Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Není tady nic špatně. Nechci to nijak zlehčovat, ale běžný (byť smrtelný) pracovní úraz nelze srovnávat s položením života v zájmu vlasti. I když to zní možná nadneseně, tak zahraniční mise našich vojáků jsou skutečně službou vlasti. Dobrovolnou. A nic na tom nemění fakt, že jde o službu placenou.

2 0
možnosti
MR

Pod pojmem položení života v zájmu vlasti mám to,že voják zahyne při obraně ČR a v ČR.

0 0
možnosti

Co se logiky týče, máte plnou pravdu. Jenže naše společnost není postavena na čistě logických základech. Jsme výsledkem evoluce trvající miliardy let. Naše společnost se formovala miliony let, naše moderní civilizace, někde zhruba 5 000 let, někde dobu kratší. Ale i za tu kratší dobu jsme si vytvořili obrovské množství zvyků, které nemusí být v současné době už tolik aktuální, ale stále je máme v sobě hluboce zakořeněné.

Jednou z těch zvyklostí je ctít bojovníky kmene. Bojovník byl vždy ctěn a když padl v boji, jeho rodině se dostalo pomoci. Já osobně si myslím, že tahle tradice není od věci.

1 0
možnosti
Foto

Vzdejme hold všem mrtvým, bez rozdílu, všem co odešli a mohli tu být s námi..

Obdivujme odvahu všech těch, co s něčím zápasí. Potřebují to DNES. Po smrti jim to už nepatří.

Važme si života za života, po něm už je to jen maska vyjadřující náš stud, že někdo musel umřít díky nedbalosti, ignoraci, opomenutí nebo opakování stále stejných chyb.

Drancujeme zemi v podzemí i na povrchu, chceme teplo a občas z toho mrazí.

Srovnání je přirozené a lidské, pane Majzlíku. R^ Díky moc :-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za výčet příkladů, nicméně jste tam vynechal třeba zavražděnou policistku zfetovaným gaunerem.  Jinak to Vaše porovnání je poněkud neštastné, vy jste někde viděl že by na pohřbu vojáka, který zahynul například po zásahu elektrickým proudem, nebo zahynul při dopravní nehodě přelétával vrtulník? Každýho zbytečně ukončeného života je mi líto, ale to i Vám. A věřím Vám to. Jen jste to poněkud vzal podivně. Ony ty ozbrojený síly mají své tradice, projevy a tak. A budete se divit, nejen u nás, ale i v zemích západních a dokonce i rozvojových.

2 0
možnosti

je smutné, že v někom socialistické vymývání mozků úplně vyhladilo pojmy jako je vlastenectví, hrdinství, hrdost na ty, kteří hájí naši svobodu ... ano, smrt každého člověka je smutné, zvlášť pro jeho lbízké, ale srovnávat vojáky třeba s horníky nebo zedníky je opravdu mimo

5 7
možnosti
MP

Paní Šporková máte  pravdu, ale každý voják, není-li s prominutím blb, musí počítat s tím nejhorším, bude-li poslán do války. Oslavován by měl být jen v případě, bude-li hájit naše zájmy a naše lidi. Do cizích států by se neměl plést. Navíc to stojí velké peníze.

5 1
možnosti
MP

Pane Ševčíku, nic ve zlém, ale dám -li se do armády, musím počítat se smrtí. U horníků platí to samé. Jsou určité profese, kde se bohužel s tímto rizikem musí počítat. Budme realisté. Takže salvy vojákům, kteří nehájili přímo náš stát, jsou skutečně přehnané. Oslavovat by se měl KAŽDÝ, kdo zachrání život našemu občanovi, či bojuje ve válce za náš stát.

5 0
možnosti
Foto

pane Miroslave, rád bych Vás požádal o jedno vysvětlení.  Co je to prosím bojovat za náš stát

1 0
možnosti

Nevím co se vám zdá, ale je to poněkud hloupé srovnání...Rv

2 5
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2039x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik