Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eladea

16. 9. 2010 10:53
Nenešla jsem vás :-(

v Apetitu....

Mám zářijové vydání s modrou obálkou se zapečenýma hruškama s ostružinama na titulce ale uvnitř vás nikde nevidím, už ho mám jak salát, jak v něm zuřivě listuju! ;-(

Že by dvě dvoustránky vytrhla trafikantka? Nebo jsem koupila špatné číslo???

0 0
možnosti
AG

ančovička

16. 9. 2010 19:17
Re: Nenešla jsem vás :-(

Je to až to říjnové, co vyjde zítra :) tam nelze přehlédnout na 112 straně

0 0
možnosti
BR

Stobka

13. 9. 2010 15:51
Pozor na kachnu

V moderních kuchařkách nenapíší, že pokud u vodního ptáka nevykrojíte tukové žlázy u ocasu na biskupu, tak vám kachna nevoní, nýbrž zasmrádne. Já je vyřezávám pro jistotu u všech ptáků. U té vaší půlky asi už byly uřezané, ale když se koupí kachna v supermarketu, musí se to vykrojit.

0 0
možnosti
AG

ančovička

13. 9. 2010 17:36
Re: Pozor na kachnu

No vidíte, co se všechno člověk nedozví. Myslím, že oje kachna už byla bez žláz :)

0 0
možnosti
E

eladea

13. 9. 2010 13:33
bramborové knedlíky

dělám zásadně z prášku, proto vás nesmírně obdivuji, že jste se pustila do těch "opravdových"

Jo a samozřejmě, že si koupím Apetit, moc se těším :-)

0 0
možnosti
AH

nyny.

13. 9. 2010 13:33
knedlík

no nechápu vcelku, co je na tom za vědu. Sice nedělám bramborový knedlík z jiných nežli vařených brambor, ale pokud máte dost krupičky, neměla byste s ním mít problém. Bramborové těsto řidne, proto se knedlík zadělává až když se na něj vaří voda. Já to dělám od oka, protože všechny recepty vždy dopadly špatně, a to proto, že každá vařená brambora je zkrátka jiná. Nastrouhejte vařené brambory (začněte strouhat až když už máte vodu na sporáku). Než dostouháte, už se voda bude vařit. Na dvě kila brambor dejte 2 vajíčka , a sypte krupičku. Mouky je dost tehdy, když je těsto tuhé a knedlík z něj vyválený se v ruce neohne. A hned s tím do vařící vody a nikdy se vám nemůže stát takové mazlavé cosi (na druhou stranu i to mazlavé cosi s cibulkou a sádlem určitě je na chuť dobré). hihi 

0 0
možnosti
AG

ančovička

13. 9. 2010 17:37
Re: knedlík

No každopádně děkuji za tipy a přeju další povedené knedlíky!!! :-)

0 0
možnosti
JO

FiRan

13. 9. 2010 13:08
se mi sbíhají sliny

Vypadá to nejen podle fotek luxusně R^

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

13. 9. 2010 12:55
Brr...

Kachna je vskutku nádherná. O to hůř vedle ní vyznívá ta nestvůrná bramborová věc... ten sklenářský tmel, co se u nás v posledních letech prodává jako "hotový bramborový knedlík", bych Vám asi coby strávník hodil na hlavu. V lepším případě se to jen drobí jako písek v pískovně, v horším případě to lepí čelisti a tahá plomby ze zubů, odpornost jedna. I knedlík z pytlíku vedle toho bledne. ;-)

Snad někde existuje někdo, kdo prodává opravdu chutný a kvalitní hotový bramborový knedlík, ale v žádném z řetězců jsem zatím na takový nenarazil. Ale ten domácí není tak těžký, jen musíte trénovat, časem to opravdu odhadnete... nejdřív to ale budete muset tisíckrát odvážit, abyste to dostala do oka a do ruky. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky