Anna; Grosmanová

grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Anna; Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Karbanátky a polévky (81-84)

Po nepovedených knedlících se moje kulinářské sebevědomí sebralo z podlahy až NESKUTEČNOU květákovou polévkou s parmezánem a dvojitou dávkou karbanátků. A že to trvalo! Každopádně tuhle květákovou polévku si OPRAVDU nemůžete nechat ujít!

17.9.2010 v 12:34 | Karma: 16,74 | Přečteno: 2748x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Toto není žádná kachna (79,80): kupte si Apetit!

Aneb jak mi hlavou proběhla všechna ta "lol, wtf a omg" a jak jsem bádala nad tím, čím jsem si to zasloužila? Dyť jsem sotva uvařila sto recetpů a už si můžu vyskakovat se dvěmi dvoustránkami v Apetitu? Taková trapňoučká, a už se mi fanoušci sbíhají a jsou nešťastní, když se na mém blogu týden nic neobjeví. Na jednu stranu je mi to obrovskou motivací v pokračování, na druhou stranu mi to nahání strach...

13.9.2010 v 12:22 | Karma: 13,86 | Přečteno: 3413x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Piškotová bábovka, knedlíkový závin a hubinky (76-78)

Další příspěvek z projektu "Sandtnerová" aneb 1500 receptů, 1 malá kuchyň, online. Tentokrát piškotová ultra-snadná bábovka, hubinky ze zbylých bílků a bramborový, tak trošku bramborovo-knedlíkový závin.

11.9.2010 v 11:32 | Karma: 14,36 | Přečteno: 2373x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Pórková polévka, čočka a koláč (73,74,75)

Další tři jídla, z maratonu o Sandtnerku, která jsme vařili na Hanusce na Vysočině. Čočka na kyselo, jablkový koláč a pórková polévka. Všechno poměrně snadné na přípravu a levné. Přeci jen, studenti na prázdninách asi nebudou vařit svíčkovou ani nadívané holuby. V jednoduchosti je síla!

10.9.2010 v 12:18 | Karma: 15,70 | Přečteno: 2300x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Ať žije hovězí! (70-72)

Poctivá, ale opravdu poctivá Hovězí polévka, roštěnky a nakonec úžasná piškotová bábovka. Všechno v rámci projektu "Sandtnerová". Kdo si chcete počíst o tom, jak probíhá vaření receptů ze slavné české kuchařky, čtěte dál...

30.8.2010 v 11:00 | Karma: 15,70 | Přečteno: 2329x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Nálož pořádných českých jídel (67-69)

Bramboračka, pečené koleno a lívance! To všechno v jednom příspěvku s fotkami. Vše je 100% Sandtnerka, stoprocentně made by já.

17.8.2010 v 12:55 | Karma: 22,61 | Přečteno: 4014x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Dušená husí prsa a francouzské brambory (65,66)

Už hodně dlouho se dokopávám k tomu zapsat tyto dva recepty. Prázdniny s sebou nesou jistý stav, kdy se vám chce jen jíst, spát a zase jíst a případně zajít na dvě hodinky ven a ulovit něco k snědku. Žádné psaní článečků ani vymýšlení sáhodlouhých esejí mě v létě prostě neláká. A tak to vezmu stručně.

15.8.2010 v 17:50 | Karma: 13,25 | Přečteno: 2967x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Houbová omáčka a telecí řízky s hříbky(63,64)

Houbičky houbičky houbaři jedou!!! A je to tady! Konečně jsem si byla pořádně zahoubařit. Šlo to od křemenáčů, přes kozáky, dubáky až po žampiony a krásné tvrdé smrkové praváky. No prostě hotové houbařské žně.

11.8.2010 v 14:55 | Karma: 17,26 | Přečteno: 3564x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Oukrop (61,62)

Víte co znamená, když se o někom řekne, že je jako „OUKROPEČEK“? Já bych řekla, že takový človíček vypadá uboze, vyzáble, a je to takový chudáček nedomrlý, co se sotva nese. Slovo téhož základu je i název této jednoduché polévky OUKROP. Oukrop nejspíše proto, že si jí mohli dovolit i všichni takto ubozí a chudí lidé. Vždyť také sehnat česnek, vodu, sádlo a kus chleba, by mělo patřit mezi to nejmenší . Žádná kořenová zelenina, maso, ani zavářky. Prostě a jednoduše, jídlo pro chudé.

9.8.2010 v 13:30 | Karma: 13,57 | Přečteno: 3601x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Zpátky z lesů a v nové síle! (58-60)

Po měsíci v divočině jakoby člověk získal úctu ke splachovacímu záchodu, indukčním deskám, nerezovému nádobí a teplé tekoucí vodě. Všechny vymoženosti našich novodobých kuchyní, dá se říct, jakoby dočkaly zadostiučinění a smyslu, kterého jsem jim dříve nedopřávala. Místo toho, aby jste sháněli hrst chroští, dělali sekyrou třísky, půl hodiny rozfoukávali kamna a pak se ještě modlili, aby dnes byl ten správný tlak pro dobrý tah komínu, tak poklepete dvakrát na keramickou desku a hrnec s pěti litry vody máte za deset minut uvařený. Zkrátka a dobře: "jsem zpět má drahá a dokonalá kuchyňko, už nikdy ti nebudu spílat za tvoje nedokonalosti! Jsem připravena ti uštědřit dalších pár lekcí Sandtnerčiny kuchyně a společně tak pokořit první stovku receptů"

3.8.2010 v 13:30 | Karma: 18,69 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

výlet na měsíc

Právě teď mě čeká pauza od vaření na jeden měsíc, a to proto, že jedu skotačit na Vysočinu s našima oddílovejma děckama. Měsíc v trapu, měsíc v lese, měsíc bez svý postele, bez svý vany a notebooku...

29.6.2010 v 11:00 | Karma: 9,90 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Miniblogy

Anna; Grosmanová

Morkové řezy, jablkovec (56, 57)

Dej do toho deset deka morku, rozinky, máslo a vajíčka, zamíchej a natři ne veku. Řekli by jste že se to bude dát jíst? Já ne. Ale opak jest pravdou. Hovězí lůj se sladkou houskou zmizel během 3 minut. Ani jsem nemrkla. Chcete vědět jak na morkové řezy? Čtěte dál...

23.6.2010 v 12:56 | Karma: 13,50 | Přečteno: 2285x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Rošťenky na slanině, plněná rajčata a bramborové kuličky (53-55)

3 recepty od Sandtnerky, jeden oběd. Hovězí rošťenky na slanině - nenáročné, vynikající! Plněná rajčata - celkem dobré, nijak ohromující... Bramborové kuličky - příliš jemné, až moc mastné.

20.6.2010 v 12:35 | Karma: 18,34 | Přečteno: 2460x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Vídeňské roštěnky a plněné brambory (51, 52)

Projekt Sandtnerová v plném proudu. Vídeňské roštěnky a plněné brambory, co vypadají jako malinká hovínka k tomu. Dochází Vám inspirace v oblasti vaření brambor? Tady máte zrovna jeden nápad, kterým můžete odzbrojit bandu hladovců, dychtících po originalitě.

19.6.2010 v 10:20 | Karma: 16,27 | Přečteno: 3359x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sekaná pečeně a treska (49, 50)

Tak je tu prvních PADESÁT receptů. Už jen třicetkrát tolik a je to! :D Nejdříve jednoduchá úprava tresky a jako padesátku mám připravenou klasickou "sekanou" podle receptu paní Sandtnerové, tak jak se dělala před 100 lety.

17.6.2010 v 11:30 | Karma: 17,18 | Přečteno: 2283x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Polévky (46,47,48)

Máme tu další pokračování projektu Sandtnerová. Tentokrát polévky a nezdařený vaječný hrášek. Kdo víte, poraďte jak správně na něj, je to oříšek...

16.6.2010 v 15:10 | Karma: 14,36 | Přečteno: 2349x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Telecí řízky, smažený lilek a pečené brambory (43-45)

45/1500 - To je skóre píšící se ke dni 15.6.2010 za rok touhle dobou, měla bych tedy mít něco okolo 410-ti hotových receptů. Mno, tak uvidíme, zdali se tempo udrží. Nejtěžší to bude o prázdninách, kdy jsem věčně v trapu...

15.6.2010 v 18:50 | Karma: 15,98 | Přečteno: 2680x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Čokoládový dort I. a vaječný koňak (41, 42)

Chcete vědět jak se dělá čokoládový dort a vaječný koňak podle Marie-Janků Sandtnerové? Sledujete maraton o uvaření 1500 receptů ze slavné kuchařky? Zde je jeho další pokračování. Tentokrát čokoládový dort a koňak k tomu.

14.6.2010 v 15:30 | Karma: 14,69 | Přečteno: 3109x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

České koláče (37-40)

Víte jak se dělají pravé, nefalšované, české koláče? Pokud ne, zde je na ně recept jedné ze zakladatelek české kuchyně Marie Janků-Sandtnerové.

10.6.2010 v 16:39 | Karma: 23,12 | Přečteno: 5466x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Pórková polévka a morkové knedlíčky (35, 36)

Dobrý den, prosila bych 5 deka morku! Jasně, tady máte deset morkových kostí! Pohoda...Už vím, co je to až do morku kostí :)

10.6.2010 v 10:39 | Karma: 16,02 | Přečteno: 3271x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Kuře s paprikou a salátová bitva (33, 34)

Kuře na paprice asi znáte všichni. My taky, jako oživení jsme si proto k tomu ještě dali soutěž o nejlepší salát :)

8.6.2010 v 11:00 | Karma: 13,47 | Přečteno: 1948x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Oslava narozenin - polévka, srnčí ragout a dort (28-32)

Nedělní oslava alá Sandtnerka: 9 lidí, dvě kila srnce, 30 vajec, náruč zeleniny, 20 rohlíků na knedlíky, 0,5l octa, 3 dny příprav a 5 cm vody v kuchyni.

7.6.2010 v 13:55 | Karma: 20,05 | Přečteno: 3302x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Vejce na dva způsoby, salát a cibulová polévka (23-27)

Prague Food Festival se blíží! Už se nemůžu dočkat. Tento víkend prostě nebude o ničem jiném než vaření, pečení, jedení a povídání si o jídle. V pátek a sobotu festival jídla a v neděli oslava narozenin, na kterou jsem byla pověřena uvařit hlavní chod a dort! No to bude bomba! Celý víkend nic, jen JÍDLO!!!

28.5.2010 v 10:00 | Karma: 14,09 | Přečteno: 2387x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Szegedínský guláš a knedlík v ubrousku (21,22)

Co se píše o vaření na novinkách.cz - neplatí o projektu Sandtnerová , ten totiž pokračuje! Další mě neznámé techniky vaření houskového knedlíku. 1 hodinu zamotaný v ubrousku. No to mě podržte. Kdo jste se s tím už setkal, podělte se o své zkušenosti. Moje premiéra byla včera.

25.5.2010 v 11:00 | Karma: 20,25 | Přečteno: 3442x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Mandlový dort (20)

A je tu první dvacka. Tak to by bylo, aby nebyl dort, že? Nazvala bych to "překážkový běh za dortem". Čas jsem ale měla jednoznačně nejhorší že všech. Tenhle dort jsem totiž dělala asi trojnásobek plánovaného času :D Během příprav na jeho pečení se mi totiž do cesty postavilo několik zásadních překážek. Všechny ale bohužel plynuly z nevybavensti mojí kuchyně.

24.5.2010 v 15:16 | Karma: 14,41 | Přečteno: 3035x | Diskuse| Ostatní