Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pana Havla asi do koce života uvidí každý člověk se zdravým a kritickým rozumem na balkoně jak slibuje a vypráví pohádky:

"... budou vás strašit nezaměstnaností ..." a podobné výroky

Jediné, ale opravdu jediné za co mu můžeme být vděčni, že nedošlo ke krvavému předání moci a majetku tehdejších mafiánů těm dnešním.

První krev by totiž spustila tolik "hrdinských akcí" vendety, vraždění pro prachy a toho nejhoršího na což se někteří těšili, že bychom se klepali ještě dnes.

2 1
možnosti

J75a32n 45R51i24c49h34t38e69r

3. 11. 2014 10:04

Vážený pane Majzlíku,

doporučuji doplnit si vzdělání, zvláště u témat, o nichž se rozhodnete psát:

1) - politika jednotné Číny je politikou ČR kontinuálně již od dob ČSSR, prezident neřekl nic nového, jen to řekl nahlas. Dokud na to ovšem Vás a Vám podobné neupozornil, bylo Vám to jedno.

2) - projděte si historii Tibetu, abyste zjistil něco o "urvání kusu cizího území", možná se dozvíte něco nového (čímž ovšem nezpochybňuji brutální prostředky znovuobsazení Tibetu).

3) - Tchaj-Wan nikdy nebyl samostatnou zemí a jako samostatný stát není ani uznáván (vyjma několika málo především ostrovních států jak Vanuatu apod.)

4) - předpokládám, že na základě Vašeho blogu je ukrajinská vláda střílející do vlastních občanů teroristická

A nakonec - Václava Havla si za prezidenta nezvolil "prostý lid", poněvadž prostý lid jej vůbec neznal. naopak p. Uhl vzpomínal, jak mu už na podzim r. 1988 volal tuším V. Komárek, co by na to řekl, kdyby byl Havel prezidentem. Z tohoto žvaní o spontánnosti revoluce už vyrostli všichni... kromě Vás.

Přeji hezký den a nepadající připojení k internetu, až si budete ověřovat fakta.

5 1
možnosti

Moji rodiče patřili k "prostému lidu",  a Václava Havla už před rokem 89 samozřejmě znali. Čili kecáte.

0 1
možnosti

Máme demokratické volby a každý z  nás od 18ti let může jít volit. Co jsme si zvolili je jen naším odrazem...ano, většina lidí v tomto státě je Morální bahno a proto v jeho čele stojí jejich odraz.

Spíše je otázka, co vůbec s tím a co mají dělat lidé, kteří ještě morálku neztratili. :-/

0 2
možnosti

Nesouhlasím s článkem úplně bezvýhradně, ale už za tu odvahu veřejně se prezentovat jako příznivec Václava Havla nelze nekarmovat.

1 3
možnosti
Foto

J31i96r84i 45B26i84l10i26n27a

1. 11. 2014 23:36

To by mel byt clanek roku. R^  

Vsak taky rudohnede zastance nemravnosti  hezky popichl. ;-)

4 1
možnosti

V čem spočívá morálka? Myslím, pane Bilino, že čím máte méně znalostí o českých reáliích za posledních 25 let, o to více se stavíte do role morálního arbitra.

3 0
možnosti

Vážený pane

Chtělo by to od vás trochu více studia dějin. Před příchodem Číňanů byl v Tibetu opravdu tvrdý středověk kde byly dokonce užívány středověké tresty. Takže vaše svoboda pro Tibet je poněkud zavádějící.  Vypadá to spíše jako módní slovo.

3 1
možnosti

Je otázka, jestli má někdo právo vlézt na cizí území s vojskem a začít ty lidi střílet jen proto, že jsou odlišní a mají odlišnou kulturu a hodnoty.

Jen tak mimochodem i NATO, jejímž jsme členem takto klidně vpadlo na území Afghánistánu, na území Iráku nebo zřídilo bezletovou zónu nad Libyí (tedy nad cizím svrchovaným státem). Vše bez vyhlášení války a vše bez jasného souhlasu souhlasu RB OSN. Tedy se jednalo o teroristické činy a nelze se divit, že si takto každá vojenská mocnost (Rusko, Čína, NATO), řeší své záležitosti jak se jim zlíbí a na ostatní kašle. :-P

4 0
možnosti

P62e83t34r 28S49k52á79c19e86l

31. 10. 2014 22:00

Jde o úhel pohledu - pokud by pan Havel byl zásadový a plnil prezidentský slib jak jej přednesl, okamžitě po zrušení výroby zbrojovek by nastartoval systém tak, aby živitelé rodin měli práci dál. Takto trh okamžitě zaplnili jiní výrobci, nezřídka ze států, jejichž státnící k panu Havlovi, jak píšete, chovali obdiv. Proč by ne, když tímto krokem umožnil prosperitu jejich firem?  Když jsme u prosperity, tak moc a blahobyt státu se odvíjí od výkonného průmyslu. Pokud by pan Havel a jím jmenovaná vláda zajistila zvyšování prosperity našich světově proslulých značek (Poldi, ČKD, Zetor, Tatra aj.), stát by byl silný a bychom o to víc hrději se mohli utlačovaným podívat do očí, víte pane autore?

To je jeden úhel pohledu a druhý:

Málo se po roce dbalo a doposud dbá na odkaz J.A.Komenského. Divil by jste se, k čemu všemu se nabádá v jeho díle "Truchlivý". Autor tohoto díla dobře věděl, jaký vzkaz nám posílá. Takže díky našim lodivodům po roce 1990 toho moc o J.A.Komenském naši studenti nevědí, diví se proč jsme tam kde jsme a těžko hledají pravdu, tedy cestu po které jít.  Určitě se nevrátí před rok 1989, určitě nebudou chtít pokračovat ve spolku zvaném EU, kdy se u nás bourají cukrovary, ruší zavedené výroby, seje se každým rokem řepka, která se má sít jen jednou za 4 roky a další absurdity.

Z tohoto marasmu nás potom nová generace vyvede a bude líp. Přestane doba, kdy dva kamarádi z jednoho ústavu, známého už před rokem 1989, si vzájemně přihrávají funkce, dokonce i svým manželkám, Přitom naoko, když jsou kamery zapnuté, spolu soupeří. Prohlédl již někdo tuhle trapnou hru? Potom i voliči dostanou zdravý rozum a pošlou je všechny na odpočinek. Kdo je unaven, měl by odpočívat, nemůže být mužem revoluce. Tohle sice řekl jeden vznětlivý muž z Kuby, ale jaksi to platí stále...

1 3
možnosti

Chtít po Havlovi, aby "zajistil" prosperitu našich svého času proslulých značek 

jako byla Polid, ČKD, Zetor či Tatra je stejný nesmysl,

jako chtít po Putinovi, aby zajistil prosperitu značek jako Moskvič, Volha nebo VAZ.

Absolutní nesmysl! Vy asi vůbec neznáte souvislosti a důvody prosperity a pádu

značek či odvětví. Víte o tom, že třeba i taková slavná značka jako je finská Nokia padla?

Nebo že nakonec padlo do cizích rukou i švédské Volvo? A víte proč?

4 0
možnosti

Tolik pravdy a nepravdy, dobrych pohledu a absolutni slepoty, neschopnosti radit veci do rady a to vse v jednom clanku, to se hned tak nevidi. Ale mozna je to zamer a jeho genialni provedeni. Vic se proste neda rici.

4 4
možnosti

Zjavne je to na vás až moc intelektuálne. Pre vaś je určený Vyvadil alebo Hermánek, to je vaša liga.

1 4
možnosti
Foto

Bez hluboké studie a ze znalostí pana autora, s článkem jednoznačně souhlasím  a dávám velkouR^.

4 2
možnosti

S tim Tibetem jste si nabehl. Prasactvi se tam delo pred prichodem cinanu. Za lamu tam nelamove byli otroci. Po pripojeni k cine se stali obcany, byt komunisticke zeme. Rozhodne to pro 90% lidi byla zmena k lepsimu. Ale chapu, ze Havluv kamos dalajlama z toho radost nemel.

8 3
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik