Děkujeme za pochopení.
manndlička
Vaši utopenci v ONA dnes
Tak právě v tom časopisu jsem se o Vás dozvěděla a protože film Julie a Julia mám moc ráda, řekla jsem si že Váš blog si najdu. Musím podotknout že je první který čtu.
Vařím doma podle kuchařky po babičce z r. 1958 a v záhlaví je uvedeno " kniha vychází z podnětu výboru československých žen a společnosti pro racionální výživu Taky je tam vše od vypěstování zeleniny po zabíjení masa a vaří se podle ní perfektně. Takže držím palečky,u článečků se pěkně bavím a hlavně vydržte až do konce ať se tady všichni bobavíme.
Freund Freud
To vypadá moc dobře, jen bych přidal té osmažené cibule
na roštěnku Dostal jsem hlad...a už bych neměl jíst, je dávno po půlnoci
POToole
Hezky den!
Dvakrat pecene brambory delam casto, micham je s kysanou smetanou a bylinkami, naplnim a zapecu. S rostenkou to vypada dobre, ale chybi mi tam na taliri kopec zeleniny nebo salatu! Tesim se na dalsi recepty.
ančovička
Re: Hezky den!
hmm.bylinky. To je moje a kysaná smetana...chachá (love)
cojanato
Jó, jó,......
.....plněný brambory znám už hodně dlouho. Náplně mohou být různé. třeba i ze směsi sekaného masa, apod. Variant je mnoho.
Tady, s tou roštěnkou to ale vypadá bezva.......Karma !
P.S. receptíky od Vás archivuji pro inspiraci. Žena je čte taky.
ančovička
Re: Jó, jó,......
To mě těší, děkuji za příspěvek. Chutnalo to dobroučky Včera jsem ale dělala jakési slaninové hovězí závitky a to teprv byl mazec. Možná to sem dám už zítra, vážně vynikající věc!
cojanato
Re: Nejlepší ty hovínka v úvodu.....Fuj !
Sem nevěděl, že Jeník hned musí mlsně myslet na nějaký hovínka.A ještě něco vo olizování.
Oldiess, jste starej fotr, že se nestydíte !
paffffffka
To maso !
To maso je nááááádhernéééé! Vyju a malinko i slintám. No nic, mám před sebou den strávený prací u PC, takže na oběd bude asi kafe a cigárko Váš projekt je zajímavý, držím palce.
jedovinka
Plněné brambory
vypadají dobře. Ale poměr jedna brambora - jedno vejce... Uf jen čtu, už mne škrtí sukně. Nevím, jestli ve svém projektu narazíte i na tuto možnost úpravy:
Syrové brambory překrojit po delší straně na půlku, vydlabat do lodičky a naplnit v podstatě sekanou, klidně odlehčenou částí nastrouhaného vydlabaného (chvála robotům a sekačo-šlahačům) . Tuk se vcucne do brambory, masožravci nepoznají, že jsou šizeni, bašta je to taky náramná. Proužek sýra položený pár minut před koncem zapékání udělá parádu.
A zbytek vydlabaného uvařit na polévku - bramboračka, česnekačka, zelňačka....
Nebo upéci bramborku - nesladké hustější lívancové těsto, po vykynutí přidat sůl, pepř, majoránku, česnek, kostičky mletého tlustého uzeného (oškvarky, uzenina, čistý špek), strouhané brambory a vylít do pekáčku pomazaného sádlem a hustě vysypaného nemletým mákem. Mňamózní teplá ke kafi žitovce.
Držím palce v pokračování projektu. Měla jste dobrý nápad.
ančovička
Re: Plněné brambory
ad jedna brambora, jedno vejce: to musí být asi takové ty opravdu veliké brambory. Co se dávají v restauracích jedna jako celá příloha, nebo předkrm. Jinak by to byl asi docela mazec.
Ty brambory se sekanou musí být také dobré (sýr na cokoliv je lábuž, ou jé!)
děkuji za podporu
papaya.
hm, ty bobky vypadají pracně
takže je dělat nebudu, ovšem na tu roštěnku jsem dostala sakra chuť ! ... :-)) No ale dneska vařím hovězí polévku a zapékanou brokolici se sýrem. Budu se těšit na vaše pokračování, máte prima blog
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz