Anna; Grosmanová

grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Anna; Grosmanová

Špenátová polévka a chřest (17,18,19)

Chřestová sezóna. Oujé. Jeden chuť na špenátovou polívku a druhej zas na chřest. Tak jsme udělali obojí. Sfoukli tak 3 recepty (+knedlíčky do polévky) a měli tak hezkou, jarní večeři. Přečtěte si, jak jsme jí tvořili.

21.5.2010 v 14:00 | Karma: 11,93 | Přečteno: 1871x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Šťavnatá pečeně s moučnými noky a lívanečky (14,15,16)

Další pokračováni projektu Sandtnerová. K tomu, ještě malý report z návštěvy kořenářství u Salvátora. Je tu pečeně s noky a lívance.

19.5.2010 v 13:30 | Karma: 19,21 | Přečteno: 2724x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Králík na smetaně (12,13)

Dnes jsem se chopila nedělního oběda pro 6 lidí (z toho 3 děti). Jako hlavní chod, měli jsme králíka na smetaně s houskovým knedlíkem. Všechna nervozita zmizela při porcování - naštěstí králík je stavbou těla velmi blízký kočce, takže jsem si s tím věděla rady poměrně rychle.

17.5.2010 v 15:20 | Karma: 23,66 | Přečteno: 17353x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Smažené vemínko (10,11)

Dlouho očekávané smažené vemínko je hotové. Musím přiznat, že jsem docela ráda, že už to mám za sebou. Zde je podrobný popis úpravy, s fotografiemi a mými poznámkami.

15.5.2010 v 20:23 | Karma: 16,29 | Přečteno: 3745x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Vepřové kotlety na cestách (7,8,9)

Jsem cestovatel. S baťůžkem na zádech jsem se asi už narodila. Vaření tedy musí jezdit se mnou. Sandtnerku jsem proto vybavila kvalitním novinovým obalem, aby při přesunech neutrpěla žádných závažných zranění a jako jedny z prvních se na cesty vydaly vepřové kotlety.

15.5.2010 v 10:00 | Karma: 14,67 | Přečteno: 2837x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Smrad až na půdu - Vepřové ledvinky (6)

Začalo to v řeznictví. Obcházela jsem s vyvalenýma očima chlazené boxy a pozorovala všechna ta obří srdce, plíce, játra, králíky a kýty. Zeptala jsem se paní v pepitovém oblečku jestli nemají brzlík. Vysmála se mi se slovy: "slečno, to se neprodává už asi tak dvacet let!".

13.5.2010 v 14:57 | Karma: 23,93 | Přečteno: 8628x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Stá výprava a polévka ze slepice (5)

Jakoby to ani snad nebyla pravda... Stokrát zbalenej spacák, ešus a kartáček. Stokrát cesta do neznámých krajů. Stokrát pohorky a hnědý batikovaný triko s ještěrkou. Stokrát parta kamarádů. Stokrát zážitek.

11.5.2010 v 21:30 | Karma: 13,79 | Přečteno: 2337x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Jak šil čtvrtek záplatu na středu (3,4)

Když jsem se rozhodla upéci čokoládový nákyp II., netušila jsem jak z něho budu rozčarovaná. Když mistrině píše čokoládu nastrouhat, tak tím myslí NASTROUHAT! - mlátila jsem se Sandtnerkou do hlavy nad splasklým nákypem. Nakonec mi ale ani noční můra v podobě čokoládového neštěstí nesebrala vítr z plachet. Středeční demotivace však musela býti něčím přelepena. Záplatou byla mi mramorová bábovka.

10.5.2010 v 10:55 | Karma: 14,09 | Přečteno: 2503x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Projekt pokračuje: vítr v maminčině kuchyni a květák (2)

"How am I supposed to cook anything in this kitchen?!" Řekla Julia, když se jí do dřezu komicky sesunul další z nepovedených aspiků. Já jsem si to řekla dneska, když jsem hledala moučkový cukr. Znamenalo to jediné: "čeká tě revoluce milá kuchyňko!"

4.5.2010 v 18:05 | Karma: 17,70 | Přečteno: 3083x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Velkolepý projekt začíná (1)

Rozhodla jsem se uvařit všech 1500 receptů z kuchařky od Marie Sandtnerové. Zde je tedy první příspěvek a s ním i recept na pravé české vdolky.

3.5.2010 v 17:22 | Karma: 22,95 | Přečteno: 4789x | Diskuse| Společnost

Anna; Grosmanová

Projekt: Sandtnerová

Tento blog vznikl proto, abych zde mohla uskutečnit svůj poměrně rozsáhlý projekt. Kdo viděl film Julie a Julia, určitě už tuší. Jeho inspirací, jsem se rozhodla uvařit všechny recepty ze slavné kuchařky Marie Janků-Sandtnerové, která spolu s Magdalenou Rettigovou patří mezi zakladatelky české kuchyně.

2.5.2010 v 17:00 | Karma: 30,31 | Přečteno: 13703x | Diskuse| Ostatní