Zdeněk Majzlík

Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x

Seznam rubrik

Zdeněk Majzlík

Konopí a vánoční pohoda.

Již za tři dny bude Štědrý den, pak svátky vánoční a za pár dnů na to Nový rok. Dny oslav, lásky, štěstí a rozzářených dětských očí. Alespoň tak jsou tyto dny prezentovány našimi sdělovacími prostředky a tak bychom si také všichni přáli, aby to tak u všech lidí dobré vůle bylo i ve skutečnosti. Ale mohou skutečně být všichni šťastni? Před pár dny proběhly našimi médii dvě zprávy, které u mnohých vzbudily velké naděje. Ta jedna se týkala léčby tzv. diabetických nohou. Nemoci, která končí minimálně amputací těchto končetin, a mnohdy pak brzy následuje i smrt. Dověděli jsme se, že se povedlo prokázat a dokonce i úspěšně odzkoušet, léčit a vyléčit tuto chorobu pomocí kmenových buněk. Deseti pacientům tak byly jejich nohy zachráněny. Americká diabetologická asociace vyjádřila této nové české metodě své uznání.

21.12.2014 v 17:45 | Karma: 20,13 | Přečteno: 667x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

17. listopad 1989 a dva pohledy na stejnou věc.

Pětadvacet let již uteklo od událostí 17. listopadu 1989. Je to moc a nebo málo? Je to již tak dlouhá doba, že by i účastníci této události tam, na Národní třídě v Praze, která tak výrazně změnila chod našich dějin, zapomínali nejen na detaily, ale dokonce i na celkové skutečnosti? A kteří účastníci těchto událostí tak kvapem zapomínají?

16.11.2014 v 17:15 | Karma: 13,97 | Přečteno: 752x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí, jeden telefonický rozhovor a pár otázek na závěr.

Minulý týden, když našimi médii proběhla zpráva, že konečně začátkem tohoto týdne bude přivezena první várka léčebného konopí z Holandska, jsem okamžitě volal do Státního úřadu pro kontrolu léčiv, abych se dověděl, jaké budou podmínky pro jeho získání. Skutečně jsem byl do té doby přesvědčený, že ty předchozí zvěsti, vypouštěné z této státní organizace, že bude přivezen pouze jeden kultivar této byliny, že maximálně bude moci pacient v lékárně získat jen 30g její sušiny a že za ni bude muset zaplatit 300 – 350 Kč/g, jsou jen hloupé a nemístné vtipy a že nakonec pracovníci této státní organizace vyjdou na světlo boží s informacemi, které budou pro pacienty mnohem a mnohem příznivější.

14.11.2014 v 17:24 | Karma: 33,35 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí, Cannafest 2014 a já.

Ve dnech 7. – 9. listopadu tohoto roku proběhl na holešovickém výstavišti v Praze Cannafest Praque 2014, kterého se zúčastnilo přes 130 vystavovatelů z nejen z Evropy a který navštívilo asi 20.000 návštěvníků.V přednáškovém sále tohoto výstaviště se pak vystřídalo 14 přednášejících se svými přednáškami na téma léčebné konopí. A byli mezi nimi takové kapacity, jako je Doc. RNDr. Lumír Ondřej Hanuš DRSc, Dr.h.c z Hebrew University v Jeruzalémě, Prof.Manuel Guzmán z Faculty of Biology Comlutense Univesity Madrid, pan Boaz Wachtel, který přednášel o izraelském programu léčby konopím, Dr. Ilya Reznik, M.D., který zase probíral etiku vztahu mezi lékařem a pacientem při léčbě konopím, pan Yehuda Baruch z Izraele, pan Mike Corral z USA, pan Scott Blakey a další, a ty přednášky skutečně stály za to, aby si je vyslechli nejen prostí lidé, ale i politici a státní úředníci tohoto státu. Z těchto tam nepřišel nikdo. Dokonce tam nebyla přítomna ani žádná televize. Když se v Praze odehrává nějaká automobilová honička nebo někdo někde někoho přesvědčuje o své pravdě fackováním, tak je toho plné televizní zpravodajství a to na všech kanálech. Když se v Praze pořádá tak úžasná akce, jako je Cannafest, s desetitisíci návštěvníky a se světovými kapacitami v roli přednášejících, tak se o tom v TV neobjeví ani štěk. Já toto tady nepíši proto, protože jsem tam také vystoupil a řekl jsem něco o tom, v jaké situaci jsou v tomto státě lidé a rodiny, jako je ta naše. Já sám jsem tam byl nejen v roli přednášejícího, ale také v roli velmi pozorného posluchače. Je škoda, že z těch, kteří tady, v Česku, o přístupu pacientů k léčebnému konopí rozhodují, tam nebyl naprosto nikdo. Oni toho sice o konopí a jeho léčivých účincích příliš mnoho nevědí. Zato arogancí své moci přímo přetékají. A to je důvod, proč jsem se rozhodl, že ten svůj příspěvek z přednáškového maratónu letošního Cannafestu zveřejním také na svém blogu.

11.11.2014 v 15:29 | Karma: 29,54 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Bahenní sopka Václav Klaus?

Na povrchu zemském se vyskytuje několik druhů sopek. Nebudu se zabývat jejich rozlišováním a specifikací, protože na to nejsem odborník, ale o jednom druhu bych se přeci jen rád zmínil, a to o sopce bahenní. Je to kupodivu, ale tento projev naší Země mi připomněl dvoustránkový rozhovor s bývalým presidentem tohoto nešťastného státu v sobotní MF Dnes pod názvem „Václav Klaus: Nikdy Havlovi neodpustím“

2.11.2014 v 9:07 | Karma: 34,13 | Přečteno: 1930x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Mravní bahno České republiky.

Pravděpodobně není na světě člověk, který by byl nadšen z nálepky „Mravní prase“. Každý, ať již provádí z jakéhokoliv důvodu mravní prasáctví, se to snaží nějakým způsobem zatušovat a je ochoten si vymyslet já nevím jak velkou a já nevím jak zhovadilou lež, jen aby tomuto svému počínání dodal punc nezbytnosti A tak podvodník, který vyláká staré lidi na tak zvanou předváděcí akci s „pohoštěním“ a pak je velmi tvrdými a bezohlednými metodami prakticky donutí koupit si jeho zlodějsky předražené zboží, se ohání řečmi o tvrdé konkurenci na trhu práce a také tím, že mu to až idiotsky nedokonalé zákony naší země dovolují. Matka, která své dítě po porodu hodí do kontejneru s odpadky, to zdůvodňuje tím, že to bylo z důvodu laktační psychózy, popřípadě tím, že již dvě děti má a další by prostě nezvládla. A naprosto je jí jedno, že nedaleko je Baby box, kam to své nechtěné dítě mohla odložit. Vrah, který umlátí starého, nemocného a naprosto se neschopného bránit bezdomovce tvrdí, že ten muž jej vyprovokoval zápachem svého dlouhou dobu nemytého těla, a že tím, že jej zabil, vlastně pomohl celému našemu společenství. Při tom je mu naprosto jedno, že tento bezdomovec naprosto nikoho neohrožoval a nikomu neubližoval, a že on sám nemá ani to nejmenší zdání o tom, proč se z toho bezdomovce vlastně bezdomovec stal.

30.10.2014 v 12:37 | Karma: 46,03 | Přečteno: 19432x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí a zjevně nenormální konání.

Někdy nás život dostává do situace, kdy se nám nedaří najít tak zvaně normální řešení daného problému. Já jsem již několikrát psal o naší situaci, kdy jsme nuceni pro naši těžce nemocnou dceru pěstovat a zpracovávat konopí, protože žádné jiné, legálně dostupné léky našeho zdravotnictví, jí již proti průvodním znakům její choroby - progresivní formě roztroušené sklerözy - nepomáhají. Dcera se postupně dostala do stavu, kdy neustále trpěla obrovskými křečemi a velkými bolestmi a v době, kdy se již rozhodovala, že raději svůj život ukončí, poradil jí kamarád, aby vyzkoušela konopí. Díky této bylině se její stav rapidně zlepšil a dcera od té doby konopí pravidelně užívá.

21.8.2014 v 18:30 | Karma: 22,93 | Přečteno: 749x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Internet a osobní odvaha.

V posledním čtvrtroce mi opakovaně od různých lidí došel na mail článek, který údajně napsal slovenský herec, pan Milan Lasice, o našem presidentovi, panu Václavu Havlovi. Musím říci, že ten článek sprostotou přímo přetékal a jeho dikce se se dikci tohoto velkého herce ani neblížila. A tak jsem tomu z počátku ani nevěnoval příliš pozornost. Prostě jsem si říkal, že opět nějaký zbabělý a zamindrákovaný blbeček se chce projevit a své jméno nemá odvahu použít. Proč? No protože je zbabělec a protože je blbeček.

20.8.2014 v 8:58 | Karma: 17,60 | Přečteno: 935x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Proč se mi zdá, že je tady něco špatně?

Již několik týdnů můžeme v TV a dalších médiích sledovat projevy rozhořčení a soucitu nad smrtí pěti našich vojáků v Afganistanu. Ano, je to velká tragedie. Je to tragedie pro jejich rodiče, manželky, přátele, známé. A hlavně je to tragedie pro jejich děti, které již nikdy nepoznají své otce. Nikdy si mu již nesednou na klín, nikdy je již jejich táta nepoškrabe strništěm svých vousů a již nikdy si nebudou moci brát příklad pro své jednání z jednání svého živého táty.

14.8.2014 v 12:33 | Karma: 31,62 | Přečteno: 1533x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí a prohibice.

Ve středu 30.7. jsem si ve vysílání BBC vyslechl plány našeho pana ministra vnitra na téma plošná a tvrdá kriminalizace každého, kdo u sebe bude mít i to sebemenší množství jakékoliv drogy a to včetně konopí. Musím se přiznat, že nejdříve jsem si myslel, že pan Chovanec jen velmi neobratně žertuje na nějaké dané téma, ale tento náš ministr mne velmi rychle vyvedl z omylu. Podle pana ministra totiž neschopnost naší specializované protidrogové policejní jednotky odhalovat výrobce a distributory Pervitinu se dá napravit pouze tím, že se udělá kriminálník z každého, kdo se o nějakou drogu jen otře a to bez ohledu na to, proč se o ni otře. Panu ministrovi je naprosto jedno, že nezanedbatelně velké množství lidí v tomto státě si pěstuje konopí ne pro jeho distribuci a zpeněžování, ale pro svou léčbu, tak jako třeba já pro svou dceru Martinu. Nezajímá jej, že tito lidé žádnou jinou možnost nemají, protože jim žádné jiné léky na jejich zdravotní problémy nepomáhají a naopak jim ještě jejich problémy zhoršují. Pro pana ministra je droga jako droga a více se s tím zabývat nemíní. Pana ministra ale velmi irituje, jak z okolních států zaznívá kritika neschopnosti naší slavné Protidrogové centrály, díky níž se z Česka stala supervelmoc ve výrobě a distribuci Pervitinu do všech koutů Evropské unie.

1.8.2014 v 8:58 | Karma: 32,13 | Přečteno: 2131x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

KOPAC – boj za právo na účinné léčení.

Byl jsem dotázán, zda bych veřejnosti nesdělil, proč jsem se rozhodl stát se také členem organizace „KOPAC, Pacientský spolek pro léčbu konopím“. U mne je to jednoduché. Moje dcera je velmi nemocná. Má progresivní formu roztroušené sklerózy a v dnešní době je prakticky již zcela nemohoucí. Bohužel doprovodnými znaky této nemoci u dcery jsou velmi silné křeče, ztuhlost celého těla a velké bolesti. Léky, které na tyto problémy dostávala od svého lékaře jí ale již dávno nepomáhají. Její organismus si na ně zvykl, ony postupně přestaly fungovat a dcera se dostala až do stavu, který již nedokázala snášet a kdy zcela vážně uvažovala o ukončení svého života. Naštěstí jí tehdy jeden její kamarád poradil, aby vyzkoušela konopí. A ono pomohlo. Tam kde selhala všechna syntetická farmaka, na které můžeme dnes a denně slyšet a vidět reklamu v televizi, tam pár šluků z jointa a trocha drceného konopí do jídla udělaly skutečný zázrak. A toto se událo před více jak dvanácti lety a konopí v nezmenšené míře funguje stále stejně dobře.

30.7.2014 v 12:07 | Karma: 18,41 | Přečteno: 564x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí, média a smrt policistky.

Nevím, jestli se již stávám paranoidní nebo čím to je, ale stále víc a víc mám dojem, že čím víc států uvolňuje své zákony v oblasti pěstování a užívání konopí a tím zpřístupňují tuto léčivku stéle většímu počtu svých nemocných a starých lidí, tak tím víc se v našem státě vyhrocuje postoj politiků, úředníků, médií a samozřejmě i policistů z protidrogové centrály právě vůči této rostlině. A ať se kdekoliv stane jakýkoliv malér spojený s drogami, tak se každý okamžitě otře i o konopí. Přímo zářným příkladem tohoto stavu je způsob probírání a prezentace zabití šestatřicetileté nadpraporčice Petry Zajíčkové, kterou svým autem převálcoval jeden zfetovaný blb. Ať jsem se díval na kteroukoliv televizi, která o tomto neštěstí informovala, tak v pozadí za moderátory byla buď vždy promítnuta část rostliny konopí nebo bylo o konopí, tak nějak „mimochodem“, proneseno alespoň pár slov, kde mezi tuto kytku a například Pervitin, bylo dáváno rovnítko.

18.6.2014 v 17:49 | Karma: 34,41 | Přečteno: 2762x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis JUDr. Ivo Zummerovi, soudci Městského soudu v Brně.

Vážený pane doktore. Velmi pozorně jsem sledoval tu podivnou akci naší prokuratury, policie a v závěru i soudu, která se roztočila okolo tak zvaných Grow shoppů. Ten můj zájem nepramení z nějaké touhy po sledování šestákových senzací, ale vlastně mohu říci, že můj zájem je již dnes tak trochu profesionální Jednu z těchto kauz jste soudil i Vy. Jedná se o proces s ing. Viktorem Koppem. A mne velmi zaujala hlavně její závěrečná část, kdy jste vyhlásil rozsudek. Mimo jiné jste přednesl svou úvahu o škodlivosti konopí (Vy jste použil nesprávný výraz marihuana) a ještě jste dodal, že obžalovaný pan Kopp patrně vše pochopí teprve tehdy, až on sám bude mít děti. Dovolte mi tedy prosím, abych Vám příběh jednoho takovéhoto dítěte vypověděl.

25.3.2014 v 11:59 | Karma: 30,18 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí, nájezd na grow shopy a Ústavní soud České republiky

V ne příliš dávné době provedla Policie České republiky na několika místech naší vlasti velmi tvrdé nájezdy na specializované obchody, tak zvané Grow shopy, kdy zabavila obrovské množství tam prodávaného zboží a jejich majitele obvinila z propagace toxikomanie a jiných trestných činů. Protože následné soudy pak skutečně tyto majitele Grow shopů odsoudily, podali tito lidé dovolání k Ústavnímu soudu. Ve včerejším večerním zpravodajství na TV PRIMA oznámil JUDr. Jan Musil, soudce zpravodaj Ústavního soudu České republiky, že Ústavní soud jejich dovolání zamítl.

26.2.2014 v 16:49 | Karma: 46,44 | Přečteno: 7665x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí versus orgány ČR, EU a OSN.

Jako malé děcko jsem byl ve škole i od rodičů učený, že kdo lže je lhář, kdo krade je zloděj, kdo podvádí je podvodník a kdo vraždí tak je vrah. Zároveň s tím mi bylo vysvětlováno, že stát potřebuje různé kontrolní, mocenské a právní orgány, aby mohl slušné a poctivé občany proti takovým darebákům chránit. Tehdy, jako dítěti, mi toto bohatě stačilo na to, abych se ve svém státě cítil bezpečný. Byl jsem spokojený a byl jsem rád, že žiji ve státě, který má tak rozumně vypracovaný systém ochrany svých občanů.

10.2.2014 v 17:47 | Karma: 42,04 | Přečteno: 5866x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí, malý propočet a tři otázky na závěr.

Včera naši rodinu navštívili pracovníci ČT 1 a chtěli se něco dovědět o konopí, které dcera musí užívat, a o problémech, které pro nás vyplývají ze současné legislativy a skutečného stavu na "trhu" s touto léčivkou. Vysíláno to bylo ještě včera na regionálním vysílání pro Jižní Moravu. Pokud se na to někdo chce podívat, tak níže přikládám adresu, kde tento šot po rozkliknutí najdete.

19.12.2013 v 11:47 | Karma: 46,97 | Přečteno: 9992x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí, farmaceutické firmy a prostituce.

V létě letošního roku jsem potřeboval nějaké informace ohledně situace okolo pěstování a využívání léčebného konopí v Izraeli a tak jsem se osmělil a napsal jsem email panu doktoru Lumíru Hanušovi. Nepovedlo se mi to zrovna v tu nejlepší dobu. Pan doktor Hanuš byl totiž právě na konferenci v Tokiu. Ale opět se projevila jeho až svatá trpělivost s takovými otravami jako jsem já a na vše, co jsem potřeboval, mi odpověděl. Já jsem mu pak ještě popsal tehdy současný právní stav okolo konopí tady u nás v Česku. Hlavně pak to nepředstavitelně zrůdné jednání Státní organizace pro kontrolu léčiv, která svým „Opatřením obecné povahy 04-13“ prakticky torpédovala v lednu Sněmovnou přijatý zákon č. 50/2013 Sb., který měl léčebné konopí zpřístupnit všem potřebným lidem v naší zemi.

7.12.2013 v 13:43 | Karma: 24,12 | Přečteno: 997x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí a zdání demokracie v ČR

Toto je přepis mého vystoupení na akci CANNAFEST PRAGUE 2013, který jsem tam přednesl pod názvem KONOPÍ A ZDÁNÍ DEMOKRACIE V ČR Moje jméno je Zdeněk Majzlík a zde, na tomto pódiu, jsem zatím vždy vystupoval se svou dcerou Martinou. Povídali jsme tady o jejím postižení roztroušenou sklerózou, o tom, jak jí v překonávání průvodních znaků této choroby pomáhá konopí, a také o určité naději, kterou jsme viděli v tom, že přeci jen se o konopí a jeho léčivých účincích sem tam ve sdělovacích prostředcích hovoří, pořádají se akce, jako je MMM nebo Cannafest a postupně se strhává – jak jsme se domnívali – ta hradba lží, kterou někteří politici, nejen tady u nás, kolem konopí postavili.

27.11.2013 v 10:24 | Karma: 40,57 | Přečteno: 5157x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Skutečně problematické vybírání.

Politická situace v naší zemi je skutečně zajímavá a to ne zrovna v tom kladném slova smyslu. Předchozí vláda v úzké součinnosti se stále nynějším parlamentem přivedla tuto zemi k tak nebývale špatným ekonomickým a sociálním výsledkům, že by se měla dostat do učebnic ekonomie a politologie jako ten nejvarovnější příklad snad dokonce i pro vlády afrického kontinentu. Vláda, která sama sebe prohlásila za protikorupční a rozpočtově odpovědnou pozvedla klientelismus, čachrování s poslaneckými mandáty, sledování svých rodinných příslušníků vojenskou kontrašpionáží a udržování si výhodné pozice u svých metres jejich placením ze státních peněz za normu, a nebývale se diví, když se to obyvatelstvu země nelíbí.

4.8.2013 v 12:10 | Karma: 11,06 | Přečteno: 352x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Malé srovnání.

Před čtyřiasedmdesáti lety, přesně 28.října 1939, uspořádali studenti v Praze tichou vzpomínku u příležitosti 21. výročí vzniku Československé republiky. Tato demonstrace nebyla povolená a ozbrojené složky nacistické okupační moci na to reagovaly velmi tvrdě. Mlátilo se, zatýkalo a taky se střílelo. Odnesl to student práv jménem Jan Opletal. Byl postřelen. Některý ze zasahujících nácků jej střelil do břicha a Jan Opletal tomuto svému zranění dne 13. listopadu 1939 podlehl. O čtyři dny později měl pohřeb, kterého se zúčastnily i tisíce studentů pražských vysokých škol a tento pohřeb se postupně změnil v protiokupační protest.

19.7.2013 v 13:48 | Karma: 25,34 | Přečteno: 733x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

České zdravotnictví a víčka od PET lahví.

Často se mezi lidmi hovoří o tom, že obyvatelé České republiky jsou nevšímaví a postrádají empatii. Já si to nemyslím. Po kde jaké povodni se zvedne vlna solidarity a lidé posílají vyplaveným lidem čistící prostředky, peníze, oblečení a dokonce sami přijíždějí do vodou zdevastovaných oblastí nabídnout svou pomoc při odklízení následků živelné spouště. Nebo se v televizi zmíní o něčím zdravotním problému a stavidla empatie a lásky k bližnímu se opět otevřou a peníze posílají i tací lidé, kteří sami mnoho nemají.

13.7.2013 v 12:08 | Karma: 33,18 | Přečteno: 1714x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

"Nepřizpůsobiví" a "radikálové".

Před pár dny dvě malé děti vytrhly rozbušku z celospolečenského granátu a zloba a hrubá síla explodovaly. Zloba, dlouho uzavíraná do pancíře utajování zřejmých skutečností, nepojmenovávání nespravedlností pravým jménem a úlitbami špatnosti, se vydrala na povrch a začala ničit. O čem to píši? Před pár dny se na jednom dětském hřišti sídliště Máj v Českých Budějovicích nejdříve nepohodly dvě malé děti rozličné barvy pleti a následně na to i jejich matky. Skončilo to tím, že těhotná bílá matka musela být převezena na ošetření do nemocnice, protože útoku obyvatel jiné barvy pleti neodolala.

2.7.2013 v 11:39 | Karma: 36,29 | Přečteno: 1720x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí – lakmusový papírek svobody člověka a arogance moci.

Přestože se z mnoha mých vystoupení může zdát, že naprosto nemám úctu k zákonům a ke státní moci, opak je pravdou. Jsem velmi pevně přesvědčený o tom, že stát, jako vrcholové sdružení dané společnosti, musí být řízen zákony a nařízeními, které mají za úkol zajistit její bezproblémový chod. A je samozřejmé, že pokud se jedná o společnost demokratickou, musí být tyto zákony a tato nařízení koncipována tak, aby všichni členové tohoto společenství si byli před těmito zákony a nařízeními rovni a to bez rozdílu velikosti jejich majetku a výše postavení. Zrovna tak musí tyto zákony zajistit ochranu každého člena společenství před kýmkoliv jiným, kdo by se pokusil svého postavení či moci vůči komukoliv jinému zneužít a to včetně státu samotného.

27.6.2013 v 16:29 | Karma: 21,10 | Přečteno: 545x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Nelidskost české cesty ve vztahu ke konopí.

Minulý týden se se mnou spojili pracovníci TV Prima s dotazem, jestli bych byl ochoten vystoupit v jejich pořadu „Reportéři na vaší straně“, který by se, mimo jiné, měl zabývat problematikou léčebného konopí. Řekli, že by je zajímal můj a dceřin názor na toto téma. Samozřejmě jsem souhlasil, protože současný pohled politiků a státních úředníků na konopí a právo občanů užívat je pro svou léčbu, považuji za zločinný. Pořad proběhl včera, v sobotu 18. května v 18 hodin, a přestože z natáčení s námi tam bylo užito jen minimum, domnívám se, že nebyl špatný. Zcela jasně ukázal na jedné straně neřešitelnost naší situace zákonnou cestou a na straně druhé, tvrdé obhajování naprosto nelidského zákona o užívání konopí pro léčebné účely.

20.5.2013 v 12:13 | Karma: 43,14 | Přečteno: 3604x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Majzlík

Konopí a pokusy na lidech?

Od okamžiku, kdy jsem se dostal do situace, že musím pro léčení své dcery pěstovat a zpracovávat konopí, se marně snažím zjistit, proč je tato bylina vlastně na černé listině naší vlády, parlamentu a špiček lékařské obce. Po celé generace si lidé léčivých rostlin vážili. Je to samozřejmé. Vždyť jim pomáhaly od jejich zdravotních problémů. Tak proč se to právě u této rostliny tak prudce změnilo?

11.5.2013 v 13:23 | Karma: 22,79 | Přečteno: 581x | Diskuse| Ostatní