Já ji to řeknu, ale ať si s tím nedělá starosti a Jí to nedá a řekne, že mne má zase ráda a že jí zase na mně záleží a vůbec na všem a že jsou věci, které se klidně dají udělat tak i tak a že to je hračka a Jáji řeknu tentokrát pro změnu, že raději ať do toho nestrká nos, že je to pro ženské nebezpečné a že už jsem se s tím nějak naučil žít a jednoho dne třeba stejně doma nebudu a nemusím o tom vědět a ona si jako vždycky ženský si udělají natruc chlapům všechno po svém a pak mne překvapí: hele kámo, tak poslouchej, prostě mi to nedalo, protože jsem se už na to jaksi nemohla tento..vynadívat a tak jsem poprosila známého a hele co nám vyšlo...třeba....až mám z toho hlad...zase  a tak by to chtělo, knedlo- zelo, jen chybí k tomu nějaké to grilované prase. Někdy si vážně připadám jako Nichollas Cage ve filmu Lovci pokladů anebo tak nějak...

Autor: Martin Vontor | pondělí 13.2.2012 15:35 | karma článku: 4,98 | přečteno: 454x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...