Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Skutečně problematické vybírání.

Politická situace v naší zemi je skutečně zajímavá a to ne zrovna v tom kladném slova smyslu. Předchozí vláda v úzké součinnosti se stále nynějším parlamentem přivedla tuto zemi k tak nebývale špatným ekonomickým a sociálním výsledkům, že by se měla dostat do učebnic ekonomie a politologie jako ten nejvarovnější příklad snad dokonce i pro vlády afrického kontinentu.  Vláda, která sama sebe prohlásila za protikorupční a rozpočtově odpovědnou pozvedla klientelismus, čachrování s poslaneckými mandáty, sledování svých rodinných příslušníků vojenskou kontrašpionáží a udržování si výhodné pozice u svých metres jejich placením ze státních peněz za normu, a nebývale se diví, když se to obyvatelstvu země nelíbí.

 

Jejich plamenné řeči o tom, že je potřeba vždy veškerá podezření z korupce a politických podvodů nekompromisně vyšetřit se sesypala jako domeček z karet v okamžiku, kdy se tyto jejich proklamace měly uplatnit a uplatnily na ně samotné.

Když policie na příkaz prokuratury uvrhla do vyšetřovací vazby zloděje a podvodníka z konkurenční strany, pan Nečas a tlupa jemu podobných spolustraníků a koaličníků s hrdě vypnutou hrudí projevili přímo nebývale zásadový postoj provázený souslovím „padni komu padni“. Podvodníkův nářek o tom, jak je mu v cele smutno a jak tam trpí odříznutím od toho jeho normálního života byl brán s pohrdlivým úsměškem, který málem že nebyl doprovázen zhnuseným odplivnutím si na posvátnou podlahu Parlamentu České republiky.

Sotva se ale v prakticky totožné cele předběžného zadržení ocitla metresa pana předsedy vlády, jeho oko zvlhlo dojetím a výraz tváře mu ztvrdl spravedlivým pohoršením nad tím, co si to to Právo dovoluje.

Nové koště Pražského hradu využilo příležitosti a bez ohledu na honem schrastěnou stojedničkovou parlamentní většinu provedlo náš malý, Český, presidentský puč. Protikorupční a rozpočtově odpovědná vláda rozpočtově neodpovědných korupčníků a sexuálních maniaků byla nekompromisně vykopnuta a sestavením nové vlády byl pověřen člověk, jenž se skutečně zdá být rozpočtově odpovědný a vůči němuž ani těmi vykopnutými pověření šťouralové doposud žádný využitelný skandálek nenašli. Jím sestavená vláda dostala do vínku název „Vláda odborníků“  a chutě započala očistné dílo. Přátelé minulých vládnoucích ani nestačí uspořádat večírek na rozloučenou a již se snášejí na svých zlatých padácích před brány svých bývalých úřadů, které až dosud považovali za jen své dojné krávy.

Je úžasné nyní poslouchat ty od koryt odstavené nedemokraty, kteří až doposud právo považovali jen za kus toaletního papíru, se kterým si kdykoliv mohli utřít jakýkoliv svůj náhle se vyskytnuvší morální či zločinný šrám, jak náhle mají plná ústa demokracie a práva, které se opět ale má vykládat jen tím jejich podivně pokřiveným způsobem. Řeči jsou to plamenné a obličeje těch různých Nečasů, Bendů, Kalousků atd, atd. mají nyní nasazenu tu pravou masku spravedlivého rozhořčení. Ohánějí se ústavou, právem a parlamentními zvyklostmi, které ale oni sami až doposud považovali za nepříjemné zlo, stojící jim v cestě jejich ještě bezuzdnějšího rabování.

Nová, ale ještě stále neschválená vláda odborníků na tyto výkřiky příliš nedá, tvrdě čistí, co ta předchozí zahnojila a mohlo by se zdát, že vše je na dobré cestě.

Tak nevím.

Ať se nám to líbí nebo nelíbí, korupčníci a rozpočtoví nezodpovědníci skutečně těch 101 hlasů sehnali a podle zvyklosti měli dostat příležitost znovu sestavit vládu. Je ale také fakt, že podle jejich dosavadního chování a jednání by tuto svou příležitost patrně využili pouze k jedinému – k zametání stop a k urychlenému dalšímu rabování.

Také v té nové a až dosud neschválené vládě jsou ale sem tam nějaké zvláštní podivnosti. Ministrem obrany se stal bývalý generál, do jehož gesce patřila i ta podivná vojenská kontrarozvědka, cvičící si své špionážní dovednosti sledováním odvrhnuté premiérovi manželky.

Je to normální?

Ministrem kultury se pak stal kulturní analfabet, který jako na běžícím pásu odvolává a zase ustanovuje do funkce jednoho a téhož člověka a dokonce se mu to zdá být zcela normální.

Ale je to normální?

A v pozadí toho všeho se pohybují jakési podivné figurky připoutané imaginárními špagátky k mírně se potácejícímu objímači stromů z Pražského hradu.

I to je normální?

Já nevím. Těch vykopnutých mafiánů z ODS, TOP09 a podivných postav z LIDEM jsem měl již skutečně dost a pokud by autobus s těmito lidmi při nějaké cestě na, řekněme výjezdní zasedání, spadl do dostatečně hluboké propasti, tak bych to považoval za kladný zásah osudu, jemuž se již těch voličských pitomců české kotliny a moravských kopců a plání zželelo.

Já vím, že je to hloupost. Tak velký autobus u nás nejezdí, tak hlubokou propast nemáme a ti pánové a ty dámy, o kterých tady píši, autobusem nejezdí. Zde se dá již jen připojit slůvku škoda.

Zrovna tak se mi ale nemůže líbit to podivné počínání našeho nového presidenta, který si zákony, zvyklosti i ústavu připasovává ke svým cílům, které ještě k tomu ale nikdo nezná a za kterými se také mohou skrývat úmysly, ze kterých se i plešatým budou ježit vlasy na hlavě.

Jenže co jiného by vlastně mohl dělat člověk na presidentské funkci, který by skutečně chtěl vymést ten Augiášův chlév, „uťít hlavy“ té nenažrané hydře, která se v něm usídlila, zastavit ten strmý pád ekonomiky, slušnosti a morálnosti politiků, a nastolit  alespoň zdání demokracie.

A po mě a všech ostatních obyvatelích této naší těžce zkoušené země se chce, abychom jedné či druhé straně přidělili své sympatie, a později i svůj hlas.

Ne, že bychom již na ni svým výběrem a přidělením svých sympatií té či oné straně něco mohli změnit. To ne. Tak daleko ještě demokracie v této nedemokratické zemi nezašla. Ať se nám to líbí či nelíbí, my jsme opět jen ti nezúčastnění postižení voliči, kteří tady nejsou proto, aby těm vyvoleným do něčeho kecali, ale jsou tady stále ještě jenom proto, aby, až přijde ten správný čas a po patřičné reklamní masáži, přidělili svůj hlas.

Prozatím se na ten podivný špektákl můžeme jen dívat, občas jásat, občas se divit a občas si poplakat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Majzlík | neděle 4.8.2013 12:10 | karma článku: 11,06 | přečteno: 352x
  • Další články autora

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma: 42,02 | Přečteno: 2029x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma: 28,74 | Přečteno: 849x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma: 35,79 | Přečteno: 2474x | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma: 32,55 | Přečteno: 1189x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Když nová doba začne až příliš připomínat tu starou novou dobu.

Dnes dopoledne mi volal přítel. A byl docela vytočený. Jednoho svého příbuzného má v hustopečském hospici, honosícím se názvem „Domácí hospic Girasole“. a právě si na Novinky.cz přečetl článek:

24.1.2023 v 17:13 | Karma: 47,00 | Přečteno: 7889x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2039x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik