Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Konopí, média a smrt policistky.

Nevím, jestli se  již stávám paranoidní nebo čím to je, ale stále víc a víc mám dojem, že čím víc států uvolňuje své zákony v oblasti pěstování a užívání konopí a tím zpřístupňují tuto léčivku stéle většímu počtu svých nemocných a starých lidí, tak tím víc se v našem státě vyhrocuje postoj politiků, úředníků, médií a samozřejmě i policistů z protidrogové centrály právě vůči této rostlině. A ať se kdekoliv stane jakýkoliv malér spojený s drogami, tak se každý okamžitě otře i o konopí. Přímo zářným příkladem tohoto stavu je způsob probírání a prezentace zabití šestatřicetileté nadpraporčice Petry Zajíčkové, kterou svým autem převálcoval jeden zfetovaný blb. Ať jsem se díval na kteroukoliv televizi, která o tomto neštěstí informovala, tak v pozadí za moderátory byla buď vždy promítnuta část rostliny konopí nebo bylo o konopí, tak nějak „mimochodem“, proneseno alespoň pár slov, kde mezi tuto kytku a například Pervitin, bylo dáváno rovnítko.

Je zcela zřejmé, že tento způsob prezentace podobných excesů má pouze jeden jediný účel – za každou cenu vštěpovat všem obyvatelům této země do hlavy myšlenku, že konopí je ďáblova rostlina, která může za všechna neštěstí tohoto světa.

Kdejaký doktor, který o konopí ví jen to, že je to zelená rostlina, tak v televizi zasvěceně vysvětluje, jak je tato kytka nebezpečná.

Mojí dceři bylo v nemocnici dokonce lékařem doporučeno, že by  „místo toho velmi nebezpečného konopí, měla raději brát zcela bezpečné opiové tablety“. A ty jí ten pan doktor byl ochoten okamžitě předepsat.

Všichni dosavadní ministři zdravotnictví, kteří svou činností v tomto úřadě spíše připomínají lobisty pohřebních ústavů, krematorií a výrobců rakví, tak aniž by si obstarali alespoň ty nejzákladnější informace o této rostlině, jejích skutečných léčebných účincích a o přehodnocování pohledu na tuto rostlinu v takových zemích, jako je Kanada, USA, Španělsko, Portugalsko či třeba Izrael, tak stále dokola jenom opakují dávno již vyvrácenou lež, že konopí je vstupní branou k tvrdým drogám.

A sdělovací prostředky se patrně tomuto trendu chtějí přizpůsobit, a tak ať se kdekoliv stane cokoliv, tak se komentátor neopomene zmínit o MARIHUANĚ.

A pokud náhodou se někde děje nějaká akce, která by tento pohled na konopí mohla u obyvatel změnit k lepšímu, tak se o něm média nezmíní buď vůbec, nebo se na obrazovce objeví jen drobný štěk.

O naprosté nenormálnosti v prezentaci událostí v našich televizních médiích svědčí porovnání odvysílaného času u dvou událostí poslední doby.

Když se po ulicích naháněli a fackovali dva idioti, kteří se mermomocí snažili prezentovat jako jediní možní záchranci jedné nemocné a psychicky zcela zlomené zpěvačky, věnovala tomu televizní média tolik času, že se do jejich zpravodajství již málem nic jiného nevešlo. Výsledkem snažení těch dvou pánů a našich „nezávislých“ medií byla smrt dotyčné ženy pod koly vlaku.

Když ale na druhé straně Prahou pochodovalo více jak osm tisíc lidí, podporovaných z oken a chodníků dalšími tisíci obyvatel našeho hlavního města, aby vyjádřili svůj názor na nenormálnost postoje odpovědných osob k léčebnému konopí a ke konopí jako takovému, bylo to odbyto několika nic neříkajícími štěky, bez jakýchkoliv odborných komentářů.

Proč tomu tak je?

Proč lékaři, kteří s konopím nemají naprosto žádnou zkušenost, protože na lékařských fakultách se o něm neučí a pro odbornou medicínskou literaturu je tabu, tak se klidně před TV kamerami sami pasují na ty největší odborníky v této oblasti a leze z nich jedna hloupost za druhou?

Proč ministři zdravotnictví, pro které by možnost a kvalita léčení každého jednotlivého pacienta v tomto státě měla být naprostou prioritou, tak spíše připomínají zástupce nějakých farmaceutických firem, pro které je prioritou jen a jen uvedení jejich výrobků na zdravotnický trh, a to bez ohledu na jejich nebezpečnost?

A proč velení Protidrogové centrály Policie České republiky spíše než naše ochránce mi připomíná  přímo fanatickou tajnou armádu právě těch zmíněných farmaceutických firem?

Omlouvám se, že se ještě jednou vrátím k té nešťastné policistce, zavražděné zfetovaným blbečkem. Nedělám to proto, abych ještě zvětšoval bolest její rodiny, přátel a také jejich kolegů od Policie.  Ale musím se k tomu vrátit, protože na příběhu prezentace tohoto neštěstí je zcela názorně vidět tu snahu odvrátit pohled lidí od skutečného viníka a nasměrovat ho tam, kde to opět bude pro určitou skupinu mocných přátel prospěšné.

Po celou dobu, co moderátoři na ČT o tomto neštěstí hovořili, tak také hovořili o drogách a na reflexní stěnu za nimi byl promítnut jeden velký květ konopí.

A tak po celou tu dobu bylo lidem do hlavy vkládána paralela :

                             drogy → konopí →. zabitá policistka, matka dvou dětí

Z následných hovorů dotazovaných politiků a policistů jsme se pak již jen dověděli, jak teď bude v jejich práci proti feťákům řádně přitvrzeno.

Je to zvláštní, protože ten zfetovaný gauner s konopím neměl společného naprosto nic. On nebyl pod vlivem konopí, ale byl pod vlivem metamfetaminu, čili Pervitinu.

Jen tak pro zajímavost jsem si otevřel statistiku dopravních nehod v České republice v minulém roce. Bylo to skutečně zajímavé čtení a dověděl jsem se následující:

V roce 2013 bylo v celé ČR 84398 dopravních nehod a při nich zahynulo 583 lidí.

Z toho pod vlivem alkoholu těch nehod bylo 4686 a díky tomu bylo usmrceno 52 lidí.

A pod vlivem drog bylo 213 nehod a  usmrcených bylo 10.

Jenže mne ještě zajímalo, jaké drogy v sobě ti zfetovaní zabijáci měli.

To už jsem se ale nedověděl, protože k tomu již žádná veřejně dostupná statistika není.

Ve výročních zprávách Národní protidrogové centrály a od některých příslušníků tohoto sboru jsem se ale dověděl jinou zajímavou věc.

V roce 2009 bylo na území České republiky odhaleno a zabaveno asi 3,5 kg Pervitinu.

V roce 2012 to již bylo 32 kg a v roce 2013 dokonce 69 kg.

To je skutečně raketový nástup.

Při každé dopravní nehodě policisté zjišťují, jestli ten, kdo nehodu způsobil, nepožil nějakou omamnou látku. A v laboratořích skutečně není dneska problém toto zjistit. Přesto se ale v policejních statistikách nehovoří o jednotlivých drogách, ale pouze o alkoholu a ostatních omamných látkách.

U alkoholu je to jasné. Ať již si dáte pivo nebo víno nebo něco ostřejšího, ve výsledku jste požili stále alkohol a policisté jsou schopni změřit, kolik jej bylo.

U ostatních omamných látkách se toto nedělá. Tedy možná dělá, ale nezveřejňuje se to. Tam se my již jen dovíme, že řidič byl pod vlivem drog a tím to končí. A za hlavu tuto zprávu sdělující redaktorky se nasvítí květ konopí.

Zeptal jsem se proto jednoho důstojníka Dopravní Policie, jestli alespoň oni mají nějakou interní statistiku, ze které by bylo zřejmé, kolik zfetovaných bourajících řidičů bylo pod vlivem heroinu, kolik jich mělo v sobě Pervitin, kolik si před jízdou dalo jointa atd. Jeho odpověď mne překvapila. Řekl mi, že samozřejmě tyto údaje někde u Policie ČR jsou, oni „tady dole“ že je ale neznají. A dodal, že ze své zkušenosti může klidně říci, že naprostá většina těchto řidičů-pitomců má v sobě Pervitin. Ten totiž má tu schopnost, že člověk, který si jej aplikuje, se cítí být supermanem, který všechno hravě zvládne a nic se mu nemůže stát. A podle toho to také dopadne.

Taky jsem se jej zeptal, jak je to s těma, kteří si dali jointa. Zasmál se a řekl mi, že řidiči pod vlivem konopí se ještě před zastavením dají poznat  podle toho, že jedou až příliš opatrně.

Nevím, jestli je to pravda, ale ze své zkušenosti mohu říci toto. Zúčastnil jsem se již celkem dost sešlostí typu Milion Marihuana March nebo Cannafest. Pokaždé tam bylo víc než dost těch, kteří nějakým způsobem hulili konopí. Buď si balili jointy nebo užívali své šlučky či bongy atd. Pokaždé se jednalo o sešlost tisíců lidí. Přesto jsem tam ani jednou nezaznamenal žádnou agresivitu. Nikdy se tam nikdo necítil být King Kongem a neměl potřebu mlátit nikoho jiného.

Přesně opačně je to v případě jakýchkoliv sešlostí, kde se konzumuje alkohol nebo kde si zúčastnění „šlehnou perník“. Tam je to supermany přímo přecpáno. Jedni mají potřebu své názory podpořit kopanci a údery pěstí, jiní zase potřebují předvést své nadpozemské řidičské umění a to i za cenu mrtvých nevinných lidí, kteří se jim nedopatřením připletou do cesty.

Zajímavé ovšem je, že největší kampaně, jaká se v našem státě proti drogám vedou, jsou především proti konopí. Ne proti Pervitinu, ale proti konopí.

A nic na tom nemění ani skutečnost, že kvůli Pervitinu jsou z nás již nešťastní prakticky všichni vedoucí činitelé všech evropských států, nejvíce pak hned těch okolních.

Němci a Rakušané již několikrát vyzývali české představitele k tomu, aby se proti výrobcům této drogy nějak razantně zakročilo.

Reakcí pana plukovníka Jakuba Frydrycha, šéfa Národní protidrogové centrály bylo prohlášení, že pokud by obyvatelé těch postižených států ten Pervitin nechtěli, tak u nás by se nevařil.

Myšlenkové pochody tohoto policejního důstojníka jsou skutečně úžasné.

K tomuto pánovi se ale váží i ještě jiné zarážející skutečnosti.

Na post šéfa Národní protidrogové centrály nastoupil v roce 2009, kdy vystřídal Jiřího Komorouse.

Od okamžiku svého nástupu při každé příležitosti hovoří o nepředstavitelné nebezpečnosti konopí, protože to je podle něj nástupní drogou ke všem ostatním drogám. Tedy ne alkohol, ale konopí.

A od okamžiku jeho nástupu do té nejvyšší funkce v NPC se produkce Pervitinu v České republice zvýšila minimálně dvacetkrát a Česká republika se ve výrobě a distribuci této komodity stala supervelmocí.

V loňském roce v izraelské televizi nemocniční lékaři a vědečtí pracovníci otevřeně přiznali, že farmaceutické firmy na ně vyvozují obrovský nátlak, aby přestali nemocným předepisovat konopí, které jim prokazatelně pomáhá a začali jim předepisovat jejich syntetické léky s velmi negativními vedlejšími účinky, protože konopí narušuje jejich zisky.

Já si jsem naprosto jistý, že v naší zemi tomu není jinak.

V Kanadě, ve Španělsku, v Portugalsku, ve Spojených státech amerických a dalších a dalších státech tohoto světa se odstupuje od perzekucí proti pěstitelům a konzumentům konopí a tato bylina se předepisuje jako velmi účinný lék tam, kde všechny syntetické léky zklamávají na celé čáře.

A v podobě malých koláčků se aplikuje dokonce i velmi malým dětem, které jsou na příklad po radioterapii či chemoterapii, protože jim přímo perfektně pomáhá snášet ty velmi neblahé účinky, které tato protirakovinová léčba na ně má.

Ne tak v Česku.

Tady sotva poslanci schválili zákon, který měl alespoň teoreticky dostat léčebné konopí do lékáren, tak hlídací psi nepřerušenosti finančních zisků farmaceutických firem, sdružení u nás ve Státním úřadě pro kontrolu léčiv, okamžitě zavětřili nebezpečí a vydali vyhlášku, která zlikvidovala i tento ubohý a velmi nedokonalý poslanecký náznak zlepšení stavu okolo této léčivé byliny.

Moje dcera již více jak dvacet let trpí progresivní formou roztroušené sklerózy. A já pro ni pěstuji konopí, protože žádný jiný lék jí proti obrovským křečím a bolestem, průvodním znakům této její nemoci, nepomáhá.

Přestupuji tak zákony této země. A každý rok, každý měsíc a každý den mám strach, že ke mně vtrhne banda zakuklenců, to konopí mojí dceři sebere a ona se opět dostane do stavu, kdy smrt by pro ni byla vysvobozením.

A ve stejné situaci jsou v tomto státě tisíce a tisíce dalších rodin.

Jenže skutečné utrpení nemocných a starých lidí v naší zemi  nezajímá ani politiky, ani doktory a už vůbec ne nějakého plukovníka Frydrycha.

Proč to tak je?

Že obrovská část lékařské obce v České republice předepisuje léky podle toho, kolik dostanou bokem od jejich výrobců a ne podle toho, jak pomáhají jejich pacientům, je již dávno známá věc a prakticky nikoho nepřekvapuje.

Že do pokladen politických stran tečou peníze z kde jakých, a tedy i farmaceutických firem, se dá velmi dobře odhadnout podle jejich práce, kde blaho jejich voličů je až na tom posledním místě. Na to si, bohužel, také stále víc a víc zvykáme.

Že se ale speciální protidrogový útvar bude chovat jako podpůrce výrobců Pervitinu a likvidátor jejich domnělé konkurence v podobě léčebného konopí, to je věc i na naše poměry docela zarážející.

A že toto moje tvrzení má reálný podklad bylo velmi dobře vidět na té podivné akci proti obchodům, kde se prodávají prostředky pro pěstování čehokoliv. Upozorňuji, že všechny ty věci, které byly v těch přepadených a vydrancovaných grow shopech zabaveny, se v naší zemi mohou prodávat zcela legálně.

A jak byly tyto loupeživé výpravy ospravedlněny? Vskutku zajímavě. Bylo prohlášeno, že toto zboží nesmí být prodáváno pod jednou střechou. Jinými slovy, když v jednom obchodě se budou prodávat semena konopí, ve vedlejším obchodě květináče a hnojiva, a přes ulici se budou prodávat knihy s návodem, jak to konopí v těch květináčích pěstovat, tak je vše v pořádku. Pokud toto vše ale bude prodávat jeden obchodník, tak přestupuje zákon, je potřeba jej zatknout, zboží mu sebrat a jej hnát před soud.

Jaké školy musí člověk absolvovat, aby na něco tak stupidního přišel?

Já nevím, proč se u nás tak důsledně dbá na to, aby nebylo možné dohledat, která droga, kromě alkoholu, byla příčinou nějakých neštěstí, při kterých umírali lidé.

A naprosto již nevím to, proč se vedou tak drakonické kampaně vůči konopí, které má těch neštěstí a úmrtí na svém triku nejméně, pokud tedy vůbec nějaké.

Jednou nebo dvakrát do roka se s velkou slávou dovíme, že zakuklení policisté Národní protidrogové centrály někde zlikvidují nějakou malou varnu Pervitinu. To ale, že jiné varny zatím vesele vyrábějí tuto drogu ve velkém a distribuují ji nejen po celé naší zemi, ale také do celé Evropy, to probleskne jen jako taková malá zprávička, kterou pak příslušný důstojník okomentuje tím, že pokud by to tam neužívali, tak u nás by se to nevařilo.

Při tom ale tentýž důstojník pořádá monstrózní hony na prodejce hnojiv a zahradních pomůcek jen proto, že by třeba mohly být zneužity pro pěstování konopí.

Je to normální?

Jestliže se v tom našem Absurdistánu takto přistupuje k problematice drog, tak kdo je vlastně zodpovědný za to, že se během pár let šéfování jednoho člověka naší Národní protidrogové centrále z Česka stala Pervitinová supervelmoc?

A kdo je pak vlastně zodpovědný za ty mrtvé.? Kdo je zodpovědný za smrt třeba právě té policistky a maminky dvou dětí, paní nadpraporčice Petry Zajíčkové?

Skutečně jsou to jenom ti idioti za volantem?

Zdeněk Majzlík

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Majzlík | středa 18.6.2014 17:49 | karma článku: 34,41 | přečteno: 2762x
  • Další články autora

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma: 42,02 | Přečteno: 2029x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma: 28,74 | Přečteno: 849x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma: 35,79 | Přečteno: 2474x | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma: 32,55 | Přečteno: 1189x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Když nová doba začne až příliš připomínat tu starou novou dobu.

Dnes dopoledne mi volal přítel. A byl docela vytočený. Jednoho svého příbuzného má v hustopečském hospici, honosícím se názvem „Domácí hospic Girasole“. a právě si na Novinky.cz přečetl článek:

24.1.2023 v 17:13 | Karma: 47,00 | Přečteno: 7889x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik