Anna; Grosmanová
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Jablkový a tvarohový závin (109, 110)
Farmářské obchody v Praze, no to je bomba! Čerstvý tvaroh z Vysočiny si koupíte třeba právě na městské části Prahy 1 ve Vodičkově ulici. Já vám řeknu to je fakt nářez. Mléko vozijou klucí až z Vysočiny a chodijou jim tam na něj lidi z celej prahy 1.
Anna; Grosmanová
Sandtnerová klukům: Koláče a řízky! (106-108)
Pravé, krásné kulaté a hlavně české koláče! K příležitosti stěhování jsem všem pomocníkům udělala koláče a řízky s bramborovým salátem. No to vám byly hody. Čtěte dál...
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Čokoládové řezy s rumovou polevou (105)
Jak jsem se svojí zbrklostí dostala do komplikací? No to je opravdu zase unikátní. Občas si říkám, to ony se mi tyhle věci dějí už jen aby bylo o čem psát.
Anna; Grosmanová
Exotický speciál: Longan - dračí oko
Další exotické ovoce, které se touto dobou objevuje v českých ovo/zel prodejnách. Jak chutná, od kud pochází? K čemu se dá použít? Čtěte dál v mém exotickém speciálu. Jak začal?
Anna; Grosmanová
Exotický speciál: Khakikurma aneb Persimmon
Co je to to oranžové, se čtverečnými lístky nahoře, co se teď rojí v prodejnách s ovocem? Jak to chutná? Odkud to pochází? K čemu je to? Odpovědi jsou zde! V exotickém speciálu.
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Květák s parmezánem, rajská jablíčka s vejci(103, 104)
Je libo longan, eddo, khakikurma, chirimoya, kiwano, pataty nebo čerstvé fíky? To všechno v ovozelenině na oujezdě ;)
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Aubergines á la tomotes a celerová polévka (101, 102)
Projekt Sandtnerová tentokrát ve Francouzském stylu. Lilky v omáčce z rajčat a k tomu celerová polévka. Obojí silně inspirováno francouzskou kuchyní, takže vynikající! (btw ať žije pasírovač!)
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Řízky a polévka z vepřového srdce (99 a 100!!!)
A je tu první stovka! Tentokrát je to ale pěkně od srdíčka! Polévka z vepřového srdce a telecí obalované řízky, no prostě parádička!
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Houbová polévka a kotlety na hříbkách (96,97 a 98)
Mašrůůůůms. Stále dokola. Tak češi jsou prý jedni z největších houbařů na světě. Průměrně připadá na jednu českou rodinu 8,2 kg hub ročně. No to je úžasné. Jediní snad Slováci by se s námi mohli měřit! :) Poláci to zase všechno pro změnu prodaj, takže žádná konkurence...
Anna; Grosmanová
Sandtenrová: Jak dělala žemlovky? (93,94 a 95)
Pustila jsem se do testování Sandtnerové žemlovek. Na straně 286 objevila jsem totiž tvarohovou a třenou žemlovku a nevěděla, pro kterou se rozhodnout. Nakonec jsem udělala obě a ještě k tomu takový mišmaš obou dohromady jako bonus. Lisovaná bramborová polévka, kterou jsem slibovala posledně na konec.
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Tři snídaně na tři dny volna (90-92)
Díky prodlouženému víkendu, mohla jsem si dovolit luxusní snídaně. Patřily mezi ně i třené omelety a jablka v županu. No není to paráda? Chcete vědět jak se dělají podle receptů Marie-Janků-Sandtnerové, čtěte dál...
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Makarony s rajskými jablíčky a Zelná polévka (88, 89)
Dnes už se nedýluje s hašišem na Václaváku, ani s trávou v Hard Rock café, ale s vývary na Újezdě! Až do dostanete v půl desáté vývarový absťák, sedněte na devítku a za gram vývaru zaplatíte 0,2 kč! Nejlevnější matroš v Praze! Garantujeme kvalitu a žádné ředící látky. Stoprocentně čistý, silný, zeleninový vývar. Užívat pouze a jedině perorálně, nikoliv intravenózně!
Anna; Grosmanová
Sandtnerová: Zeleninová polévka, Guláš a švestkový koláč (85-87)
Tak už aby ta první stovka byla za mnou. Nějak se to vleče. Musím vymyslet, jakou dobrotu na stý recept uvařím. Takže, pokud máte někdo nějaký nápad, čím by měla být první stovka korunována, pište nápady do diskuze :)
Anna; Grosmanová
Projekt Sandtnerová: Karbanátky a polévky (81-84)
Po nepovedených knedlících se moje kulinářské sebevědomí sebralo z podlahy až NESKUTEČNOU květákovou polévkou s parmezánem a dvojitou dávkou karbanátků. A že to trvalo! Každopádně tuhle květákovou polévku si OPRAVDU nemůžete nechat ujít!
Anna; Grosmanová
Toto není žádná kachna (79,80): kupte si Apetit!
Aneb jak mi hlavou proběhla všechna ta "lol, wtf a omg" a jak jsem bádala nad tím, čím jsem si to zasloužila? Dyť jsem sotva uvařila sto recetpů a už si můžu vyskakovat se dvěmi dvoustránkami v Apetitu? Taková trapňoučká, a už se mi fanoušci sbíhají a jsou nešťastní, když se na mém blogu týden nic neobjeví. Na jednu stranu je mi to obrovskou motivací v pokračování, na druhou stranu mi to nahání strach...
Anna; Grosmanová
Piškotová bábovka, knedlíkový závin a hubinky (76-78)
Další příspěvek z projektu "Sandtnerová" aneb 1500 receptů, 1 malá kuchyň, online. Tentokrát piškotová ultra-snadná bábovka, hubinky ze zbylých bílků a bramborový, tak trošku bramborovo-knedlíkový závin.
Anna; Grosmanová
Pórková polévka, čočka a koláč (73,74,75)
Další tři jídla, z maratonu o Sandtnerku, která jsme vařili na Hanusce na Vysočině. Čočka na kyselo, jablkový koláč a pórková polévka. Všechno poměrně snadné na přípravu a levné. Přeci jen, studenti na prázdninách asi nebudou vařit svíčkovou ani nadívané holuby. V jednoduchosti je síla!
Anna; Grosmanová
Ať žije hovězí! (70-72)
Poctivá, ale opravdu poctivá Hovězí polévka, roštěnky a nakonec úžasná piškotová bábovka. Všechno v rámci projektu "Sandtnerová". Kdo si chcete počíst o tom, jak probíhá vaření receptů ze slavné české kuchařky, čtěte dál...
Anna; Grosmanová
Nálož pořádných českých jídel (67-69)
Bramboračka, pečené koleno a lívance! To všechno v jednom příspěvku s fotkami. Vše je 100% Sandtnerka, stoprocentně made by já.
Anna; Grosmanová
Dušená husí prsa a francouzské brambory (65,66)
Už hodně dlouho se dokopávám k tomu zapsat tyto dva recepty. Prázdniny s sebou nesou jistý stav, kdy se vám chce jen jíst, spát a zase jíst a případně zajít na dvě hodinky ven a ulovit něco k snědku. Žádné psaní článečků ani vymýšlení sáhodlouhých esejí mě v létě prostě neláká. A tak to vezmu stručně.
Anna; Grosmanová
Houbová omáčka a telecí řízky s hříbky(63,64)
Houbičky houbičky houbaři jedou!!! A je to tady! Konečně jsem si byla pořádně zahoubařit. Šlo to od křemenáčů, přes kozáky, dubáky až po žampiony a krásné tvrdé smrkové praváky. No prostě hotové houbařské žně.
Anna; Grosmanová
Oukrop (61,62)
Víte co znamená, když se o někom řekne, že je jako „OUKROPEČEK“? Já bych řekla, že takový človíček vypadá uboze, vyzáble, a je to takový chudáček nedomrlý, co se sotva nese. Slovo téhož základu je i název této jednoduché polévky OUKROP. Oukrop nejspíše proto, že si jí mohli dovolit i všichni takto ubozí a chudí lidé. Vždyť také sehnat česnek, vodu, sádlo a kus chleba, by mělo patřit mezi to nejmenší . Žádná kořenová zelenina, maso, ani zavářky. Prostě a jednoduše, jídlo pro chudé.
Anna; Grosmanová
Zpátky z lesů a v nové síle! (58-60)
Po měsíci v divočině jakoby člověk získal úctu ke splachovacímu záchodu, indukčním deskám, nerezovému nádobí a teplé tekoucí vodě. Všechny vymoženosti našich novodobých kuchyní, dá se říct, jakoby dočkaly zadostiučinění a smyslu, kterého jsem jim dříve nedopřávala. Místo toho, aby jste sháněli hrst chroští, dělali sekyrou třísky, půl hodiny rozfoukávali kamna a pak se ještě modlili, aby dnes byl ten správný tlak pro dobrý tah komínu, tak poklepete dvakrát na keramickou desku a hrnec s pěti litry vody máte za deset minut uvařený. Zkrátka a dobře: "jsem zpět má drahá a dokonalá kuchyňko, už nikdy ti nebudu spílat za tvoje nedokonalosti! Jsem připravena ti uštědřit dalších pár lekcí Sandtnerčiny kuchyně a společně tak pokořit první stovku receptů"
Anna; Grosmanová
výlet na měsíc
Právě teď mě čeká pauza od vaření na jeden měsíc, a to proto, že jedu skotačit na Vysočinu s našima oddílovejma děckama. Měsíc v trapu, měsíc v lese, měsíc bez svý postele, bez svý vany a notebooku...
Anna; Grosmanová
Morkové řezy, jablkovec (56, 57)
Dej do toho deset deka morku, rozinky, máslo a vajíčka, zamíchej a natři ne veku. Řekli by jste že se to bude dát jíst? Já ne. Ale opak jest pravdou. Hovězí lůj se sladkou houskou zmizel během 3 minut. Ani jsem nemrkla. Chcete vědět jak na morkové řezy? Čtěte dál...
předchozí | ... 2 3 4 5 6 7 8 | další |