Anna; Grosmanová
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna; Grosmanová
Špenátová polévka a chřest (17,18,19)
Chřestová sezóna. Oujé. Jeden chuť na špenátovou polívku a druhej zas na chřest. Tak jsme udělali obojí. Sfoukli tak 3 recepty (+knedlíčky do polévky) a měli tak hezkou, jarní večeři. Přečtěte si, jak jsme jí tvořili.
Anna; Grosmanová
Šťavnatá pečeně s moučnými noky a lívanečky (14,15,16)
Další pokračováni projektu Sandtnerová. K tomu, ještě malý report z návštěvy kořenářství u Salvátora. Je tu pečeně s noky a lívance.
Anna; Grosmanová
Králík na smetaně (12,13)
Dnes jsem se chopila nedělního oběda pro 6 lidí (z toho 3 děti). Jako hlavní chod, měli jsme králíka na smetaně s houskovým knedlíkem. Všechna nervozita zmizela při porcování - naštěstí králík je stavbou těla velmi blízký kočce, takže jsem si s tím věděla rady poměrně rychle.
Anna; Grosmanová
Smažené vemínko (10,11)
Dlouho očekávané smažené vemínko je hotové. Musím přiznat, že jsem docela ráda, že už to mám za sebou. Zde je podrobný popis úpravy, s fotografiemi a mými poznámkami.
Anna; Grosmanová
Vepřové kotlety na cestách (7,8,9)
Jsem cestovatel. S baťůžkem na zádech jsem se asi už narodila. Vaření tedy musí jezdit se mnou. Sandtnerku jsem proto vybavila kvalitním novinovým obalem, aby při přesunech neutrpěla žádných závažných zranění a jako jedny z prvních se na cesty vydaly vepřové kotlety.
Anna; Grosmanová
Smrad až na půdu - Vepřové ledvinky (6)
Začalo to v řeznictví. Obcházela jsem s vyvalenýma očima chlazené boxy a pozorovala všechna ta obří srdce, plíce, játra, králíky a kýty. Zeptala jsem se paní v pepitovém oblečku jestli nemají brzlík. Vysmála se mi se slovy: "slečno, to se neprodává už asi tak dvacet let!".
Anna; Grosmanová
Stá výprava a polévka ze slepice (5)
Jakoby to ani snad nebyla pravda... Stokrát zbalenej spacák, ešus a kartáček. Stokrát cesta do neznámých krajů. Stokrát pohorky a hnědý batikovaný triko s ještěrkou. Stokrát parta kamarádů. Stokrát zážitek.
Anna; Grosmanová
Jak šil čtvrtek záplatu na středu (3,4)
Když jsem se rozhodla upéci čokoládový nákyp II., netušila jsem jak z něho budu rozčarovaná. Když mistrině píše čokoládu nastrouhat, tak tím myslí NASTROUHAT! - mlátila jsem se Sandtnerkou do hlavy nad splasklým nákypem. Nakonec mi ale ani noční můra v podobě čokoládového neštěstí nesebrala vítr z plachet. Středeční demotivace však musela býti něčím přelepena. Záplatou byla mi mramorová bábovka.
Anna; Grosmanová
Projekt pokračuje: vítr v maminčině kuchyni a květák (2)
"How am I supposed to cook anything in this kitchen?!" Řekla Julia, když se jí do dřezu komicky sesunul další z nepovedených aspiků. Já jsem si to řekla dneska, když jsem hledala moučkový cukr. Znamenalo to jediné: "čeká tě revoluce milá kuchyňko!"
Anna; Grosmanová
Velkolepý projekt začíná (1)
Rozhodla jsem se uvařit všech 1500 receptů z kuchařky od Marie Sandtnerové. Zde je tedy první příspěvek a s ním i recept na pravé české vdolky.
Anna; Grosmanová
Projekt: Sandtnerová
Tento blog vznikl proto, abych zde mohla uskutečnit svůj poměrně rozsáhlý projekt. Kdo viděl film Julie a Julia, určitě už tuší. Jeho inspirací, jsem se rozhodla uvařit všechny recepty ze slavné kuchařky Marie Janků-Sandtnerové, která spolu s Magdalenou Rettigovou patří mezi zakladatelky české kuchyně.
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 | další |